2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ya ben sacımı boyamak ıstıyorum:21: sizce su sıralar hangi renkler moda :1: insanlıktan cıktı iyice saclarım zaten dökulüolar yakında kel kalıcm :19:

dünürüm nasılsınnn:3:damat bey nasıl :16::9:
tatlım merhaba ben çok iyiyim bugün. amaaa elektrik gitti öldüm sıkıntıdan ya senin damat da tembel eğlendirmiyor anasını:19: hamurişine sardım ben de bu sefer söylemiyorum ne yaptığımı sonra kalorilerinden ben sorumlu oluyorum:20: gelen giden de çok oldu bugün iyi ki yapmışım birşeyler dedim. ama oğlumu özledim ya yanyana özler mi insan özledim. şimdi yine uyuyor uyuz taaaa sabaha sevcem kuzumu:16: sen nasılsın canım güzel gelinim nasıl? :1:
kızlar bebişlerinizde D vitamını kullandnz mı yada kullanıomusunuz:44:
canım ben kullanıyorum oğluş pek sevmiyor yüzü binbir şekle giriyor çıkarmak için elinden geleni yapıyor ama mecbur yutuyor:27:

merhaba benim kızım inatla almıyo :19:bende inatla vermeye çalışıyorum :27:bakalım galip gelecek profil resmimize aldanmayın bir anlık almıştı bende hemen resmini çekmiştim:46:
almıyosa boşver benimki aldı sıkılıyo bile eskisi kadar almıyo artık

Arkadaşlar itiraf edin kimin nazarı değdi oğluma yaaa:)))

Dün gece 11de uyandırdı babası, altını değiştirmek için, normalde gözünü bile açmazdı, aman Allahım bir oyunlar bir oyunlar saat 1 oldu anca uyudu geri:) Yorgunluktan öldüm yaa:)))

Evet, iyi olur bu, hatta ocak anneleri grubuna böyle bir ayrı başlık bile açılabilir. Ben başlayım o zaman, iyi ki oyun halısı almışım diyorum. Bir de iyi ki mustela krem almışım diyorum. Şimdi eltimde bir alet var, böyle havuz gibi, simit gibi oturma destekleyici, onun oğlan biraz emeklesin, ona el koyayım diyorum, o zaman da iyi ki el koymuşum derim:)
valla benim değil ben hep maşallah diyorum :(

bende katılıyorum canım sana lansinoh krem çok iyi dediler aldım ama nafile yara olacağı kadar oldu memiş uçları
lansinoh yada başka kremler engellemiyo yarayı sadece rahatlatıyo sonraki emzirmeye kadar bu niyetle kullanıca memnun kaldım :)

tatlım merhaba ben çok iyiyim bugün. amaaa elektrik gitti öldüm sıkıntıdan ya senin damat da tembel eğlendirmiyor anasını:19: hamurişine sardım ben de bu sefer söylemiyorum ne yaptığımı sonra kalorilerinden ben sorumlu oluyorum:20: gelen giden de çok oldu bugün iyi ki yapmışım birşeyler dedim. ama oğlumu özledim ya yanyana özler mi insan özledim. şimdi yine uyuyor uyuz taaaa sabaha sevcem kuzumu:16: sen nasılsın canım güzel gelinim nasıl? :1:

canım ben kullanıyorum oğluş pek sevmiyor yüzü binbir şekle giriyor çıkarmak için elinden geleni yapıyor ama mecbur yutuyor:27:

gelininde banyosunu yaptı 3 vakte kadar uyuck canım :9::9:odaklandı tek bi noktaya yıne:10:

Canım avmlerden cepa'da ve panorada bütün çocuk mağazalarını bulabilirsin. Ben sana bir de avm dışında güvenparkın karşısındaki miniço mağazasını tavsiye ederim. 3 liraya çıtçıtlı badi, 10 liraya tulum alabilirsin, 2.5 liraya penye yelekler var. Bi de Dikmen Caddesindeki lcw'nin çocuk katını talan et derim, şansın varsa eski sezon ürünlerden çok ucuz şeyler denk getirebilirsin.VİRÜS

Ahhh hepsini denedim desem??? Ve yine aynı durumdayız oğlumla.

sağol canım :)) bakacağım inşallah.. eğer çok zorlanıyorsa fitil ver ya yazıktır, doktorada sor gerçi 7 güne kadar normal diyolar ama ben sabredemiyorum çok zorlamasıda makata zarar verir gibi geliyor.

