2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

herkese günaydın

dün ayrıntılı ultrasonumuz vardı ve hiç iyi sonuçlarla gelmedik bebeğin suyu azalmış sınırda dedi doktor ve rahim ağzı uzunluğuda
30 mm olması gerekirken 23 mm imiş ve normalin çok altında dedi
su neden azalır niye azalır bilinmiyormuş öğrenirsenız bizede söyleyin dedi doplero
kontrollerimizi yapan doktorumuza gittik telaşlandı birden bu beni çok korkuttu şuan yapacak hiç birşeyimiz yok
sadece kalkmadan yatacaksın ve bol sıvı tüketeceksin dedi
oda rahimde -sızıntıdan şüphelendi 1 hafta sonra tekrar kontrol var
sekülajla falan şuan müdahale etmenın rahim ağzına dikiş atmanın hiçbir faydası yokmuş erken haftalarda olduğum için
ama tek iyi haber bu kadar az sıvıya karşın bebeğimin gelişmesi çok iyiymiş gününe göre ilerideymiş bile
doktorum yiyecek ekmeği içecek suyu yoksa yapacağımız birşey yok dedi
akşamdan beri okadar kötüyümki boşluğa baksam gözlerimden yaşlar süzülüyor
ağlamamaya çalışıyorum ama elimde değil çektiğim acılar üzüntüler sıkıntılar son buldu diye sevinirken
daha yeni başlıyormuş. Allah yardımcım olsun

böyle bir durum yaşayan bildiğiniz tanıdığınız kişiler oldumu nette hiç birşey yazmıyor bu konuyla ilgili
canım korkma lütfen Rabbim yardımcın olsun dinlen vce bol sıvı tüket olmadı serum taktır sıvı için ben kanamalı dönemde öyle yapmıştım dualarım seninle canım lütfen canını sıkma

Günaydın kızlar ..
Lotus hemen üzme kendini ..
Bol bol su iç , günde 3 litre ..
Yat dinlen iş güç yapma sakın .. Gerçi ben bile hep yatıyorum ..
Moralinizde bozma bebeğin etkilenir..
iNŞALLAH HERŞEY YOLUNA GİRECEK ..

Kızlar benimde bir sorum var size ?
Bilen varsa cevaplasın lütfen ..
3-4 gündür karnımda bir sertlik var , telaş etmeye başladım ..
Bebeğim sağ tarafımda toplanıyor bunu uzun zamandır hissediyordum zaten ama önemsemiyordum ..
Ama karbım sertleşmeye başlayınca sitres oldum ..
5. ayımız bitmek üzere karbım büyümeye başladığı için mi acaba bu gerginlik ?
Yarın gideceğim dr'uma , aslında bugün gidecektim ama boşluğu yokmuş..
Cuma günü ayrıntılıda rahim ağzın kapalı demişti dr.. Servikal açıklık yok diyede rapor etmişti ..
Neden olur ki bu sertlik kızlar ?

bilgem ıkı hafta önce benımde oluodu kasılmalarımkorktum doktorumu aradım hemen bu haftalarda normal dedı sonra gectı zaten cnm senın oglun olcakdı ddemı erkek cocugu saga kız cocugu sola derlermiş benımde hep sola dogru kasılırdı gecer ıns sıkma canını buarada kasılma olurken canın yanıomu

cnm hic sıkma guzel canını bebısıde uzme rahıme dıkıs atma olayı benım burda bı komsum var ıkızlerı var 6 ayından sonra dıkıs attılar rahmine onunda oleydı sımdı ikizler 5 yasında. amnıyo sıvısına gelince tatlım netten bı arastır yınede sen ama sıvının azalması kötü bişi oldugunu dusunmuyorum bak kendın dıyorsun bebegım ıyımıs bısısı yokmus dıe güzel düşün cnm benim güzel olsun hersey ıns bebısnı hayırlı bı sekılıde kucagına alıcaksın

lotuscum öncelikle geçmiş olsun inşallah bi daha ki kontrolünde herşey yoluna girmiş olur..

benim de bi arkadaşımın 26. haftada rahme dikiş atıldı hamdolsun yavrusu 1 yaşına girmek üzere..

suyun azalması ile ilgilide şunu söyleyebilirim. abimin eşine de bi doktor demişti ama başka bir doktora yönlendirmişti. ona gittiğinde öyle bir problemin olmadığını söylemişti. böyle durumlarda tek doktorla yetinmemek lazıım yine de doktoruna çok güveniyorsan bilmiyorum ama başka doktorlara da git istersen. benim de duyduğum bol sıvı tüketmek lazımmış. inşallah sağlıkla devam eder cnm bak ne güzel bebişin haftasına göre ileriymiş bile. maşallah ona..

