• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar süt saklama poşeti alacak olan varsa unnado'da Milkway ürünleri indirimli... :)))

kızlar meraba, hamileyken sizleri takip ediyordum, ancak doğumdan sonra bakamadım hiç, benim oğlum üç aylık oldu, bu aralar emzirmede sıkıntı yaşıyoruz, emmek istemiyor, resmen savaşıyor göğsümle, acaba acıkmıyor mu diyorum, siz kaç saatte bir emziriyorsunuz, bu arada geçen hafta sünnet oldu oğlum, bebişlerinizin kiloları nasıl, benim oğlum 2860 kilo doğdu şu anda 6400 gr. azmı acaba fazla emmediği için beslenemiyor mu diye tedirgin oluyorum.

kızlar meraba, hamileyken sizleri takip ediyordum, ancak doğumdan sonra bakamadım hiç, benim oğlum üç aylık oldu, bu aralar emzirmede sıkıntı yaşıyoruz, emmek istemiyor, resmen savaşıyor göğsümle, acaba acıkmıyor mu diyorum, siz kaç saatte bir emziriyorsunuz, bu arada geçen hafta sünnet oldu oğlum, bebişlerinizin kiloları nasıl, benim oğlum 2860 kilo doğdu şu anda 6400 gr. azmı acaba fazla emmediği için beslenemiyor mu diye tedirgin oluyorum.

Bebeklerimiz benzer durumda. Biz 3 ay 10 günlüğüz. 2620 gr doğdu oğlum, 3 ay kontrolünde 6520 grdı. Doktor çok iyi dedi. "Biliyorum" diyecektim neredeyse:) Çünkü bence gelişimin tek göstergesi kilo değil. Oğlum mutlu bir bebek. Uyku sorunumuz yok, tüm gün ona maymun olan bir annesi, geceleri "hık" dediğinde fırlayan bir babası var. Sürekli ona şarkılar söylüyorum, hikayeler anlatıyorum, birlikte gazete okuyoruz, sohbetlere onu da katıyorum. Bir an önce emeklese, yürüse, koşsa, okusa, aşık olsa, dünyayı gezmeye kalksa istiyorum. Sonra vazgeçiyorum, hep böyle mememde kalsa diyorum.
Son 20 gündür falan emme konusunda oğlumu zorlamıyorum, bazen saat başı bazen de 4 saatte bir emiyor. Acıkınca söylüyor zaten. Benim kıstasım uyku. Uykusu derin ve güzelse büyür zaten bebek dediğin. Bir de bu aydan sonra yavaşlayacak kilo alımı. Çünkü onların bir taraftan diğer tarafa dönmeye çalışmaları bile bizim 1 saatlik koşumuzdan daha çok yoruyor onları.

Bebeklerimiz benzer durumda. Biz 3 ay 10 günlüğüz. 2620 gr doğdu oğlum, 3 ay kontrolünde 6520 grdı. Doktor çok iyi dedi. "Biliyorum" diyecektim neredeyse:) Çünkü bence gelişimin tek göstergesi kilo değil. Oğlum mutlu bir bebek. Uyku sorunumuz yok, tüm gün ona maymun olan bir annesi, geceleri "hık" dediğinde fırlayan bir babası var. Sürekli ona şarkılar söylüyorum, hikayeler anlatıyorum, birlikte gazete okuyoruz, sohbetlere onu da katıyorum. Bir an önce emeklese, yürüse, koşsa, okusa, aşık olsa, dünyayı gezmeye kalksa istiyorum. Sonra vazgeçiyorum, hep böyle mememde kalsa diyorum.
Son 20 gündür falan emme konusunda oğlumu zorlamıyorum, bazen saat başı bazen de 4 saatte bir emiyor. Acıkınca söylüyor zaten. Benim kıstasım uyku. Uykusu derin ve güzelse büyür zaten bebek dediğin. Bir de bu aydan sonra yavaşlayacak kilo alımı. Çünkü onların bir taraftan diğer tarafa dönmeye çalışmaları bile bizim 1 saatlik koşumuzdan daha çok yoruyor onları.

