• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

bitsinde kurtulalım.
yıllık izne çıkıcam 15 gün evdeyim.. ne tavsiye edersiniz

türkçeden dil bilgisi kötü.. biara çalıştım oturdu gibi oldu ama yine unutmuşum. napabiilirim. dün soru çözdüm hep yanlış çıktı. çözümlüde deildi

Dün uzmanın 7. denemesini çözdüm yarısında kayınvaldemler geldi yarısını da gece yarısı çözdüm ama kötü çıktı gy :39.5 gk 32.5 dikkatim dağıldı ama dağılmasaydı da aynı çıkardı.Ahh adacım ben gkü 45 bi çıkarsam ilk atamalarda gidiveririm.bırakın 100 netleri 90 neti göremedim daha :14: dün gece oturdum ağladım dolu kitap aldı eşim yeni yetiştiremiycem sabah tekrarladım tarihi akşam sorularını yan:14:ış çözmüşüm off off .herkese verfimli çalışmalar diliyorum
he bi de uzmanın 6. denemesini de yeni :14:sapladım onda da gk25 gy 50 çıkmış :14: ne kadar kültürsüz bi insanım :14:

Dün uzmanın 7. denemesini çözdüm yarısında kayınvaldemler geldi yarısını da gece yarısı çözdüm ama kötü çıktı gy :39.5 gk 32.5 dikkatim dağıldı ama dağılmasaydı da aynı çıkardı.Ahh adacım ben gkü 45 bi çıkarsam ilk atamalarda gidiveririm.bırakın 100 netleri 90 neti göremedim daha :14: dün gece oturdum ağladım dolu kitap aldı eşim yeni yetiştiremiycem sabah tekrarladım tarihi akşam sorularını yan:14:ış çözmüşüm off off .herkese verfimli çalışmalar diliyorum
he bi de uzmanın 6. denemesini de yeni :14:sapladım onda da gk25 gy 50 çıkmış :14: ne kadar kültürsüz bi insanım :14:

Hic üzülme benimde öyle çıktı zor geldi bana 7. Deneme ben bide o denemeyi gece coZdum uykum gelmişti uyuya uyuya coZdum türkcede 18 yanlış cikti:37:Bak digerlerini hic söylemiyorum bile:27:En düşük çıkan denemem o oldu benim korkudan 8. Yi çözemedim daha

merhaba kızlar nasılsınız
çok sıkıldım ben artık bazen denemelerin çok kötü oluyor benimde

siyasi parti denetimi ni sayıstay yardımıyla anayasa mah yapar bilyorum ama degismiş mi ki arastırmak lazım aslında

siyasi partiyerin kapatılma davasını kaç kişi ister bilmiyorum bak onu
yargıtay cumhuriye t başsavcısı acar davayı ama kaç kışı ister bilmem

bakanlar kurulu kararıyl a adalet bakanı istemiyle savcı açaır biliyorum
birde siyasi partilerin istemiyle yine savcı açar
yargıtay cümhuriyet baş savcısı yani

bende vatandaşlıktan çorba oldum

16 gün mü kalmış
of inşallah az kaldı atlatacağız
iyi kötü artık atlatalımda
stresi yetti artık yani

ben gidip ders bakayım bari
çoçuklar da hasta oldular
hiç rahat yok
gece uyku yok

sınav gecesi çoçuklar bir pürüz çıkarmazsa uyuyupta sınava girerim inşallah

gecelerimiz uykusuz malesef
ağlıyor geceleri küçük ..

kızlar bu TBMM nin mali denetimini anayasa mah. sayıştay dan yardım alarak yamıyor muydu? şimdi başka bir kaynakta 2010 değişikliği ile sayıştay tarafından denetlenir diyor.
bir de bu siyasi partilerin kapatma davası benim çalıştığım kitapta 3/5 çoğunluk gerekiyor yazıyodu bu kitapta 2/3 yazıyo öğrendiğim her şey birbirine girdi vallahi illallah ettim :37:

3/5 veya 2/3 oluyor canım ikisi aynı şey.

