2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba ocak anneleri, ben 23 nisanda doğum yaptım, kızım daha 15 günlük, Nisan anneleri adı altında bir konu bulamayınca, siz benden daha tecrübeli annelere sorayım dedim. kızımın yüzünde kızarıklıklar oluştu. yağ bezesi gibi ucları sarı. bebeği olan arkadaşlar çıkabilir normal dediler. Birde size sorayım dedim, sizin bebeğinizde oldu mu ? ne yaptınız. Şimdiden teşekkür ediyorum :2:

Bugün patates, kabak, taze fasulye, havuç ve karnıbahar, irmik, z.yağı vardı menümüzde. Yedi yine bir iki kaşık işte.

Valla benim oğlan tok da olsa ben o öğünde o kaşığı görmesini sağlıyorum ki anne sütü ile karnını doldurmanın ona bi fayda sağlamayacağını anlasın:)

Yeğenimiz 7 aylık oldu, yemek yememek için saldırıyor memelere, çünkü annesi süt içti deyip ek gıdasını atlıyordu hep, çocuk da akıllandı tabi, çatlayana kadar emiyor, ek gıdaya yer aklmıyor:)

ben emzirmiyorum biliyorsun.. süt öğünleri de belli yani zırt pırt emmiyor :) bir kerede doyuyor sütle 200ml süt içiyor o yüzden sütü içince 2 saat bekliyorum en az ki midesi çatlamasın.. ama sütü de içmek zorunda.. tam öğün olduğu zaman ek gıda belki sütün saatlerini biraz daha düzenleriz arayı açarız ..
deneyim bakalım.. yarın öyle yapıcam öğle saatini kaçırmadan uyutmadan sebzesini yesin..
yalnız sizin pürede bugün çok çeşit var gibime geldi :) doktor liste vermişmiydi size yoksa bulduğun bebek tariflerinden mi yapıyorsun.. yoksa kafana göre mi takılıyorsun :)))
fasulye yada karnıbahar sanırım ikisinden birini katmamalıydın :) ben bile okadar çeşidi yüklemiyorum birden..

Ben her gün yeni bir çeşit ekliyorum, evde olanlardan azıcık azıcık :) Yarın da ıspanak katacağım mesela. Tadına baktım da daha yenilebilir bir kıvama gelmiş artık. Bilmiyorum ki, bugün bildiğin ağzında çevire çevire yedi yani.

benim oğlumda da oldu canım kendi sütümden sürdüm o kadar başka bişi yapmadım ,normal ama çoğu bebekte oluyo

http://www.kadinlarkulubu.com/nisan...nneleri-paylasim-alani-4136.html#post24476597
buda nisan 2012 anneleri linki yanlış anlama bulamadım dediğin için ekledim

üff regl oldum yaa( iyiydim ben ne güzel.bi sene daha olmasaydım ya rahattım böyle
karnım yine çok ağrımasa bari.majezik de içemem emziriyorum diye.parol ile de benimki hayatta geçmez vay benim halime:94::94:

canım emzirirken yanak memeyle temas ediyor o bölge ısınıyor ve o dediğin kızarıklıklar oluşuyor.. bak dikkat edersen emzirdikten sonra çıkıyor 1 saat sonra yokoluyor.. :))
korkulacak birşey yok sanırım.. hiçbirşey de yapmana gerek yok.. ara sıra kaynamış ılımış su ile pamukla yüzünü silebilirsin ferahlaması için.. artık havalar ısınıyor ..

