2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

uyandığında anında verebileceğin bir sütün sıcaklığı oda sıcaklığından da yüksek olmalı, o zaman da 6 saate çoktan bozulur zaten. memeden çıktı mı saklaması sorun. sütün bozulmasını engelleyecek bir cihaz icat etmeleri lazım sanırım ilkönce:)

kızlar yarın aşımız var ve ben her ay oldugu gibi yine sıkıntıya girdim her ay aşı zamanı sıkıntıya düşüyorum moralim bozuluyor kuzumun ağlayacagını düşündükçe

günaydınnn annişlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr umarım iyisinizdirrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

BİZDE ARTIKK EK GIDAYA BAŞLAYACAĞIZ DEDİM DÜNNNN BAŞLAYAN ARKADAŞLARIMM LTFN NELER VE NASIL YAPIYORSUNUZ ANLATIRMISINIZZZZZZZZ LTFNNNN

merhaba arkadaşlar .çok sık yazamasamda,sorulara elimden geldiğince cevap yazmak ve sorularıma cevap almak için buradayım.

kızlar bi kaç gündür kızımdaki hareketler elleri sürekli agıza sokma kulak çekme arada mızmızlanma uykuda huzursuluk ama yine hep bi mutluluk ve dün sabah bi uyandık kızımın ilk pırlantası çıkmış ilk dişimiz çok şeker gözüküyor şükür çok ağrısız çıkardık kusma ishal ateş olmadan yarında kızımın diş buğdayını yapıcaz sabah çarşıya çıktık şekerlemeler hediyeler süsler aldık yarın kısmetse en güzel cicileriyle kutlucaz darısı herkeze

hayirli olsun ilk disiniz!! :)

benimkinin de eller hep agizda, yumrugunu sigdiramayinca da bagirip duruyor :))
agrisiz sizisiz cikmis disi sukur, darisi basima cidden...

maşallah canım.. ilk dişiniz hayırlı olsun :) çok sevimli oluyorlar minik tavşancıklar

mevsimlik meyve sebzeleri kullanırsın..
meyveleri cam rendede rendelemeni tavsiye ederim.. başta 2-3 çay kaşığı ile belli saatlerde başla.. örn ilk hafta sabahları meyve püresi tattır her gün azar azar arttır mi,ktarını.
2.hafta sebzeye başla.. öğlen saatlerine taze olarak hazırlamaya özen göster, başta havuçla başla 3-4gün ondan tattır sonra 1 sebze daha kat örn kabak, 3 gün sonra patates kat.. kıvamı aşırı katı olmasın ki yutabilsin bebeğin.. daha sonra bu 3 sebzeye alışınca örn 1 su bardağı su 1 küçük patates, 1 orta boy havuç, 1 orta boy kabağın yarısı, bunlara 1 tatlı kaşığı pirinç ekle yada irmik.. ilerleyen zamanlarda brokoli, bezelye, enginar, kereviz, yeşilfasulye, yeşilmercimek gibi sebzeler de eklersin menüye.. 1bucuk ay snra zaten bu ek gıda artık öğüne haline gelecektir..
tahıllı mama dediğim de sütlü pirinçli hazır mamalar var, ben şahsen normal sütünü hazırlıyorum (aptamil) ona da hipp'in sade yulafı var bir de pirinç maması.. onlarda süt şeker vs yok.. onlardan veriyorum.. bazen de milupanın sütlü pirinçlisinden (onda süt olduğu için direk suyla yapılıyor kutusunda yapılışı yazıyor)

umarım faydalı olabilmişimdir..

cnmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm hayırlı uğurlu olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

canım çok teşekkür ederim ...

Merhaba arkadaşlar bebeklerinize bebe bisküvisi veriyormusunuz ben bir taneyi bebek sütüyle karıştırıp verdim sevdi ama şekerli falan dediler tereddütte kaldım..

Merhaba arkadaşlar bebeklerinize bebe bisküvisi veriyormusunuz ben bir taneyi bebek sütüyle karıştırıp verdim sevdi ama şekerli falan dediler tereddütte kaldım..

canım ben vermeyi düşünmüyorum (yine de büyük konuşmayım da)
gözlemlediğim kadarıyla (çevremde) cicibebe yedirenlerin çocuğu diğer gıdaları reddediyor daha sonra, ki başlangıç için cicibebe uygun değil bence
hernekadar organik şeker içeriyor deseler de pek gönlüme yatmıyor
meyve sebze yoğurt yada muhallebiler varken ona gerek yok diye düşünüyorum..
ama illa veririm diyorsan da su ile ıslat.. bisküvi yeterince besleyici zaten.. bebek sütü de öyle..

Anladım canım aklıma takılmıştı saol cevabın için muhallebiyi suylamı yapıyorsun yoksa bebek sütüylemi anlatırsan sevinirim... birde bebek sütüyle yaptığın yoğurdu diğer günde veriyormusun?

Milupanın sayfasında aylara göre güzel tarifler var ordan da faydalanabilirsin :) 4.aydan itibaren olanların çoğunu denedim, oğlum da sevdi.
muhallebiyi eğer su ile yaparsam 1 yemek kaşığı meyve puresi katıyorum,
hazır sütlü pirinçli yada irmikli mamalar var onlar pratik oluyor, hipp'in tahılları da var ben yulaf bir de pirinç almıştım sade olduğu için hem sütlü yapabiliyorsun hemde meyveli
kutunun üstündeki talimatlara uymuyorum açıkçası.. eğer hazır alacaksan 4te birini yap başlangıçta ziyan olmasın yiyeceği 2-3 kaşık zaten..
yoğurdu * bebek sütüyle günlük yaparsan daha iyi olur.. zaten 90ml den yaparsan 1 minik püre kavanozu kadar oluyor.. ben bu ara yoğurda mola verdim, yüzüne değince alerji yaptı oğlumda.. sivilceleri biraz geçsin içirerek vermeyi düşünüyorum alıştırma bardağı ile hem yüzüne temas etmemiş olur (2 hafta sonra 6 aylık oluyoruz)

Son düzenleme:
Ağzına sağlık canım bir bakıyım o siteye.. bu ay kontrolümüzde bakalım doktorumuz neler önericek.. Hava çok güzel bugün oğluşumla biraz gezmeye çıkalım hemde taze meyvelerimizi alalım:)

bende ufak ufak tattırayım dıorum öğrenmeye baslasın kızcem çook özendim siz böyle anlatınca

ben tattır derim (sonuçta karnını doyurmayacaksın) :) doktorun 6.aya kadar su bile verme der..
şu ek gıda olayını bu doktorların beynine kim nasıl kazıyor anlamış değilim :) kimisi 4.ayda başlatıyor kimisi 6.ayda..
bir anne çocuğu için en güzel kendi karar verir.. tabi doktoru da tavsiyelerde bulunur şunu yap bunu yapma şu zararlı falan gibisinden..

önce ne ile baslamamı tavsiye edersn deneyımli biri olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…