• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 kpss önlisans mezunları, haydi sınava hep birlikte hazırlanalım...

kızlar internetten kitab siparişi vereceğim... kpss hangi siteden verebilirim tavsiye ettiğiniz var mı?
birde elimde geçen seneden kalma ihtiyaç cep kitapçıkları var. bir tek eksik olan değişen anayasa onu da internetten indirip çalışsam olur değil mi?

walker,
ben yargı yayın evinin sitesini incelemiştim sipariş için. orda çeşit çok oraya bakabilirsin.
birde kitap yurdu diye bir site var ama ben beğenmedim pek...
onun dışında ihtiyaç,data gibi yayın evlerinin sitelerine bakabilirsin.
anayasayı ben ayrıyetten kitap almayı düşünüyorum. internetten aldığım çıktıyla ben kendimi ders çalışıyomuş gibi hissetmiyorum. yılbaşından sonra alırım bi kitap.

teşekkür ederim. Why_be 2011 alayım 2012 ler daha çıkmamıştır. çok da önemli değildir sanırım basım tarihi konular aynı zaten sadece anayasa değişti :) iyi çalışmalar netten sipariş vericem cumartesi günü gelir elime sanırım cumartesi başlarım bende çalışmaya
herkes hergün neler çalıştığını yazsa buraya çok güzel olur bence :) bu sene kesin kararlıyım yuksek puan alacağım. butun arkadaşlarım atandı özel şirket ile olmuyor bu iş :)

ben kitap almadım 2010 da aldığım yargı setinden çalışıcam. soru bankalarını bekliyorum bende..
evet herkes her gün gelip ne çaıştığını yazsa keşke.2010 daki başlığımızda böyledi, bi gelen bi daha uğramıyor. diğer başlıktakiler maşallah sıkı çalışıyorlar, birbirlerini motive ediyolar , bu da çok güzel bişey..
inşallah kurtuluruz şu özel sektörden. bende bıkmış vaziyetteyim :)

Son düzenleme:
merhabalar bende çok kararlıyım bu sefer özel sektörün sonu yok hamile kalsan dert benim eşimde geç geliyo ben 18.30 da evde oluyorum çalışmam için bütün şartlar var bu sefer kendimide hazır hissediyorum en kısa sürede kitapta alcam inşallah

murat eğitim kurumlarının yayınlarını önerdi arkadaşlar yoksa yargımı alsam bilemedim

murat yayınları daha çok açıköğretim için tavsiye ediliyor ama:44:
yargı yada ihtiyaç bence iyi bu konuda:74:

selam kızlar. ben şimdi aldım kitaplarımı önüme çalışmaya başlıyorum hayırlısıyla. ağırlığı matematiğe ve coğrafyaya vermem gerekecek. benim elimde ihtiyaç'ın yaprak testleri, yediiklim'in 2011 modüler seti var. inşallah biraz sıkabilirim kendimi. çünkü evde tek başıma çalışmak hiç çekici gelmiyor bana. Kıbrıs'ta olduğum için herhangi bir kursa da gidemiyorum maalesef:59::59:

kızlar ben geldim :)

wusten_blume sen yine 18 :30'da eve geliyorsun ben 18:30 da işten çıkıyorum 19:30 - 20:00 arası evde oluyorum :)
şimdi yemek yedim bir kahve molası yapıp ders çalışmaya başlıyorum :) kızlar bu sene sıkı çalşıyoruz zaman çabuk geçiyor sonunda pişman olan biz olmayacağız :) özel sektörden kurtulacağız :)

ders bittikten sonra nereleri çalıştığımı yazarım kızlar :)

Günaydın Kızlar ,

kimse uğramıyor buraya , uğramayacak da sanırım

Dün tarihin ilk konusunu çalıştım. Kendıme haftalık plan yapmaya karar verdim hft içi çalıştığım için her gün ders çalışamayabilirim. Üstüne birde açıköğretim okuyacağım bu yıl ve ingilizcemi ilerletmem gerek ... Dopdulu bir yıl beni bekliyor :)

