2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım içime su serptin.. bende en mantıklısı bu olduğuna inanıyorum da sabah kalkınca eşim öyle bir konuşuyor ki vicdanım rahat etmiyor sonra..
genelde 5-6 gibi sütünü içiyor... 7-8de en geç muhallebi falan veriyorum 9da en geç uyumuş oluyor.. 11-12de en geç tekrar sütünü veriyorum altını mecbur değişiyorum çişimiz doluyor..ondan sonra zaten ellemiyorum çoğunlukla .. ama işte akşam biraz daha erken besleyince ne edeceğimi bilemedim.. bende robot gibiyim :) uyanıyorum sanki oğlumun midesinden sinyal almş gibi oluyorum halbuki o mışıl mışıl uyuyor :)

Benim bebiş o kadar aralıksız uyusa eşimle takla atarız valla. Zaten acıksa bebeğin uyanır ağlar. Benimkisi 4.5 saat filan dayanabiliyor. Acıkıp uyandığında resmen oğlak gibi beeee diye bağırmaya başlıyor. Anlıyoruz ki çok aç. Yatağından aldığımızda bir telaş bir telaş. Daha göğüslerimi açamadan gözler kapalı sütyenimi yalamaya başlıyor.

uyumak ah ne hoştur yıldızların altındaaa :)))

$IMG_0105.jpg $IMG_0107.jpg $IMG_0108.jpg $IMG_0109.jpg

lymonata biraz üzülmüşsün okuduğum kadarıya ama bak bebeğin seni mutlu etti sonunda :))

kızlar tıny love tekmele oyna oyun halısı ve dönence almak istiyorum.
ama eşim gerek yok okadar masraf yapmaya falan diyor.
çok hevesliyim ama 1 aydır düşünüyor araştırıyordum.
normalde 189 tl olan oyun halısı elma bebekte 166 tl
buradaki oyuncakçıda 150 tl olan dönence sitede 108 tl
kredi kartı kullanmıyorum zaten odemeyi hft olarak yapacağım.
kafam çok karıştı ne yapsam,ne dersiniz alsam mı ?
birşeyler diyin kızlar..mesela oyun halısı kullanan arkadaşlar tavsiye edr misiniz ?
dönenece hakkında marmeletta sağlık sorunlarına yol açabilir.fosforlu yıldızları tavsiye etmişti ama evim kira ve bebeğimin odası ayrı değil henüz bu yüzden bu şahane fikri ben kullanamam :((
döneneceyi ölçülü kullanırım diye düşünüyorum.

canım merhaba çok teşekkür ederim evet çok mutlu döndük dr ziyaretimizden:)) canım bence kesinlikle oyun halısı almalısın çok güzel oyalanıyorlar kendi kendine vakit geçirmeyi öğreniyorlar hem fizksel hem zihinsel antrenman yapıyorlar benim sıpa belki de ondan kilo almıyor he:44::1:
dönence içinse sen bilirsin dicem benim sıpa çoook seviyordu kontrollü kullandım zaten hep ama son zamanlar hiçç açmıyoruz desem yeridir bir balığı var pek sevişiyorlar onunla ya da dişlik çıngırak tarzı şeylerle vakit geçirmeyi tercih ediyor:1:

29 kullanıcı okuyor 26 ziyaretçi üyeden daha çok ziyaretçi var:52::52::52:
ben yazana kadar azalmış:)

Son düzenleme:
ben kullandım memnun kalmadım bi çiş yapıyo taş gibi oluyo bezi çnü ve pipisi sıkışıyo çocuğun ve çokkk çiş kaçırıyo gece yatağı ve malum üstü başı çişli kalkıyodu

premium care iyiydi pahalı diye evy baby aldım memnunum ondan

molfixde çok kokuyo ve bacak kısımları sıkıyo beli bol olmasına rağmen
huggies normal denemedim onu bilmiyorum canım ve 4 numaraya geçtim bacakları için

oyun halısı tavsiye ederim ama dönenceyi pek sevmedi oğlum müziği açınca uyutucam sanıyo sanırım:9: ztn gözleri dönüyo gibi geliyo bana

yoğurdu bi tadayım canım

bu arada bence gece kendi kalkana kdr besleme derim ben öyle yapıyorum 4-5 saate kelkıyo ztn

tatlım 2 yaş çok geç bi yaş oda ayırmak için ilerde çok sıkıntı yaşarsın 2 yaşında kıyafetlerini kendi seçip kendi kendilerine yemek yiyolr heleki kız çocuklrı daha da beceri sahibi oluyo,eşini ikna et bir an evvel ayır canım odasını

bide ha sizin yatak odasında te yatmış ha kendi odasında tek bişi farketmiyo bence siz neden işkence yapıyosunuz kendinize :)
oysaki hassas telsizimde var :)bakalım bu konuyu yaniden gündeme getiririm bugün yarın

ne güzel.. eminim karanlıkta daha güzeldir.şimdi fazla belli olmuyor ama..