canım bunada şükür et.. ne güzel yanımda sana destek olan bi eşin var.. inş herşey gönlünce olur

canım bunada şükür et.. ne güzel yanımda sana destek olan bi eşin var.. inş herşey gönlünce olur
inşallah hepimizin gönlüne göre olur canım.Be de onun için istiyorum sırf atanabilmeyi biliyo musun:31:
16 gün mü kalmış
of inşallah az kaldı atlatacağız
iyi kötü artık atlatalımda
stresi yetti artık yani

ben gidip ders bakayım bari
çoçuklar da hasta oldular
hiç rahat yok
gece uyku yok

sınav gecesi çoçuklar bir pürüz çıkarmazsa uyuyupta sınava girerim inşallah

gecelerimiz uykusuz malesef
ağlıyor geceleri küçük ..
Allah kolaylık versin ya bende çok kötüyüm ama senin kadar olamaz tabi.ÜSt iki köpek dişini patlattık iki hafta canımı okudu şimdi de alt iki köpek dişi kabardı geceler uzunn gecelerr kara :21: öyle bi şarkı vardı di mi :9:
Hic üzülme benimde öyle çıktı zor geldi bana 7. Deneme ben bide o denemeyi gece coZdum uykum gelmişti uyuya uyuya coZdum türkcede 18 yanlış cikti:37:Bak digerlerini hic söylemiyorum bile:27:En düşük çıkan denemem o oldu benim korkudan 8. Yi çözemedim daha

moralim yerine geldi .Demekki zormuş hakkaten .8. birlikte çözeriz bi gün :52::52: bugün coğrafya tekrarlıycam pazartesi kitaplarım geldi.x yayıncılığın tarihini bitirdim ama aklımda kalan sıfır. coğrafya tekrarlıycam kafam dağılsın biraz.x yayıncılığın defterlerini çok beğendim ya .Dün de yargının çözümlü çıkmış soru kitabını almış eşim .İnşallah en son onları çözücem

biri lütfen bişey desin

sıfat zarf isim bunları yapamıyorum dil bilgim zayıf napabilirim

Netlerim gittikçe düşüyor bugünkü denemem: gy 39 gk:48 çok düşmüş genel kültürüm tarihten 8 yanlış coğ 2 vat 2 türkçedende 6 yanlış normalde benim bunları çok iyi yapabilmem lazım hep sözelim iyidir diye geçinirdim valla bilmiyorum bu gidişle sınavdan istediğim notu alamayacağım :((((

Netlerim gittikçe düşüyor bugünkü denemem: gy 39 gk:48 çok düşmüş genel kültürüm tarihten 8 yanlış coğ 2 vat 2 türkçedende 6 yanlış normalde benim bunları çok iyi yapabilmem lazım hep sözelim iyidir diye geçinirdim valla bilmiyorum bu gidişle sınavdan istediğim notu alamayacağım :((((
canım ben daha hazirandayken 82 80 yapıyordum.. konularım bitmemşti bile.
konularımı bitirdim bugun anca 80-85 arası yapıyorum
hep stresten hep tedirginlik.. rahat olmamız lazım:S

Biraz daha açar mısın arasındaki farkları mı anlayamıyorsun ? :44:

aynen öyle.. yani hiç anlamıyorum desem yalan olur ama yanlış oluyor büyük ihtimalle..
matematiğim yok türkçmin iyi olması lazım:S

canım ben daha hazirandayken 82 80 yapıyordum.. konularım bitmemşti bile.
konularımı bitirdim bugun anca 80-85 arası yapıyorum
hep stresten hep tedirginlik.. rahat olmamız lazım:S

aynen öyle.. yani hiç anlamıyorum desem yalan olur ama yanlış oluyor büyük ihtimalle..
matematiğim yok türkçmin iyi olması lazım:S

İyide anlayamadığım denemelerin hepsinde yayın farketmiyor sonuçta bütün derslerde aynı taz soru soruyor tarihte mesela aynı konuyu farklı farklı tarzla soruyor hepsinde aynı soruları çözüyormuşuz gibi ama niye yapamıyoruzm bilgiyse bilgi şimdi sana tarihi oturup anlatayım ilk türk devletlerinden yeni Türkiye devletinin kuruluşunu atatürk sonrası dönemi hepsini anlatayım ama soruda niye yapamıyorum 8 yanlış ne demek yaa çalış çalış hergün tekrar hergün tekrar türkçeden 6 yanlış ve nerdeyse hepsi paragraf hergünde nerdeyse paragraf çözüyorum düzelsin diye valla bilmiyorum benim artık ümidim kalmadı başımda ağrıdı şimdi sonuçları görünce valla her denemeden sonra aynı şeyleri yazıyorum gibi oluyor ama bilmiyorum şuan çok bunaldım

