• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

merhaba herkese

bende aranıza katıla bilirim,
2. aşılama tedavisiyle ikizlerime hamile kaldım cok mutluyuz, rabbimden 1 tane beklerken 2 tane verdi şükürler olsun
suan 11 hafta 2 günüm ama neler cektimm neler
6 haftalıkken 2-3 damla kan geldi korktum ve doktorumu aradık bu tür kanamalar normal dedi Pruluton ignesi verdi çok sükür ondan sonra kanamadı ama 5 gün evde yatacaksın dedi rapor verdi ondan sonraki sürec iyi gecti taki 8 hafta 2 gün olana kadar
calışıyordum yine ve bişilerin aktıgını hissettim akıntı zannettim ve lavobaya gittim ve ne göreyim??? kann ama nasıl geliyoor sanki muslugu açmıssın ve korkudan bayılacaktım doktoru aradık ve hemen hastaneye gelmemi istedi
ultrasyonla baktı "bebekler yaşıyor dedi" ve kalplerini dinletti, rahmimde herhangi bir kanama görmedi ama kanama devam ediyordu ve hemen hastaneye yatılı olarak aldı doktor beni kanama durana kadar burdasın dedi
yine pruluton ignesi ve serum verildi o gece çok şükür durdu kanamam , ertesi gün doktor tekrar kontrol etti bebekleri ve beni eve yolladi 10 gün evde yine yatmak sartıyla
10 gün boyunca yattım bir tek wc ihtiyacım icin kalktım şeytanın kulagı sagır olsun çok sükür başka bir sorun yaşamadım ondan sonra.
En son cuma günü doktora gittim ve minik kuzularım büyümüşler oynamaya başlamışlar :)))
26 agustos 2 li test icin gidecegiz ve tabiki bebişlerimiz gösterirse cinsiyetinide ögrenecegiz cok heycanlıyım
her doktor kontrolumu iple çekiyorum elimde olsa onları her gün görmeye giderim :)))

O kanamalar haricinde hamilelik cok güzel geçiyo ilk başta çok mide bulantılarım oluyordu ama hemen kesiliyordu hic kusmadım çok şükür, idarara cok cikiyorum ve az ve sık yemek yiyorum...
göbegim şimdiden büyümeye başladı hamile oldugum bes belli ve buda çok hoşuma gidiyor
Sizlerdede oluyormu bilmiyorum ama arada kasıklarımda batma hissediyorum normalmi bu? Birde cok cabuk yoruluyorum, doktorum kanamalar yüzünden Crinone jel ve Progestan yazdı günde 3 kez kullanıyorum ve oda cok aşırı uyku yapıyo....
Benden şimdilik bukadar, ha doktor tahminen 9 mart dogumun gercekleşecek dedi ama tabiki ikizler o zamana kadar zor bekler dedi ve daha erken ola bilecegini söyledi :34:

İLAYcım yukardaki ismi görmezden geliyorum çok güldüm kız, boncuk yazıcağına:52::1:Canım şu oda konusu kafamı çok kurcalıyo gibiydi ama bugün kayınvalidemle düşünüp taşınıp orta bi yol bulduk gibi...Kayınvalidem oda alıcaktı,annemlerde oturma odası yatak odası falan gezelim diye park yatak alcaklardı...Ben de okuduğum kadarıyla park yataklar 2sene falan rahat kullanılıyomuş ondan alıp bide komidin alıp küçük bi oda var şimdilik oraya koymaya karar verdik,oda yapmıycam yani:44:..Sonrasında da şimdi oturduğumuz odaya karyolalı falan bi takım alıp oturma grubunu küçük odaya geçirmeyi düşünüyoruz...Son düşüncemiz böyle bakalım,kader ne derrrr:19:

canım valla yerin dibine girdim,çok kötü hissettim kendimi...anlayışın için de çok teşekkür ediyorum...yerim olmadığı için bende oda almayı düşünmüyorum...iki park yatak alacaksan çok büyük yarar sağlayacaktır biri uyurken diğeri ağlarsa uzaklaştırmak için..benimde kafam beşik ve park yatak arasında gidip geliyor.

