canım gelır vergısı uzmanlık sınavı ayrı sanırım kuzneımden bılıyorum gırdı yazılı sınav mulakat seklındede dıye hayırlıyorum arastır ıstersen bır
aynen öyle canım zaten A'dan direk atama yapılmıyor diye biliyorum hangi kuruma basvurursan o kurum kendine ait önce yazılı sonra sözlu sınava yani mülakata tabi tutuyor..birde dil bilmek çok önemli ,bazı kurumlar dil sınavıda isteyebılıyor veya kpds yada toelfden yuksek dereceleri olanlara öncelık tanıyorlar..
bakanlıklarada aynı şekılde once kurumlar sınavına tabi tutuluyorsun sonra danıstayın gözetimi(yani danıstay mülakat olack yere kamera yerlestırmıs) altında mülakata giriyorsun hani torpil olayı olmasın diye.. gecen sene baya heveslenıp bolbol arastırma yapmıstım hatta girecegım kadronun mülakatında ne gibi sorular cıkıyor vs gogglden bulup oğrenmıstım ama okadar ugrastan sonra acıkta kalma ihtimalinide göze alırsak bence B bana daha garantı gelıyor.. tabıkı herkesın kendı fıkrıdır..
teşekkür ederim cevaplar için. ben bu yıl 3.sınıfım.öylesine gircem.seneye de sadece alandan giriliyo ya düz memurluk yok o yüzden mecbur alan yani
soyle dusun Bler 2yılda bır yapılıyor ya.. yani B nin 2yıl gecerlık suresi var..bu yıl temmuzdaki sınava cok calıs ve iyi bir puan yap .cunku klavuzda mezun olunan/olunacak fakulte ısmı vs diyor .. okul bittiğindede tercih hakkını ozaman kullansan olmazmı? yani böyle bişey varsa bence sen bu hakkını kullan derim..
birde aklıma gelmısken sen aöftun demi şimdi aöflulerde kredili sistem cıkmıs acaba bi ust sınıfın derslerını erkenden alıp bitirme sansın varmı? daha erken bıtırırsın okulu bu sayede..
birde yanlıs anlama ama aöfler örgunlere göre aynı dersler evet ama hem eksık hemde daha yuzeysel goruyorsunuz dersleri oyuzden eger Aya gıreceksen şimdiden cekonun kpss A için alan dersleri kitaplarını alıp calısmalısın bu sana hem eksıklerını gidermende hem daha iyi oğrenmeni saglayacaktır ,kurumların yapacagı sınav ve mulakatlarda ilerlemene yardımcı olacaktır.nasıl gy-gk kultur için farklı farklı yayınları alıp calısıyoruz ,alan derslerı içinde farklı farklı yayınları alıp evde calıs..
bazı kurumlar dil istiyor oyuzden yazın bir dil kursuna gitmeni öneririm.. ve bence dil kesınlıkle oğren maasında ve kadronda daha cabuk yukselmenı saglayacaktır..
sen sımdı uzman yardımcılı istiyorsun ya işte bununla ilgili olarak Adan yuksek puan aldıktan sonra bu kuruma müracat ediyorsun sonra kurum senı hem yazılı hemde sözlü (mülakat) sınava tabi tutcak sen boş bi vakit buldugunda bu soruları netten arastır ,mülakatta ne tip sorular var onları arastır..
şunu soyleyebılırım kımıne çok kolay kımıne taaa dıdısının dıdısı soruları gelmiş mülakatta .. unutmaki bu mülakatları kazanan tek kişi sen olmayacaksın kurumda zaten en iyisinin iyisini sececek yani bunu dusunerek çok calısmalısın ve dil kesınlıkle oğrenmelisim iyi derece hemde (dil bilmen diğer bilmeyenlere göre senı listenın basına tasıyacaktır)
biraz önce baktım biraz kendi bölümüme genlede ptt il özel idaresiv.i.h.k bölümleri var. bunlar için a dan mı yapmak gerekir b den mi?? çok kafam karışık. a dan herhangi bi bölüme rastlamadım
ptt kitler belediyeler univler vhki bunlar Bden alım yapıyorlar canım..
- KPSS-A ne demektir?
Kamu kurum ve kuruluşlarındaki müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılıkları ile kaymakam adaylığı kadrolarına A grubu kadrolar, bu kadrolara atanabilmek için yapılan sınava da KPSS-A denmektedir. Örnek gerecek olursak, Maliye Bakanlığı Hesap Uzman yardımcısı, TEDAŞ Müfettiş Yardımcısı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kontrolör yardımcısı kadroları KPSS-A kadrolardır. Bu kadrolara genel olarak SBF, Hukuk, İktisat, İİBF ve İşletme Fakültesi mezunları başvurabilmekte olup, nadiren de olsa bazı kurumlar mühendislik veya diğer dört yıllık bölüm mezunlarının da müfettiş, denetmen, kontrolör ve uzman yardımcılığı kadrolarına başvurabilmelerine imkan tanımaktadır. Ancak şunu belirtmek gerekmektedir: KPSS-A kadroları temel olarak İİBF, Hukuk, SBF, İktisat ve İşletme Fakültesi mezunlarına yöneliktir. Sadece çok az sayıda kurum bu fakülteler dışındaki fakülte mezunlarının da başvurularını kabul etmektedir. Bu kurumların hangi kurumlar oldukları, başvuru kılavuzunda yer almıştır.