• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

ilaybrs ım nasılsın kuzucukların nasıl ?

bende iyi olmaya çalışıyorum.artık hergün yeni bi sorun çıkmasına alıştım.hastane buldum eşimin memleketine gideceğim.güzel ve tam donanımlı bir hastane.
sadece dualarınızı istiyorum
inşallah bebişlerimi kucağıma sağlıklı bir şekilde aldığımda bunların hepsini unuturum.yeter ki hayırlı ve sağlıklı bir şekilde kucağıma alayım.

kaç aylık bebişlerin şimdi ?

limancım üzülme burada bazı arkadaşların bildiğim kadarıyla kanaması olup gebeliğini sürdürdüğünü biliyorum.sebepsiz kanama diyorlar sanırım.zaten bebişlerin iyiymiş üzülme önemli olan o .gelişimleri sağlıkları kalp atışları iyi olsun gerisini dert etme.hoş gerçi dert etmeden duramıyoruz ki

benimde hergün bir sorunum çıkıyor.artık alıştım hep bi dert çıkmasına.bu sefer de ayıptır söylemesi basur oluyorum sanırım.hayatım boyunca hiç aklıma gelmicek birşeydi.aman başka sorun çıkmasın birde ilerlemesinde :S

----------------------------------------------------

bu arada aranızda basur olan var mı ya ? internetten bakıyorum bu haftalarda bu sorunun olabileceği yazıyordu.

tesellin için teşekkür ederim canım. iyi olduklarını hissetsem bu kadar dert etmıycem, 13 hafta oldu ama kıpırdadıklarını hissetmiyorum. elimde değil korkuyorum. kanamam kahverengide olsa 2 gündür çoğaldı. bugun tekrar gidicem dr.a. dualarınızda benıde unutmayın.
canım, benim normal zamanda hemeroıdımvar zaten. hamilelik basuru sonradan geçiyormuş. seninde geçer inşallah. bol lifli şeyler tüketmeye çalış.

İlaybrs nasılsın canım?

tesellin için teşekkür ederim canım. iyi olduklarını hissetsem bu kadar dert etmıycem, 13 hafta oldu ama kıpırdadıklarını hissetmiyorum. elimde değil korkuyorum. kanamam kahverengide olsa 2 gündür çoğaldı. bugun tekrar gidicem dr.a. dualarınızda benıde unutmayın.
canım, benim normal zamanda hemeroıdımvar zaten. hamilelik basuru sonradan geçiyormuş. seninde geçer inşallah. bol lifli şeyler tüketmeye çalış.

İlaybrs nasılsın canım?

canım benimde 10.haftadan sonra birkaç kez kanamam olmuştu doktorum bebekler iyi demişti ben kan sulandırıcı iğne kullanıyorndum birkaç hafta bıraktım şimdi de dozunu azalttım şimdilik kesildi çok şükür bi daha da olmaz inşallah bu arada ben 17. haftadayım yeni hafif seyirmeler hissediyorum hareketleri için sanırım erken olabilirmiş özellikle ilk hamilelilikte.bu arada tecrübeli arkadaşlar bu seyirmeler nasıl sıklıkta oluyor benimki hiç belli olmuyor bazen birkaç kez üst üste oluyo bazen gün boyu hissetmiyorum normalmi acaba

canım benimde 10.haftadan sonra birkaç kez kanamam olmuştu doktorum bebekler iyi demişti ben kan sulandırıcı iğne kullanıyorndum birkaç hafta bıraktım şimdi de dozunu azalttım şimdilik kesildi çok şükür bi daha da olmaz inşallah bu arada ben 17. haftadayım yeni hafif seyirmeler hissediyorum hareketleri için sanırım erken olabilirmiş özellikle ilk hamilelilikte.bu arada tecrübeli arkadaşlar bu seyirmeler nasıl sıklıkta oluyor benimki hiç belli olmuyor bazen birkaç kez üst üste oluyo bazen gün boyu hissetmiyorum normalmi acaba

İnşallah benimde geçer canım. bu tedirginlik beni mahvetti. kan sulandırıcı kullanmıyorum. ben sadece karnıma dokununca bir de hareket ederken yer değiştirdiklerini hissediyorum. ıkı cevız karnımda yuvarlanıyorlar sanki. canım banada aralık 22 de gel (17.haftanın içinde) dedı sağlık ocagı. tetanoz ıcın ama dr.um kesınlıkle vurdurmamaı söyledi. benım dr.um iğneleri pek sevmıyor zaten. grip aşısına bile izin vermedi.