merhaba herkese

2. aşılama tedavisiyle ikizlerime hamile kaldım cok mutluyuz, rabbimden 1 tane beklerken 2 tane verdi şükürler olsun
6 haftalıkken 2-3 damla kan geldi korktum ve doktorumu aradık bu tür kanamalar normal dedi Pruluton ignesi verdi çok sükür ondan sonra kanamadı ama 5 gün evde yatacaksın dedi rapor verdi ondan sonraki sürec iyi gecti taki 8 hafta 2 gün olana kadar
calışıyordum yine ve bişilerin aktıgını hissettim akıntı zannettim ve lavobaya gittim ve ne göreyim??? kann ama nasıl geliyoor sanki muslugu açmıssın ve korkudan bayılacaktım doktoru aradık ve hemen hastaneye gelmemi istedi
ultrasyonla baktı "bebekler yaşıyor dedi" ve kalplerini dinletti, rahmimde herhangi bir kanama görmedi ama kanama devam ediyordu ve hemen hastaneye yatılı olarak aldı doktor beni kanama durana kadar burdasın dedi
yine pruluton ignesi ve serum verildi o gece çok şükür durdu kanamam , ertesi gün doktor tekrar kontrol etti bebekleri ve beni eve yolladi 10 gün evde yine yatmak sartıyla
10 gün boyunca yattım bir tek wc ihtiyacım icin kalktım şeytanın kulagı sagır olsun çok sükür başka bir sorun yaşamadım ondan sonra.
En son cuma günü doktora gittim ve minik kuzularım büyümüşler oynamaya başlamışlar :)))
26 agustos 2 li test icin gidecegiz ve tabiki bebişlerimiz gösterirse cinsiyetinide ögrenecegiz cok heycanlıyım
her doktor kontrolumu iple çekiyorum elimde olsa onları her gün görmeye giderim :)))

O kanamalar haricinde hamilelik cok güzel geçiyo ilk başta çok mide bulantılarım oluyordu ama hemen kesiliyordu hic kusmadım çok şükür, idarara cok cikiyorum ve az ve sık yemek yiyorum...
göbegim şimdiden büyümeye başladı hamile oldugum bes belli ve buda çok hoşuma gidiyor
Sizlerdede oluyormu bilmiyorum ama arada kasıklarımda batma hissediyorum normalmi bu? Birde cok cabuk yoruluyorum, doktorum kanamalar yüzünden Crinone jel ve Progestan yazdı günde 3 kez kullanıyorum ve oda cok aşırı uyku yapıyo....
Benden şimdilik bukadar, ha doktor tahminen 9 mart dogumun gercekleşecek dedi ama tabiki ikizler o zamana kadar zor bekler dedi ve daha erken ola bilecegini söyledi :34:

öncelikle hayırlısı olsun.evet zor günler geçirmiş olmalısın...ama artık 3 ayını,en riskli dönemi anlatmışsın..inşallah hepimiz için hayırlısı olur.....

$photo_242_4_15403_big.jpg$photo_242_6_24054_big.jpg

bunlarda park yatak gibi kullanışlı....

:nazar:bende 2012 ikiz annesiyim cift yumurta ikizi 14+2 yim cinsiyetleri daha belli degi....allah kucagimiza almayi nasip etsin insallah:49:

merhaba arkadaşlar bugün kontrol için dr gittim.beişlerim den biri çok hareketli diğeri uykucu idi.onları görmek beni çok mutlu etti.eşimde bebişlerimizi ilk defa gördü.uyuyan bebeği hareketlendirmek için ultrasonla o kadar itti bana mısın demedi poposunu dönmüş yatıyodu.elini ayağını hafif oynattı.diğeri de bi hareketliydi.dr oynadıkça bebişim 2 kat hareketleniyordu eli ayağı.allah ım ne muhteşem.çok duygulandım.hareketli olan koca kafalı :D burunları oluşmuş maşallah gelişimleri de çok iyiymiş.ama dr 2 li test ikizlerde yapılmıyor ayrıntılı ultrasonla bakılacak dedi.birde düşük kesisi gördü.kanama oldu mu hiç dedi.hayır dedim.kanama yoksa sorun yok dedi.

