2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

az önce kızımı emzirirken düşündümde aslında biz bu küçük varlıklardan çok şey bekliyoruz hergün yeni yeni huyları oluşuyo buda geçecek diye düşünemiyo insan işte.bizim tek sıkıntımız uykusu geldiğinde kendi başına uyumaması çok değişiklikler oldu ama buda değişir inşallah diye ümit ediyorum o zamana kadar sallanmaya alışmasında.

çook haklısın canım dünyaya daha yeni alışıyorlar henüz çok küçükler. biraz sabırlı ve anlayışlı olmak gerekiyor zamanla onlar bize biz onlara iyice alışcaz:16:

kızlar bişe sorcam ben süt sağıyorum ve sağırken memeyi biraz böyle sıvazlayarak sütü sıkıyorum ama mememin birinde misket büyüklğünde bir beze var 1 haftadaır acaba korkacak bişe varmıdır korkmaya başladım böyle aklıma kötü şeyler gelmeye başladı napmalıyım sizce

bi doktora görün ultrasonla baksınlar istersen canım, muhtemelen basit bir kisttir ama ihmal etmemek lazım.

bende dertliyim bu konuda yazın bizim babamızında yüzünü gören cennetlik diyebilirim. çocuk babasını tanımayacak diye korkuyorum.

eşim sabah erken çıkıyor canım çok az görebiliyor oğlunu akşam da 8buçuk gibi geliyor. oğlan çoktan 10.rüyasını görmüş oluyor malesef denk gelemiyorlar akşam. sabah biraz koklaşıyorlar işte okadar:(

Aynı durum bizde de var, hatta benim eşim sadece sabah yarım saat görebiliyor oğlunu:( Çünkü bizimki 6da yatıyor. Ve işin komiği babası herkese "oğlum çok uslu, tüm gün uyuyor, uykuyu seviyor" diyor:)) Yani gündüzki delirmelerini, kucakta şarkılar ninniler eşliğinde dolanmasını falan saymıyor:)

kızlar yaz geliyor.. bebeklerimizi sivrisineklerden nasıl koruyacağız??
evde tablet falan takılırda dışarda ne yapacağız?
burda çok fazla sivri oluyor ya..

aynen benimde demir hapını kullanmaya devam ediyormusun? yada ekstra bir vitamin. benim ferro sanol bitti dökülme artıı gibi emzirme döneminde beklenen bir durum ama acaba demir hapıyla azaltılabilirmi dökülme

kullanmıyorum cnm.. benim saçım hamile kalana kadarda çok dökülürdü hamilelikte kesilmişti ne güzel..
şimdi başladı yine kabus yerlerde yatakta saçımı toplamaya başladım :(

aynen benimde demir hapını kullanmaya devam ediyormusun? yada ekstra bir vitamin. benim ferro sanol bitti dökülme artıı gibi emzirme döneminde beklenen bir durum ama acaba demir hapıyla azaltılabilirmi dökülme

demir hapı saç dökülmesini engelliyor canım ben çocuk doktoruna sordum kullanayım mı diye bebeğe ve sana iyi olur 1 yaşına kadar istersen kullanabilirsin dedi ben hala kullanıyorum ferra sanolü 1 yaşına kadar kullanacağım hem bebeğim kansızlık çekmesin hem bana iyi gelsin

canım "defans" diye bitki özlü sinek savar var sprey, bebeklere kullanılabiliyor sanırım, bir araştır istersen. bir ara tv de reklamı da çıkıyordu

evt canım yaa benimde eşimin memleketinde çok sivri var doktora sivriyi sormadım ama güneş kremini sordum 6 aya kadar hiçbişi kullanma dedi burdan yola çıkarak sivri ilacınada karşı çıkar

evt canım yaa benimde eşimin memleketinde çok sivri var doktora sivriyi sormadım ama güneş kremini sordum 6 aya kadar hiçbişi kullanma dedi burdan yola çıkarak sivri ilacınada karşı çıkar

Güneş kremini ben de sordum, "hayır hayır, kesinlikle" dedi :) Ama benim oğlum süt beyazı gibi, heralde 6 aydan sonra yüksek faktörlü bir bebek kremi önerir diye düşünüyorum.

Güneş kremini ben de sordum, "hayır hayır, kesinlikle" dedi :) Ama benim oğlum süt beyazı gibi, heralde 6 aydan sonra yüksek faktörlü bir bebek kremi önerir diye düşünüyorum.

benim kızımda öle canım kağıt gibi bemneyaz çok yanacak yavrum aklında olsun 6 aydan sonra "cappartone" yi önerdi onu alıp kullanacağımm

büyük ihtimal ozaman 6 aya kadar ben sinek savar olarak çalışıcam..
ama şimdi aklıma bişey takıldı ben her banyo sonrası sebamed bebek losyonu kullanıyorum:44:

kızlar ço alakasız olacak ama eşimin doğum günü yaklaşıyor ona hediya traş makinası almayı düşünüyorum eşi traş makinası kullanan varsa acaba markasını ve memnun olup olmadıklarını bana yazar mısınız çok marka var karar veremedim

benim kızımda öle canım kağıt gibi bemneyaz çok yanacak yavrum aklında olsun 6 aydan sonra "cappartone" yi önerdi onu alıp kullanacağımm
Sağol canım.
kızlar ço alakasız olacak ama eşimin doğum günü yaklaşıyor ona hediya traş makinası almayı düşünüyorum eşi traş makinası kullanan varsa acaba markasını ve memnun olup olmadıklarını bana yazar mısınız çok marka var karar veremedim