İyide anlayamadığım denemelerin hepsinde yayın farketmiyor sonuçta bütün derslerde aynı taz soru soruyor tarihte mesela aynı konuyu farklı farklı tarzla soruyor hepsinde aynı soruları çözüyormuşuz gibi ama niye yapamıyoruzm bilgiyse bilgi şimdi sana tarihi oturup anlatayım ilk türk devletlerinden yeni Türkiye devletinin kuruluşunu atatürk sonrası dönemi hepsini anlatayım ama soruda niye yapamıyorum 8 yanlış ne demek yaa çalış çalış hergün tekrar hergün tekrar türkçeden 6 yanlış ve nerdeyse hepsi paragraf hergünde nerdeyse paragraf çözüyorum düzelsin diye valla bilmiyorum benim artık ümidim kalmadı başımda ağrıdı şimdi sonuçları görünce valla her denemeden sonra aynı şeyleri yazıyorum gibi oluyor ama bilmiyorum şuan çok bunaldım
bende aynı dertten müzdaribim nasıl olurda hep farklı bi yerden yanlış çıkar sabah tekrar ediyoum akşam yapamıyorum. Bi de konular bitmeden netlerim 82 81 di uzman ilk denemelerinde de .Şimdiyse konular bitti tekrar üstüne tekrar netler 75 77
Dün gece uyuyamadım.uyurken bişeyler sayıklıyorum devamlı .Kalktım tarihe baktım gene ama artık ne okuduğumu bilmiyorum bile herşey çorba oldu :( geri yattım

Son düzenleme:
DAĞILMA DÖNEMİ
ortalama her yıl 2 soru

** avrupadaki devletlerin iç işlerimizi karışmasını önleme, demokratikleşme be batılılaşma yolunanca çalışmalar yaplmıştrı.
** denge politikası izlenmiştir(düşmanımın düşmanı dostumdur)
** fransız ihtilaiyle çıkan ulusculuk adımıyla ilgili çalışmalar yapılmıştır

ISLAHLATIN GENEL AMAÇLARI
** avrupalı devletleri azınlıkları bahane ederek iş işlerimizi engellemk.
** azınlıkları koruyarak yenilikler yapılarak devletten koğmasına engellemk
** askeri maliye bilim eğitim HUKUK ve YÖNETİM için ıslahtlar yapıldı
** avrupa kültürünün etkisinde hazırlnıyor.çünkü rusya akdenize inmek istyor.(amaç avrupa devletlerinin ddesteğini alma)
** hemen hemen her alanda ıslaht yapılmıştr.
** müslüman olmayanları için düzenlemeler yapılmıştır. devlete bağlı kalmaları amaç edinmiştir.

PADİŞAHLAR
amaç devleti çöküşten kurtarmak ve devleti parçalanmasını engellemk
** 2. mahmut
** abdulmecit
** aziz
** hamit

2MAHMUT
** kendinden sonrakilere örnek oluyor.( 2. mehmetten sonra din ile ilgili açıklama yaapan. 2. padişah9)

-Senedi ittifak
** padişah ve ayanlar(iltizam yoluyla zengin toprak ağaları) arasında imzalanıyor.
** alemder musra raşa etkili olmuştur
** ayanlar padişah uyacak
** ayanlar vergi ve asker toplayacak
** ayanlar halka adil davrancak
** padişah ayanları resmen tanıdı
** anaysacılık için ilk adımdır.
** padişahın yetkilri kısıtlanır
** avrupanın fikir akımlarının ETKİSİ yoktur(ama hukusal düzenleme oldugu için avrupayi gelişme diyebiliriz)
** ayanlar gibi güçlü insanlar arkasında oldugu için merkezi otorite artmıştır.

-askeri alanınca
** sekbanı cedit avrupa tarzında askeri birlikler kurmutur.
** mahmut, askeriöğrencilerin , esnafın medrese öğrencilerin desteğini alarak yeniçeri ocağını kaldırmıştır.

Yeni çeri ocağı kaldırılınca neler oldu?
** padişahın otoritesi artar.
** ıslahatların önündeki en önemli engel kalkar
** bektaşi tarikati kaldırılmış(çünkü gücünü yeniçeri ocagından alıyordu)
** asakiri mahsureyi muhammediye adlı yeni bir merkez ordusu kurulmuştur
Tımar sistemi kaldırlarak neler olmuştur?
** tımar yerine redif birlikleri, rumelide ise müşirlikler kurulmuştur(amaç iç güvenliği sağlamak
** tımar kaldırılnca, memurlar maaşa kaldırıldı.