Anladim kuzum bekle bakalim elbet yapartcnm.zaten normalmis ya 1 haftamiydi neydi...ben bugun allak bullagim disciye gttim veee 1 dolgu ve dee 1 kanal tedavisi baslandi.öldumm ignesiz sinir oldurmek icin ilac konduu.agridan kivraniorum.varmdiir caresii????

çok geçmiş olsun..

kesinlikle katılıyorum böyle bir başlık açmalıyız:))özellikle bebeğini tek büyüten anneler için çoook faydalı olur. aynen ben de iyi ki oyun halısı almışım diyorum:))
canım benim oğlan da akşam 7buçukta uyudu gece 3te uyandı aman bizde de bir neşe emerken bile kapanmadı o ağız:)) gülücükler agular noluyoruz dedim normalde oğlum da hemen uyurdu emdikten sonra:44: 4te zor uyuttuk geri hala aa neden uyuyoruz hadi oynayalım sabah olmadı mı der gibi bakıyordu:))) ama uyudu sağolsun:)
geçen akşam 8 de uyudu oğlum ha kalkar ha kalktı drken 1 de emdi yattı sabah 5 te kalktı anammmm yoksa doruk kardeşinden feyz mi aldı dedim ama yok rutine döndü oğlum :9::9:

günaydın kızlar kırkımızdan sonra gelen bi ikigünlük kanama adet olarak sayılmıo dr um söledi doğum sonrası lekelenme die geçiod etrafımda çoğu hamile böle oldu asıl adet daha sonradan oluo bazısı erken oluo bazısı ise 1 yıla kadar olmuo benim oğlan 3 ay 10 günlük bugün ben bi 20 gün önce adet gördüm ve artık vücudum normale dönmüş her an hamile kalabilirm eğer adet olan arkadaş varsa dikkat etsin benim kuzen böyle oldu elindeki 8 aylık şu anda karnındaki 5 aylık ikiside ağustos doğumlu olucak tabi karnındaki 40 hafta beklerse
ayyy allah kolaylık versin :53: benim arkadaş gibi olmuş

o konuda ben de sinir oluyorum. adama bile dedim en son görmek istediğim insansın çok sinir oluyorum seni gördükçe diye:53: nasıl kızmışsam adamın suratına söyledim yani:) sezeryanın bize zararı olduğu gibi bebeğimize de zararı var ben normal doğumla doğan bebeklerin kesinlikle her zaman daha sağlıklı olduklarını düşünüyorum ama napalım kısmet değilmiş diyorum. dedim ya ben gürsele güvenmedim okadar memnun olduğum halde başka doktora da gittim hepsi aynı şeyi deyince mecbur sezeryan oldum ama yine de uyuz oluyorum gürsele:)) hatta ben hastanede yatarken 2 tane normal doğumu vardı gürselin kadınlar sancı çekerken ben sinir oldum düşün:) gürsele çok da birşey diyemiyorum canım ya hep normal olsun diye desteklemişti beni

ah ah hala içimde bir derttir normal doğum yapamamak hala keşke diyorum hele hele 40.haftada sezeryan olmak çok sinir bozucu.. kimse yargılamasın lütfen tabi ki hergün şükrediyorum oğlumu sağlıklı bir şekilde kucakladığım için ama çok istemiştim normal doğumu. sezeryan lafını duyduğumdaki şok ve hayal kırıklığı halini hala atlatabilmiş değilim. artık kısmet 2. doğuma diyorum:))))

olmadı mı olmuyo 3 gün çektim bende 6 cm açıklıkta var ama bu seferde bebek yerleşememiş oğlumun kafası zorlanmaktan upuzundu onu görmesem inanmıcaktım sezeryanın gerekli olduğuna napayım sağlıklı ya diyorum artık

bu arada sezeryandan sonra normal doğum yaptıran dr hiç görmedim daha türkiyede cesaret edemiyolar ,halamın komşusu yaptı da idrar kesesi falan patlamış operasyon geçirdi doğum ardından 1 ay sondayla gezdi garibim :((

ben aldım canım süslü püslü alt açma:))) sanırım her yeni anne bir heves ediyor ama ben arabasına koymak için almıştım yastıklı battaniyeli olanları var ya ondan işte ve çook memnunum amaç dışı kullanıyorum gerçi sayılırmı bilmem ama iyi ki almışım yani:)
süslü püslü alt açma almadığım için hiç pişman değilim :9:

sezeryanlı anneler şişlikleriniz tamamen gittimi?
benim hala bazı ayakkabılarım olmuyor.. yüzüklerimde sıktırıyor hala..
benimde alyansım olmuyo çokta severim alyansımı :43:

