2012 Haziran Anneleri Doğurdu

internette ne okudun cnm merak ettm?
ben 4 yıl evvel ilk çocuğuma yaptırdım ve bir yan etki görmedim şu zaman zarfında..ama çevremde zehirli ishal olup günlerce hastanede yatan çok çocuk gördüm..o yüzden bu bebeğime de yaptıracağım..

Bende uzun arastirmalar sonucunda yaptirmaya karar verdim 29 eylulde olacak

tünaydın kızlar..
herkes iyidir umarım, biz iyiyiz çok şükür..yarın aşımız var ve babamızın mühim bir işi var bizimle gelemiycek, bakalım iki yumurcakla nasıl olacak ..
ilkcim gerçekten çok güzel düşünmüşsün kardeş meselesini, özellikle birlikte büyümeleri hususu çok güzel olur, zaten en arkadaşa ihtiyaç duydukları dönem 2,5- 3 yaş civarı..Berencik o yaşta iken kardeşi de biraz büyümüş olur, birlikte oynarlar.. inşaAllah gönlüne göre versin Allah..doğumun normal olduğu için iki yıl bekleme gibi bir sorunun da yok..hem Beren henüz küçük olacağından aralarında kıskançlık da olmaz, benimkilerin arası 3,5 yaş ve kıskançlık krizlerinden çok çektim, Allah'tan şu sıralar okul var gündemimizde de, biraz rahat nefes aldık oğlumla ..

aynen bende bu şekilde düşündüm canım benle kızkardeşim arasıda 1 buçuk yaş çok güzel büyüdük halada arkadaş gibiyiz ben büyüktüm onu oyuncağım sanıp oynuyodum farkında değildim kıskançlık kavramı yok zaten bu yaşlarda ikisini bir arada çıkartıyım diye düşünüyorum benim gibi düşünen var mı diyede merak etmiştim ama bende bayağ bir deli cesareti var sanırım:1:

tuana ve kuzeye mslhh tuananın ne cok sacı var annesi dökülmedi mi hiç?

tuanaya :nazar:maşallah diyorum saçı nekadar çok hiç dökülmedi mi?
tatici beren ve kuzeyin resimlerde çok güzel çıkmış :nazar: anneleride ne güzel tatil yaptı iyi gelmiştir
biz malesef erteledik tam tatile gideceğimiz hafta zaten sünnet işide var artık seneye gideriz

sbahtan beri oğlumun gözünün içine bakıyorum uyusun die
uyumuyor:19: akşama misafir var işler beni bekler :18:

döküldü ama çok deıl canlarım cıkıyo yıne
bu arada şu rota aşısını acıklarmısınz yaptırsakmı ıı yaptırmasakmı takılıı kaldımda

internette ne okudun cnm merak ettm?
ben 4 yıl evvel ilk çocuğuma yaptırdım ve bir yan etki görmedim şu zaman zarfında..ama çevremde zehirli ishal olup günlerce hastanede yatan çok çocuk gördüm..o yüzden bu bebeğime de yaptıracağım..

Kadinlar kulubunde okudum, asidan sonra bebegi cok rahatsizlanan birileri olmus, paramizla hastalik satin aldik diyorlar, demek sen bu hastaliga rastladin cevrende, ne biiyim, daha gec kalmadim 30 agustos demisti doktorum, saglik ocagindakilerde bisey demiyor karismayiz diyorlar, iyice aklim karisti
:1: canım bizim memleketin suyundan herhalde bizim gacılar doğuru doğuru veriyor:1:

Bende kastamonuluyum, ilk gunler asla ikinciyi istemem diyordum, su anda bebege ve annelige alistikca kismet diyorum :)

:1: canım bizim memleketin suyundan herhalde bizim gacılar doğuru doğuru veriyor:1:

aynen bızım sulalede aılede çocuktan gecılmıyo.peşpeşe yapıverıyolar.canım neden deli cesaretı olsun ki çok normal çocuk ıstemen.peşpeşe doguranlar nasıl bakıyo.ben korunmuyorum dogumdan berı ALLAH verecegı zaman verır.bı de sen yardımcı alırm dıyosun senın işin kolay öyle lüksü olmayanlar napsın?

selam kizlar :)

oglum 2. ay asilarini oldu bugun asi anca geldi saglik ocagimiza ciglik atti yavrum ama hemen sustu atesi bi anlik 37.5 oldu ama hemen dustu kendi kendine ama mizmizlik surunce pedifen verdim hep uyuyo simdilik

benimse kanamam var dra gittim acil ilacla kesmemiz lazim dedi iciyorum 2 gundur ama hala ayni yarinda boyle olursa tarlusal isimli bi ilac daha basliycam cok zor tek basina cocukla yuzum sapsari olmus :((