** askeri amaçlı ilk nufus sayımı yapılmıştır
** ilk silah fabrikası

-devlet yönetimde yapılan değişiklikler
** divani hümayum kaldırıldı yerine bakanlıklar kuruldu.
** görüşmeler BABIALİDE görüşmeye başlandı
** İLK KEZ kabine sistemine geçildi
** kılık kıyafet kanunnamesi çıkarıldı(bununla birlikle fes pantolan çizme setre)
** ilk Resmi gazete olan takvimi vekayiye(ilk resmi özel deil)
** müsadere kaldırıldı
** polis , postave karantina teşkilatları kurulmuştur.
** rumi takvim kullanılmaya başlandı

-eğitim alanında yapılan değişiklikler
** ilk ilk öğretim zorunlu hale geldi
** avrupaya ilk kez öğrenci gönderildi
** rüştiyeler(orta dereceli) okullar açıldı.
** murmur yetiştirmek için mektebi maarif adliye açılmıştır
** tıbhaneyi amşre ve harbiye açılmıştır

TANZİMATTA HANGİ PADİŞAHLARIN ETİKİSİ VARDIR: MECİT VE MAHMUT
..........................

TANZİMAT DÖNEMİ
** abdulaziz ve abdulmecit dönemindeki gelişmelerdir.
** eğitim ve yargı gibi alanlarda ESKİ ve YENİ kurum birlikte devam ettiği dönemdir(buda çok baclılıga neden olcak)
** yönetim ve hukuk alanında en yoğun yapıldıgı dönemdir

ABDULMECİT DÖNEMİ
** kanunun üstünlüğü kabul etmiştir( ben dahil herkez bu kurallara uyacak. yetkileri KANUNLA ilk sınırlanan padişah)
** tanzimat ve ıslaht fermanını ilan etmiştir.
NOT: tanzimat ve ıslah fermanı tanzimat dönemi gelişmesidir.

TANZİMAT FERMANI

-ilan nedenleri
** mısır isyanında avrupa desteğini anlamk
** gayri müslüm eşitliği sağlamk ve devleten kopmalarını engellemk
** temel amaç devleti parçalanmaması için yapılmıştır

- içerik
** müslim gayrimüslim herkez kanun önünde eşit olacak
** vergiler herkesin gelirine göre alıncak(vergi eştliği)
** mahkemeler herkese açık olcak. yargılandırmadan ceza verilmeyecek
** padişah kanunlara uyacak
** padişahın kulluk hakkı kısıtlanmıştır
** yöneticinin ve halkın devlete olan güveni artmıştır
- sonuç
** müsadere resmen kaldırılmıştır
** özel mülkiyet önündeki engel kalkmıştır.
** rüşvet iltimas önlenecek
** herkesin can mal güvenliği sağlancak
** askerlik vatan görevi sayılcak. gayri müslümler askerlik yapcak
** toplumsal alanda eşitlik sağlanmaya çalışarak kanun üstünlüğü kabul edilmiştir.

HERKESLE ilgili hükümler var

ISLAHAT FERMANI
** amaç toplumlar alanda eşitlik, sondaki amaç gayrimüslimlere ayrıcalık

-İlan nedenleri
** avrupalılardan yardım almak(kırım savaşı)
** azınkların isyanlarını ve devleten kopmasını engellemk

-içerik
** gayri müslümler bnka şirket kurabilcek( bu yüzden azınlık ve konsolusluk mahkmeleri açılcak, buda hukukta çok başlılığa neden olcak)
** yasalar gayrimüslimlerin kendi dillerine çevirilebilcek
** İLK KEZ EĞİTİMDE ÇOK BAŞLILIK ORTAYA ÇIKICAK
** il genel meclislerine üye olabilcek
** cizme ve haraç vergisi ödemeyecek
** nakdi bedel karşılıgında askere gitmeyecekler

ISLAHLAT TANZİMAT NASIL BİRBİRİNDEN AYRILIR
** herkese yönelikse, tanzimat hemde ıslahattır
** gayri müslim kelimesi varsa , ıslahat
** gayri müslimler millet vekili temsil edilme hakkını MEŞTURİYETİN İLANIYLA almıştır. diğerler haklarını ıslahatla almıştır

ABDULMECİT DİĞER GELİŞMELER
** Bnkı dersaadet ilk osmanlı bankası kurulmuşturç sarraf geneeğinden bankacılıga geçilmiştir.
** resmi yanın diteliğinde düstur dergisi yanımlanmıştır(lozan kararları burda yanımlanmıştır)
** ilk kez dış borç alınmıştır
** en çok fransadan alınmıştır
** erkek öğrentmen okulu. darul muallim
** arazi kanunmamesi
** kız rüştiyeleri
** posta nezareti(posta teşkilatı mahmutaydı)
** kağıt para kamime ve mecidiye piyasaya sürülmüştür.
** mülkiye mektebi açılmıştır
** İLK ÖZEL GAZETELER yanımlanmıştır

