Evet bencede, seni en çok motive eden şeyin bebişin olmalı. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip eylesin. Her bebek kısmetiyle gelirmiş derler. Annesi için güzel bir puan getireceği muhakkak:) Aslında imrendim sana, bir bebek dünyaya getirecek kadar güzel bir evlilik sahibi olmak da değerli. Ben de evliyim, ama sıkıntılarım var, sınava hazırlıkla birlikte götürmeye çalışıyorum, kah pes ediyorum, kah zorluyorum. Ama istekle çalışmak ayrı birşey eminim, farkı yaratan en önemli neden bence o. Birşeye zorakilik kattığınız sabah insanın iradesi pek işin içine girmiyo ve yaptığınız çalışma çokta verimli olmuyo. Büyük resmi hayal etmek gerek, arzu ettiğiniz devlet kurumuna yerleştiğiniz günü:) Bu itici olabilir ciddi anlamda ve sizi çalışma konusunda motive eder.
Ben evlilik terapisi alıyorum eşimle, ama hiçbirşeyin düzelmeyeceğine dair büyük bir umutsuzluğum var, bu haliyet-i ruhiyeyle çalışmak çok ama çok zor. Kendimi sınava odaklamaya çalışıyorum. Ama kafam o kadar doluki bazen huzurlu bir uyku bile hasretlik oluyor bende.
Bilmiyorum evli arkadaşlarda benimle aynı sıkıntıları yaşayan varmı? Nasıl başediyorlar kafalarını boşaltmayı, bu sınav benim için çok önemli, özeli istemiyorum ama tabe yarın ne olur bilinmez büyük konuşmamak lazım, boşanmaya doğru gittiğimi düşünüyorum ama sınava kadar sabretmek zorundayım.
Benimle aynı durumu paylaşan arkadaşlar, tavsiyelerinizi paylaşırmısınız?