• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

iyi geceler bayanlar,

şimdi oturabildim pc nin başına..yorumlarınızı okudum ,hepinizden Allah razı olsun..
ehliyet soruları açıklandı,hepsinden geçmişim çok şükür,hemde beklemediğim doğru sayısıyla..iyi dilekleriniz için hepinize
çok teşekkür ediyorum....ve ve ve bugün doktora gittim,doktorum çok iyi..bebekler çok sağlıklıymış..ikiside erkek..zaten tek yumurta olduğu için bu normal :) adlarıda emir ve eymen..
yarın detaylı şekilde çok şey yazacağım ve bir çok konuda sizi bilgilendireceğim inşallah..çok gerekli bilgiler verdi doktorum..
hepiniz Allaha emanet olun..

Son düzenleme:
buğlem hayırlı olsun canım sınavın. bebişlerin içinde çok sevindim. :)

fatimete dr. normal diyorsa normaldir.ama bi daha ki kontrolün ne zaman ise o zaman kontrol edilir ama içinin rahat olmasını istiyorsan dr. a gidebilirsin.benimde iki gündür inanılmaz yoğun koyu sarı akıntım geldi çok korktum.dr.aradım normal dedi.bi nebze rahatladım ama yine de ister istemez tedirginim.bu cuma bebişlerin ense kalınlıkları ölçülecek o zaman bebişlerimi sağlıklı bir şekilde görürsem içim rahat edecek.işte insanın içi rahat olmuyor ki farklı yada tuhaf bişey olunca evhamlanıyoruz. :44:

herkese hayırlı sabahlar,

fatımete ,bence doktor öyle dediyse normaldir ama yine de sen dikkatli olmaya çalış,korkunu anlıyorum ama kan olmadığı sürece fazla korkma derim..

doktorum bana kesinlikle kussam bile bütün ilaçlarımı kullanmam gerektiğini söyledi,demir,vitamin,kalsiyum,magnezyum ve balık yemediğim için haftada 3 kez almam şartıyla balık yağı hapı verdi..
dün akşamdan beri başladım kullanmaya..gecede hiç acıkmadım..
beslenmeye kesinlikle dikkat etmem gerektiğini ,
ikiz gebeliklerin çok riskli,özellikle benim gebeliğimin (mono-mono)en sevmedikleri tür olduğunu,
ayda bir iki kilo almam gerektiğini,
internetten uzak durmamı,çünkü burda yazılanlar psikolojiyi bozuyormuş,ve herkesin ayrı bünyesi,ayrı şikayeti olduğu için kimse kimseyi örnek almamalıymış,kıyas yapmak çok sakıncalıymış,
on günde bir doktora gitmememi,çünkü şimdi değilde 6.aydan sonra daha çok takip edileceğini,
ilerde kötü bişey olursa geçmişe dönüpte ben niye bunu yapmadım ki demememiz için ,doktorun dediklerini yapmamızı,
sağlığımızı tehlikeye düşürecek herşeyden kaçınmamızı
ve dediklerini yapmazsam bir daha yanına gitmememi söyledi :)

gulizelifciğim, aradaki zarı göremedi doktor,belki renkli ultrasonda görünür ama çok önemli değil dedi,önemli olan aynı eşten beslenip beslenmedikleri dedi,bende tek eş var,yani iki bebek büyüdükçe birbirlerinden besin çalıp,biri diğerini küçük bırakma riski varmış..en büyük tehlike bu dedi..o yüzden 6.aydan sonra sürekli takibe gideceğim..

ense ölçümüde 11 ile 14. haftalarda yapılıyormuş,o yüzden benim zamanım geçmiş,yapılmadı..
üçlü testte yaptırma gereği duymadı,ikiz gebeliklerde pek bir anlamı yok dedi..bu da yapılmadı..
gelecek aya renkli ultrason ve şeker ölçümü için gün verdi..eylülün 22 sine..

dediğim gibi benim doktorum bana bunları söyledi,sizin doktorunuz yapılacak dediyse yaptırın,gerek yok dediyse muhakkak gereği yoktur,yani herkes şu böyle bu böyle ben niye böyle yapmıyorum demesin arkadaşlar..
herkesin bünyesi,psikolojisi,beslenmesi , ikiz gebelik türü ve doktoru farklı..