Ve ben hala eşimin atletlerini giyiyorum:) Çoookkk rahatlar:)))
evde bende aynı süper rahat :9:

Spiral taktırmak için adetin başlaması gerekmiyor.Ben normal doğum yaptım, 40ım çıkınca doktor kontrole gel demişti.kanamam 43 gün kadar sürdü..1 hafta sonrasında dr.a gittim...o gün doğum kontrol yöntemlerini anlattı bana uzun uzun, hepsinin artısını eksisinı ve muayeneden sonra spirali de taktı.Takıldıktan sonra tam 3 hafta lekelenme yaptı, artık çok sıkılmaya başlamıştım ki kesildi neyseki...Bebeğim 3 aylık adet başlamadı bende daha...İlk doğumumdan sonra da 12 ay emzirdim, 12 ay adet görmedim.Çok normal bir durum, emzirme sırasında salgilanan hormonların seviyesiyle ilgiliymiş
sezeryan olunca 2-2,5ay geçince takılır dedi dr banada

Aynı durum bizde de var, hatta benim eşim sadece sabah yarım saat görebiliyor oğlunu:( Çünkü bizimki 6da yatıyor. Ve işin komiği babası herkese "oğlum çok uslu, tüm gün uyuyor, uykuyu seviyor" diyor:)) Yani gündüzki delirmelerini, kucakta şarkılar ninniler eşliğinde dolanmasını falan saymıyor:)
benim oğla hep uyanık olunca bol bol koklaşıyolar :9:

kızlar oğlum erkek oldu.bu sabah sünnet ettirdik.çok güzel geçti hiç problem çıkmadı uyuyor şimdi.doktorda 2 güne düzelir dedi
tebrik ederimmm :nazar:
bizimkide iyleşti bugün 7. gün :16:

kızlar bebişlerinizde D vitamını kullandnz mı yada kullanıomusunuz:44:
veriyorum bitince tekrar vericez mi onu sorucam tabi

Anladim kuzum bekle bakalim elbet yapartcnm.zaten normalmis ya 1 haftamiydi neydi...ben bugun allak bullagim disciye gttim veee 1 dolgu ve dee 1 kanal tedavisi baslandi.öldumm ignesiz sinir oldurmek icin ilac konduu.agridan kivraniorum.varmdiir caresii????
iğne neden yapmadı canım çok acır yaa :(

Kizlar yarin sabah gazeteisnde 39kupona uyku arkadasi kuzu veriorlarr

babamızda niyetlendi biriktircekmiş bakalım nasıl bişl

Bizim doktorumuz sıyırmıyor ve sıyırmayın dıyor.1 yaşından sonra olur o dıyor yaa.Offf bütün doktorlar ayrı bir teldeler biz kime inanıcaz.
kayınvalidem eskiden biz yapardık dedi gösterdi 3-4 kez yaptım ama artık sünnettli olduğumuzda gerek kalmadı

bebekten sonra işe giderken bebişi öpüp koklamaktan beni öpmeyi unutuyo adam yaaa :19: (kızınca adam ,normalken eşim,severken aşkım diyorum sanırım :9: )

sağol canım :)) bakacağım inşallah.. eğer çok zorlanıyorsa fitil ver ya yazıktır, doktorada sor gerçi 7 güne kadar normal diyolar ama ben sabredemiyorum çok zorlamasıda makata zarar verir gibi geliyor.

çok geçmiş olsun..
Sagol canimm
veriyorum bitince tekrar vericez mi onu sorucam tabi

iğne neden yapmadı canım çok acır yaa :(

babamızda niyetlendi biriktircekmiş bakalım nasıl bişl

kayınvalidem eskiden biz yapardık dedi gösterdi 3-4 kez yaptım ama artık sünnettli olduğumuzda gerek kalmadı
Canim bebege gecermis..3 sat emzirme yasagi var.sagmistim sutumu ama bizim minik bebegimiz biberon olayina pek aliskin deil korktum kiyamadim...ama kendime kiydimm:ssz:Hemde nasil bi aciii..