Benim eşim philips kullanıyor, ben almıştım sevgiliyken, 4 yıldır kullanıyor, memununz:)

büyük ihtimal ozaman 6 aya kadar ben sinek savar olarak çalışıcam..
ama şimdi aklıma bişey takıldı ben her banyo sonrası sebamed bebek losyonu kullanıyorum:44:

canım ben de bebek yağı kullanıyorum banyodan sonra. bazen masaj yaparken de kullanıyorum sorun olacağını sanmıyorum.

marmelatte sen bebeğini dışarı çıkarmıyordun sanırım değilmi bir ara yorumundan okumuştum doktorunz mu izin vermiyordu ? nedeni neydi merak ettim.

kızlar bebeğime 3 gündür bi haller oldu gece uykumuz var şükür uyuyoruz uzun uzun ama emmiyor biberonda almıyor kaşıkla alıyor hoplata zıplata emziriyorum istiyor ama beni otutturmuyor her yanım ağrıyor mememi bırakır diye ödüm kopuyor ağlıyo uyanıkken kucak istiyor ne oldu benim kızıma doktor gayet sağlıklı dedi uyurken anca oturarak emziriyorum doktorda sütünü sağ kaşıkla yedir dedi nasıl olacak :5: emiyor ama önce bağırıyo geziyorum zıplıyorum öyle emiyor bide artık ne zaman ağlar isterse veriyorum ama kaşığı verince ağlamadan alıyor ne yapıcam benn

benim ki de öyle şu son günler huyu deiştiçok mızmız ne güzel düzene girdik diyordum. gün boyu olmadık eziyeti ediyor sadece kanguruda gezerken duruyor en çok mutfağı seviyor sebepsiz ağlıyor bol bol gündüz kesik kesik uyuyor yarım saat yada 15 dk sonra saatlerce ayakta. bizimki seninkinden farklı olarak bol bol emmek istiyor , sütte yok zaten gelmeyince sinirleniyor, çok aç gibi davranıyor mama veriyorm fazla fazla içiiyor kendinden geçiyor emerken nfes alsın diye biraz çekiyorum basıyor yaygarayı, sonra kusuyor, o kadar hareket edince de kusuyor zaten gaz oluyor öyle çok dolaşınca, birde üstüne gaz sancısıyla uğraşıyoruz. akşamları çok zor uyutuyorum binbir çeşit yöntemle, sinirlerim yıprandı iki gündür eşimle bile tartışdım o kadar çok yoruldum belim ağrıdı ki gittim ona çattım :) aldı salonda hoplaşa zıplaşa artık nasıl uyuttu bilmiyorum uyutup getirdi

ay aklıma gelince yine sinirim zıpladı, gelmiş bana çok yorgunum belki düşürürüm falan diyo, dedim ben gün boyu yatıyorum ya çok dinlendim :) evde olunca yorulacak bir sebep yok zanndiyor. bir an önce başlıyım işe diyeceimde benim o zaman da yorulduğum gelmiyo aklına hamileliğin son zamanları birlikte çıkıp birlikte geliyorduk aynı işi yapıyoruz, bazen erken geliyordum ben malum doğuruveririm diye sen artık git diyorlardı :) ben eve gelince yemek bulaşık temizlik falan da yapıyorum o gelince çok yoruldum derdi hala aynı şeyi diyo :)

birde kıyafetlerimin hepsini bazanın altına kaldırdım bakıp bakıp sinirlenmiyim diye, bir pantolon ve bir gömlek bıraktım olaki biraz incelicek olursam sığıp sığmadığımı test ediyim diye :) yeni pantolon aldım bir tane almıştım belki zayıflarım diye ama sanırım bir kaç tane daha alıcam evde giyecek bişeyler buluyorumda dışarıda zor oluyor önceden hırkayla kapatıyordum göbeği şimdi meydanda kalıyor.

marmelatte sen bebeğini dışarı çıkarmıyordun sanırım değilmi bir ara yorumundan okumuştum doktorunz mu izin vermiyordu ? nedeni neydi merak ettim.

Yok canım doktor değil de babamız izin vermiyordu:) Ankara'nın havası bu mevsim çok değişken olur, çocuğu hasta ederiz diye korkuyorduk ikimiz de. Bir de kapalı havada gitsen gitsen avm'ye gidersin, onu da eşim olmadan bebekle gezmek sıkıcı olur diye çıkmıyorduk, ilk kez geçn gün çıktık oğlumla, kanguru da sevmediği için kucağımda gezdi 3 saat, bel baş kalmadı tabi bende.

mrb herkese benim kızım hala gece ile gündüzü ayırt edmiyor ya 3 aylık oldu şimdi neyse de çalışmaya başlayınca napıcaz bilmiyorum.bu ara benim doğum iznim bitti 10 gün rapor aldım bakalım sonra napıcaz of iyidik evde kızımla ya.
benimde saçlarım çok dökülüyor yerlerden topla topla bıktım yani.hatta geçen gün bezini değiştirirken düşmüş içine görmemişim öyle bağlamısım sonra bi açtım aaa benim saç.bide kızımın saçları da dökülüyor galiba doğum saçı

Back