gulizelifciğim listeyi günceller misin :) iki erkek bebek geliyor,kilo almaya başladı yazabilirsin..isimlerini de yazabilirsin..emir ve eymen..
listeyi fazla güncellemez oldun,bi sıkıntın mı var caba,buraya da fazla uğramaz oldun..inşallah iyisindir..
herkesten hayırlı haberler bekliyorum..
Allaha emanet olun..:71:

buğlem hayırlı olsun canım sınavın. bebişlerin içinde çok sevindim. :)

fatimete dr. normal diyorsa normaldir.ama bi daha ki kontrolün ne zaman ise o zaman kontrol edilir ama içinin rahat olmasını istiyorsan dr. a gidebilirsin.benimde iki gündür inanılmaz yoğun koyu sarı akıntım geldi çok korktum.dr.aradım normal dedi.bi nebze rahatladım ama yine de ister istemez tedirginim.bu cuma bebişlerin ense kalınlıkları ölçülecek o zaman bebişlerimi sağlıklı bir şekilde görürsem içim rahat edecek.işte insanın içi rahat olmuyor ki farklı yada tuhaf bişey olunca evhamlanıyoruz. :44:

tsk canim icimi rahaltlattin aksama dogru akinti kayboldu insallah sabah gelmez ben salak gibi cok calisiyordum ve cinsel birlesme olmustu doktor tamamen ona bagladi aman ben o hataya dustum kimse dusmesin 4,5 kadar artik yaticam valla .sanada gecmis olsun mantar olabilir surekli kendini kuru ve temiz tut ve yattiginda ayaginin altina yastik koy bol su ic.

bende cumartesi gidecegim dr. ense kalınlığı için baya korkmuştum allattan bakılacak denince neyseki için rahatladı şimdi karından bakılacakmış çok şükürrr inş. diğer yaptıracak arkadaşlarla birlikte güzel haberler alırız kızlar.... banada dr. 2li ve 3 lü test yaplmayacagını ikizlerde doğru sonuç vermediğini söyledi sadece ense kalınlığına bakılacakmış o kadar hayırlısı olsun artık hepimizi için...

Son düzenleme:
Herkeslere merhabalar...Dün gelemedim ,zaten çokta yoğun değilmiş buralar...Hepiniz iyisinizdir umarım...Geçen gün yazmayı unutmuşum doktora gittiğimizde diş doktoruna da uğradık,diş etlerim büyüyodu çünkü onun için antibiyotik verdi onu kullanıyorum,doktoruma sordum kullanbilirsin dedi ama insanın içi yine detam rahat etmiyo..Aranızda antibiyotik kullanan falan oldu mu hiç kızlarrr

Evet canım Hakkan beye gıttım ayrıntılı falan baktı çok sukur bışey çıkmadı ama ben gebelık takıbı yapmıyorum dedı ben tanıdık oldugu için randevuda zorlanmadım Bende baska doktor secicem bı dahakı muayneye 15gunde mı gelmelıyım dedım gerek yok eylulun ortasında gelebılırsın dedı

NURSİNcim ben de aradığımda hakan bey ayrıntılı ultrasona bakıyo demişlerdi..Bişey sorcam şimdi sana ayrıntılı bakıldı ya,bi daha 20.haftadan sonra ayrıntılı falan bakılmıycak dimi...

merhaba arkadaşlarım bu ara pek giremedim buğün ikili tarama test sonucunu aldım gayet güzel çıktı allahıma bin şükür:nazar: bebişlerimide gördüm iyiler çok şükür hep böyle gider inşallah sizler nasılsınız bebişler nasıl :emir_bebek::emir_bebek:

FLORİNDAcım sonucunuz güzel çıkmış,miniklerini de görmüşsün,hamişliğin hep böyle iyi gitsin İNŞALLAH:)))

Merhaba arkadaslar ben de siteye yeni uye oldum..Ben 29 haftalik ikiz anne adayiyim..daha once 2009 yilindaki ikiz anne adaylarinin yazilarini okuyordum,daha sonra bu topigi kesfettim ve uye olmaya karar verdim..Biz 2. tup bebek denememizde pozitif sonuc aldik Allah a cok sukur,tabi oncesinde de Amerika da 7 asilama denememiz oldu..gecen yil Amerika dan kesin donus yaptik ve suan Kibris dayiz....Rabbim insaallah hepimizin yavrularini saglikla kucagimiza almamizi nasip eder ve evlat sahibi olmak isteyip de olamayanlara da hayirli evlatlar verir..