İnşallah benimde geçer canım. bu tedirginlik beni mahvetti. kan sulandırıcı kullanmıyorum. ben sadece karnıma dokununca bir de hareket ederken yer değiştirdiklerini hissediyorum. ıkı cevız karnımda yuvarlanıyorlar sanki. canım banada aralık 22 de gel (17.haftanın içinde) dedı sağlık ocagı. tetanoz ıcın ama dr.um kesınlıkle vurdurmamaı söyledi. benım dr.um iğneleri pek sevmıyor zaten. grip aşısına bile izin vermedi.

bazı doktorlar 20.haftalarda diyormuş hemşirenin dediğine göre doktoruma sordum artık vurdurabilirsin dedi kafam karıştı daha kontrolüme 2 hafta var günler geçmiyor sanki

bazı doktorlar 20.haftalarda diyormuş hemşirenin dediğine göre doktoruma sordum artık vurdurabilirsin dedi kafam karıştı daha kontrolüme 2 hafta var günler geçmiyor sanki

Hanımlar ilk tetanos aşınızı 20.hafta ile 24.hafta arasında,
ikincisini ise ilk vurulduğunuzdan 4 hafta sonra vurulabilirsiniz.
Ameliyattaki enfeksiyon durumu için yapılan bir aşı bu..

Hanımlar ilk tetanos aşınızı 20.hafta ile 24.hafta arasında,
ikincisini ise ilk vurulduğunuzdan 4 hafta sonra vurulabilirsiniz.
Ameliyattaki enfeksiyon durumu için yapılan bir aşı bu..

tşk ederim canım benimkini biraz erken yapmışlar daha 3 haftam varmış ama doktorum vurulabilirsin dedi bi sıkıntı oluşturmaz inşallah

slm kızlar.dün doktor kontrolüm vardı.allahıma şükürler olsun hersey yolundaymıs.kızlarımın ikiside iyiymiş.kılo almıslar.biri 1.640 grmış ve 33 haftalık cıktı.diger kızım 1.550gr ve 30 haftalıkmış.sat göre 32 haftalıgım.doktor ıyı kıloları bırbırıne yakın dedi.kan ve ıdrar tahlılı verdım.kan degerım ıyı cıktı ama ıdrarım da ıltıhap varmıs.zaten akıntım da oluyordu.fıtıl verdı.kan ve vıtamın hapı yazdı.kontrole 10 gün sonra tekrar gidecegim.doktorum 1 ay daha tasısaydın dedi.bende ınsallah aralık sonunu görürüz dedim.elım,yüzüm ayagım bacagım sısıyor kızlar.tuzlu, yaglı yeme bol su iç dedi.cok cabuk yoruluyorum nefes nefese kalıyorum.zaten bı is yapamıyorum.kalcam belımın sag tarafı cok agrıyor.allah hepımızın yardımcısı olsun kızlar.sag selamet kucagınıza almayı nasip etsin.aslında cok sabırsızlanıyorum.bıran once kızlarımı kucagıma almayı ıstıyorum.gözumu kapatsam şu bı ayım daha gecseydı.28 aralıkta dogum olursa bıze evlılık yıldönümü hediyesı olur.1 ocak olursa yenı yıl hedıyesı olur.saglıkları kıloları yerınde olsunda erken dogumda olmasında hangı tarıhte dogarlarsa dogsunlar.
kusura bakmayın kızlar cok uzun yazdım.ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN...AMİNN....
serapp bu arda ben tetenos asısını yaptırmadım.dr onermerdi.ılk hamılellıgımde de yaptırmamıstım.agır bı asıymıs galıba..

liman Allahın izniyle bişey olmaz inşallah.benimde kanamam olmuştu yaklaşık 3 ay.ama çok şükür kesildi.zor bişey gerçekten ben lavobaya gitmeye korkardım. ama bebeklere bişey olmadığı sürece bişey olmaz inşallah.çok fazlalaşırsa doktora git mutlaka.
serapp27seyirmeler senin bana göre erken başlamış.benim 20 haftada başladı.daha yeni başladı sayılır yani.benimde bir oluyor iki olmuyor.normal sanırım.bebekler uyuyor olabilir.senin haftan daha çok erken hissetmessen korkma.daha çok küçükler .ben iki gündür yine hissetmiyorum.tabi hemen korku basıyor beni.bugün kontrolüm var umarım herşey yolundadır.