Günaydın kızlar ..
Lotus hemen üzme kendini ..
Bol bol su iç , günde 3 litre ..
Yat dinlen iş güç yapma sakın .. Gerçi ben bile hep yatıyorum ..
Moralinizde bozma bebeğin etkilenir..
iNŞALLAH HERŞEY YOLUNA GİRECEK ..

Kızlar benimde bir sorum var size ?
Bilen varsa cevaplasın lütfen ..
3-4 gündür karnımda bir sertlik var , telaş etmeye başladım ..
Bebeğim sağ tarafımda toplanıyor bunu uzun zamandır hissediyordum zaten ama önemsemiyordum ..
Ama karbım sertleşmeye başlayınca sitres oldum ..
5. ayımız bitmek üzere karbım büyümeye başladığı için mi acaba bu gerginlik ?
Yarın gideceğim dr'uma , aslında bugün gidecektim ama boşluğu yokmuş..
Cuma günü ayrıntılıda rahim ağzın kapalı demişti dr.. Servikal açıklık yok diyede rapor etmişti ..
Neden olur ki bu sertlik kızlar ?

lotus canım öncelikle sunu söyleyeyim hemen kendini bu kadar koy verme olmayacağı varsa bile Allah korusun yazmak istemiyorum bile .aklına hemen en kötüsünü getirme meleklerimiz Rabbime emanet o korur inşallah yavrunu.
tedavin içinde benim bildiğimde arkadaşların dediği gibi bol bol su içmek rahime gelince dikiş atılmadan bile hamilelik devam ediyormuş arkadaşım 6 ayından itibaren rahim açılması nedeniyle dikiş atılmadan son 3 ayını yatarak geçirmişti simdi maşallah 1.5 yaşında oğlu.
çok geçmiş olsun bidaha ki kontrolünde hayırlı haberlerle gel inşallah.

canım bende arkadaşlarla aynı görüşteyim bir sorun çıkmaz canını sıkma.dikiş basit işlem suyun azalmasıda bol su tüketmen lazım 3 yada 4 litre en az içmen lazım.sen yanlış hatırlamıyorsam çalışıyordun ondan dolayı çok su kaybediyorda olabilirsin.eğer sızıntı varsa iç çamaşırında sürekli ıslaklık olur.üzülme bak bebişin ayından önce gidiyormuş çok güzel bişey..

lotuscum korkma tatlım
mutlaka bir tedavi yöntemi vardır bu olayın.
amniyon sıvısının azalması diğer arkadaşlarımın da dediği gibi su kaybından olabilir.
istersen başka bir doktora da git ve sonra doktorunun dediği gibi hiç kalkmadan yat.bol sıvı al.
sakın ağlama ağlarsan bebeğin daha çok etkilenir. çünki artık seni duyuyor annesi. çözüm ağlamak değil toparlanmak.
çok öpüyorum seni. sil göz yaşlarını ve durumdan emin olmak için başka bir doktora sor.

Canim pazar gunu gazete gordum senin bu kremi oneriyorlardi bence kullan yada icin rahat etsin istersen doktoruna sor derim...

Canim benim cok cok gecmis olsun cok uzuldum ama inan bende cok hikaye duydum annem anlatti gecen gun kardesim resmen o suyla dogmus nerdeyse bebek gidiyormus ama yinede birsey olmadi diyor annem o yuzden yat elinden geleni yap gerisini allaha birak cnm ama uzuntunu cocuguna hissetirme cnm...cok gecmis olsun...dualarimiz seninle....birde benim anlamadiigm doktorun normal ultrason muaynelerinde bunu nasil fark etmedi ben anlamadim!acaba bencede baska bri doktora gostersen mi?

canım korkma lütfen Rabbim yardımcın olsun dinlen vce bol sıvı tüket olmadı serum taktır sıvı için ben kanamalı dönemde öyle yapmıştım dualarım seninle canım lütfen canını sıkma

