2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

herkese selam arkadaşlar konumuz buraya taşınmış ne oldu bilmiyorum bu arlar iş çok yoğuuuuuuuuuunn abartılı vede misafirrr giremedimmm.

biraz arabesk olacak ama duyunca inanamadım çok kırıldım ve çokk üzüldümmm.

ben doğum kilolarımı veremiyorum ömrüm boyunca hep zayıftım çıtı pıtı idim hep ablama kayınvalidem senin kaç çocuğun maşalllah tığ gibisin kardeşin bir çocuk doğurdu yarma gibi oldu demiş inanamadım gözlerim doldu ablam zorla söyledi bana dumur oldum canlarım yaaa etkisinden kurtulamıyorumm nasıl bir insanlık yarabbim.

merhaba canım herkes doğum kilolarını hemen verecek diye birşey yok kaldı ki bizler emziriyoruz diyet yapmamızı beklemiyorlar herhalde. hem senin bebeğin daha çok küçük seni kıyasladığı kişi eminin daha yeni doğum yapmamıştır öyle bile olsa bu ona sana laf söyleme hakkını vermez hiç takma kafana düşünme bile bu onun terbiyesizliği bu nasıl insanlık demişsin ya insan olan bunu henüz küçücük bebeği olan birine söylemez zaten psikolojisini düşünür önce. kusura bakma canım saydım biraz ama cidden ben bile sinirlendim çok ayıp

yok cnm estağfurullah inan dün duydum hala etkisindeyim duyunca gözlerim doldu duygusallık da var bende biraz ağladım ablamın bebişi 5 yaşında kuzum .onunla kıyas yapıyoo kayınvalidemde önemli olan kıyas değil benim arkamdan deşarj olmak. beni sevmek zorunda değil ama herkesin önünde arkamdan demiş yaaa allah yardımcım olsun benimm. çok kötüyüm yaaa .ben ona ne yapmış olabilirimki

herkese selam arkadaşlar konumuz buraya taşınmış ne oldu bilmiyorum bu arlar iş çok yoğuuuuuuuuuunn abartılı vede misafirrr giremedimmm.

biraz arabesk olacak ama duyunca inanamadım çok kırıldım ve çokk üzüldümmm.

ben doğum kilolarımı veremiyorum ömrüm boyunca hep zayıftım çıtı pıtı idim hep ablama kayınvalidem senin kaç çocuğun maşalllah tığ gibisin kardeşin bir çocuk doğurdu yarma gibi oldu demiş inanamadım gözlerim doldu ablam zorla söyledi bana dumur oldum canlarım yaaa etkisinden kurtulamıyorumm nasıl bir insanlık yarabbim.

ne kadar ayıp :20: sen sakın sıkma canını baksana hem çalışmaya da başlamışsın iş yogunluğuyla falan verirsin kilolarını hem çok çıtı pıtı olup da nolcak sen yanındaki minik bebeğinin güzelliğine bakıp gül geç sana feda olsun de ben öyle yapıyorum sabah çatlaklarımı kızıma gösterip feda olsun sana yavruuuuum diye bagırdım mesela:9::9::16: sende öyle yap sakın sıkma kendini daha ne kadar oldu ki biz bu yavrucukları doğuralı veririrz inşallah canım ya :13:

cnm dalga geçmemiş çok ciddi bir şekilde ben yokken toplumda demiş yarma gibi oldu ne öyle demiş yaaa aklıma geldikçe donuyorum nasıl insanlık yarabbim yaa

ayy zaten hekes cook bilio herkes cok iyi yapıyor herseyi herkes dogru bizim yaptıklarımız yanlış vs. boş konusan insanlara hiç tahammülüm yok benım:19:sen hiiç sıkma canını bosver bebegının ve senin saglıgın ve mutlulugun herseyden önemli sakın unutma:34:

ne kadar ayıp :20: sen sakın sıkma canını baksana hem çalışmaya da başlamışsın iş yogunluğuyla falan verirsin kilolarını hem çok çıtı pıtı olup da nolcak sen yanındaki minik bebeğinin güzelliğine bakıp gül geç sana feda olsun de ben öyle yapıyorum sabah çatlaklarımı kızıma gösterip feda olsun sana yavruuuuum diye bagırdım mesela:9::9::16: sende öyle yap sakın sıkma kendini daha ne kadar oldu ki biz bu yavrucukları doğuralı veririrz inşallah canım ya :13:

