amın canım amınnnnnnnevet tatlım benım yazdıklarından senın oldugunu cıkardım hadı bakalım rabbım yuzumuze gulerr hepımızın ve gruptakı herkezınnnn![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
amın canım amınnnnnnnevet tatlım benım yazdıklarından senın oldugunu cıkardım hadı bakalım rabbım yuzumuze gulerr hepımızın ve gruptakı herkezınnnn![]()
pegemın 5000 soru setı ve yaprak teslerını aldım memurfonıde uygun geldı kargo ıle bırlıkte 18.9 tuttu sorular nasıl arkadaslar kulanan varmı
yok canım ben de hep mat çalışıyorum bak birazdan oturacağım yine. halbuki kaç gündür türkçeden coğrafyadan hiç test çözmedim.![]()
vatandaşlık videolarımızı unuttu muki acaba sevgi meleği![]()
Cumhuriyetçilik ilkesi doğrultusunda yapılan inkılâplar:
TBMM'nin açılması (23 Nisan 1920)
1921 ve 1924 anayasalarının hazırlanması
Saltanatın kaldırılması (1 Kasım 1922)
Cumhuriyetin ilan edilmesi (29 Ekim 1923)
Siyasi partilerin kurulması
Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi (1934)
Ordunun siyasetten ayrılması (1924)
Milliyetçilik İlkesi Doğrultusunda Yapılan İnkılâplar:
Milli bir Türk Devletinin kurulması
TBMM'nin açılması (1920)
Kabotaj Kanunu'nun çıkarılması (1926)
Türk Tarih Kurumunun kurulması (1931)
Türk Dil Kurumunun kurulması (1932)
Kapitülasyonların kaldırılması
Bağımsız gümrük politikasının uygulanması
Yabancılara ait iktisadi kuruluşların ulusallaştırması
Türk Parasını Koruma Kanunu'nun çıkarılması
Okullarda derslerin Türkçe okutulması
Halkçılık ilkesi doğrultusunda yapılan inkılâplar:
TBMM'nin açılması (1920)
Cumhuriyetin ilanı (1923)
Soyadı Kanunun çıkarılması (1934)
Kadınlara siyasi hakların verilmesi (1934)
Millet mektepleri ve Halkevlerinin açılması
Kılık Kıyafet Kanunu'nun kabulü (1925)
Aşar vergisinin kaldırılması (1925)
Toplumda ayrıcalık belirten unvanların kaldırılması (1934)
Devletçilik ilkesi doğrultusunda yapılan inkılâplar:
Bazı özel Türk kuruluşlarının devletleştirilmesi
Milli Korunma Kanunu
Yabancılara ait ekonomik kuruluşların devletleştirilmesi
Kalkınma planlarının hazırlanması (I. ve II. beş yıllık sanayi planlan)
Devlet Bankalarının kurulması (Sümerbank, Etibank)
Laiklik İlkesi Doğrultusunda Yapılan İnkılâplar
Saltanat kaldırıldı (1 Kasım 1922).
Halifelik kaldırıldı (3 Mart 1924).
3 Mart 1924'te Şer'iyye ve Evkaf Vekâleti kaldırıldı. Yerine Diyanet işleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel MüKAZENdürlüğü kuruldu.
Tevhid-i Tedrisat Kanunu (Öğretim Birliği Kanunu) çıkartıldı (3 Mart 1924).
Tekke, zaviye ve türbeler kapatıldı (30 Kasım 1925).
Medeni Kanun kabul edildi (17 Şubat 1926).
Şapka inkılâbı yapıldı (1925).
"Devletin dini İslam’dır." maddesi anayasadan çıkartıldı (10 Nisan 1928).
Milletvekillerinin yemin şekli değiştirildi (10 Nisan 1928).
Altı Atatürk ilkesi anayasaya girdi (5 Şubat 1937).
ben de okudum göz aşinalığı olsun![]()
Merhaba arkadaşlar yazamasamda sayfa sayfa takip ediyorum 1 hafta kadar ara vermek zorunda kaldım... oglumun dişi çıkıyor ve huzursuz( bende gecen hafta 200 tl lik kitap aldım. Yeni kitap aldıkça çalışma hevesim artıyor sadece test yaprakları ve soru bankaları alıyorum. Matemetigim orta halli simdilik 17- 18 nete yakın çıkarıyorum ama çalışmaya başlamadım daha... Cografya ve türkçeyi bitirdim vatandaşlıga başladım. Şuana kadar 7000 7500 arası soru cözmüşüm elimde 45000 den fazla soru var. oglum olmasa sanki 1 ayda hepsini bitiriverecekmişim gibi geliyor... Çocugu olmayanlar gerçekten vakitlerinin kıymetini bilsinler
arkadaşlar konu anlatımlı videoları hangi sitelerden izliosunuz.ben kpss cafeyi iyi die duydum ama başka sitelerde lazım...
ya evet bi sürü site var da ben bu konuda yeniyim yani hiç bişy bilmiorm en iyi olsun istiorm.teşekkür ederim![]()
sevgi meleği gönderdiğin için çok teşekkür ederim ama ilk dört link açılmıyor.. dördünde de sunucu bulunamadı şeklinde uyarı verdi![]()
benim gibi olanlar yine orta halli bide hem calısıpta cocugu olanların işi daha zor ustune bide kpssye hazırlanıyor dusunsene gunde kaç parcaya bolunmek zorunda.. heveslenme bakiyim uzaktan davulun sesi hoş gelir diye bosuna dememişlerMerhaba cnm kasvetliKAZEN
Siz böyle söyledikçe gerçekten çok hevesleniyorum.