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim içimi rahatlattınız. geçen kontrolumde 3 hafta önce herşey gayet normaldi doktor bile şaşırdı nasıl olur falan dedi 2 doktor kontrol etti amnio sıvısını. rahimağzı uzunluğunu pek dert etmiyorum asıl korkutan sıvının azalması şuan dinleniyorum bol su ve komposta tarzı şeylerin sularını içiyorum.
haftaya kendi doktorumla birlikte üniversite hastanesine gitmeyi düşünüyorum

Nec, nilifer ve sevinç sağolun kızlar ..
Hiç ağrım sızım yok , dediğim gibi sadece kasıkta sertleşme ve bebeğin bir tarafa toplanması var ..
Birde karında gerginlik..
Magnezyum kullanmıyorum ama yarın kesin isticem dr'umdan ..
Yarın bir gideyimde anlatayım dr'a , inşallah güzel haberlerle gelirim ..
Rabbim hepimizin evlatlarını korusun ..

herkese günaydın

dün ayrıntılı ultrasonumuz vardı ve hiç iyi sonuçlarla gelmedik bebeğin suyu azalmış sınırda dedi doktor ve rahim ağzı uzunluğuda
su neden azalır niye azalır bilinmiyormuş öğrenirsenız bizede söyleyin dedi doplero
kontrollerimizi yapan doktorumuza gittik telaşlandı birden bu beni çok korkuttu şuan yapacak hiç birşeyimiz yok
sekülajla falan şuan müdahale etmenın rahim ağzına dikiş atmanın hiçbir faydası yokmuş erken haftalarda olduğum için
ama tek iyi haber bu kadar az sıvıya karşın bebeğimin gelişmesi çok iyiymiş gününe göre ilerideymiş bile
ağlamamaya çalışıyorum ama elimde değil çektiğim acılar üzüntüler sıkıntılar son buldu diye sevinirken

böyle bir durum yaşayan bildiğiniz tanıdığınız kişiler oldumu nette hiç birşey yazmıyor bu konuyla ilgili

cnm benim çok geçmiş olsun
Sen içini ferah tut annesi , ne zorluklar atlattınız. bu da gececek. sen sadece dinlen ve su ıcmeyı ıhmal etme :)

lotus canım sen doktorların dediklerini yap. takdir allahtan rabbim korur inşallah bebeğini.

bilgem karında gerginlik bendede var o tamamen karnının büyümesinden kaynaklanıyor.
kremler ve bazem yağı azda olsa gerginliği alyor.

biz 20+3 olduk. detaylı ultrasonumuz vardı bugün çok şükür hiçbir sıkıntımız yok
21 cm 386 gr cık olmuş meleğim :KK1:
kansızlığım dahada artmış. sabah akşam ilaçta alıyorum. pekmezde yiyorum. ne olucak bilmiyorum.
bende de kramp tarzı 2-3 saniyelik ağrılar oluyordu doktor bebeğin pozisyonundan kaynaklanıyor dedi.
birdahaki kontrol 26 haftada olucak inşallah.

herkese günaydın

canım konuyla ilgili fikrim yok, doktoruna ne kadar güveniyorsun bilmiyorum ama bence başka bir doktora da görün derim ben, doktorunun dediklerini de ihmal etme bol bol dinlen suyunu iç ve tabiki dua edip gönlünü ferah tut, rabbim meleğini korusun

cnm benim çok geçmiş olsun
Sen içini ferah tut annesi , ne zorluklar atlattınız. bu da gececek. sen sadece dinlen ve su ıcmeyı ıhmal etme :)

lotus canım sen doktorların dediklerini yap. takdir allahtan rabbim korur inşallah bebeğini.

bilgem karında gerginlik bendede var o tamamen karnının büyümesinden kaynaklanıyor.
kremler ve bazem yağı azda olsa gerginliği alyor.

biz 20+3 olduk. detaylı ultrasonumuz vardı bugün çok şükür hiçbir sıkıntımız yok
21 cm 386 gr cık olmuş meleğim :KK1:
kansızlığım dahada artmış. sabah akşam ilaçta alıyorum. pekmezde yiyorum. ne olucak bilmiyorum.
bende de kramp tarzı 2-3 saniyelik ağrılar oluyordu doktor bebeğin pozisyonundan kaynaklanıyor dedi.
birdahaki kontrol 26 haftada olucak inşallah.
kramplar bende de oluyordu doktoruma söylemiştim geçen kontrolumde poziyondan demişti ama pek değilmiş galiba magnezyuma başladık kramplar için
canım konuyla ilgili fikrim yok, doktoruna ne kadar güveniyorsun bilmiyorum ama bence başka bir doktora da görün derim ben, doktorunun dediklerini de ihmal etme bol bol dinlen suyunu iç ve tabiki dua edip gönlünü ferah tut, rabbim meleğini korusun

