2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

önce ne ile baslamamı tavsiye edersn deneyımli biri olarak

şahsen ben ilk tattırdığım şey elma oldu, sonra havuç, ama sebze ile başlanabilir bana göre .. anne sütü tatlıdır, meyveler de tatlı.. bebişler tatlıya alışınca daha sonra sebzeyi reddedebiliyorlar
havuçla başla :) biraz suda haşla, ez , azıcık 1 çay kaşığını geçmeyecek kadar zeytin yağı.. ve afiyet olsun kuzuna..
vereceğin zaten 2-3 çay kaşığı 3-4 gün peşpeşe aynı gıdayı ver ki alerjisi var mı yokmu onu da takip etmiş olursun.. meyvelerden elma püresi yaparsın ilk olarak.. diğer kızlara da bulunduğum tavsiyeleri bakmışsındır :)

Merhaba arkadaşlar bebeklerinize bebe bisküvisi veriyormusunuz ben bir taneyi bebek sütüyle karıştırıp verdim sevdi ama şekerli falan dediler tereddütte kaldım..

bizim doktorumuzun verdiği listede sabah 90cc bebek sütü içine 5 6 adet cicibebe peynir yumurta pekmez herşey ekleniyor ve kızım 4. aydan 5. aya kadar sadece bisküvi ve süt yedi şimdi hepsini karıştırıyorum hepsi bitmesede yiyor şükür

ya kızlar benim cadım benim yaptığım yoğurdu yemiyor gözlerini buruşturup püskürtüyor sözde oyun ama bugün ilk yoğurdum diye bişey aldım sütaşın bayıldı ne yapcam ya acaba yogurda meyve suyu eklesem nasıl olur doktorum yogurda sakın pekmez koyup verme biri kalsiyum biri demir etkileri kalmaz dedi şaştım kaldım

benim cadım beni uykuda emiyor ayıkkende biberon emik almıyor başparmak ağızda malesef unutturamıyorum o yüzden kaşıkla besliyorum gündüzleride uykuyu sevdiği için süt için yeterli olduğunu düşünüyorum ve doyurucu olarak ek gıda yediriyorum sabah kahvaltı bi süre sonra meyve öğle çorba ikindi yoğurt akşam kaşık maması yatarken muhallebi dedi doktor ama gerek kalmıyor doyuyor iki bardak ek gıda bize göre değil doktorumda alakası yok alıştırdıktan sonra yedir istiyosa dedi şükür iiyizde 4. ay elmayla başladım şeftali karpuz domates herşeyden istiyor

kızlar bi sorum var sizlere eşim polis ve tayinimiz tercih dışı vana çıktı bi bilgisi olan varmı çok yabancıyız bebeğim küçük deprem bölgesi nasıl olacak ve ikimizde batı çocuğuyuz denizsiz yerde yaşamadık bakalım nasıl olacak

kayyum yanlış anlamazsan bişi sorcam..
neden mesajlarında hep harf tekrarı var.. uzatarak yazıyorsun :)) biraz göz yoruyor da, okumakta şahsen zorlanıyorum..

cnm ya yazdığım ortamı görsen sen sende bana gülersin inan bir cümle yazıyorum bişey soruluyor basılmış gitmiş böyle gidiyooooooooooooooooo

bu çok doğru cnmmmm mesela demir ilaçları içiriyoruz yaaa onuda sakın süt vaktine yakın vermiyoruzz ona göre

merhabalar
takip edemedim, umarım herkes iyidir.
ek gıdalarla ilgili benim dr da 3.ayında 50 cc elma suyu vermişti ben 20 cc verdim. şimdi de sabah elma,armut,muz ve anne sütü ile püre yapıp ver 50 cc (1 kahve fincanı) birde yoğurt ve cicibebe ver dedi. Ben 6 aya kadar anne sütüne güvendiğim için ek gıdalara çok yüklenmemiştim. Dü ve bugün listeye sadık kalabildim ama kesinlikle ölçekleri azaltıyorum yanış mı yapıyorum acaba.

