2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

canım ya
benimde aynı
çok yoruldum ben artık
sınav a az kaldı hayırlısıyla iyi kötü kurtulacağız

ediz artık bir eşkiya oldu başıma canım
bir matematik sorusunu abartısız 5 kez kalkıp oturup çözdüm bu gün
diş macununu almış halılara sürmüş
ben ders çalışırken yatak odasının gardrop aynasına sürdü
sürerken gördüm ama müdahale etmedim
artık ne laftan ne sözden anlıyor
kafasını yerlere vurmaktan alnı mosmor oldu
en ufak bir şeyde kafasını küt küt yerlere vuruyor
sen de biliyorsun ki ediz çok sakin bir çoçuktu
ama çok değişti
geçe rahat 2 saat uyanığız
artık 1-3 arasımı olur
3-5 arasımı olur saat
uyanık
inşallah sınav günü uyur da bende uykusuz gitmek zorunda kalmam sınava

çok gerildim artık
benim de netlerin
sabit 85 de takildi kaldı malesef
inşallah yükselir benimde

Son düzenleme:
Off oof ne yapıcaz bilemiyorum yorgunluktan başım dönüyor devamlı bugün saat 3 te dışarı çıkardım şimdi geldik azıcık sakinlesin diye ama yok.ARtık her saat başı biri gelecekte ayıp olacak diye evi toplayıp vakit kaybetmekten bıktık.Koyverdim gitti ev alt üst oldu duruyor öyle daha 30 soru anca çözebildim uyuyayım dedim gündüzde uyuyamıyorum ben uyudum o uyandı kafam allak bullak .İnşallah emeklerimiz boşa gitmez canım hele bu canavarların vaktinden çalıyor olmak içimi sızlatıyor

Osmanlıda padişahların yaptığı ıslahatları ezberleyemeyen var mı?

Şifre yazayım mı size yarın bi kaç tane?

3. selim Fransızca YEMMİN gibi (Büyük harfler şifre)

Tamam canım. Ama tarih notlarım yanımda degil şimdi yarın yazayım. Aklımda olanlar varda tam olsun...

Coğrafyada yazayım. Sigara fabrikaları SİİMBAAT aklıma geldi şimdi:))

Tamam canım. Ama tarih notlarım yanımda degil şimdi yarın yazayım. Aklımda olanlar varda tam olsun...

Coğrafyada yazayım. Sigara fabrikaları SİİMBAAT aklıma geldi şimdi:))

canım şifrelerin yanına açıklamalarını da yazarsan çok makbule geçersin.
bir de ben yarın burda olmayabilirim. bana buraya yazdığın şeyleri özel mesaj olarak atabilir misin ?
ay çok mu şey istedim

Yazarım canım. zaten açıklamalarıda olsun diye notlarıma bakmak istedim. özel mesajda yollarım

Yazarım canım. zaten açıklamalarıda olsun diye notlarıma bakmak istedim. özel mesajda yollarım

çok teşekkür ederim canım
dersaneye gitmedim böyle şifrelere ihtiyacım var her ne kadar ezberlemiş olsam da pratik yol her zaman daha iyidir

AVRUPADAKİ GELİŞMELER

ortalama 1 soru

ÇOĞRAFİ KEŞİFLER
* 15 ve 16 yy sonra avrupalıların yeni ticaret yollarını aramalarıydı. önceden hep osmnlıdan yaparlardı
** yeni yollar bulununca osmanlıda ipek ve baharat önemi kaybetti(yani akdeniz önemini kaybetti)
** çoğafı keşifler zamanla sömürgecili beraberinde getirmiş. ticaretle uğraşan burjuva sınıfı arttı
-osmanlıdaki etkileri
*ipek ve bahart önemi kaybetti.akdeniz önemini kaybetti
* osmanlo gümrük vergileri azaldı
** osmanlının parasının değeri kaybetmiş. çünkü keşifler sırasında altın ve gümüşler bulundu. böylece fiyatlar çok yükselti.
** halkın alım gücü azaldı.
** süveyş kananlının açılmasıyla osmanlı bi nebzede olsa önemli oldu

RÖNESANS(bilim edebiyat alanında)
** 15 ve 16 yy ortay çıktı
** avrupa bilim teknikte çok ilerledi.
** osmanlıyı doğrudan etkilemedi. ama avrupa bilim teknikte ilerlerken osmanlıda geri kalınca dolaylı olsada etkiledi

REFORM
** avrupalılar arasında mezhep savşları orataya çıkmıştır
** avrupada artık bilim teknik de yine ilerliyor. yine geride kalıyor osmanlı
** osmanlı reformu destekledi. çünkü , eger avrupalılar mezhepten dolayı aralarında savaş çıkarsa osmanlı doğrudan avrupaya fetih edebilir
** avrupada siyasi ilerleyimiş hızlanır
** osmanlıdaki hristiyanları etkilemiyor. çünkü osmanlıda istediğin dine inan mantıgı vardı.

................................
çoğrafi keşifler, rönesans ve reform bunlar ilk başka osmanlıyı etkilemiyor..
ama osmanlı 17 yy sonra etkilemiştir. çünkü osmanlıda 17yy kadar güçlüydü. güçlü oldugu için bunlar onu etkilemedim
.............................................................