şimdi işteyim :) görüşmek üzere :)

ama daha çok var şimdiden başladıysan çok rahat yetiştirirsin bol bol soru çözmek gerekli heralde

ama daha çok var şimdiden başladıysan çok rahat yetiştirirsin bol bol soru çözmek gerekli heralde

Geçen sene senin gibi düşünmüştüm bu zamanlar daha çok var sonra yaparım erken demiştim ... ama konular yetişmedi soru çözemedim sözelleri unuttum bir de üstüne snv ertelendi . o sırada işe girdim hiç bakamadım derken 6-7 aylık çalışmam boşa gitti şimdi çok var demeden kolları sıvadım ... elimde ihtiyaç küçük cep kitapçıkları var onlardan çalşıyorum .. bu sene hedefim 90 atanmak istiyorum ...

sınava : 337 gün 55 hafta var :) ( yanlış hesaplamadıysam )

günaydın kızlar. ben geçen akşam matematikten sayılar konusundan çalışmaya başladım. kitaptaki soruları da çözüyorum. ama ben yeterince ciddiye almıyorum galiba sınavı ya. biraz fazla umutsuzum sanki:44::44: yeniden ders çalışmak hoşuma gitti ama, soru çözmek falan. konu basit olduğundan hoşuma gidiyor ama zorlandığım yerlerde ne yaparım bilmiyorum. hadi biraz canlansın topik de hepimiz gaza gelelim ya...

günaydın kızlar. ben geçen akşam matematikten sayılar konusundan çalışmaya başladım. kitaptaki soruları da çözüyorum. ama ben yeterince ciddiye almıyorum galiba sınavı ya. biraz fazla umutsuzum sanki:44::44: yeniden ders çalışmak hoşuma gitti ama, soru çözmek falan. konu basit olduğundan hoşuma gidiyor ama zorlandığım yerlerde ne yaparım bilmiyorum. hadi biraz canlansın topik de hepimiz gaza gelelim ya...

Asla yapamayacağım diye düşünme bence :) kazananların hiçbiri böyle düşünmemiş sen çalışmana bak bilmediğin konular üstünde daha fazla dur sınava çok varken dur ki konular otursun . sınav yaklaşınca telaş oluyor insan ...

kahvaltı yaptım şimdi .. biraz oturup ders çalışacağım ....hafta sonunu verimli geçireyim hafta içi çok bakamıyorum :)

Asla yapamayacağım diye düşünme bence :) kazananların hiçbiri böyle düşünmemiş sen çalışmana bak bilmediğin konular üstünde daha fazla dur sınava çok varken dur ki konular otursun . sınav yaklaşınca telaş oluyor insan ...

kahvaltı yaptım şimdi .. biraz oturup ders çalışacağım ....hafta sonunu verimli geçireyim hafta içi çok bakamıyorum :)

canım benim kendimden yana korkum yok da, ben radyo tv yayımcılığı mezunuyum ve bölümümde nerdeyse hiç kadro yok. umutsuzluğum o yüzden. zaten derdim adli katiplik sınavları benim. o yüzden klavyemi hızlandırmaya da çalışıyorum sürekli. hakkımda hayırlısı olsun ne diyim.

olumsuz düşünmeyelim arkadaşlar,
atananlar sihirli değnekle atanmadı herhalde. onlar da geçti bu yollardan. pozitif düşünelim :70:
bende temel kavramları bitirdim. soru çözüyorum. iş yerindeyim. Allahtan bugün sakin de çalışabiliyorum.
yarenay; 3001den tercih yaparsın sende. öyle düşün :34: ders çalışmaktan sıkılınca klavye çalışırsın ?? olmaz mı ??
ben gittim , kolay gelsin herkese:34:

olumsuz düşünmeyelim arkadaşlar,
atananlar sihirli değnekle atanmadı herhalde. onlar da geçti bu yollardan. pozitif düşünelim :70:
bende temel kavramları bitirdim. soru çözüyorum. iş yerindeyim. Allahtan bugün sakin de çalışabiliyorum.
yarenay; 3001den tercih yaparsın sende. öyle düşün :34: ders çalışmaktan sıkılınca klavye çalışırsın ?? olmaz mı ??
ben gittim , kolay gelsin herkese:34:

Kzılar ben bende evdeyim Saat 11:00'den beri ders çalşıyorum ... cümlede anlam 51 soru - sayılardan 29 soru çözdüm.. konu çalışarak gidiyorum yoruldum bırakıcam şimdi .... sevdiceğim ile buluşucaz akşam devam edicem :) kolay gelsin sizlere

slm arkadaşlar sizin çalıştığınız konular aşağıdakiler gibi mi eksik yada fazla var mı?

kpss lise + önlisans sınav konu dağılımları

GENEL YETENEK SINAVI KONU BAŞLIKLARI

KPSS’de Genel Yetenek Sınavı 75 soruluk bir sınavdır.Bu sınavda 37 soruluk Türkçe ve 38 soruluk Matematik testi bulunmaktadır. Matematik testinin içerisinde her yıl 3 veya 4 tane Geometri sorusu da bulunmaktadır.

KPSS’de sınava hazırlanan öğrencilerin en çok zorlandığı bölüm Matematik sorularıdır.

TÜRKÇE (Toplam 37 soru geliyor)

-Sözcükte Anlam

-Cümlede Anlam

-Paragraf

-Yazım Kuralları

-Noktalama İşaretleri

-Anlatım Bozukluğu

MATEMATİK(Toplam 34-35 soru geliyor)

-Sayılar(Doğal sayılar,Tam sayılar,Kesirli Sayılar,Irasyonel Sayılar)

-Üslü Sayılar

-Köklü Sayılar

-Bülünebilme,OBEB ,OKEK

-Sıralama,Basit Esitsizlikler,Mutlak Değer

-Çarpanlara Ayırma

-Oran Orantı

-Denklem Sistemleri

-Problemler(Sayı,Kesir,Yaş,İşçi-Havuz,Yüzde,Kar-Zarar,Faiz,Karışım,Hız)

-Kümeler

-İşlem

-Permütasyon,Kombinasyon,Olasılık

-Grafik ve Tablo okuma

GEOMETRİ(Toplam 3-4 soru geliyor)

-Açılar

-Çokgenler

-Çember,Daire

-Analitik Geometri

-Katı Cisimler

GENEL KÜLTÜR SINAVI KONU BAŞLIKLARI

KPSS’de Genel Kültür Sınavı 75 soruluk bir sınavdır.Bu sınavda 37 soruluk Tarih , 23 soruluk Coğrafya ve 15 soruluk Vatandaşlık-Anayasa-Güncel konular testi bulunmaktadır.

KPSS’de sınava hazırlanan öğrencilerin Genel Yetenekte çok zorlandığı bölüm Türk-İslam-Osmanlı Kültür ve Uygarlıkları ile ilgili sorulardır.

TARİH (Toplam 37 soru geliyor)

-İslam Öncesi Türk Devletleri

-Türk-İslam Tarihi

-Osmanlı Tarihi

-Osmanlı Devletinin Duraklama Devri

-Osmanlı Devletinin Dağılma Dönemi

-Osmanlı Kültür ve Uygarlığı

-Kurtuluş Savaşının Hazırlık Aşaması

-Kurtuluş Savaşını Askeri Aşaması(Cepheler)

-Türk İnkılapları ve Yeniden Yapılanma Dönemi

- II.Dünya Savaşı ve Sonrası

TÜRKİYE COĞRAFYA(Toplam 23 soru geliyor)

-Coğrafi Konum

-Türkiye’de yeryüzü şekillerinin oluşumu

-Türkiye’nin Akarsuları

-Türkiye’nin İklimi

-Türkiye’nin Bölgeleri(Beşeri – Ekonomi – Madenler v.b.)

VATANDAŞLIK(Toplam 15 soru geliyor)

-İnsan Toplum ilişkileri ve Toplumsal Kurallar

-Devlet ve Demokrasi

-İnsan hakları ve Uluslararası kuruluşlar

-Anayasa, İdare Hukuk,Milli Güvenlik,Ekonomi

Back