2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

(-2, artısonsuz aralığı) böyle bişimi olck yoksa sadece sayımı istiyor

0<x<2 x=1 böylede birsey çıkıyorr sıkları yazamısın cnm

{-2,2}
(-2,0)
(0,artı sonsuz)
(-2,artısonsuz)
boş küme

cevap c miş canım :26:

bu arada syf 177 soru 9

{-2,2}
(-2,0)
(0,artı sonsuz)
(-2,artısonsuz)
boş küme

cevap c miş canım :26:

bu arada syf 177 soru 9

tmm buldum cevabı şıkları görünce -2 alamayız -2 0 dan küçüktür büyük olanları soruyor

çözüm şu sekilde x/2 +2/x>0 paydaları esitliyoruz (4+x[SUP]2[/SUP])/2x>0

her iki tarafı 2x ile çarpıyoruz oda (8x+2x[SUP]3[/SUP])>0 oluyor 2x(4+x[SUP]2[/SUP])>0 seklinde çarpanlarına ayırıyoruz

4+x[SUP]x[/SUP]>0 ve 2x>0 seklinde alıyoruz burdan ilk değerimiz x<2 ikinci değerimiz x>0 sklinde olur bunlar birleştirirsek 0 açıık aralık artı sonsuz olur çünkü 0 dahil değil dahil olsa kapalı aralık dicektim sonuç olarak o açık aralığı 1den +sonsuza kadar devam eder analatabilmmi cnm

canım işlem hatası var orda.zaten her yeri 2x le çarparsan
(4+x[SUP]2[/SUP])/2x>0
(4+x[SUP]2[/SUP])>0 olur ama :26:

günaydın kızlar
dün çok geç yatınca anca bu saattlerde ayılıyorum

canım işlem hatası var orda.zaten her yeri 2x le çarparsan
(4+x[SUP]2[/SUP])/2x>0
(4+x[SUP]2[/SUP])>0 olur ama :26:

evet işlem hatası var çözümümde reklendirmişsin böyle çözdüm ama (4+x[SUP]2[/SUP])>0 bu sekilde alırsak +2,-2 çıkar -2 yi yine alamayız:26:

evet işlem hatası var çözümümde reklendirmişsin böyle çözdüm ama (4+x[SUP]2[/SUP])>0 bu sekilde alırsak +2,-2 çıkar -2 yi yine alamayız:26:

o zman şu şekilde yapıcaz
(4+x[SUP]2[/SUP])>0 dan x bulucaz ve taban 2x olduğu için ordan bi değer çıkartıcaz öle gidicez galba sanırsam

öyle benzet işte birbirine

bakalım benim yaptığımımı yapıcaksınız
bir sarmaşığın boyu her yıl bir önceki yıla sahip olduğu uznuluğunun 1/5 i kadar uzuyor.sarmaşığın dikildikten 3 yıl sonraki boyu 216 cm olduğuna göre dikildiğinde kaç cm dir

kızlar ben konu çalışıp gelirim sorularımla bugün buralardamısınız bn paso burda olucam

60 cm mi cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…