2 2
x ve y pozitif tam sayılardır. x + y =20 olduğuna göre , x.y çarpımı kaçtır?
X=2,y=4 ile x=4,y=2
x.y=8
neden "x" 2 ye, "y" yi de 4 e eşitliyoruz?
sonra da tam tersini yapmşlar...
Yaaaaa bu matematiği evde çalışarak anlayabileceğimi hiç zannetmiyorum
kızlar 2 ler kaymış....... x ile y nin üstüne koymuştum 2 leri kare işareti olarak.. ama yine kaymş
cnm sorunun fotoğrafını çektim yükleyeblmişmdr inş.
heee
canım bak eğer böle kareli üslü sayılar eklersen yazma kısmının hemen üstüne x[SUP]2[/SUP] işareti var önce tabanda yazmak istediğini yaz sonra x[SUP]2[/SUP] tuşuna bas [SUP gibi yazanların [/SUP] arasına üste yazmak istediğini yaz öle ekle
soru şu o zman x ve y pozitif tam sayılardır
x[SUP]2[/SUP]+y[SUP]2[/SUP]=20 ise x.y =? mi
bu şekildeyse 20yi iki tam kare toplamı olarak yazman gereki buda 2 ve 4 ün karesinin toplamıdır.o yüzden 2 ve 4 alınmış
yani x=2 y=4 olabilir x=4 y=2 olabilir.eğer poziitf şartı vermeseydi x=-2 y=-4 ve x=-4 ve y=-2 de olabilirdi.çünkü (-2)[SUP]2[/SUP]=4 tür.parantez içi - bile olsa eğer üs çiftse sonuç pozitif olur
burdan x.y yi soruyo her iki türlüde sonuç 2.4 ten 8 dir
iki şekilde göstermesinin nedeni bunlarda olabilir demek için cnaım
Ayyy cnm allah senden razı olsuntam benm anlayacağım dil den anlatıyorsun sağol cnm
hoşgeldin
ohhh be final sıkıntısını da atlattım akşama doğru dışarı çıkıp kitap almaya gidicem
rica ederim tatlım
ee kızalr soru ekleyin hadi.okyonus denemeyi ne zman yapıcaksın
ohhh be final sıkıntısını da atlattım akşama doğru dışarı çıkıp kitap almaya gidicem
m ve n pozitif tam sayılardır.
m+mn=5 olduğuna göre, m.n çarpımı kaç farklı değer alır?
bununda ayrıntılı anlayacağım dilden çözebilecek bi hayırsever var mı kızlar
denemeye bir göz attım nasıl sorular diye küme grafik geoetri ve olasılık var onlara daha çalışmadım grafiği yaparım ama diğerlerini yaparmıyım bilmiyorum :26:moralim bozulmasın çok boş bırakırsam :18: şimdi önce türkçe yazım kurallarını bitiricem denemeyi öyle yapıcam türkçeden bir konu daha eksilsin bugün onu halladeyim denemeden sonrada onunla ilgili test çözerimnapsm yaa sence çözeyimmi denemeyi zten gy tarafını çözücm çözersem bir saat zaman ayarlıcm 60 soruya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?