valla ben dize kadar kar gördüm yetii o bana
canım bu soruda şart vermiş x,y,z 1 den başlayarak sonsuza kadar gidebilir yani.ama x,y, ve z birbirinden farklı rakam olmalı.yani x 1ken y 1 ve z 1 olamaz
şimdi bu sorularda önce soruya bakıcaksın x en büyük kaçtır diyo yani bize y ve z ye en küçük rakamı ver diyo.burdada denklemdekine bakılır.denklemdede kat sayısı büyük olana daima en küçük sayı verilir.x i büüyk bulmak istediğimiz iiçn.mesela sen z ye 1 dersen 3.1 den sonuç 3, z ye 2 dersen 3.2 den 6 çıkar.bu denklemde şu önemli.z ye vereceğin rakam öle bi rakam olmalıki 51den çıkınca 2 ye bölünebilsin
z tek sayı olmalı,çünkü tek sayıdan tek çıkınca sonuç çift olur ve her çift sayı 2 ye bölünür
z=1 için 2x+2y=51-3 ten 2x+2y=48 olur
her taarfı 2 ye bölersen
x+y=24 olur
y=1 diyemezsin çünkü rakamlar biribirnden fakrlı şartı vermiş.z ye 1 demiştin zaten.x in büüyk çıkabilmesi için y ye 1 den büyük en küçük sayıyı vermen lazım o da 2 dir.
x+2=24 se x=22
imdaaaaat
kök3-{1/(kök5+2kök6)} kaçtır
(kök5+2kök6) işlemi parantezle birlikte kök içinde
yine olmadı
cvp kök2 ymiş canım
ihtiyaç syf 175 soru 11
ilerde nasıl soru çözüceni gösteriyom işte canım
tamam buldum hatamı
hani iç içe kök varya orası kök3+kök 2 çıkıyo ben kök3 +2 alıyorum
sonra paydayı eşleniğiyle çarpıcaz kök3-kök2 yle payda 1 çıkıyo payda (kök3-kök2)
kök3-(kök3-kök2) ordan kök2
bende anlatmıştım sana bir üstte toplamıyı yanlış yapmışım bende buldum hatamı:)
Çok tşk.canım tabiki kazanılmaz mat şart.kendimden örnek veriyim mat ve türkçe yaptım gk 24 net yapmama rağmen 70 aldım bu bile yetmiyo.kpss öss gibi değil kendi bölümünden soru çözsen yetmiyo yani
Çok tşk.
Bir soru sorayım:
x.Ix-2I=1 denkleminni kökler toplamı kaçtır? (I:mutlak değer)
inşallah canım
banada 80 yetiyo valla.ama şimdiden başlasan ufak ufak iyidir.ben 8 günde coğ bitirdim sadece geceleri çalışarak 1 ders bitirebilirsin 24 ocağa kadar
x,y,z birbrnden farklı rakmları farklı ikii basamaklı tek doğal sayılardr.. (soruyu kitap devrk kurmş galiba biras)
Buna göre, x+2y+z toplamının alableceği en küçük değer kaçtır?
cvp:58 ama ben 52 buldum
Şu şeklde yaptım .................
En küçük 2 kasamaklı tek sayıları verdim
x=11 verdm
y=13 verdim
15=15 verdim
11+2.13+15
11+26+15
=52
Şıklarda da 52 var ama cvp 58 miş
Belki kitap yanlş basmştr cvp anahtarınıAma yanlış yaptım dimi
11 yerine 17 vericeksin canım
nie 17 cnm ama en küçük tek sayı dio
en küçük tek sayılar onlar tatlm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?