2. cocuk meselesine gelince buyuk konusmayayim ama rabbim ogluma omur versin ben istemiyorum

kızlar bana şaşırabilirsiniz hatta çıldırdığımı düşünebilirsiniz ama 2. çocuğu ne zaman düşünüyosunuz ya da düşünüyo musunuz:1: ben beren 1 yaşında olunca bir tane daha yapmayı düşünüyorum :1:

yok canım düşünmen çok normal herkes aynı fikirde olacak değil ya
ben de oğlum bir yaşına gelince düşünürüm
hamileyken hemen isterim diyodum şimdi oğluma kıyamıyorum

valla bence hemen düşünmeyın 2.çocugu.1.ye çok yazık oluyo.benımkılerın arası tam 3 yaş ona rağmen çok zor.kaldı kı buyuk kızım dunyalara bedel benım için ama 3 yıkda bağırmadıgımı 2,5 aydqa bağırdım hatta 1-2 kere ıtıp kakıtım bıle:(( çünkü küçük olan daha da savunmasız size muhtaç ve o da evladınız.
mesela dun buyuk kızımkaşla göz arasında gıt ısır bebeği elinden.yavrum mosmor oldu ağlamaktan.ısırdım dıyo bı de bı guzel.vurdum bı tane elıne başladı apğlamaya.ıkısıne de kıyamıyo ınsan.
hele öyle 1 yaşındayken falan hıç yapmayın.kafayı yersınız.ıkısıde bezlı olur daha.adam gıbı yıyemez koınuşamaz falan.

benden sıze naçizane abla tavsıyesı:):27:

Eşim kız çocuk istediği için beni çok zorlayacak 2. çocuk konusunda. Bende de tek kalmasın ama ben 30 yaşındayım ve çalışıyorum. İşe dönünce herşey daha da zor olacak gibi. O yüzden benim gözüm korkuyor 2. çocuktan açıkcası ...

Bu arada ben az önce bebişin kaşıklarını ve biberonunu kaynatayım dedim. Ocakta unutmuşum. Yandı :18:
Ev plastik koktu çok fena. Çöpe gitti tencere, kaşıklar , biberon :50:
Dikkat edin de unutmayın çok fena kokuyormuş. Nane falan kaynakttık, İstanbul serinliğinde camları açtık. Koku biraz azaldı...

Dunden beri kizim cok huzursuz ne emiyor ne uyoyor uykuya dalamiyor surekli ayagimda ayrica alerjim nuksetti burun akintisi hapsuruk halsizlik olmek uzereyim ustune bide yarin asilarimiz var ne yapic bilemiyorum yardim edebilecek kimsede yok allah yardimcim olsun ayrica kizim hala yanimda yatiyo besikte oyle bos duruyor besige koyamiyorum bi turlu sizlerin yavrulari nerde yatiyor yanlismi yapiyorum

Eşim kız çocuk istediği için beni çok zorlayacak 2. çocuk konusunda. Bende de tek kalmasın ama ben 30 yaşındayım ve çalışıyorum. İşe dönünce herşey daha da zor olacak gibi. O yüzden benim gözüm korkuyor 2. çocuktan açıkcası ...

Bu arada ben az önce bebişin kaşıklarını ve biberonunu kaynatayım dedim. Ocakta unutmuşum. Yandı :18:
Ev plastik koktu çok fena. Çöpe gitti tencere, kaşıklar , biberon :50:
Dikkat edin de unutmayın çok fena kokuyormuş. Nane falan kaynakttık, İstanbul serinliğinde camları açtık. Koku biraz azaldı...

Allah kizima uzun omur versin sma bende dusunmuyorum kizimicin herseye deger ama anneler cok yipraniyor bence hayatimizda hersey degisiyor bende 30 yasindayim kariyeriminbi kenara biraktim ve ise ne zaman donecegim belli degil esime kalsa bir tane daha istiyor ona sevmesi guzel hayati kaldigi yrrden daha guzel bi sekilde devam ediyor ne bilim acaba cokmu karamsarim