hhahaa bayıldım vallaa aynı kafadayız senlee marmelette ninilerim de benim öylee uyusunda büyüsünle başlıyom tıpış tıpış yürüsün derken bende ordan yürüyom :16: okullara gitsin üniversiteler kazansın askere gitsin hiç beğenmeyeceğim bir kızı gelin diyeee getirsinn :1: :1::1: torunlarımızı sevdirsiin erken yaşta emeklli olsuun diyeee tüm sıralanıyor sözlerim sonrra da bu hallerini çok özliyecem diyee üzülüyorum bendeki de neyin kafasıysaaa :27::27: ölee iştee bebeklerimizle her günümüzün daha güzel geçmesi dileğiylee keyfini çıkaralım kızlarrr
:21:

merhaba kızlar. nasılsınız? dün gezdik oğlumla biraz sahilde dolaştık sonra halasına gittik. çok mutluydu bebeğim gülücüklere boğdu bizi ahh hep böyle neşeli olur umarım kuzularımız:16: şimdi uyuyor öğleden sonra da kanguruya atıp pazara gidicez oğlanla:))) sizler nasılsınız güzel anneler?

merhaba, daha önce de ara ara yazmıştım belki hatırlarsınız, ben de ocak annesiyim. oğlum 16 ocak ta doğdu. ama biz daha hiç dışarı çıkmadık desem yeridir, arabayı chicco lite way aldık tam yatan olsun diye, ama bizimki sevmedi sanırım, yatırınca kıyametleri koparıyor. dışarı çıkmayı sevmiyor, sen ne kullanıyorsun araba olarak, sanırım sık sık çıkıyorsunuz. bir de kanguru markan nedir, henüz almadım.

Biz de liteway aldık, memnunuz ama. Benim oğlum da kanguru sevemedi bir türlü.

yaa, tam yatar halde yatırınca kıyameti koparıyor, biraz eğimli dursun diyoruz o zaman da bir süre sonra ağlamaya başlıyor, sizinki nasıl, ne zamandır kullanıyorsunuz? kanguru da vardı bir tane, sevmedi pek, dışa doğru bakınca daha iyi sanki, ama sert mi geldi acaba diyorum, daha yumuşak bir şey almayı düşünüyorum bakalım, değilse eve tıkılıp kaldık.

kızımın canını bugün çok yaktılar
2. ay aşımızı olduk.
eve gelir gelmez hemen calpol verdim.
fakat çok ilaç verme taraftarı değilim
siz kaç kere verdiniz calpolu bi kere vermem yeterli mi?

bizimkinin ateşi pek artmamıştı ama eve geldikten bi süre sonra ağlama krizlerine girdi, morarana kadar ağlıyordu sürekli o zaman verdim, sakinleşti uyuyunca da hala huysuzdu ama sürekli ağlamıyordu artık. ertesi akşam da benzer şekilde ağladı tekrar verdim, bir daha vermedim. günde 3 ya da 4 defaya kadar verilebiliyor calpol, yine de gerekmedikçe verme bence:)

çok teşekkür ederim ilgilenip beni bilgilendirdiğin için .
inşallah ateşimiz çıkmaz telaşlı bi anne olarak şimdiden korkuyorum.
birde ebe aşıyı vururken kızımı sadece bana tutturdu eşime elletmedi bile alışmam gerekliyormuş
hala içim pırpır ediyor o çığlıklarından gözlerimi kapadım kızımı tutarken sesi yetti arttı bana

çok zor bir şey yaa ben uzaklaştım hemen eşim tuttu, ama ağlayışlarını duyuyordum:( alışmaya çalışmak istemiyorum

yaa, tam yatar halde yatırınca kıyameti koparıyor, biraz eğimli dursun diyoruz o zaman da bir süre sonra ağlamaya başlıyor, sizinki nasıl, ne zamandır kullanıyorsunuz? kanguru da vardı bir tane, sevmedi pek, dışa doğru bakınca daha iyi sanki, ama sert mi geldi acaba diyorum, daha yumuşak bir şey almayı düşünüyorum bakalım, değilse eve tıkılıp kaldık.

Biz hafif eğimli kullanıyoruz. Ama zaten sessiz sakin uzun süre arabada yatmak için fazla küçükler.

merak etmee aynı sorrunları yaşıyoruz bizde 3 gün sonra 3 aylık olacaagız, geecelerı guzel emıyor gündüzde emiyor sabahta guzel emdı 2-3 saatte bir ama bugun 4 saat 20 dakıka oldu emmedi meselaa 11 de emzırdım 1 de uyudu uyumadan emzıreyım dedım reddettı sonrada 3 20 de uyandı ben acaaba acıkmadımı dıye dusundum dunde aaynı seylerı yasadım cunkı, sonra anladımkı cocuk acıkmıyor acıkan cocuk uyuyabilirmi deddim dogrumu düşünüyorum arrkadaşlar?