üff regl oldum yaa( iyiydim ben ne güzel.bi sene daha olmasaydım ya rahattım böyle
karnım yine çok ağrımasa bari.majezik de içemem emziriyorum diye.parol ile de benimki hayatta geçmez vay benim halime:94::94:

bende geçen pazartesi oldum :) ilk başta canım sıkıldı doğum haricinde 1 senedir rahattım :) sonra da düşündüm aman iyi ki oldum hormonlar düzene giriyor daha rahat kilo veririm diye..
peşine de oğluma üzüldüm.. biz şurda 5-6 gün pedle geziyoruz diye mırıldanıyoruz.. yavrucuklar nerdeyse 2 yaşına kadar popoları bezde.. :) onlar ne desin..
karnım da sadece ilk günü çok hafif ağrıdı.. öönceden çok şiddetli geçirirdim.. bu sefer rahat oldu inş hep böyle olurum..

haklısın onlar napsın valla:))
benim de çok ağrır normalde.iğne vurulmadan 3 tane majezik içmeden geçmez.inşallah ağrımaz..oğlum napar yoksa(

Mrb canım bizde de oldu vücudunda da çıktı hatta ilk doğduğu gün parmağında varmı hemen tahlil yaptırdım baya iltihaplı gibi duruyordu kan tahlilinde bişey çıkmadı.. ordaki hemşirede anne karnında kakasını yapmıştır ondan olmuştur çoğunda oluyor telaş yapma dedi bana... doktor isatersen çapa yada cerreahpaşada detaylı tahlil yaptır dedi ama o kadar küçük tiki süründürmek istemedim hastanelerde sonra baktım gün geçtikçe geçiyolar zaten... korkmana gerek yok yani ben detaylı olarak araştırdım özel hastanelere götürünce birde çocuğu delik deşik ediyolar bir tahlil için... bebişinde hayırlı olsun canım

Mrb arkadaşlar biz dün mamaya başlıcaktık ama oğlum izin vermedi... sevmedi galiba biberonu içmeyide bilmiyor zaten yavrum benim meme emer gibi emiyo biberonda ağzından çıkıyor napıcam bilmiyorum sizler nasıl alıştırdınız... en azından akşamları veriyim mama rahat uyusun diyorum..Birde ek besine ne zaman ve ne vererek başladınız paylaşırsanız çok sevinicem... 4 aylığız doktor birdahaki ay meyve suyuyla başlarız dedi...

Biri bana dur desin, çatlayana dek yemek istiyorum.

yeme tatlım yeme yaz geliyor forma giricez daha..
hoş benim çok çok fazlam var sizler benden daha iyisiniz.. şurda 1-2 ay içinde 10kg nasıl verilir yaw.. memlekete biraz da olsa fit gitmek istiyorum.. hedefim şu an için 70.. hayalim 60 diyorum.. evlenirken 58 kiloydum yaw.. nerden geldi bu kilolaaaarrr

Eşimle tanıştığımda 37 kiloydum, 34 bedeb kıyafetler bile bol gelirdi, evlenirken 52 kiloydum, 57de hamile kaldım, şimdi 67yim. Sanırım eşim en büyük kalorim:)

Eşimle tanıştığımda 37 kiloydum, 34 bedeb kıyafetler bile bol gelirdi, evlenirken 52 kiloydum, 57de hamile kaldım, şimdi 67yim. Sanırım eşim en büyük kalorim:)

bu da güzel..
ama benim kalorim kaynana oldu sanırım.. :) bizim ailede yemek yeme düzeni çok farklı.. bizim beslendiğimiz şekilde eşimin ailesi aç kalır sanırım..
ilk geldiğim zamanlar gıkım çıkmazdı pek.. ne hazırlanacaksa yardım ederdim.. e kahvaltıda kızartma yersek olacağı da buydu..
evlenmeden önce çok hareketli biriydim evde durmazdım hep birşeyler peşinde koştururdum kendimi meşgul edecek birşeyler bulurdum..
evlendikten sonra sadece evde durdum 2 ay zor durdum.. işe girdim e masa başı işte nekadar hareketin olur.. zaten arabayla gelip gidiyorduk işe.. kilolar yapıştıkça yapıştı..
birde hani evlendikten sonra şu mutluluk hormonu olayı da var ya o da insana kilo aldırırmış..
ozaman mutluluktan uçtum mu ben de bu haldeyim hoş bu kiloyla da biraz zor uçarım ya.. hahahay.. kendi kendi halime espri yapabiliyorum yaw.. aynalarla küstük resmen..
resim çekiniyoruz eşim yakışıklı formda.. ben dana gibi kadrajın büyük kısmını kaplıyorum.. rejim falan hikaye.. tabi bazı şeyleri kısıtlamak ta lazım da herşey hareket ... hala pilates topu alıcam.. öyle bir yerde oturuyorum ki ufak marketler var.. kendi başıma çocukla da gidemem biryere.. arabasıydı çantasıydı derken uuf uf..
ay ben bunalım geçiricem bu kiloyla..