slm millet..
cutekitty ve elfidat teşekkürler kızlar darısı başınıza inşallah minişlerinizle.
jang_bogo sizinde bayramınızın güzel geçmesine sevindim en çok 7 kişi corsa arabaya sığmanıza şok oldum ben berenle koca bmw ye sığamadım eşime dedim birtane daha junior olursa hiç sığmayız buna diye eşimde biz küçükken toroslara 10 kişi sığıyoduk sen bunu beğenmiyorsun diyor:1: ama cidden arabasıydı koltuğuydu bavuluydu beziydi çantasıydı derken ancak sığdık büyük başarı tebrikler canım size:16: bu arada bebişinede geçmiş olsun hava değişiminden sanırım.
sorma canım.. önce eşimle ben ön koltuktaydık birlikte.. arkada annem,halam,enişte ki en hafifleri 85 kilo :)) bi de kucaklarına portbebesindki İbrahim i verdik.. sonra ben iyice bunaldım.. moladan sonra eşimi direksiyona attık enişteyi tek başına ön koltuğa.. arkaya bu sefer annem,babam,halam ben ve garibim İbrahim bindik:1::1: biraz sıkıştık ama gene en rahatı buydu.. illa birinin yoksa otobüsle gelmesi gerekiyordu.. oto koltuğu,puset falan hiç almadık yanımıza nasılsa gitiğimiz yerlerde buluyoruz diye.. bagajda da lpg tankı vardı üstelik.. guiness e haber versek, kesin girerdik kitaba zaten :1::1:

selam kızlar..
jangbogo antepte vaktiniz güzel geçmiş, nasıl çok sıcak mıydı oralar? ibrahime ve sana da geçmiş olsun, mühim birşey değildir umarım..
biz de bayramı geçirdik, misafirlerimizi ağırladık..şimdi miniklerimle başbaşa evimizdeyiz..kızım haftaya ana okuluna başlıyor çok farklı duygular içerisindeyim..
herkesi öptüük miniğimle..:80:
walla antepte 3 gün kadık,başıma güneş geçti galiba :)) ama herkes birden bastı sıcak,bu kdr değildi dedi bilmiyorum onların yalancısıyım.. yoksa biz köydeydik.. püfür püfür esiyodu canım köyüm.. sinekler ısırmasın diye içeride yattık 3 cam açtık,üşüdük bile bazen.. iyi dileklerin için sağol canım..

rota asisini yaptirmama karari aldim, gorumcelerim kanima girdi, biz yaptirmadik hic oyle kanli ishal olan bebek de gormedik dediler, internette okudugum birkac yorumdan da etkilendim ve vazgectim, pisman olmam insallah
bize de hem sağlık ocağındaki ebe,hem de son gittiğimiz dr kendi çocuğumuza yaptırmadık.. çok ciddi durum değil ama aileyi panikleten bi hastalık.. kafanızı rahatlatmak isterseniz vurdurun dediler.. ben de şimdilik düşünmüyorum.. üstelik milyonda bir gb olan bağırsak düğümlenme riski,aşı sonrasında da varmış..
Dunden beri kizim cok huzursuz ne emiyor ne uyoyor uykuya dalamiyor surekli ayagimda ayrica alerjim nuksetti burun akintisi hapsuruk halsizlik olmek uzereyim ustune bide yarin asilarimiz var ne yapic bilemiyorum yardim edebilecek kimsede yok allah yardimcim olsun ayrica kizim hala yanimda yatiyo besikte oyle bos duruyor besige koyamiyorum bi turlu sizlerin yavrulari nerde yatiyor yanlismi yapiyorum
bizimki de kötüydü canım.. aşıyı dr una söyle öyle vurun bence.. benim de allerjim azmış.. sen ne kullanıyorsun??

bu arada beni ve oğlumu soranlara tşkler.. oğlum üşütmüş galiba.. dr önünü,ardını dinledi dinledi bize çok açıklama yapmadı.. sadece dolven i değiştirip calpol verdi.. bi de serum fizyolojik,şu damara bağlananlardan.. iğneye çekip oğlanın burnuna damlatıyoruz.. ilaç vermicem dedi.. anne sütüyle geçermiş dedi arkadaşlar da.. iki üç gündür inanılmaz huzursuz yavrum.. üşümesin diye camların önüne perde çektik,hafif gelsin rüzgar.. hapşırık,öksürük devam ediyo.. dayanamdım iki gündür ıhlamur,çok öksürünce de sıcak su yapıp veriyorum.. ama önceliğim emzirmek,hem vitamin hem de sıcacık olduğu için göğsü yumuşuyo.. sadece kaç günde geçeceğini bilemiyorum.. işte o beni üzüyo.. gecelerdir sabahlara kadar başında bekliyorum.. bizim adam da bu oda sıcak diye geçip serin odada yatıyo.. ah ah annelik işte.. gerçi izin alıp da gidiyor ama,ben sıcaktan piştiğim halde kıpırdamıyorum bile..
bana gelince yün yatakta yatmak alerjiyi azdırmış.güneş yasak,yün yatak,yatak odasında çiçek vs yasak.. sürekli ılık su içicem normal bile değil :(( antibiyotik,burun ve ağız spreyleri bi de alerji hapım var.. ilaç almayayım dedikçe daha beter hasta oluyorum sanki.. bu seferki enf baya ağır ki 1000lik doz vermiş.. sen nasıl dolaşıyosun,bu halsizlik yapar dedi..
sade biz olsak iyi.. bi de annem hastalandı.. zar zor 25 gün önceden randevu aldığımız beyin cerrahına gitti bugün.. acil ameliyat demiş dr :53::53: kadıncağız hacca gidecek.. olmam demiş dr da mecburen idare etsin diye kortizol vermiş,yine şişicek kadın yaaa :(( gelince Allahtan eşim il dışında olacak,ben bakıcam ama benim oğlana ve anneme ben işteyken kim bakacak.. :44::44:
yaa bizde haberler böyle.. boyuna düşünüp duruyoruz bakalım ne olacak??
Mevlam görelim neyler,neylerse güzel eyler..
neys ben kaçar güzel anneler..

