2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

2 2
x ve y pozitif tam sayılardır. x + y =20 olduğuna göre , x.y çarpımı kaçtır?

X=2,y=4 ile x=4,y=2

x.y=8

neden "x" 2 ye, "y" yi de 4 e eşitliyoruz?
sonra da tam tersini yapmşlar...

Yaaaaa bu matematiği evde çalışarak anlayabileceğimi hiç zannetmiyorum

kızlar 2 ler kaymış....... x ile y nin üstüne koymuştum 2 leri kare işareti olarak.. ama yine kaymş

ben soruyu anlamadım ki :44:
sen soruyu yaz sadece biz çözerek anlatalım

cnm sorunun fotoğrafını çektim yükleyeblmişmdr inş.

Eklentiler

• $Fotoğraf-0001.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 21
kızlar 2 ler kaymış....... x ile y nin üstüne koymuştum 2 leri kare işareti olarak.. ama yine kaymş

heee
canım bak eğer böle kareli üslü sayılar eklersen yazma kısmının hemen üstüne x[SUP]2[/SUP] işareti var önce tabanda yazmak istediğini yaz sonra x[SUP]2[/SUP] tuşuna bas [SUP gibi yazanların [/SUP] arasına üste yazmak istediğini yaz öle ekle

soru şu o zman x ve y pozitif tam sayılardır
x[SUP]2[/SUP]+y[SUP]2[/SUP]=20 ise x.y =? mi

bu şekildeyse 20yi iki tam kare toplamı olarak yazman gereki buda 2 ve 4 ün karesinin toplamıdır.o yüzden 2 ve 4 alınmış
yani x=2 y=4 olabilir x=4 y=2 olabilir.eğer poziitf şartı vermeseydi x=-2 y=-4 ve x=-4 ve y=-2 de olabilirdi.çünkü (-2)[SUP]2[/SUP]=4 tür.parantez içi - bile olsa eğer üs çiftse sonuç pozitif olur
burdan x.y yi soruyo her iki türlüde sonuç 2.4 ten 8 dir
iki şekilde göstermesinin nedeni bunlarda olabilir demek için cnaım

Son düzenleme:
bana bunu da anlatabilirmsnz çok basit size göre ve çözümüde var ama ben yine anlamıyorum neyin nerden geldiğini

Ayyy cnm allah senden razı olsun tam benm anlayacağım dil den anlatıyorsun sağol cnm

kızlar eski bi şarkı paylaşayım dedim ben bu şarkıyla kopuyorum
[video=youtube;q3svW8PM_jc]http://www.youtube.com/watch?v=q3svW8PM_jc[/video]

Son düzenleme:
m ve n pozitif tam sayılardır.
m+mn=5 olduğuna göre, m.n çarpımı kaç farklı değer alır?

bununda ayrıntılı anlayacağım dilden çözebilecek bi hayırsever var mı kızlar

rica ederim tatlım

ee kızalr soru ekleyin hadi.okyonus denemeyi ne zman yapıcaksın

denemeye bir göz attım nasıl sorular diye küme grafik geoetri ve olasılık var onlara daha çalışmadım grafiği yaparım ama diğerlerini yaparmıyım bilmiyorum :26:moralim bozulmasın çok boş bırakırsam :18: şimdi önce türkçe yazım kurallarını bitiricem denemeyi öyle yapıcam türkçeden bir konu daha eksilsin bugün onu halladeyim denemeden sonrada onunla ilgili test çözerim napsm yaa sence çözeyimmi denemeyi zten gy tarafını çözücm çözersem bir saat zaman ayarlıcm 60 soruya

ohhh be final sıkıntısını da atlattım akşama doğru dışarı çıkıp kitap almaya gidicem

m ve n pozitif tam sayılardır.
m+mn=5 olduğuna göre, m.n çarpımı kaç farklı değer alır?

bununda ayrıntılı anlayacağım dilden çözebilecek bi hayırsever var mı kızlar

bunda pazantez içine alıcan m+m.n demek m(1+n) demek
m.(1+n)=5 miş m ve n pozitif tam sayı olduğu için ne kesirli ne negatif alırsın.
5 çarpanlarına ayırsan 5.1 dir
m.(1+n)=5.1 den
m=5 ken (1+n)= 1 olur 1+n=1 eşitliğinde n=0 olur bunu alamayız çünkü n de poziitf olmalı 0 nötr sayıdır
m=1 ken (1+n)=5 olur 1+n=5 se n=4 olur bütün şartları sağlıyo
o zman m=1 n=4 tür m.n=4 se 1 değer alır.

şimdi şöel bişey var eğer şıklarda 0 varsa cevap 0 dır.çünkü aldığı değer kaç tane diye sormuyo kaç farklı değer alır 2 deeğr alsaydı 1 farklı değer olurdu.(ihtiyaç bu şekilde alıyo soruları)
ama şıkalrda 0 yok ve cevap 1 se kitabın aldığı değeri dikkate almış canım soru yanlış sorulmuş

kızlar hatırlar ihtiyaçta bende sormuştum böle çeldirici

valla bence çöz denemeyi canım benim dün çözdüğümdede vardı geometri kenar sorusu ben boş bıraktım.zten bitirdiğin konuları biliyosun.sadece bu bilgilerinle sınava girsen kaç net yaparsın önemli olan o
yazım zaten hemen biter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…