Doğum sonrası oğlanın tüm fotoları babasıyla, kendimi fotoğraflarda görmeye bile tahammülüm yok, herkes diyor merak ediyoruz senin resmin nerde, duymazdan geliyorum:)

ne güzel ya siz ek besin olayını baya ilerletmişsiniz bizdaha hiç başlamadık. 10 ocak doğumluyuz bakalım bu kontrolümüzde belki başlar doktorumuz, oğlum çok hevesli kaşığın ucuyla yogurt tattırıyorum elimi tutuyor geri çekmeyeyim diye çekersemde basıyor feryadı :) biryandan bi an önce geçelim istiyorum ama biryandanda hiç bilmiyorum neyi nasıl yapıcam. Sizlerden yardım isteyebilirim heran..

kızlar inanılmaz moralim bozuk hani sanki sütüm azalıyor gibi demiştim ya bugün oğlanla gezelim dedim eee geziyorken aile hekimliğine de uğrayıp bir danışayım dedim ebemiz en iyi kilosuna bakarak anlarız dedi ve oğlumu tarttı ben şokk şokkk oğlum 300gr vermiş 15günde 300gr çok dedi ebe ağla ağla bir hal oldum kilo almasa tamam ama nasıl verir dedim nasıl anlamam dedim mahvoldum ya.. mamaya mı başlasak dedi bir yandan da beni sakinleştirmeye çalışıyor.hemen aldım oğlumu drumuza gittk evet kilo vermiş görünüyor ama neşesi iyi gibi duruyor önce sakin ol biraz konuşalım dedi. bebeğin huysuzmu dedi hayır dedim mutsuzmu dedi hayır dedim memede huzursuz mu dedi yine cevap hayır uykuları nasıl dedi çok güzel dedim gece nasıl uyuyor dedi çok iyi dedim tamam sakin ol birde muayene edeyim dedi kulaklarına boğazına her yerine baktı bir sorun görünmüyor bebeğin gayet sağlıklı dedi aç olsa böyle durmaz neşeli olmaz uyumaz dedi ben bir sorun görmüyorum hemen neden mama diyorlar dedi kendileri yanlış ölçmüş olamazlarmı geçen kontrolde dedi yada üstündekileri hesap edemediler dedi. cuma günü tekrar geliyorsun 100gr almış olmalı ona göre karar veriyyoruz rahatla artık dedi amaa moralim çoooook bozuk kızlar ya

tabi canım yardımlaşmak için burdayız.. ama sütün yetiyorsa çok ta acele etme.. herşey kolay zaten :) birz da aklına yatanı yapıyorsun,
kendine sade baharatsız tuzsuz bişi hazırladığını düşün :) ama minik porsiyon şeklinde.. ben hatta tencere aldıracaktım eşime 1-2 litrelik bişi ama acele etmesin dedim şu anda cezvede yapıyorum sebze püresini..
meyve püreleri de cam rende ile.. aklına takılanı sorarsın mutlaka cevabını alırsın..

ayrıca 4.ayda doğum kilosunu 2 katına ulaşmış olmalı senin bebeğin şimdiden ulaşmış bile kilosu çok iyi ben bir sorun görmüyorum cuma yine de tekrar bakjalım dedi çok üzgünüm ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…