2. Çocuğunu evliliğimin 3. Senesi dolmadan kucağına almış biri olarak benimde nacizane tavsiyem olabilir bu konuda.. Aslında benim kızım sürpriz bebek.. Oğluma 11 aylıkken hamile kaldım.. Çok Zor bi hamilelik döneminden sonra zor bi doğumdu... Ve oğlum çok gazlı bi bebekti, yardımcımda yoktu zaman zaman bunalıyorsum.. Bana kalsa 2. Bı bebisi düşünemiyordum.. Ki ben okuduklarımdan ve çevremdeki gözlerimden dolayı tek çocuğu olan arkadaşlarımı aaa hemen 2. Ciyi yapın derken.. Benim bebişim allahın bi lütfu bana...(hepimizin bebisleri gibi)....öğrendiğimde çok üzülmüştüm.. Hem oğlumu emziremeyecek olmak hemde eşimle, oğluma bakamayacağım diye (hamileliğim ağır geçtiği için) kendimi çok üzdüm.. Ama Allah yardım ediyo kızlar.. Korktuklarımın hiçbiri olmadı.. Prensesim uslu çok şirin bı bebek,hamileligimde digerine nispetle çok suhuletliydi..her işimi yaptım..oglum kardeşini kıskanır dedim ondan korktum o da pek takmiyor ilk baslarda emzirirken ağlıyordu şimdi onuda bıraktı.. Zaten onu emzirirken abimizi seviyordum yani bi şekilde onuda atlattık babamiz çok yardımcı bana ama sagolsun..kolay degil tabili herşeye rağmen elbet ama bi taneye bakmak daha zordu:) bence düşünüyorsanız aralArında 2 2 .5yaş bile olmamalı.. Bişeylerin farkına varinca çocuklar kıskançlık krizleri çok daha büyük oluyor.. Psikolog bı arkadasımda öyle soylemisti..hele ki 5 le 7 yas çocuk için çok kritik. Yapacaksan hemen yap demişti.. Ard Arda 2 hamileliğin bana tek mirası bıraktığı kilolar oldu.. Şükürler olsun 2 side sağlıklı ..Allah hayırlı insan olarak yetiştirmeyi nasib etsin ikisi ide..valla arkadaslar istiyorsanız çok tartıp, biçmeyin bi cesaret yapın derim ben :) ahh ah bide su kilolarımı verebilsem:o

büyüme atağı olabilir canım berende istanbula geldiğimizden beri huysuz uyumuyor, uyutuyorum 15dk sonra kalkıyor 13 hafta 6 günlüğüz şuan, ama ben ya hava değişiminden yada büyüme atağından şüpheleniyorum.

jang_bogo çok geçmiş olsun canım inşallah tez zamanda iyileşirsiniz. annenede Allah şifa versin.

mrs.who sanada çok geçmiş olsun canım.

Son düzenleme:
Minikkelebk benim düşüncemi birebir yaşayan sensin ve bu sözlerinle ne kadar doğru düşündüğümü birkere daha anladım, tabi herkes birbiriyle bir değil ben daha 23 yaşındayım ve fiziki olarak çocukların bakımı ve sorumluluğunu kaldırabilecek durumdayım hem maddi hem manevi olarak. evde oturan bir kadınım ve çocukları büyütüp genç yaşta rahata ermek istiyorum bir yardımcım zaten olacak, ikiside büyüyecekler işte ikisinede aynı sevgiyi gösterip planlı büyüttükten sonra ikisindede sorun olabileceğini düşünmüyorum. beren 3 yaşındayken diğeride 1,5 yaşında olur ve biryere gittiğimdede rahat ederim kendi kendilerini oyalayıp oynarlar en azından ben kızkardeşimle böyleydim.

Back
X