İBREMİNE aramıza hoşgelmişsin...Sen artık sona çok yaklaşmışsın tatlım,RABBİM hayırla son 10haftanıda tamamlamanı nasip etsin İNŞALLAH...Şu anda herşey yolunda gidiyo galiba doktorun erken doğumdan falan bahsetti mi..Şu anda senin minikler kç gramdalar...RABBİM tüm isteyenlere hayırla,sağlıkla anne olmayı nasip etsin İNŞALLAH:)))

Ben de variiiim arkadaslar dun ogrendim daha . 8 haftaliklar yavruslarrr :)

Aramıza hoşgelmişsin EDA,RABBİM 8haftanı sağlıkla 40a tamamlamanı nasip etsin İNŞALLAH:)))

tsk canim icimi rahaltlattin aksama dogru akinti kayboldu insallah sabah gelmez ben salak gibi cok calisiyordum ve cinsel birlesme olmustu doktor tamamen ona bagladi aman ben o hataya dustum kimse dusmesin 4,5 kadar artik yaticam valla .sanada gecmis olsun mantar olabilir surekli kendini kuru ve temiz tut ve yattiginda ayaginin altina yastik koy bol su ic.

Herkese günaydınlar arkadaşlar :) bugün nasılsınız iyisinizdir inşallah :) :49:

fatimete çok sevindim canım.inşallah bi daha gelmez.bence de dediğin gibi yoğun tempo ve birlitelik etkilemiş olabilir.çünkü bende birazcık ayakta kalıyım hemen kasık ağrılarım ikiye katlanıyor.birde sen yoğun tempoda çalışmışsın kendini ve bebişlerini yormuşsun üzülme normal en azından nedenini biliyorsun :) bende artık yatıcam ya böbreklerim ağrımaya başladı özellikle sırt üstü yatarken sabahları , belim hele kasıklarım anam anam ölüyorum modunda :)

inşallah kötü birşey değildir.çünkü mantar olsa süt kesiği gibi olmuyor mu? benim ağrım yok ,kaşıntım yok ,acı yok.bu sabah gene geldi o akıntı.ilk kan sandım çünkü kanlı iltihap gibi ama iyi bakınca koyu yoğun akıntı.bakalım yarın bebişlerimin ense kalınlıkları ölçülecek bütün şikayetlerimi dr. a dicem.inşallah hepsi normaldir.

Rabbim bebeklerimizi ve bizi korusun inşallah.

uhde kusura bakma canım onu diyen bendim.bende internetten araştırmıştım. baktığım site de öyle yazıyordu bende korktum.o yüzden teyit etmek için yazdım yaptıran arkadaşlardan bilgi almak için.şükür karından bakılıyormuş.

kızlar yok mu 2012'de ikiz bekleyen?

Boncuukkk gecmis olsun canim doktorlarin zarari olmayacagini soyluyorsa inanmak zorundasin, emin ol senin kadar onlarda saglikli dogum yapmani isterler ... Benim bir sorum olacak benim dr um bana tek mi cift mi yumurta oldugunu dogumdan sonra ancak ogrenebiliriz dedi nasil oluyor bazi arkadaslarim 8. Haftada tek mi cift mi oldugunu bilebiliyor cevaplarsaniz inanin cok mutlu olacagimm .. Hepinizii opuyorumm kizlarr:34:

MELİTTAcım sağol canım iyiyim,ama işte gebelikte antibiyotik kullanımı canımı sıkıyor biraz ama doktorlar bişey olmaz dediler kullanıyoruz işte:44:

fatimete çok sevindim canım.inşallah bi daha gelmez.bence de dediğin gibi yoğun tempo ve birlitelik etkilemiş olabilir.çünkü bende birazcık ayakta kalıyım hemen kasık ağrılarım ikiye katlanıyor.birde sen yoğun tempoda çalışmışsın kendini ve bebişlerini yormuşsun üzülme normal en azından nedenini biliyorsun :) bende artık yatıcam ya böbreklerim ağrımaya başladı özellikle sırt üstü yatarken sabahları , belim hele kasıklarım anam anam ölüyorum modunda :)

inşallah kötü birşey değildir.çünkü mantar olsa süt kesiği gibi olmuyor mu? benim ağrım yok ,kaşıntım yok ,acı yok.bu sabah gene geldi o akıntı.ilk kan sandım çünkü kanlı iltihap gibi ama iyi bakınca koyu yoğun akıntı.bakalım yarın bebişlerimin ense kalınlıkları ölçülecek bütün şikayetlerimi dr. a dicem.inşallah hepsi normaldir.

uhde kusura bakma canım onu diyen bendim.bende internetten araştırmıştım. baktığım site de öyle yazıyordu bende korktum.o yüzden teyit etmek için yazdım yaptıran arkadaşlardan bilgi almak için.şükür karından bakılıyormuş.

