2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada sağlık ocağından aradılar gebelik kaydınız yaptırın takip edicez dediler...çalıştığım için bende aile hekimliğimi iş yerimin ordaki sağlık ocağına aldırdım..gayette güzel ilgilendi hemşire..kiloma tansiyonuma baktı..form doldurdu benimle ilgili...doktordan aldığın tahlil vs ne varsa bizede getir dedi..yemem gerekenleri saydı..1 ay sonra bekliyorum dedi..aşı içinde 5.ayda başlıyomuşuz...bazı doktorların ilgilenmediği kadr ilgilendi yani..aynı zamanda orayada gidicem her ay...tavsiye ederim sizede...

evet canım bende gittim gerçekten çok güzel ilgileniyolar 20. haftada 15 ağustosa çağırdı beni tetanoz aşısı için :))))))))

Sağol Canım ama itiraf ediyorum, tek başıma asla altından kalmamazdım mesela ben hamile kaldığımdan beri hem bulantılar hem de yiyemediğim için sürekli tansiyon düşüklüğü nedeniyle kolumu kaldıramaz haldeyim, bir toz bile almıyorum ama evimi görsen birçok kadının evinden düzenli – temiz. Bunun tek nedeni de eşim, eşimi böyle yetiştiren de annesi, o da çalışan kadın, akşam eve gelir oturur suyunu bile çocuklarından ister, çocukluğu öyle getir götürle geçmiş, 17-27 yaş aralığında da bekar hayatı yaşadığı için kendi işini yapmaya çok alışık, hatta ben kalkıp iş yaparsam rahatsız olur, illa bir işin ucundan da o tutacak, sanırım bu konuda çok şanslıyım, o olmasa şu an evi pislik götürüyor olurdu çünkü 2.5 aydır iş yapmıyorum

meserretcim benden mi bahsediyorsunçok iyi anlatmışsın ev hanımlarının halini
çalışmak güzelde sabah erken kalkmalar olmasa!ben çalışırken dışarda yağmur varsa hep derdim ,evde olsam ,yeşil çamdan filim izlerken türk kahvemi içsem..dediğin gibi 'evde olsam hayali'ben de ağır basınca evhanımı oldum kaldım

kızlar aile hekimliğinde benımde bır arkadaşım hemşire bende şaşırmıştım benıde aradıklarında arkadaşıma sordum bır gebeyi kaçırırlarsa hemen ceza yiyorlarmış doktorlarda hemşirelerde maaşlarından para kesılıyormuş randevusuna gıtmeyen kişi başına

o zaman benim doktor yiyecek cezayı ben ilk hamile olduğumu öğrendiğimde doktorumdan randevumu almadan önce aile hekimime gitmiştim...hamileyim demiştim,aradan 2 ay geçti nerdeyse ama aramadılar beni...ay bu sıcakta da gidip kayıt yaptıramıyorum ki ancak 6da serinliyor hava

sağlık ocağındaki hemşire arkadaşım.ziyaretine gittiğimde haftaya gel haaa dedi :)
kan tahlilleri yapıldı.kilo ve tansyona bakıldı.gebeleri bilgilendirmek için hazırlanan kitapcıktan verdi.
forum doldurdu,evlendiğim yaşı,şimdiki yaşı,önceki gebelik düşük sebebi gibi birçok soru sordu..
dördüncü ayında gel aşıların başlayacak dedi,bukadar :)

ben hamile olduğumu bildirmediğim halde ulaştılar cebimden bana...sanırım hastane kayıtlarına filan bakıyorlar...

aynı durum bende de oldu ilk öğrendiğimde kayıt için gittim ama ne arayan var ne soran

ayyy negüzel neresinde ben askeriyeye yakınım:)

ben ulus pazarına yakınım canım :)))

bende 12 ağustosta gidicem normal kontrole..ne güzel ama ilgilenmeleri...
sonrada bebişlerimizle ilgilencekmişler...aşıları vs...

evet çok güzel bişey gerçekten hatta doğumdan sonra eve gelip bakıyolarmış bebeğin ve annenin durumu nasıl diye :)))

gebelik hakkında kitap aldınız mı ?

Ben "bebeğinizi beklerken sizi neler bekler" i okuyorum, tabi kitap abd kökenli olduğu için bazı uygulamaların bizden çok farklı olduğu görülüyor, yine de ben çok faydasını gördüm, aklımdaki birçok soruya cevap bulduğumu söyleyebilirim

ayyıldızım biliyorum next i ama aklımdan çıkmış pazar günü onada bakarım ama bizim daha cinsiyet belli olmadığı için asıl ozaman alırım orda şık şeyler var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…