FRANSIZ İHTİLALİ(1789)
** bzi 19 yy etkiler
** milliyetçilil akımının etkisi osmanlıda etkiledi
** osmanlıda osmancılık fikir akımı yaptı
** tanzimatla herkesi eşit saydı
** ıslahatla azınlıklara ayrıcalık tanındı
** meştruriyette iilan edildi
ama bunlar bunlar milliyetçilik akımının önüne geçilmedi. azınlıklar yine isyan etti

NOT: tanzimat, ıslahat ve meşturiyet eşitliğe daynır. her 3 de avrupanın etkisi var
her üçündede avrupadaki ihtilalle karşı önlem niteliğinde
Senedei ittifakın avrupadaki gelişme eşitlikle HİÇ bir ilgisi yoktur.

1830 ve 1848 ihtilalleri , fransız ihtilalinin devamı niteliğinde
1789 ve 1830: bunlar tanzimatın ilanında etkili. 1848 etkili deil
** ıslahatta 1789, 1830, 1848 ıslahat ve meşturiyete etkilidir.
............................................
SANAYİ İNKİLABI(19 yy)
**avrupa artık seri üretie geçiyor. çnkü fabrikalar flan yapıldı.
**avrupada bol miktarda ürün ğretilmektydi
** bunlar osmanlıya çok ucuz bir şekilde getiriliyor(kapitilasyonlarda yoktu zaten)

osmanlıdaki etkileri
* avrupadan gelen ucuz mallarla baş edemeyn osmanlıda, lonca teşkilatları ve küçük el tezgahlarını kapatmıştır
** osmanlıda işsizlik artmıştır
** ithalat artırılmıştır
** osmanlı yurt dışına ham madde satan ve dışardan işlenmiş madde alan ülke konumuna gelmişti(neden çnkü osmanlı sanayi inkilabının gerisinde kaldı)
** tarım artık karnımızı koyurmak için deil artık PAZAR düzeyine gelmiştir.

Gunaydin hanımlar neler çalışıyorsunuz bakalımNasil geçiyor gunünüz ben dün tarihi yarıya kadar tekrar ettim deneme coZdum mattan cikmis sorulari coZuyorum bugün kalan tarihin yarısını tekrar edip deneme çözücem mat sorularını bitiricem ins.

günaydın canım dükkanı sen açtın yine:):)

bugun izne çıktım 15 gün evde olucam bakalım inş verimli geçer. hakan dedenin bugun bitane daha videosunu dinledim. sınava kadar bikez daha tekrar etmiş olucam.

bugun 2 deneme çözücem bide matematikten çıkmış sorulara bakıcam.
grafikleri yapamıyorum. yani bunu öğrenmem lazım.

dün beyaz kalem 10. denemesini çözdümm. 91 net yaptım. sanırım beyaz kalem basit. aslında bence türkçesi basit. ben bile 28 doğru yaptım.

herkese bol sorulu günler. hayırlı cumalar. dualarda buluşalım inş. biz birbirimize dua edersek meleklerde bize eder unutmayalım:)

ve bi soru sorcam:
olağan ve olağan üstü dönemlerde evlilik yaşı 15 17 mi?

ceza ehliyeti: 12 yaşmı. sağır ve dilsizlerde ka. bunları biri doğru bi şekilde yazarsa bana

Son düzenleme:

Ben esimi gönderince uyumuyorum o yüzden ilk ben acıyorum dükkanı canım gecen denemede çıktı sağırsa dilsizlerde ben 14 yaptım.p cevap 15 yas olacakmış olağanüstü donemlerdede evlenme yası 15 Sen yediiklim deneme çözüyormusun ?benim hep yediiklimden 83-88 arası cikiyor

Son düzenleme:

hım sağır dilsizleride unutmam artık. fem denemem var 5 tane. sonrada yedi iklim alıcam. dün ösym sitesinden uzman, ast subaylık, ales, polislik ne bulduysam indirdim. onlara bakıcam bide.
şimdide grafiklerle ilgili video bakıcam
ben matla ve türkçeyle sıkıntım var. türkçeden 23 net yapabilsem tam süper olcak. matematikten en az 18 çıkartırım. inş grafikler bitincede daha çok olur. basit grafikleri yapıyorumda diğerleri kalıyor
cuman mübarek olsun bizlerede dua et

Son düzenleme:

Seninde cuman mübarek olsun olsun canım ins. Allah hepimizin yardımcısı olsun hayırlara vesile olsunBende bu haftasonu vatandaşlık tekrarı yapicam ve geometri bakicam türkceden dilbilgisi var daha :18:Benim mat iyi şükür ama türkce düşük cikiyor bide tarih vatandaşlık çok tekrar ediyorum ama neden böyle bilmiyorum bakalım sınava kadar elimden geleni yapanımda basıp neyse o olacak nasipten öteye geçemiyoruz hayirlisi olsun hakkımızda iyi çalısmalar canım

canım senin gy benimki kadar benim gk seninki kadar artsa 100 neti buluruz ne güzel

Ahh keşke artsa canım netler benim gy yi mat. düşürüyor dün 13 yapmıştım türkçe 28 di düşün yani mat.ım bazen daha yüksek yapıyorum bazen daha az soru tarzına göre değişiyor

İyice Hakan Dedeci olduk :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…