Bu saate minigimiz uyandi emdi kaka yapti alti degisti veeee uyandi iice gozlerr acildi..yatagina yatrdim deniz yildizini actimm ;;hickirik tutmasinmii..1 ssate yaklasio hala uyumasini bekliorum yatagindaa:20:
Gecelerin adami olmaya mi niyetlendi neee sanirim:21:

geçen akşam 8 de uyudu oğlum ha kalkar ha kalktı drken 1 de emdi yattı sabah 5 te kalktı anammmm yoksa doruk kardeşinden feyz mi aldı dedim ama yok rutine döndü oğlum :9::9:

olmadı mı olmuyo 3 gün çektim bende 6 cm açıklıkta var ama bu seferde bebek yerleşememiş oğlumun kafası zorlanmaktan upuzundu onu görmesem inanmıcaktım sezeryanın gerekli olduğuna napayım sağlıklı ya diyorum artık

bu arada sezeryandan sonra normal doğum yaptıran dr hiç görmedim daha türkiyede cesaret edemiyolar ,halamın komşusu yaptı da idrar kesesi falan patlamış operasyon geçirdi doğum ardından 1 ay sondayla gezdi garibim :(

canım benim oğlan hep seviyordu uykuyu. ilk başlarda gaz sancılarından dolayı hiç uyuyamıyordu ölüyordu uyku için ama uyuyamıyordu. ozamanlar tek korkum huyunun değişmesiydi şükür değişmedi gaz sancıları azalmaya başlayınca düzenini oluşturdu. ama bazı bebekler çok sevmiyor uykuyu uğraştırıyor biraz merak etme ama çok küçük bebişlerimiz düzenlerini oluşturcaklar güveniyorum ben kuzularımıza:55:

çok haklısın canım olmadı mı olmuyor ben de artık takılmamaya çalışıyorum dediğim gibi benim bu kadar yıkılmamın sebebi hiç sezeryan düşünmemiş olmamdı. artık hiç bir şeye şartlanmamayı öğrendim büyük hayalkırıklığı oldu çünkü benim için ve o an mantıklı düşünmeme engel oldu. ama bebeğimi çıkardıkları zaman ki halini görünce inat ettiğime çok pişman oldum kuzum hiç ağlamadı biraz oksijen desteği alması gerekti kendimi suçlu hissettim sonra ama şükürler olsun şuan çok iyi:16:

canım eğer plesanta falan dikiş yerine yapışmadıysa genelde sorun olmuyormuş. sezeryan dikişi normal doğuma engel değilmiş yani sadece aradan zaman geçmesi gerekiyor ve hiç müdahale edemiyor doktor. kuzenim benden 1 ay sonra doğum yaptı çok heyecanlı bir doğum oldu çünkü 2 sezeryandan sonra normal doğum yaptı vee başardı:65:

Güzel annişlerim öncelikle günaydın biliyosunuz ben özelde çalışıyorumm,malum çok yoğun sık yazamıyorum ama okuyorum yazılarınızı.

Bugün sizlere şu sorum olacaktı benim kızım 1,5 2 saat aralıklarla yiyor, ama aile hekimi daha uzat zamanı dedi. Iyide annemde bende bakıyoruz bizm fıstık zamanı geçince basıyor çığlığıııı durmuyor hanfendi birde inanın yediği bir şey olsa 2 saat te verirsek 60 cc yiyor bana göre bu çok az. Sizlerde bunun durumuna yorum yazarsanız sizlerin durumunu yazarsanız sevinirim çocuk doktoruna götüreceğim ,sizin yorumlarınız benim için önemli, her bebek biliyorum ayrı ama yinede aynı ay bebekleri birazda olsa benzerlik olmalı bence.teşekkürler annişlerimm.

Bu arada annelik harika bişeyyy ben çok daha mutlu bir birey oldum bebişimden sonra allah ıma şükürler olsun.hepimizin bebişine allah sağlık ve bu hayatta şansını açık versin.

hımm o bel ağrısını sen bana sor bizimki kanguruyu çok seviyor zaten kucağa alışmıştı ama ağırlaştıkca kucak çok zor oluyo hem belim hem kolum kopuyordu şimdi kanguruya koyuyorum sadece belim kopuyor fıtık olcam korkuyorum :) , ay bizimde teyzesiyle dayısı izin vermiyor, saklı çıkıyoruz artık :) uzaktayızda telefonla teftiş ediyorlar, yeğenim bronşit çok zor oluyor onunda bebekken başlamıştı, az bi üşütsün tekrarlar.. bizimki hasta olmasın diye çıkarma diyor da yani kaç yşaına kadar çıkmayacak bu çocuk evet bahar havası çarpar belki ama yazında çok sıcak olur o da çarpar e kış zaten çarpar diyorum yok küçük diyo artık telefonda hiç dışarının muhabbetini etmiyorum :) çıkarıyorum ben günlük yarım saat falan güneş alsın biraz diye zaten rüzgarlı yada çok sıcaksa pek kalmıyoruz. içerdeyken ben hasta oldum, sesim kısık ninni bile söyleyemiyorum oğlumla konuşamıyorum fazla çocuk kim bu travesti sesli kadın diyordur, bu hastalığın içerisi dışarısı yok onu anladım :) bende özel bir sebep mi var diye merak etmiştim, çok paranoyak oldum ya yok üşüyecek yok yanacak :))
dışarısı bizde fazlaca gaz yapıyor ama napıyım akşamları bağrış çağrış :)

