• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

alırsın inşallah alırsın alırsın.

Benim 85-90 almam lazım, ya bu puanı alıcam ya da alıcam Allah'ın izniyle tabi.

inşallah canım.kpss için işten ayrıldım ben :1:
azimlisin sende kafana koymuşun bak sende yapıcaksın :54:

KPSS için matematik şart mı,matematikten yapılmadan kazanılamaz mı KPSS

canım tabiki kazanılmaz mat şart.kendimden örnek veriyim mat ve türkçe yaptım gk 24 net yapmama rağmen 70 aldım bu bile yetmiyo.kpss öss gibi değil kendi bölümünden soru çözsen yetmiyo yani :1:

bembeyaz ve soğuk bir istanbul sabahından merhaba kızlar güüüüüüüüüüüüüüünaaaaaaaaaaaaaaaaaaaydıııııııııııııııııııııııııııııııııın :52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52:

bembeyaz ve soğuk bir istanbul sabahından merhaba kızlar güüüüüüüüüüüüüüünaaaaaaaaaaaaaaaaaaaydıııııııııııııııııııııııııııııııııın :52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52:

Günaydın cnm:9: kar mı yağdı istanbula ....... Keşke buraya da yağsa..........

ya ama ben kar görmeye alışık değilim fethiyeye hiç kar yağmaz.. hayatımda karı ilkve son kütahya da öğrencyken gördüm o da çok fazla deildi....:9:

kütahyada kar olmazmı ya sen denk gelmemişin final sonrasına denk geldi demek :52:
canım ben bi deneme yapıyım görüşürz :13:

x,y,z birbirinden farklı pozitif tam sayılar olmak üzere,

2x+2y+3z=51

olduğuna göre, x in alabileceği en büyük değerkaçtır?

cevap: 22

bunu çözümünü kim yapacak:14:

kütahyada kar olmazmı ya sen denk gelmemişin final sonrasına denk geldi demek :52:
canım ben bi deneme yapıyım görüşürz :13:

cnm ben gedizdeydim gedz myo da gedz e çok yağmıo ama nişanlım kütahya merkezdeydi sıksık giderdm merkeze ama çok aşırı metre metre kar görmedm :9:

x,y,z birbirinden farklı pozitif tam sayılar olmak üzere,

2x+2y+3z=51

olduğuna göre, x in alabileceği en büyük değerkaçtır?

cevap: 22

bunu çözümünü kim yapacak:14:

cnm ben gedizdeydim gedz myo da gedz e çok yağmıo ama nişanlım kütahya merkezdeydi sıksık giderdm merkeze ama çok aşırı metre metre kar görmedm :9:

valla ben dize kadar kar gördüm yetii o bana :30:

canım bu soruda şart vermiş x,y,z 1 den başlayarak sonsuza kadar gidebilir yani.ama x,y, ve z birbirinden farklı rakam olmalı.yani x 1ken y 1 ve z 1 olamaz :20:

şimdi bu sorularda önce soruya bakıcaksın x en büyük kaçtır diyo yani bize y ve z ye en küçük rakamı ver diyo.burdada denklemdekine bakılır.denklemdede kat sayısı büyük olana daima en küçük sayı verilir.x i büüyk bulmak istediğimiz iiçn.mesela sen z ye 1 dersen 3.1 den sonuç 3, z ye 2 dersen 3.2 den 6 çıkar.bu denklemde şu önemli.z ye vereceğin rakam öle bi rakam olmalıki 51den çıkınca 2 ye bölünebilsin :34:
z tek sayı olmalı,çünkü tek sayıdan tek çıkınca sonuç çift olur ve her çift sayı 2 ye bölünür :34:
z=1 için 2x+2y=51-3 ten 2x+2y=48 olur

her taarfı 2 ye bölersen
x+y=24 olur
y=1 diyemezsin çünkü rakamlar biribirnden fakrlı şartı vermiş.z ye 1 demiştin zaten.x in büüyk çıkabilmesi için y ye 1 den büyük en küçük sayıyı vermen lazım o da 2 dir.
x+2=24 se x=22 :34::34:

günaydın tatlım soru varsa ekle bakayım :23:biraz sonra kar zarar faiz problemlerine çalışıcm bugün onu bitiricem :27:akşamda noktalama işaretlerini bitirmeyi planlıyorum matı bitireyimde o Allah kerim:60:

(2/x)+(x/2)>0 sa çözüm kümesi nedir :27::27:

Back
X