çok sağolun kızlar
canım zaten 2 doktora birden göründüm zaten ayrıntılı ultrasonu yapn doktor terslik olduğunu söyleyip kendi muyanesi bitince başka doktoru çağırdı oda muayene etti
kendi doktorumla beraber 3 doktor muayene etti. pzt tekrar kontrol var şuan yatmam daha mantıklı haftaya akdeniz üniv.gitmeyi düşünüyorum

herkese günaydın

lotus selam...senin durumun benim görümcemin kızında oldu..dr u suyun azalmaya başlamış demişti..daha 6 aylık hamileydi..aynı şekilde bol su tüket demiş dr u..ama biz onu başka bi dr a götürdük..o dr ise içilen suyun rahim kesesindeki suya hiç bir katkısı olmaz dedi..alakası yokmuş yani...suyun azalması demek doğumun başlaması demek demişti..ama görümemin kızında hiç öyle bi durumun olmadığını söylemişti..yani ilk dr un söylediği şeylerin aksini söylemişti..ilk dr u hep erken olabilir dedi ama tam tersi gününü doldurup doğurdu..şimdi 2 yaşında oğlu..bence sen başka bir dr ada git...sakın üzme kendini...

Nec, nilifer ve sevinç sağolun kızlar ..
Hiç ağrım sızım yok , dediğim gibi sadece kasıkta sertleşme ve bebeğin bir tarafa toplanması var ..
Birde karında gerginlik..
Magnezyum kullanmıyorum ama yarın kesin isticem dr'umdan ..
Yarın bir gideyimde anlatayım dr'a , inşallah güzel haberlerle gelirim ..
Rabbim hepimizin evlatlarını korusun ..

canım korkcak bişey yok..onlar yalancı kasılmalar..herkeste olmayabilir..mesela benim ilk kızımda hiç olmadı..ama ikincisinde 5 aylıktan doğuma kadar oldu..insanın karnında bi gerilme kasılma oluyo..sanki kramp girmiş gibi dimi...

gunaydın güzel annnişker sizlr nerelerdesınız yoksa baska topıkleremı gıttınız buraya ugradıgınız yok artık ıns herkes iyidir bi ses verınn bana :)):KK1::KK1:
canlarım bugun ben doktora gıdıcem seker yüklemem var dua edın bana öpuyorum sizleri :18::18:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

gunaydın güzel annnişker sizlr nerelerdesınız yoksa baska topıkleremı gıttınız buraya ugradıgınız yok artık ıns herkes iyidir bi ses verınn bana :)):KK1::KK1:
canlarım bugun ben doktora gıdıcem seker yüklemem var dua edın bana öpuyorum sizleri :18::18:

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

günaydın canım umarım şeker yüklemende problem olmadan atlatırsın:nazar::nazar:

topiğimiz günaydın canım bu aralar topiğimiz sessiz inş iyi geçer bende haftaya yaptıracağım..

Bizden de kocaman bir günaydın herkese :KK16:
Benim seker yüklememi 28.haftada yapacagım dedi doktorum.bekliyoruz o yüzden
Sana bol şans dilerim sevinçcim

başka topiklere bakmıyoruz bile ama nedense bilgisayar başına oturmak zor oluyor bazen bende bel ağrısı çok fazla aynı pozisyonda duramıyorum ağırlaştıkça ağrımda artıyor.
canım dualarımız seninle
bende geçen hafta yaptırdım normal cıktı cok şükür.sende güzel haberlerle gel inşallah.

canım benimde pazartesi var şeker yüklemem inş. sonuçların ii çıkar.ben risk grubundayım inş bende de çıkmaz.

Selam kizlar,

Dilerim herkesin her tahlili yolunda gider,sonuclar harika cikar bebekler tem zamaninda saglikla dogar dualarim hep bu yonde :)

Sanirim ben bugun ilk defa birsey hissettim karnimda gobek deligimin 1-2 parmak altinda boyle sanki seyirme gibi bir his saniyelik goz seyirmesi gibi birsey ama emin de olamadim tum gun zaman zaman oldu bu sizce kizimdan ilk isaret mi ne dersiniz?:KK49:

X