çok teşekkürler arkadaşlar gönlünüze sağlık . ALLAH BENİM YARDIMCIM OLSUN EN KÖTÜ ŞEY ARKADAN KONUŞMAK BANA YÜZÜME SÖYLEYEBİLİRMİ O CESARET ASLA OLMAZ ONDA .

ayy zaten hekes cook bilio herkes cok iyi yapıyor herseyi herkes dogru bizim yaptıklarımız yanlış vs. boş konusan insanlara hiç tahammülüm yok benım:19:sen hiiç sıkma canını bosver bebegının ve senin saglıgın ve mutlulugun herseyden önemli sakın unutma:34:

zaten ağzı olan konuşuyor dimi ben artık heee hıııı hımmm deyip geçiyorum :9:

kızlaaar benim kız geceleri 2 saatte bir kalkmaya başladı bi de dün gece çok mızmızdı anlatamam bir yeri mi ağrıyor acaba diye endişelendim çok huzursuzdu bende çok yoruldum onunla ugrasırken :( şimdi uyuyo leblebi kafa ama benim ütü yapmam lazımmm napcam ühhühü :2:

ya bir de bişe sorcam günde 3 veya 4 kere kaka yapmaya başladı bir de çişi ilaç gibi kokuyo üşüttü mü dersinizz??:50:

kızlaaar benim kız geceleri 2 saatte bir kalkmaya başladı bi de dün gece çok mızmızdı anlatamam bir yeri mi ağrıyor acaba diye endişelendim çok huzursuzdu bende çok yoruldum onunla ugrasırken :( şimdi uyuyo leblebi kafa ama benim ütü yapmam lazımmm napcam ühhühü :2:

ya bir de bişe sorcam günde 3 veya 4 kere kaka yapmaya başladı bir de çişi ilaç gibi kokuyo üşüttü mü dersinizz??:50:

canım bızde 3 4 kez yapıoz cogu kez kakayı:9:bi sorun olcagını sanmıyorum gecelerıde 2 kez uyanıo cadı :27:

canım bızde 3 4 kez yapıoz cogu kez kakayı:9:bi sorun olcagını sanmıyorum gecelerıde 2 kez uyanıo cadı :27:

ay sağlıkları iyi olsun da kalksınlar başım üstüne :) gecen hafta eşim bahar nezlesi oldu hastanede serum oksijen falan aldı ondan bana gecti gözlerim burnum hep aktı 5 gün o kadar korktum ki kızıma da geçecek diye onunda bir gün gözü aktı 2 saatte bir ılık nemli bezle silip çay demiyle pansuman yaptım geçti çok şükür fazla ağırlaşmadan :16: o kadar korktum ki o da olucak diye .. uzun lafın kısası onlar iyi olsun da gerisi hiiiççç önemli değill :16::16:

ay sağlıkları iyi olsun da kalksınlar başım üstüne :) gecen hafta eşim bahar nezlesi oldu hastanede serum oksijen falan aldı ondan bana gecti gözlerim burnum hep aktı 5 gün o kadar korktum ki kızıma da geçecek diye onunda bir gün gözü aktı 2 saatte bir ılık nemli bezle silip çay demiyle pansuman yaptım geçti çok şükür fazla ağırlaşmadan :16: o kadar korktum ki o da olucak diye .. uzun lafın kısası onlar iyi olsun da gerisi hiiiççç önemli değill :16::16:

bizimde bu aralar genız akıntısı oluyor uyurkende burnu tıkanıyor serum fizyolojık kullanıp cekıyorum burnunu cocuk rahatlıyor bu havalar cok fena yaptı hepimizi yaa:26:

bizimde bu aralar genız akıntısı oluyor uyurkende burnu tıkanıyor serum fizyolojık kullanıp cekıyorum burnunu cocuk rahatlıyor bu havalar cok fena yaptı hepimizi yaa:26:

evet serum fizyolojk kurtarıcımız valla bizimde ben hala korkumdan totosundan külotlu çorabını çıkarmıyorum gecen gün balkondan bakıyorum komşumuz kızını kısa kolluyla balkona çıkarmış ben gecemedim valla hala kısa kollulara kokuyorum belki kuruntu ama ne bileyim ben :18:

evet serum fizyolojk kurtarıcımız valla bizimde ben hala korkumdan totosundan külotlu çorabını çıkarmıyorum gecen gün balkondan bakıyorum komşumuz kızını kısa kolluyla balkona çıkarmış ben gecemedim valla hala kısa kollulara kokuyorum belki kuruntu ama ne bileyim ben :18:

işte yavas yavas böyle büyüyecek cimcimeler ama bizde onlar büyürken panik atak olacağız valla:9:

salya durumumuz cok fena bu aralar... gunde 10 defa önluk degıstırıyoruz... ayrıca ellerı sureklı agzında.. dişlik oyuncaklara alıştırmaya calışıyorum ama bir iki agzına soktuktan sonra atıyor onları, ellerı daha tatlı gelıyor sanırım..

tam donemiyor hala.. vucudunu yana doğru S yapabiliyor...fakat ellerıne hakimiyet gitgide arttı bir hamlede istediğini tutabiliyor..

biz yemek yerkn oda bizim yediklerimizden yemek istiyor aglıyor.. tabaklara elini sokup agzına goturusu var gulmekten olursunuz...

banyoda hala başını yıkarken aglıyor basının yıkanması hiç hosuna gitmiyor... gitti gidiyordan bebek banyo sapkası aldım biraz azaldı, ama o aglama beni panik yapıyor..

anne sutu devam, gunde bir ogun ek besıne geciş için bir iki kaşık, meya, sebze corbası, yada yogurt..

wewellin yogurt yapma makinasını aldım çok memnunum.. gunluk AOÇ sutunden iki kase yapıyorum geceden koyuyorum sabaha oluyor..

gunde biberonla biraz su veriyorum.. yazık okadar salya akıyor su kaybetmesın yavrum..

popişimizdeki catlak tam gecmedı..:( bepanthene devam...

prima - 4 numara kullanıyoruz..

3770gr dogdu su an sanırım 7500 civarıı

3-6 ay kıyafetler giyoyoruz.. ama bazen 6-9 da oluyor.. ben artık 6-9 alıyorum..

banyoda sadece sebamed sabun kullanıyorum... sabunu rendeledim.. istediğim kadar alıp oyle kullanıyorum..

oglumun cildi hassas oldugu için atopik dermatit.. mustelanın nemlendiricisini tum vucada gunde 3 defa..

şimdilik bu kadar annneler optum cok bebişlerimizi alllah kotuuklerden korusunn :)

canım bende bebek banyo şapkası sipariş verdim yarın gelecek inşallah güzeldir memnunmusun güzel ve eğlenceli oluyordur banyo artık sanırım:1:

mrb kızlar benım kızımda yılbası gecesı 01:15 te dogdu yılbası hedıyem olur kendısı :D salyaları bu aralarabıraz azaldı... yıkanırken cok mutlu gıyırnırken sormayın.. emmeye baslayınca saatlerce en az 2 saat dun saglık ocagına gıttım anlattım artık sutum yetmez oldu.. bıde emerken agzıma fıskırsın ıstıyo tabı o da her zaman olmuyo basıyo cıglıgı ebe hanımda ek gıdalara basla dedı az once elma suyu verdım 2 tane elmanın suyunu bıtırdı danam :D ayın bırınde kılosu 6kılo 500 gıramdı. boyu 64 cm yogurt verıyorm oglen aksam da sebzelerı haslayıp corba werıyorum.. ıstemem demıyo papatyam... geceleri uykusu super aksam dokuz bucukta yatıyor sabah 6 da kalkıyor gun ıcındekı uykuları cok kısa en fazla 40 dk... suan ellerını cok ıyı kavrıyo cok emmdıgı ıcın bende sureklı tatlı yıyom normal olarak hamıleleık kıloma dondum... suan 79 kıloyum.. ek gıdaya basladık bıraz daha azalır ınsallah tatlıya duskunlugum benım bebekım :)

benim kızm da 24 ocak doğumlu 3750 doğdu az evvel ölçtüm 6570 kg dı umarım iyidir. yrndan sonra dr'a gidcz bakalım ek gıdaya başlatcakmı ek gıDAYA BAŞLAYAN VAR MI ARANZIDA neler veryosunuz

benim kızm da 24 ocak doğumlu 3750 doğdu az evvel ölçtüm 6570 kg dı umarım iyidir. yrndan sonra dr'a gidcz bakalım ek gıdaya başlatcakmı ek gıDAYA BAŞLAYAN VAR MI ARANZIDA neler veryosunuz

evet canım ben baslamak zorunda kaldım
bende ek gıdaya dun basladım kızım 4,5 aylık 10 gun sonra 5 olcak papatyam cok fazla emıyodu. bı oturdugumuz zamamn en az 2 saat bırde agzıma dolu dolu fıskırsın ıstıyodu. tabı o kadar cok emdıgı ıcın bır tek sabahları istedıgı gıbı gelıyodu.. aksam 8 bucuk 9 bucuk arası uyuyor sabah 5 6 cıvarı uyanıyordu gunduz uykuları cok kısa en fazla 1 saat son zamanlarda sut gelmıyor dıye aglıyor kıpkırmızı oluyordu.. ayaklarıyla tepiniyordu..
dun saglık ocagına gıttım ve ebeye durumu anlattım.. zaten en son kontrolumuzde yedıklerınden cay kasıgıyla tattırmaya basla demıstı bızımkı tatmakla kalmıyo dewamını ıstıyo yawrum yırtınıyodu. ebede istiyorsa basla dedi.. ama ilk bebekım oldugu ıcın tecrubesızım tabıkı..

sabah 08:00 -09:00 gıbı tam bugday ekmegını ufalıyorum ıcıne beyaz peynır onu rezeneyle ıslatıyorum bırde ıcıne keçiboynuzu pekmezi koyuyorum..

öğlen 13:00 gıbı evde mayaladıgım yogurttan corba kasesının ceyregı kadar verıyorum

ikindi15:00 2 tane elmanın suyunu sıkıp verıyorum

aksam 18:00 havuc pazı patates bırazda ınce bulguru haslıyorum blandırdan geçiriyorum kasıkla verrıyorum

yedırdıklerımden sonra emzırıryorum 15 20 dk kadar aksam 8 9 gıbıde uyuyor..

.

benım kızım 27 gun erken dogdu 2680 44 cm boyu vardı bıde sarılık oldu kırk gun emmedı gıdıklaya gıdıkla uynadırdık sagdım ama anne sutunden vaz geçmedım

kızlaar regl döneminde sütü azalan var mı? bu ikinci reglim ve ben azalma farkettim..özellikle akşamları pek sütüm olmuyor ve kızıma ek besin vermek zorunda kalıyorum.. aranızda benim durumuda olan var mı? regl dönemini siz nasıl atlatıyorsunuz? :25:

Back