sizin de hiç oldu mu arkadaşlar.birde ben normal doğum istediğimi söyledim.öyle bir maceraya girişmeyi düşünmeyin dedi.genelde riske atmıyoruz dedi.15-20 şubat arası muhtemel doğum dedi.bende düşündüm sezryan kafama yattı.bebişlerimi çok sevdim ben.onlara bişey olmasını istemiyorum.annemi şimdi kat kat daha iyi anlıyorum. ;(

ultrasondaki hallerini düşündükçe yüzüme bi gülümseme geliyor yaa içimde iki canlı var.bi de ultrason kağıdına da bakıyorum.biri sırt üstü hareketli iken diğer sırtı dönük yatarken çekildi.1 hafta sonra gel ense kalınlığını ölçelim dedi.

beni aydınlatıp yol gösterir misiniz arkadaşlar anlattıklarım konusunda eksik birşey yapmak istemiyorum.rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.güzel rabbim bu duyguyu olmayanlara da nasip etsin inşallah (amin)

günaydın ikiz annelerim sizlere sorularım olacak son doktora giden arkadaşlarım bebişleriniz kaç santimdi acaba yazarmısınız birde bu sağlık ocaklarından aşı için çagırıyorlarya onları yaptırmamız gereklimi sizler yaptırdınızmı bu aşı olayını doktoruma danışmam gerekli :94:

Canım kırmızı kanama olmadıktan sonra sorun yok dedi doktorum bana şimdilik lekelenmeyle yuvarlanıp gidiyoruz...Plesentanın durumuyla ilgili tam olarak hiç bi bilgim yok diyorum ya hep doktor tarafından pek aydınlatılamıyoruz diye ama tecrübesine de güvendiğimiz için bırakamıyoruz işte:26:

İLAYcım yukardaki ismi görmezden geliyorum çok güldüm kız, boncuk yazıcağına:52::1:Canım şu oda konusu kafamı çok kurcalıyo gibiydi ama bugün kayınvalidemle düşünüp taşınıp orta bi yol bulduk gibi...Kayınvalidem oda alıcaktı,annemlerde oturma odası yatak odası falan gezelim diye park yatak alcaklardı...Ben de okuduğum kadarıyla park yataklar 2sene falan rahat kullanılıyomuş ondan alıp bide komidin alıp küçük bi oda var şimdilik oraya koymaya karar verdik,oda yapmıycam yani:44:..Sonrasında da şimdi oturduğumuz odaya karyolalı falan bi takım alıp oturma grubunu küçük odaya geçirmeyi düşünüyoruz...Son düşüncemiz böyle bakalım,kader ne derrrr:19:

Ayyyy yahuuu ben bi türlü kalp atışlarımızı duyamadım çünkü gittiğimiz 2 doktorda da sesli ultrason yok,eylülde sağlık ocağına çağırdılar o zaman gidince dinlerim diye kendimi avutuyorum ben de:44:Ama birinin hızlı birinin daha yavaş atması bi sorun oluşturmuyomuş bildiğim kadarıyla, başka bi topikta okumuştum bi arkadaşın daha öyleydi ona da doktor normal demişti...Üzme yani sen kendini:71:

boncuğum canım benim aydınlatıcı bilgilerin için çok çok çokkk teşekkür ederim canım senin doktor gerçekten kalu beladan kalma o zaman kalp atışlarını dinletmediğine göre nereye gidiyorsun hangi hastane :30:

merhaba arkadaşlar bugün kontrol için dr gittim.beişlerim den biri çok hareketli diğeri uykucu idi.onları görmek beni çok mutlu etti.eşimde bebişlerimizi ilk defa gördü.uyuyan bebeği hareketlendirmek için ultrasonla o kadar itti bana mısın demedi poposunu dönmüş yatıyodu.elini ayağını hafif oynattı.diğeri de bi hareketliydi.dr oynadıkça bebişim 2 kat hareketleniyordu eli ayağı.allah ım ne muhteşem.çok duygulandım.hareketli olan koca kafalı :D burunları oluşmuş maşallah gelişimleri de çok iyiymiş.ama dr 2 li test ikizlerde yapılmıyor ayrıntılı ultrasonla bakılacak dedi.birde düşük kesisi gördü.kanama oldu mu hiç dedi.hayır dedim.kanama yoksa sorun yok dedi.