tşk ederim canım benimkini biraz erken yapmışlar daha 3 haftam varmış ama doktorum vurulabilirsin dedi bi sıkıntı oluşturmaz inşallah

yooo bir sakıncası olmaz canım,
20.haftadan sonra resmi olarak bebek müdahale edilebilir bir durumda kabul edildiğinden tıbben,anneye aşı da yapılmaz,
ama seni takip eden doktorun buna karar verdiyse gdişatta sıkıntı yok demektir,maşallahh :nazar:

Hymarry benimde dr.um dedi zaten. artık eskisi gibi degil. ameliyathaneler çook temiz. gerek yok bu aşıya. nerden tetanoz kapacaksınızki hersey artık steril vurdurma sakın dedi.

GuLL_ canım cogu gıtmış azı kalmış.az daha sabır. İnşallah zamanında gelirler. biz daha çok başındayız. sen böyleysen biz ne edelim :D herşeyde yolundaymış Allah'a şükür ne güzel ya bizde o günlere böyle geliriz inşallah.

zeynepppppp saol canım, benim gibi kanaması olanlardan böyle şeyler duyunca çok iyi geliyor.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. İsteyen tüm annelerinde kucağını doldursun İnşallah.

selam kızlar bugün nasılsınız bakalım? hepinizin çok iyi olmasını diliyorum. Ben bu aralar Açıköğretim sınavına hazırlanıyorum ders çalıştığım için çok sık giremiyorum ama yorumlarınıza arada bakabiliyorum. Kısmetse bebişler doğmadan ilk sınavımı versem çok mutlu olucam bakalım. Gülcüğüm inşallah doğumunu zamanında ve sağlıklı bi şekilde yaparsın. bende çok ufak doğarlar diye korkuyorum ama benim henüz çok var 14+2 deyim. Ama şimdiden ceviz gibi sağ ve sol kasıklarımda hissediyorum. İşyeri ve ev mesafem çok uzak umarım gidebildiğim kadar işe devam ederim çünkü evde ben hasta oluyorum ister istemez bunalıma giriyorum. Bebişler olunca sıkılacak vakitte kalmayacak. Hepinize sağlık ve mutluluk diliyorum.

slm kızlar.dün doktor kontrolüm vardı.allahıma şükürler olsun hersey yolundaymıs.kızlarımın ikiside iyiymiş.kılo almıslar.biri 1.640 grmış ve 33 haftalık cıktı.diger kızım 1.550gr ve 30 haftalıkmış.sat göre 32 haftalıgım.doktor ıyı kıloları bırbırıne yakın dedi.kan ve ıdrar tahlılı verdım.kan degerım ıyı cıktı ama ıdrarım da ıltıhap varmıs.zaten akıntım da oluyordu.fıtıl verdı.kan ve vıtamın hapı yazdı.kontrole 10 gün sonra tekrar gidecegim.doktorum 1 ay daha tasısaydın dedi.bende ınsallah aralık sonunu görürüz dedim.elım,yüzüm ayagım bacagım sısıyor kızlar.tuzlu, yaglı yeme bol su iç dedi.cok cabuk yoruluyorum nefes nefese kalıyorum.zaten bı is yapamıyorum.kalcam belımın sag tarafı cok agrıyor.allah hepımızın yardımcısı olsun kızlar.sag selamet kucagınıza almayı nasip etsin.aslında cok sabırsızlanıyorum.bıran once kızlarımı kucagıma almayı ıstıyorum.gözumu kapatsam şu bı ayım daha gecseydı.28 aralıkta dogum olursa bıze evlılık yıldönümü hediyesı olur.1 ocak olursa yenı yıl hedıyesı olur.saglıkları kıloları yerınde olsunda erken dogumda olmasında hangı tarıhte dogarlarsa dogsunlar.
kusura bakmayın kızlar cok uzun yazdım.ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN...AMİNN....
serapp bu arda ben tetenos asısını yaptırmadım.dr onermerdi.ılk hamılellıgımde de yaptırmamıstım.agır bı asıymıs galıba..