Orda da göl var denizi aratmaz merak etme cnmVan cok guzeldi ama sindiki halini bilemiorum..hic dogu sehri gibi dusunme careleri gölü eglence merkezleri lokantalari coook guzel ve luks(tu)depremden sonra bedir ne deildir buleniorum bundan iki sene once harikaydiKolay gelsin size yeni yasam alaninizda

cnm ya yazdığım ortamı görsen sen sende bana gülersin inan bir cümle yazıyorum bişey soruluyor basılmış gitmiş böyle gidiyooooooooooooooooo

hadi gündüz çalıştığın ortamdan dolayı diyelim bu luzumsuz uzatmalar :) gece ? bu mesajın saat 23,00 ve "gidiyooooooooooooooo" yazmışsın :) bir sonraki mesaj da "cnmmmmmmm" :)
klavyeyi dövüyormuşsun gibime geliyor bazen :)

kızlar dolaptan çıkardığım süt soğuk hani sıcak suda ılıtıyorum ya bu ılık anne sütü kaç saatte tüketilmesi gerekir bazen ılıtıyorum oğlum içmiyor yarım saat sonra istiyor bende bunu döküyorum bir sürü anne sütüm çöp oldu yaaa

merhaba canım.baktım bu linke çok etkilendim.anladığım kadarıyla,bebek bir yandan anneyi emecek,bir yandan mama yemiş olacak değilmi?eğer öyleyse süpermiş.bende almak isterim.

canım istersen ek besin anne sütü ile birlikte verilebiliyormuş emziremeyenler anne sütü koyuyormuş bebek bir yandan onu çekerkende emmeye başlıyormuş medelanın sitesinde satıyorlar baktımda biraz bana pahalı geldi şahsen 90 tl biraz pahalı hiç emziremedim 4 cü ay bitti diyorumki 2 ay sonra zaten ek gıdaya geçicem boşuna para verip almıyım diyorum yanlışmıyım canım sence dimi ama

herkes ek gıdalardan bahsediyo gerçi ama neyse :)

sütü azalan arkadaşlar ben ne zamandır yetmiyo yetmiyo diye bi yandan dolanırken diğer yandan da arttırmanın çaresini arıyodum rezene, humana, yeşil soğan, malt içeceği, üzümlü bilmemne, hoşafın her çeşidi .....vs kim ne derse denedim en son dün efesin alkolsüz birasını denedim ve bugün gerçekten de taşmadı ama arttı böyle devam edersem taşmasına gerek yok yetsin yeter. denemek isteyenlere duyurulur :)

güzel arkadaşım tarzımdan rahatsızsan bir daha birlikte yorumlaşmayız olur biter . Tüm içtenliğimle ortamdan kaynaklanıyor dedim ama bazen güzel annişleri özellikle uzatıyorum herkese şenlik olsun keyif gelsin diye sonuçta herkes burda deşarj oluyor yorum arıyor bebeği için. Sen niçin talıkdın benim uzatmalarıma anlamadım ben burada hiç kimseyi incitmedim incitmemde başka sınıtı kalmadı sadece uzatmalarımmı rahatsız etti komiklik ise söylemin bana komik gelmedi söyleyeyim. Ben gerçekten buradan haz alıyorum paylaşımlar çok güzel girdiğim her zaman soru ve sorunuma yanıt alıyorum herkesten ve herkesten allah razı olsun. çünkü benim bebeğimde epey sıkıntılar oldu çok şükür iyi şimdide kinayeli cümleler kullanmayın gözünüzü seveyim sadece güzel şeyler paylaşalım ve bebeklerimiz için birlik olalım.

kayyum'cum, öncelikle kibar olduğun için teşekkür ederim.. amacım kesinlikle kırmak incitmek değil, sadece sanal ortamda kimse kimsenin ses tonunun konuşma şeklini anlayamayacağı için düzgün yazılar okumak daha iyi olur bence.. yani nasıl büyük harflerle yazılınca karşındakını bağırdığını düşünebiliyorsan, bu uzatmalar da sanki teee karşı mahalleden gelirmiş gibi bir his yarattı bende.. okadar şeyden senin uzatmalarına mı takıldım? yok.. sadece 1-2 haftadır senin mesajlarını okurken yoruldum :) kötü niyet yok içimde.
tabi ki hepimiz bebeklerimiz için faydalı bilgiler paylaşacağız. ama göz yormaya gerek yok bence.

Merhaba arkadaşlar umarım hepinizin bebişleri iyidir...
Ek gıda denemesi yapmaya başladık yoğurt denememiz hüsran oldu alerji yaptı oğluşuma poposunda kırmızı kırmızı noktolar oluştu kestik yoğurdu.. Aranızda varmı bunu yaşayan ve bunun için kullandığı bir krem yada başka birşey.. Bu ay kontrolümüz geldi doktorumuzu değiştiricez umarım bu sefer içime sinecek bir doktor olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…