sizin de hiç oldu mu arkadaşlar.birde ben normal doğum istediğimi söyledim.öyle bir maceraya girişmeyi düşünmeyin dedi.genelde riske atmıyoruz dedi.15-20 şubat arası muhtemel doğum dedi.bende düşündüm sezryan kafama yattı.bebişlerimi çok sevdim ben.onlara bişey olmasını istemiyorum.annemi şimdi kat kat daha iyi anlıyorum. ;(

ultrasondaki hallerini düşündükçe yüzüme bi gülümseme geliyor yaa içimde iki canlı var.bi de ultrason kağıdına da bakıyorum.biri sırt üstü hareketli iken diğer sırtı dönük yatarken çekildi.1 hafta sonra gel ense kalınlığını ölçelim dedi.

beni aydınlatıp yol gösterir misiniz arkadaşlar anlattıklarım konusunda eksik birşey yapmak istemiyorum.rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.güzel rabbim bu duyguyu olmayanlara da nasip etsin inşallah (amin)

Hayırlı olsun kaç haftalık oldugunu yazmamışssın yada ben kacırdım doktorunun dediği gıbı ıkılı uçlu dortlu test yapılmıyor yanlış sonuç verıp can sıkıcı olabılıyor burda coğu arkadaş yaptırıyo okudugum kadarıyla doktordan doktora değişiyo galıba 12.haftada ense burun ölçumu yapılıyor 20.haftalarda da ayrıntılı ultrason benım yaptırcakcaklarım bunlar ıyıkıde ıkızlerde dıgerlerı yok

günaydın ikiz annelerim sizlere sorularım olacak son doktora giden arkadaşlarım bebişleriniz kaç santimdi acaba yazarmısınız birde bu sağlık ocaklarından aşı için çagırıyorlarya onları yaptırmamız gereklimi sizler yaptırdınızmı bu aşı olayını doktoruma danışmam gerekli :94:

Ben yaptırmayı dusunmuyorum asıyı

slm,canım.. şöyle bir bakıp çıkıyordum..biraz dinlenmeye ihtiyacım var,kendimi çok halsiz hissediyorum..sen nasılsın..sanırım bugün iyisin biraz..

of sıkıldım nerelerdesiniz küstüm size işte bir daha burda olsamda yazmayacağım....
kimse gelmiyor öbür formlar full gidiyor sizlerden ses çıkmıyor....:84::84:

Selamlar herkese..

Evet doktor tarafından tescillendi ki Allah nasip ederse 2 tane oğlum olacakkk :emir_bebek: :nazar:

Doktor gülermisin ağlarmısın bilemiyorum dedi :1:

Heyecan var içimde artık. cinsiyet öğrenmek daha farklı bir duyguymuş :)

Ama bişey daha var, akşam olsada gitsekkk. Çok sıkıldım bugün. İftarada neredeyse 4 saat var. Uyuklamak iyi gelirdi bu saatte aslında :)

of sıkıldım nerelerdesiniz küstüm size işte bir daha burda olsamda yazmayacağım....
kimse gelmiyor öbür formlar full gidiyor sizlerden ses çıkmıyor....:84::84:

ayy canım küsme yaa,ben çok halsizdim biraz uzanmaya gittim,hava da sıcak ,pc başında oturası gelmiyor sanırım hiç kimsenin..bende meraqk ediyorum girmeyen arkadaşların durumlarını..doktora gidip gelen var mı acaba başka..

Selamlar herkese..

Evet doktor tarafından tescillendi ki Allah nasip ederse 2 tane oğlum olacakkk :emir_bebek: :nazar:

Ama bişey daha var, akşam olsada gitsekkk. Çok sıkıldım bugün. İftarada neredeyse 4 saat var. Uyuklamak iyi gelirdi bu saatte aslında :)

ay çok sevindim canım,sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah bebişlerini..benimde haftaya çarşamba günü belli olacak inş..alışverişede yavaş yavaş başlarsın artık.. ay bende bi öğrensem..gerçekten merakım iyice artmaya başladı..isimlerini düşündünmü.. :emir_bebek:

oyy oyy canım benim,ben her gün öyleyim hemen hemen:) sabredelim inş..bu günlerde geçecek..

gulizelifciğim bi sorun yok inşallah..