bebek arabasıyla ilgili olarak imkanı olanllar muhakkak bisikletçiler çarşısına gitsin internetten 100 200 tl ucuz ben int 550 600 satılan ürünü ordan 325 almıştımm :1:

merak etmee aynı sorrunları yaşıyoruz bizde 3 gün sonra 3 aylık olacaagız, geecelerı guzel emıyor gündüzde emiyor sabahta guzel emdı 2-3 saatte bir ama bugun 4 saat 20 dakıka oldu emmedi meselaa 11 de emzırdım 1 de uyudu uyumadan emzıreyım dedım reddettı sonrada 3 20 de uyandı ben acaaba acıkmadımı dıye dusundum dunde aaynı seylerı yasadım cunkı, sonra anladımkı cocuk acıkmıyor acıkan cocuk uyuyabilirmi deddim dogrumu düşünüyorum arrkadaşlar?

valla cnm emme konusunda en sıkıntı yaşıyan benmdir benm bebeğim hala günün 2 öğünü emmiyo sağarak veriyorum doğduğu gibi de emmedi 20 gün sağdık :)) öyle asi bi oğlum war :)

canım litewaydan memnunsun sanırım bizde Chicco Liteway Puset Amethyst almaya karar verdik biraz bilgi verirmisin çok ağırmı kullanımı rahatlığı nasıl?

Biz indirimdeyken denk gelmiştik, benim araba için kriterlerim (!) tek başıma açıp kapayabilmem, hafif olması ve kibar görünmesi idi. Açıkçası öyle uzay mekiği gibi arabaları sevmiyorum. Zaten oğlum yürümeyi öğrensin arabayı bir kenara bırakacağım, yolda yolakta görüyorum, 4 yaşında çocuk hala arabaya biniyor, hoşuma gitmiyor öyle. Liteway i oğlum kucağımdayken tek elimle açabiliyorum, zorlansam da:) Hafif bir de. Tekerleri de söz dinliyor.

sanırım 3ayı deviren bebelerde bir hırçınlaşmaa oluyor.. biz 3 ayımızı 16 martta doldurduk ozamandan beri de huysuz bişiy oldu oğlum..
1 haftadır sol göğüsümü emmiyor.. mamayla beslenmesine rağmen emmeyi seviyordu birden ne oldu bilmiyorum.. sağ memeyi emiyor onda sıkıntı yok ama sütümün azaldığını fark ediyorum.. pompa ile sağmaya denedim o hiç çekmedi.. oğlum emerken süt geldiğinin farkındayım..
sola yatırdığım anda çırpınmaya başlıyor.. gece uykuluyken emzirim dedim hemen anladı.. ters çevirdim sağdan emermiş gibi yaptım tutamayınca sinirlendi yıktı ortalığı..
6 aya kadar sütüm kesilmese iyidi yaw.. canım sıkıldı iyice

merhaba, daha önce de ara ara yazmıştım belki hatırlarsınız, ben de ocak annesiyim. oğlum 16 ocak ta doğdu. ama biz daha hiç dışarı çıkmadık desem yeridir, arabayı chicco lite way aldık tam yatan olsun diye, ama bizimki sevmedi sanırım, yatırınca kıyametleri koparıyor. dışarı çıkmayı sevmiyor, sen ne kullanıyorsun araba olarak, sanırım sık sık çıkıyorsunuz. bir de kanguru markan nedir, henüz almadım.

evet hatırlıyorum canım:) her bebek farklı bazı bebekler sevmiyorlar arabayı falan. oğlum için dışarısı olsun da nasıl çıktığı önemli değil seviyor dışarda olmayı eve gelincede hiç olmadığı kadar rahat oluyor. ama tamamen bebekle alakalı olan birşey dediğim gibi arkadaşımın kızı ne arabasını ne kangurusunu sevdi ya da emzik biberon dişlik hiçbirini kabul etmedi.. kangurum baby2go canım ilk başta chicco almıştık sonra kanguru hediye gelince zaten ne kadar kullanıcam ki deyip chiccoyu verip yerine başka şeyler aldım ama chiccodan daha memnundum. baby2go da iyi gidiyor ama şimdilik daha ağırlaşınca oğlum ne olur bilmiyorum:))

canım nerelerdeydin bugün? biz de oğlumla pazara gittik bugün ama fazla dolaşamadık malesef sevgili oğlum uyudu kanguruda. benim de içim rahat etmedi ne kadar rahat edebilir ki kanguruda eve gidelim de rahat rahat uyusun dedim:31: gerçi halinden memnun görünüyordu ama olsun kıyamadım ben:16:

Back