kaloriferler söndüyse artık biraz temizlenmiştir ankaranın havası, pek bilmem ankarayı ben ama gezmesini çok severim 23 nisanda gelicem sanırım oğlumla 1-2 günde altını üstüne getirebilirmiyim acaba :) dikmen vadisine gitmiştim yazın tekrar bebeğimle gitmek istiyorum oraya o zaman karnımdaydı :).

bu arada sevgili ankaralılar oğluma kıyafet alabileceğim nereler var tavsiye edebileceğiniz, ankarada ben bi ulusa gitmiştim birde ankamallda mağazalar vardı ama onlarda bebek arabası baktığım için mağazaların ismini bile hatırlamıyorum. birde forum ankaraya gitmiştim ama orayı sevmedim nedenini bilmiyorum sanırım hamilelik bulantısındandı :), başka böyle büyük alışveriş merkezi ne var, ya burda çok bunaldım gezmye hasret kaldım :)) oğlum da civil ve bücürük giyimden sıkıldı artık :) yazlık bişeyler aldım ama yetmez nasıl bişeyler alacağımıda bilmiyorum gerçi.
.
yine son olarak , bana da büyük beden kıyafet alışveriş için bilgiğiniz tavsiye edeceğiniz biyerler var mı ?

vee son olarak birde koltuklarımın hertarafı kusmuk oldu örtü alayım diyorum kumaş sizin bu konudaki önlemleriniz neler?

canım eskişehir yolu üzeride cepa ve kentpark var yanyana, bu ikisinde bir sürü mağaza var, bebek mağazası olarak mothercare'i tavsiye ederim, kaliteli ve düzgün kıyafetleri, bizim kız forma gibi sürekli onların tulumlarını giyiyor. indirime denk gelirsen daha iyi olur tabi. joker bebe, h&m ve lcw'dan da alabilirsin. cepadaki lcw çok büyük, ordan hiç bebek kıyafeti almadım ama hediye geldi çorap t-shirt filan. büyük beden mağazası ne var bilmiyorum ama mutlaka birşeyler vardır, koskoca iki alışveriş merkezi. zaman kaybetmek istemezsen danışmada sorarsın hangilerinde var diye. cepada alışveriş yapılabilir mağazalar daha fazla, kentparktakilerin bir kısmı çok lüks ama işe yarar mağazalar da vardı.

istanbul yolu üzerinde a-city'de özelcan mağazası var(kocaman chicco yazdığı için chicco mağazası sanılabilir, çünkü aynı zamanda chicco distrübütorüymüşler), biz ordan pek kıyafet almadık ama fiyatları iyi oyuncak, krem, şampuan, bebek arabası vs. için hep oradan alıyoruz.
gordion avm var eskişehir yolunda bizim favorimiz, çok sakin oluyor çünkü. ama ümitköy taraflarında bir yere gitmeyeceksen ters olur.

en indirimli bir sürü bebek mağazası olan yer optimum, eryamanda. ama eşim orayı hiç sevmiyor, özellikle hafta sonu aşırı kalabalık oluyor diye gitmiyoruz o yüzden tam olarak hangi mağazalar var bilmiyorum. yanlış hatırlamıyorsam büyük beden satan yer vardı orda çünkü eskiden ben çok zayıfken elbiselere bakıyordum, satıcının biri kendiniz için mi bakıyorsunuz, burası büyük beden mağazası diyip yollamıştı beni, hey gidi günler, artık ben de büyük bedenim, hem de kocamanından:)

ankamall'de en alt katta 1-2 mağaza var ama adını hatırlamıyorum, orası da uzuun zamandır gitmediğim kalabalık yerlerden.

forum da optimum gibi outletlerin olduğu bir yer, fiyatları çok uygun, ama uzak ve dükkanlar küçük küçük ürün çeşidi fazla değil, orda bebek mağazası ne var bilmiyorum.

aklıma gelen mağazalar bunlar canım, a-city'de özelcan var demiştim ya onun büyük merkezi ulusta, ulusa gidersen oraya da uğrarsın pazarlık payı daha fazla orda indirim yapıyorlar.

arkadaşlar herkese günaydın.dünden beri helak oldum arkadaşlarım geliyo öğlene ikramlıktı falan mahvoldum.

Back