2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bişe sorcam hani hamilelik dönemimizde 3 kere tetenoz aşısı olmuştuk 2 si hamileyken sonuncusu doğumdan sonraydı herkes oldu dimi bu aşıyı demek istediğim şu ki ben nisanın 12 sinde 3cü tetenoz aşımı olacaktım ve şimdi aklıma geldi ben unuttummm nolcak şimdi olsam olmaz dimi bilgisi olan varmı kızlar.

gece hiç kalkmıyo mu canım

ben hatırlattım aşı yok dediler her yerde öyle galiba

maşallah canım ne güzel mamaya gerek te yokmuş :) oh oh çok sevindim sizin adınıza :)) sende beslenmene dikkat edersen kimse tutamaz sizi

Saol canım benimde içim rahatladı doktorumuda değiştirdim bu bahaneyle :) ya beslenme dedinde biraz önce kaynattığım kompostomun içine şeker yerine tuz attım çok mutsuzum

Yatarken değiştirmiyorum canım ama dışarı çıkarken ve eve geldiğimizde değişiyorum...

Canım tarifi daha yeni alabildim kusura bakma hemen yazıyım ben birdahaki ay başlıcam kısmetse...
Kayınvalidem önce 250 gr lıktan başlasın dedi daha sonra istersen 500 gr alırsın hepsinden...

250 gr Buğday unu
250 gr pirinç unu
250 gr mısır nişastası
250 gr yulaf unu
250 gr çavdar unu
250 gr irmik

Bunların hepsini çok az kavuruyosun fazla tutma sakın sadece gazı çıkıcak kadar kahverengi olmasına izin verme.. Daha sonra kavurduğunu bir kavanoza koyup saklıyosun...
Mamayı yaparkende 1 çay bardağı su 1 çay bardağı süt (ben devam sütü kullanıcam istersen hepsini suylada yapabilirsin) 1 yemek kaşığıda un karışımdan koyup kaynatıyoruz... biberonla vericeksen biraz sulu kalıcak kaşıkla vericeksen muhallebi kıvamına gelene kadar karıştır... ocaktan alıp bebeğine vericeğin zaman 1-2 damla limon ve 1-2 damla zeytinyağı koyuyosun gazını alsın diyemiş....

Umarım güzel anlatmışımdır:)

canım sen bilirsin ama bence çilek verme, çilek çok alerji yapan bir meyve.. Bir seferinde koca bir adam bile çilek yüzünden nefes darlığı yaşamıştı hemde normalde hiç birşey yapmıyormuş..

Bizde henüz almadık ama biev'in mama takımları var (http://s3.amazonaws.com/evmanya3/system/urun_resims/resims/000/153/536/img_zoom/5kck.jpg%3F1327403968 için Google Görsel Sonuçları) onu almayı düşünüyorum çatal kaşıkta nuby ergonomik bence ideal..

bizde iyice alıştık piyama takımımızı giymeden rahat uyuyamıyoruz..

günaydın güzel hatunlar...
hepimizin anneler günü kutlu olsun..
ben hiç hediye beklemiyordum, akşam oğlum verdi :) daha doğrusu vermek istemedi :) önce tadına bakmak istedi :)
çok duygulandım..

120li aktif bebek paketini nerden aldın :) ben en fazla 88li paket görmüştüm..
bezimiz de bitiyor.. :) ordan aldırayım bende

ne güzel yaa 2 kere kalkıyo bizimki bezide hep çişli hep çişli haata sabah her tarafı çişti :(

canım bebeğini yan yatırıyorsan çiş ondan da taşıyor olabilir.. bir de pipili olunca bizimkiler bezin ne tarafına çiş yapacakları belli olmuyor
ben dalana kadar yan bırakıyorum sonra düzeltiyorum.. yoksa eminim 2-3 saaati bulmaz ıslaklıktan uyanır.. öyle durumlarda taşması için 1 kez bile çiş yapması yeterli oluyor..

yan yatırıyorum ama hemen kendi düzeliyo çok çişli yahu sanırım sünnetten sonra başladı çiş kaçırmalar

yan yatırıyorum ama hemen kendi düzeliyo çok çişli yahu sanırım sünnetten sonra başladı çiş kaçırmalar

hafif yan kalıyordur yine de annesi :) o bile yeter tek tarafa çişin birikmesine.. sanırım sen de mama veriyorsun..
biraz da bundan kaynaklanıyor fazla çiş yapmaları.. benimki anne sütü almıyor malesef o yüzden mama ile devam... akşam 21,30da yatırdım pirinçlisini verip.. 3,30gibi uyandı acıkmış.. gündüz sebze püresini yiyememişti uykusu gelmişti.. ve sanırım aç kaldı biraz dün.. bezinde 2 çiş anca vardı sanırım.. sütünü verdim yatırdım saat 4te..
bu sabah oğlum 6da mızıldandı gittim baktım gözleri kapalı ama baçakları tepiniyor :) hemen açtım altını.. foşşş diye fıskiye patladı sandım bezi de kuruydu yani... 2.. 2 bucuk saat yapmamış çiş demek ki
inşallah ileride de böyle olur da tuvalet eğitiminde sıkıntı yaşamayız :))

kızlar hepımızın ılk anneler gunu kutlu olsun cıdden ya telefondan takıp edınce zorlanıyorum zaten unuttum kutlamayı cook heyecanlı ya ne guzel artık benım de anneler gunumu kutlayacak muthıs bır warlık war gercı benım öküz kocam hala kutlamadı ama umarım unutmak gıbı bır hata yapmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…