önemli değil canım olabilir neyseki karından bakıyolardaa korkumuz kalmadı artıkkk inş. güzel haberler alırız canım yaaa senin kaç haftalık oldu bu arada

EDAcım ben yumurtalar eğer ayrı kesedelerse çift yumurta,aynı kesedeyse de tek yumurta ikizi oluyolar diye biliyordum,mesela benimkilerayrı kesedeler ve çift yumurta ikiz diye biliyorum,başka bilgisi olan varsa paylaşsın bakalım ben de merak ettim:26:

önemli değil canım olabilir neyseki karından bakıyolardaa korkumuz kalmadı artıkkk inş. güzel haberler alırız canım yaaa senin kaç haftalık oldu bu arada

MELİTTAcım sağol canım iyiyim,ama işte gebelikte antibiyotik kullanımı canımı sıkıyor biraz ama doktorlar bişey olmaz dediler kullanıyoruz işte:44:

haklısın canım.bende geçenlerde panik atak geçirdim acilde şurup verdiler.ama bebişlerim ağır bastı rabbim dayanma gücü verdi ki içmedim.yarın gittiğimde psikiyatri ile de görüşücem.arada yoklasa da daha iyiyim.tabi senin ki daha önemli dr.bişey olmaz dediyse kullanmakta fayda var.

eda001 belli olması lazım neden anlayamadı ki ?biraz ilginç geldi bana.benim iki aylıkken mesela ayrı yumurta olduğu söylendi.biri sağda biri solda.çünkü ayrı kese de oluyorlar.eğer elinde ultrason resmin varsa sende anlayabilirsin canım.tek yumurtada ise ikisi bi kese de oluyor.istersen internetten bakabilirsin.ayrı yumurta tek yumurta ikizi ultrason diye.

ACİDEM canım bizler iyiyiz,sen nasılsın kabızlık durumun yoluna girdi mi,bende akşamdan suya ıslattığım kayısı baya işe yarıyo sen de bi dene istersen...

BUGLEMcim verdiğin bilgiler için çok teşekkürler tatlım,bişey sorcam balık hapının ismi ne ve bide içtikten sonra midede ağzına kokusu falan geliyomu,ben de 4ayım bitsin kullanmaya başlıycam İNŞALLAH,bakıyım seninkinin ismi ne:44:

İLAY canım demek benim miniklerden biri erkek hadi bakalım hayırlsıı olsun,2hafta sonra gidince öğreniriz İNŞALLAH:nazar:

ACİDEM canım bizler iyiyiz,sen nasılsın kabızlık durumun yoluna girdi mi,bende akşamdan suya ıslattığım kayısı baya işe yarıyo sen de bi dene istersen...

BUGLEMcim verdiğin bilgiler için çok teşekkürler tatlım,bişey sorcam balık hapının ismi ne ve bide içtikten sonra midede ağzına kokusu falan geliyomu,ben de 4ayım bitsin kullanmaya başlıycam İNŞALLAH,bakıyım seninkinin ismi ne:44:

İLAY canım demek benim miniklerden biri erkek hadi bakalım hayırlsıı olsun,2hafta sonra gidince öğreniriz İNŞALLAH:nazar:

acıdem allaha şükür yiyiz sen nasılsın ? :)

uhde benim bebişler bugün tam 3 aylık oldular teyzesi :) yarını iple çekiyorum çünkü bebişlerimi görücem ense kalınlıklarına bakılıcak :) :81: çok özledim bebişlerimi Rabbim sağlık versin evlatlarımıza.bişey olmasın.5 ay sonra sağlıkla kucaklarımıza alalım.doğsunlar bol bol yaramazlık yapsınlar.kuzucuklarım :) Emir Bebek

Back