kızlar iyice korkmaya başladım ben yaaa

liman Allahın izniyle bişey olmaz inşallah.benimde kanamam olmuştu yaklaşık 3 ay.ama çok şükür kesildi.zor bişey gerçekten ben lavobaya gitmeye korkardım. ama bebeklere bişey olmadığı sürece bişey olmaz inşallah.çok fazlalaşırsa doktora git mutlaka.
serapp27seyirmeler senin bana göre erken başlamış.benim 20 haftada başladı.daha yeni başladı sayılır yani.benimde bir oluyor iki olmuyor.normal sanırım.bebekler uyuyor olabilir.senin haftan daha çok erken hissetmessen korkma.daha çok küçükler .ben iki gündür yine hissetmiyorum.tabi hemen korku basıyor beni.bugün kontrolüm var umarım herşey yolundadır.

tşk ederim canım inşallah kontrolün iyi geçer güzel haberlerini bekliyoruz

İlaybrs nasılsın canım?
canım benimde kanamam olmuştu dr.bebişler sağlıklı korkulacak birşey yok demişti ve çok şükür geçmişti inş. sendede problem olmayacak kıpırtılarını hissetmen için çok erken daha ben 20. haftanın sonunda ancak hissedebilmiştim korkma inş. herşey yolunda gidecek..
bu arada kızlar tetanoz aşısı yaptılar sağlık ocağından kaçıncı haftada oldunuz
hatırladığım kadarıyla ben 20. haftamda olmuştum ilk tetanoz aşımı yarın inş. 2. tetanoz aşımı yaptıracagım kısmet olursa
canım Allahım sağlıklı sıhhatli kucagına almayı nasip etsini nş.. maşallah bebişlerin iyilermiş inş. bir ay daha sorunsuz geçirirsin zamanında alırsın bebişlerini kucagına...
tetanoz aşısını ben yaptırdım ağır bir iğne değil hatta ben hiç acı bile hissetmedim sadece ilk kolumda yanma oldu o kadar acı sızı olmadı çok şükür...

canım bebişlerin büyüdüğü için şu haftalarda ayrıntılı ultrasona çok net görüntü ve bilgiler elde edebilirsin...ben 20.haftada yaptırmıştım..kendi doktorum değil farklı bir doktor yapmıştı...bence yaptırman faydalı olacakır..ve onları 1 saat izlemek oldukça keyifli olacaktır..

hayırlı olsun bebişlerin.Allah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı göstersin...

kuzum kıyama sana..hakkında hayırlısı olsun..gerçekten üzüldüm..çok sıkıntılı günler geçirdin ama bunların hepsine değecek...güzel kızın ve oğlun kucağındayken yaşadığın herşeyi unutacaksın..
sen bizi habersiz bırakma...

cnm sakın endişe etme..ogtt iyi çıkabilir..olaki kötü çıktı..birazcık boğazımızdan kısıp bu sorunu çözeriz..sakın sıkma canını...böle sıkıntı yaarsan tansiyonu da şekeri de yükseltirsin...tansiyon ise benim çıkmıyoken tansiyon ilacı kullanmak zorundayım..günde 4 defa nidilat içiyorum...iyi tarafından bak..hem tansiyonun düzene girecek hemde kasılmaları engelleyip erken doğurma riskini azaltacak...

cnm inşallah hayırlısı ile bakalım rabbim bebeklerimize uzun ömür versin:)))

nursin1981 teşekkür ederim sen nasılsın bebişlerin nasıl?

Rıca ederım bende ıdare eder ışte ıyı ddıyelım ıyı olsun çok yazmıyorum ama sızlerı takıp edıyorum hakkında hayırlısı neresı ıse orası olsun buyuyoruz yava yavas dıkkat et kendıne ucakla gıdersın sanırım bı sakıncası falan yoktur ıns

slm canlarım ama bnm moralim sıfır şekerim yüksek tansiyonumda aynı yüksek çarşamba günü de ogtt yapılacak bakalım
bebeğimin biri 865 kilo biride 836 kilo sizce normalmi acaba işte moralim sıfır neyse başınızı ağrıtmayayım:))))

Moralını bozma bende de seker tanıyon kolestaz la uğrasarak gunlerı gecırıyorum dıkkatettıgın surece bısey olmaz allahın ıznıyle çalışıyomusun bılmıyorum ama calısıyosan ısten ayrıl ve evde dınlen bol bol

Back