Bende çalışıyorum ama çalışmayan evli bi bayanla kıyaslanırmı benim durumum bilmiyorum.
Tabi sizin durumlarınızı ancak yaşayan bilir.
Allah gönlümüze göre versin![]()
Cumhuriyetçilik ilkesi doğrultusunda yapılan inkılâplar:
TBMM'nin açılması (23 Nisan 1920)
1921 ve 1924 anayasalarının hazırlanması
Saltanatın kaldırılması (1 Kasım 1922)
Eki Görüntüle 360171 kılzar becebıldımmı bılmıyorum ama sızler ıcın![]()
Eki Görüntüle 360174 buda diğeriiiii
hoşgeldın canım; söyledıklerınde çok haklısın Allah o birtakım zorluklarla bızı karsılastırmasaydı bızler suan aheste yasantımıza devam edecektık ama öylr bi zaman gelıyorki Rabbim bize guclukler sıkıntılar vererek bizi sarsiyoki ''kendinize gelin dercesine'' işte ozaman belki hiç anlam veremediğimiz bir olayı kafamız bi anda dank edıyor ve kendımız için birseyler yapma kararı alıyoruz.Allah iki yol sunuyor bize ya baskaları için yasa ,yada kendın için yaşa diye.. biz suan kendımız için yasamalıyız kısmındaki yolculuga çıkmak için hazırlık yapıyoruz..insallah herkes emeklerının karsılıgını fazlasıyla alsın AMİNNN...
klasık müzik sakinleştirip beyinde dinginlik saglıyor insanda kesınlıkle katılıyorum,,yan flüt ,ney de aynı sekılde.. tavsiye ederim..
doğru soyleuyosun canım.. şimdi dinlenmek için oturdum sabahtan berı evi toplamaya calısıyorum misafirlik nevresımler yıkandı astım(daha utulencek kurusunlarda),mutfakta aynı sekılde misafirlik ne varsa yıkandı kaldırdım vs.. daha ev suprulcek off.. güya kendıme ayırmıstım 3gunu ama nerde...ben yapmasam kım yapacak bu işleri.. neyseki eşim nöbete gitti aksam yemegi yapmaktan kurtuldumkesınlıkle bekar arkadaslar bizden daha sanslı bu konuda.. esmeraldanın dediği gibi şimdiden asılsınlar kpssye sonradan evlendıkten sonra cok daha zor oluyor ev-eş-aile sorumlulugu yani hersey size bakıyor..
Kasvetli'cim öncelikle başındaki kasveti, başımızdaki kasveti dağıtmaktan başlayabiliriz:) Bence nicknameni değiştirmelisin, kelimelerin titreşimi olduğuna inananlardanım, kasvetli'nin sana iyi titreşim verdiğini düşünmüyorum. Öncelikle bundan başla lütfen. Sonrasında bir meleğimi uğurladım demişsin, anladım şeymi bilemiyorum ve dillendirmekten çekiniyorum fakat hayat hep sınavlarla doluymuş, bunu özelliklede baba evinden uçtuktan sonra anladığımı ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki resmiyette bir sınav belki ama asıl sınavımız aslında bu zorluklar, sıkıntılar, üzüntüler arasında bu sınava çalışıp kotarabilmek. Bizim imtihanımız bu. Biz aslında bu hazırlık sürecini güzel bir başarıyla taçlandırırsak aynı zamanda bir o kadar da güçlenerek çıkacağız, bu süreçten diye düşünüyorum. Kolay değil biliyorum, çünkü geçmiştede böyle bir hazırlık süreci geçirdim. Ama imkansızda değil, emek vermek lazım. Kendimizi bırakmayacağız inşallah, güç ve moral verip birbirimize çıkacağız alnımızın akıyla diye umuyorum. Allah yardımcımız olsun.
Birtakım travmalar atlatmışsın belli, ama herşeye rağmen yaşamak gerçekten çok güzel. Biz yaşamımıza anlam katarak yolumuza devam etmek istedik, evdeki rutin, evhanımlığının rutini bir süre sonra insanı boğuyor, bende evde yapamayacağımı anladım, 3 yıla yaklaşıyor evliliğim, 32 yaşındayım, çocuk sahibi olmak için hala bekliyorum, biliyorumki evde olmak bana göre değil, bunaltıyor beni, o yüzden bir de çocuğu ekleyip ona bu ruh halimle faydalı olamayacağımı bile bile günahına girmek istemiyorum, çok mu ince düşünüyorum bilemiyorum ama ben iyi olmazsan biliyorumki bu ruh halimi onada geçircem, o da mutsuz bir bebek olacak. Evliliğimle ilgili sıkıntılarımda var zaten onları çözmeye uğraşıyorum, sınavada çok iyi çalışabildiğimi söyleyemem, yani düzensiz, programsız ne kadar sonuç alıncak bilmiyorum, ama ufak ufak da olsa mücadelemi vermeye çalışıyorum. Hayırlısı olsun hakkımızda, Allah hepimizin gönlüne göre versin.
Anladığım kadarıyla epeyce başın kalabalık, yatılı misafirle götürmek gerçekten çok zor sınav hazırlığını, ama elinden geldiği kadar birazda gelen kişilerle samimiyetin ölçüsünde bence destek isteyebilir, 2 saat günlük çalışma zamanı ayırabilirsin diye düşünüyorum. Düzenli gittiği sürece hiç oturamamaktan iyidir diye düşünüyorum.
Allah sabır ve kolaylıklar versin koşuşturmacalarında diyede bitiriyorum![]()