kızlar merhaba nasıl keyifler burda hava yine kapalı ve yağmurlu haftasonu gezmek istiyordu canım neyse başka zamana kaldı.kzımın küçülen kıyafetlerini ayırdım ne çabuk büyüyorlar ya doğamıyo insan her haline.bi de okula başlayınca napıcam özlerim aklım kalır diye onu takmaya başladım kafama eşimde eylül de ücretsiz izn al diyo ama biz daha 1 aydan sıkıştık ya nasıl olcak acaba.???
lymonata oğluna maşallah sorun olmamasına sevindim dün bizde aşı olduk gece ateş nöbeti tuttum şimdi daha iyiyiz.650gr almış kuzum 6800 olmuş boyuda 64 cm küçücük geliyor benim gözüme ebe hareketliyse ondandır kilo alımı iyi dedi bu ayda anne sütüne devam edicem diğer ay tattırmaya başlayım olmazsa diyorum bende.bizden haberler böyle.

ben 37 gün rapor hakkımı kullandım. çarşamba rapor bitiyo. belki 1 ay da ücretsz izne ayrılırım. bana da bebeğimden ayrılmak çok zor geliyo. sen ücretsiz izne mi ayrıldın bu arada?ne kadar süreliğine?

evet güzel.ben de ilk bunu düşündüm enine dar gözüküyor sanki ??
150 tl burada ben de diyorum ki almışken 10 tl daha vereyim geniş olsun.burada herşey çok pahalı !

aynı oyun halısını ben de burada(istanbulda) 119 a gördüm. internetten al çok daha iyi. arada uçurum var fiyat açısından.

canım merhaba çok teşekkür ederim evet çok mutlu döndük dr ziyaretimizden:)) canım bence kesinlikle oyun halısı almalısın çok güzel oyalanıyorlar kendi kendine vakit geçirmeyi öğreniyorlar hem fizksel hem zihinsel antrenman yapıyorlar benim sıpa belki de ondan kilo almıyor he:44::1:
dönence içinse sen bilirsin dicem benim sıpa çoook seviyordu kontrollü kullandım zaten hep ama son zamanlar hiçç açmıyoruz desem yeridir bir balığı var pek sevişiyorlar onunla ya da dişlik çıngırak tarzı şeylerle vakit geçirmeyi tercih ediyor:1:

çok sağolun kızlar iyi geldi konuşmak.
oyun halısı kesin.oda konusunuda bir gündeme getiriyim bi bakalım.odasını ayırırsak dönenceye gerek kalmayacak.benim bebemde yıldızlar altında uyur:10:

oysaki hassas telsizimde var :)bakalım bu konuyu yaniden gündeme getiririm bugün yarın

ne güzel.. eminim karanlıkta daha güzeldir.şimdi fazla belli olmuyor ama..

malesef fosfor resimde çıkmadığı için karanlıkta çekersem sadece siyah bir resim olur :))
akşam oğlumu yatırmadan 5-10dk önce ışığı açtım ki yıldızlar parlasın diye.. kucağımda uyuyor bu aralar.. bakınmaktan zor uyudu :)
ama tam dalmadan bıraktım beşiğine uyudu..

bugün de şok etti beni.. 13,20de falan sebzeli püresini verdim çok uykusu gelmişti fazla yiyemedi.. azıcık yüzüstü tutayım dedim.. öyle bir maymun pozisyondaydı ki.. biraz da ensesini okşadım.. baktım cork cork ses geliyor .. uyumuş ta parmağını yakalamaya çalışıyor :) altını değişecektim önce rahatlatayım dedim pantolonunu çıkardım.. öylece uyudu
şu anda sadece bez var alt tarafta.. bi de ince pamuk battaniye .. normal battaniyesini örttüm pişmiş .. demin uyandı yanaklar domates gibi.. halbuki belden aşağısını örterim boğmam okadar.. çişini yapıp geri daldı :1:

canım bence geceleri bebeğini hiççç rahatsız etme aç olsa o uyanır zaten artık geceleri çok daha az uyanmaları lazım geçen gün ebe her saat kaldır ve emzir dedi:53: doktora söyledim dün hayır sakın dedi doruk aç olsa zaten uyanır onun geceleri tek ihtiyacı olan deliksiz bir uyku sağlıklı mutlu ve huzurlu bir bebek olması için iyi bir uyku şart dedi. bazen hiç uyanmıyor oğlum rekor kırıyor boşver uyanmasın kaldırma kötü uyku alışkanlıkları edinmesine neden olursun birçok anne senin gibi uyuyan bir bebek ister sen uyuyan çocuğu uyandırmaktan bahsediyorsun dedi:9:

çok sağolun kızlar iyi geldi konuşmak.
oyun halısı kesin.oda konusunuda bir gündeme getiriyim bi bakalım.odasını ayırırsak dönenceye gerek kalmayacak.benim bebemde yıldızlar altında uyur:10:

dönence için zaten geç kaldınız canım :) eşim fisher price yağmur ormanı dönencesini almıştı ilk zamanlar eğlendi ama artık pek tınlamıyor.. oyuncaklara uzanabildiği için tutamayınca kriz geçiriyor... zaten onda da 5.aya kadar yazıyor.. :) yani oyuncaklara uzanmaya başlayınca kaldırın diyor :) bir de bu dönencenin müziklerine uyuz oldum.. bir de pilli.. 4 tane kocaman pil :))
manuellerden çok daha iyi ama müziğini sevmedim işte .. sadece gece sesi var.. börtü böcük sesleri falan filan onu açıyorDum oğluma
artık başka şeylere bakmak lazım.. oyun halılarına da 6.aya kadar diyorlar ama nedenini bilmiyorum..

hava iyice bozmadan babamız gelse de çıksak.babaannemize hediye almaya gidicez..
ben anneme aldım bile.biraz garip bi hediye oldu ama ihtiyacı varmış..düdüklü aldım:21::21::21:

dönence için zaten geç kaldınız canım :) eşim fisher price yağmur ormanı dönencesini almıştı ilk zamanlar eğlendi ama artık pek tınlamıyor.. oyuncaklara uzanabildiği için tutamayınca kriz geçiriyor... zaten onda da 5.aya kadar yazıyor.. :) yani oyuncaklara uzanmaya başlayınca kaldırın diyor :) bir de bu dönencenin müziklerine uyuz oldum.. bir de pilli.. 4 tane kocaman pil :))
manuellerden çok daha iyi ama müziğini sevmedim işte .. sadece gece sesi var.. börtü böcük sesleri falan filan onu açıyorDum oğluma
artık başka şeylere bakmak lazım.. oyun halılarına da 6.aya kadar diyorlar ama nedenini bilmiyorum..

benim kızım henüz elini uzatıp tutamıyor bu yüzden dönence teşvik eder diye düşünüyordum!
ama oyun halısı hakkında yorumlara bakıyorumda hergün yeni bir yerini keşfediyoruz.yaşına girincede hayvanları çalışıyoruz falan diyorlar.
tıny love tekmele oyna jimnastık halısında 0+10 ay yazıyor.ben yaşına girene kadar oynayacağını düşünüyorum.

benim kızım henüz elini uzatıp tutamıyor bu yüzden dönence teşvik eder diye düşünüyordum!
ama oyun halısı hakkında yorumlara bakıyorumda hergün yeni bir yerini keşfediyoruz.yaşına girincede hayvanları çalışıyoruz falan diyorlar.
tıny love tekmele oyna jimnastık halısında 0+10 ay yazıyor.ben yaşına girene kadar oynayacağını düşünüyorum.

bence oyun halısı dönenceden daha mantıklı..
halıda da zaten sarkan oyuncaklar var.. hem daha zararsız.. eşim mesela oğlum sinirlenmesin diye iple minik oyuncaklar taktı çekiştiriyor onları falan da böyle olunca da yalnız bırakamıyorum.. bişi olur da dönence üstüne düşer diye..
halıda 0-10ay yazıyorsa düşünmeden al bence.. :) ben almadığıma pişmanım.. eşim de kafasına göre gitmiş 120tl vermiş dönenceye.. 20 liralık ta aynı işi görürdü.. ama halıda aktiviteleri daha fazla olacaktı.. bu saatten sonra da alacağımızı sanmıyorum.. az para değil .. :)

kızlar mama takımı kullanıyormusunuz mama tabağı kaşığı falan. nasıl birşey aldınız yarın eşim bütün gününü bize ayıracak ne zamandır çok yoğun çalışıyordu çok heyecanlıyım:))) hazır vakit varken mama takımı falan da alıcam oğluma beğendiğiniz modeller varmı ben nubyden beğendim bir tane ama modeli biraz tuhaf kullanışlı olurmu dedi eşim aklımı karıştırdı her işe burnunu sokmasa ben karar veriyorum o karıştırıyor sağolsun:4:

kızlar mama takımı kullanıyormusunuz mama tabağı kaşığı falan. nasıl birşey aldınız yarın eşim bütün gününü bize ayıracak ne zamandır çok yoğun çalışıyordu çok heyecanlıyım:))) hazır vakit varken mama takımı falan da alıcam oğluma beğendiğiniz modeller varmı ben nubyden beğendim bir tane ama modeli biraz tuhaf kullanışlı olurmu dedi eşim aklımı karıştırdı her işe burnunu sokmasa ben karar veriyorum o karıştırıyor sağolsun:4:

Çatal kaşık seti kolay kavrama | Nuby

canım bende bu setten var nuby'nin memnunum :) henüz çatalı kullanmadık :1:
tabak falan daha almadım.. desteksiz oturmaya başladığında mama sandalyesi alınca kendisine ait tabak ta alırım..
ama şu anda bile elimde kase ve özellikle kaşığının sapını görünce sevinçten çıldırıyor :1: ve beslenmek için bir köşe belirledik kendimize :) koltuğa bir yastık koyuyorum yarı oturur pozisyon çok ta yatık olmayacak.. mendilini bile gıdısına zor koyuyorum hemen ağzını açıyor yavyumm :) özledim sıpamı yaw.. 1,30-1,40 falandı uyuduğunda sanırım

Çatal kaşık seti kolay kavrama | Nuby

canım bende bu setten var nuby'nin memnunum :) henüz çatalı kullanmadık :1:
tabak falan daha almadım.. desteksiz oturmaya başladığında mama sandalyesi alınca kendisine ait tabak ta alırım..
ama şu anda bile elimde kase ve özellikle kaşığının sapını görünce sevinçten çıldırıyor :1: ve beslenmek için bir köşe belirledik kendimize :) koltuğa bir yastık koyuyorum yarı oturur pozisyon çok ta yatık olmayacak.. mendilini bile gıdısına zor koyuyorum hemen ağzını açıyor yavyumm :) özledim sıpamı yaw.. 1,30-1,40 falandı uyuduğunda sanırım

canım benim ya çok sağol bilgi için:) benim beğendiğim ama eşimin şekli biraz tuhaf dediği takım bu işte birde bunun tabağı var benim dediğimde çok biliyor eşim 10 çocuk büyütmüş ya bilir:4: tamam madem memnunsun alayım ben de çok beğenmiştim ya içimde kalmasın:54: benim sıpa mızmızlanıyor hani çıkıyorduk hopp noldu niye duruyoruz hala diyor biz kaçtık canım:1:

Arkadaşlar doktora gittik kilo takibine benim mamayı sevmeyen oğlumun bir bildiği varmış meğer kilo alımı normal dedi ordaki nöbetçi doktor... 1 ayı daha mamasız geçiricez çok şükür...

canım benim ya çok sağol bilgi için:) benim beğendiğim ama eşimin şekli biraz tuhaf dediği takım bu işte birde bunun tabağı var benim dediğimde çok biliyor eşim 10 çocuk büyütmüş ya bilir:4: tamam madem memnunsun alayım ben de çok beğenmiştim ya içimde kalmasın:54: benim sıpa mızmızlanıyor hani çıkıyorduk hopp noldu niye duruyoruz hala diyor biz kaçtık canım:1:
ne bilim ben memnunum, ilk başta bana da çok eğri geldi ne yalan söyleyim, burnuna deyecek sandım, kuzenim almıştı bu takımı bize, ama kullanınca fikrim değişti tabi :))
görümcelerim mesela buna ne gerek vardı diye tepki gösterdiler. normal kaşıkların nesi varmış mış :))
bir yandan da haklı çıkacaklar diye korkuyorum.. metal kaşıkla bişi verdiğimde ekşitiyor kendini.. ya buna alışır da ilerde normal çatal kaşık kullanamazsa diye bişiy dank etti kafamda..
ama pürelerin üstünde de plastik kullanın diye yazıyor.. sanırım vitaminleri öldürüyor metal olanlar..
tabak ta aventin beğenmiştim bölmeli ama çok aşırı pahalı geldi..okadarına da gerek yok diye düşündüm.. :))
Arkadaşlar doktora gittik kilo takibine benim mamayı sevmeyen oğlumun bir bildiği varmış meğer kilo alımı normal dedi ordaki nöbetçi doktor... 1 ayı daha mamasız geçiricez çok şükür...

maşallah canım ne güzel mamaya gerek te yokmuş :) oh oh çok sevindim sizin adınıza :)) sende beslenmene dikkat edersen kimse tutamaz sizi

Back