ABDULAZİZ
** gezi düzenleyen padişahtir
** mecelle ahmet cevdet paşa tarafından hazırlanmıştır. (ama mecelle isdipdatta uygulamaya kanulmuştur)
** memleket sandıkları (kredi vermek için çiftçiye), ziraatın temeli olan banka oluşturulmuştur
** maarif umiye ve vilayet nizamnamesi yayımlandı
** kız öğretmen okulu darul muallimat

...................................

2. ABDULHAMİT ( 31 mart bakası tahtan indiriliyor)

1.MEŞTURİYET neden ilan ediliyor
** avrupalı devletlerin iç işlerine karışmasını engellemk
** toplumsal alanda eşitlik sağlamak
** azınlık devletten kopmasını engellemk
** tersane(istanbul konferansı) konferansınada osmanlı aleyhine kararlar çıkmasını sağlamak(balkanlardaki eyaletlerin koşulların belirlenmesi)
** 2.mahmut zamanında avrupaya giden jön türklerin etkisi vardır

çok önnemlii

-Gelişmeler
** kanuni esasi anaysal döneme
** halk ilk defa yönetime katılmıştır
** padişahın yetkileri anaysa ile sınırlandırılmıtşrı
** ilk kez parlento dönemine geçilmiştir
** siyasi partiler yoktur
** mebusan meclisi üyeleri halk tarafından 4 yılda bir seçilir
** 93 harbini bahane ederek meşruti dönemden monarşik dönem istipdat geçilmiştir. ......çok önemli

İSTİBDAT DÖNEMİ
** ümmetçilik politkası uygulandı. muarrem kararnamesi ile devlet iflas ettiğini açıkladı
** osmanlının vergi kabotaj refi, orman maden gelirlerine el koydu(1923e kadar lozana kadar)
** basına sansür konuldu
** mecelle yürülüğe girdi
** milleti sadıka(ermeniler) isyan ediyor. bunun için hamidiye alayları
** donanma haliçe çürümeye bırakılıyor
** ziraat bankası açıldı

.....................................

19 . YY SİYASİ GELİŞMELER
- ilk isyan eden sırp ilk bağımsız olan yunanistan
sıralama
- Yunanistan, ermeni antlaşması
- sırbistan karadağ romanya , berlin antlaşması
- bulgaristan , 2. meşturiyet
- arnavutluk , balkan savaşları
- araplar ermeniler, 1.dnya savaşı

-İç isyanlar
** mısır valisin çıkardır. rusyayla hünkar iskelesi oldu. boğzlar uluslar arası sorun oldu. çnkü rusyaya serbet geçiş hakkı oldu. buda ingiltereti rahatsız etti
** balta liman, bizim ticarın vergiler artıyor. yabancılara ayrıcalık veriliyor avrupanın yari sömürgesi oluyor

bunları düşünmemek lazım. bunlar bizim piskolojime anca zarar verir:S

dün bende ihtiyaç 9. denemesini çözdüm
sorular çok zor deildi. türkçeside basitti.
toplamda 100 net yaptım.

Ders çalışmaktan artık gözlerim ağrıyor ilk defa gözlerin kanlandi:52:Bu gece rüyamda öğretmen atamalarını yaptım memurlarımda yerleştirdim bende Memleketime atandım rüyamda hey gidi hey :35:Deneme sonucumu yazayım genel kültür:37 net genel yetenek 46 net :68:herkes iyi çalısmalar :3:

Gece 3 te uyudu kızım ve 8 de eşimin alarmlarıyla kalktık :95: sabaha kadarda delik deşik bi uyku
11 buçukta uyuttum ders çalışacaktım .Eşim çok tatlı uyuyor diye sevdi öptü bilmem ne bizimki zınk diye kalktı .Ne biçim uykusuz bi çocuğum var
:14: çok kızdırıyorlar beni ikisi de köstek oluyorlar :95: kaçıp gidip bi yerde uyuyamak istiyorum ya :43: dün sadece bi saat coğrafyanın yarısını tekrar ettim bugün ne olacak hiç bilmiyorum zaten eşim öğleyin yemeğe gelir :43:

Son düzenleme:
Back
X