Bugün bi türlü giremedim evde camlar değişiyodu bi curcuna hakimdi..Çok şükür şimdi bitirdiler..Sizler nasılsınız bakalım güzeller,herkesler iyidir keyifler yerindedir İNŞALLAH:))))

Sayfalara şöyle bi göz attım tam okuyamadım ama GÜliZELİFcim seni göremedim herşey yolundadır umarım, dün minikleri görmeye gitcektin,bizi habersiz bırakma

ZEYNEPcim sen nasıl oldun,sorun devam etmiyodur İNŞALLAH sen de haber vermeyi ihmal etme yoksa merak ederiz biz:(((

selam kızlar beni merak etmeniz bi hoşuma gitti bi hoşuma gitti anlatamam yaa.. :61: ne kadar güzel bişey neredeyse 20'ye yakın ikiz annesi arkadaşım var, Türkiye'nin her yerinden.. ne kadar güzel bi duygu.. yaşadıklarımızı paylaşmak, birbirimizi merak etmek, derdimize sevincimize ortak olmak.. iyiki bu topiği açmışım.. bundan güzel bişey olur mu düşünsenize.. bizi bizden daha iyi kim anlar allah aşkına..

bebişlerimde bir sorun yok maşallah. yoğunluktan dolayı giremedim sizi de habersiz bıraktım. ikisini de gördüm hatta bir tanesi kıpırdadı selam da verdi bize :38: birbirlerine çok yakın gözüküyolardı ben de biraz evhamlı bi tipim neden bukadar yakınlar dedim, dr de "ee kardeş onlar müsade et de yakın olsunlar anneleri.." dedi çok hoşuma gitti :61:

yanlız kızlar bugün hamileliğimin başından beri hiç olmayan bişi oldu ve kahverendi lekelenmem oldu.. normalde oluyor olsa endişelenmem belki ama şimdi bu da nerden çıktı diye takıldı kafama.. bana akıl verebilir misiniz? dr'u aradım amelyattaymış çıkınca bana dönecekti ama hala dönmedi?? :44:

Selamlar herkese..

:nazar::nazar:maşallah canım yaaa, hemen bilgilerinizi tazeliyim ozamansa :64:

kaç haftalık bebekler tek yumurta ikizimi ayrı keselerdemi. geçen hafta öğrendim bende ikiz olduğunu aynı kesede o zaman grdm ilk kalp atışlarını çok güzel bi duygu

canım seninle de kader arkadaşıyız desene.. benim de ikizlerim aynı kesede ve tek yumurta. doktorlar çok korkuttu baştan çok ağladım, yıprattım kendimi ama şimdi iyiyim, şoku atlattım.. hayırlısıyla güzel sonu bekliyorum allahımdan..bana doğum tarihini ve kilo değişimi söyle seni de forumun başındaki listemize dahil edelim tatlım

merhaba herkese

:nazar:bende 2012 ikiz annesiyim cift yumurta ikizi 14+2 yim cinsiyetleri daha belli degi....allah kucagimiza almayi nasip etsin insallah:49:

ay kızlar süper yaa:64::64:sizi de listemize ekliyim ozamansa. kızlar kilo değişimlerinizi de ekliyoruz ama listeye.. forumun başında görebilirsiniz.. bir de fatimetecim sen doğum tarihini yazmamışsın tatlım..

çok hoş söyledin..benimde ilk gebeliğim....sende benim gibi düşündün herhalde bir kız bir erkek olursa ne güzel olur diye...

aynen arkadaşlar benimde içimden bir kız bir oğlan geçiyor.yinede Allah bilir hangisi hayırlıysa o olsun. iki oğlan beni biraz korkutuyor.korktuğumda başıma gelirse hiç şaşırmam.benimde ilk gebeliğim.yani bir düşük olmuştu bikaç ay önce o sayılmaz.inşallah bunlar hayırlısıyla dünyaya gelirlerse bir daha çocuk düşünmüyorum.ben hatta bir taneden fazla düşünmüyodum Allah iki tane verdi büyük konuştum sanırım. burada herkesin ilk gebeliğimi acaba.yoksa başka çocukları olan varmı?

Back