2012 Haziran Anneleri Doğurdu

işe başladın mı sen?doğumun nasıl geçti?

başladım 31 temmuzda dogum pek kolay değildi 2.ydi yaa 33. Haftadan beri hep hastanedeydim erken dogum tehlikem vardı off kötüydü çok şükür geçti erken dogdu zaten 36. Haftada almak zorunda kaldılar dogum kanalına giriyordu yoksa.

başladım 31 temmuzda dogum pek kolay değildi 2.ydi yaa 33. Haftadan beri hep hastanedeydim erken dogum tehlikem vardı off kötüydü çok şükür geçti erken dogdu zaten 36. Haftada almak zorunda kaldılar dogum kanalına giriyordu yoksa.

hımm olsun canım geçti gitti çok şükür sağ salim kavuştun ya yavruna gerisi boş Allah bundan sonra sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin yavruna.

Dunden beri kizim cok huzursuz ne emiyor ne uyoyor uykuya dalamiyor surekli ayagimda ayrica alerjim nuksetti burun akintisi hapsuruk halsizlik olmek uzereyim ustune bide yarin asilarimiz var ne yapic bilemiyorum yardim edebilecek kimsede yok allah yardimcim olsun ayrica kizim hala yanimda yatiyo besikte oyle bos duruyor besige koyamiyorum bi turlu sizlerin yavrulari nerde yatiyor yanlismi yapiyorum
benimki ilk 10 gün fln yanımda yattı
sonra hep beşiğinde yatırdım
bikaç hafta öncesine kadar sabah uyanınca yanıma alıyordum
ama artık onuda bıraktım alışkanlık haline getirmesin diye
alerji konusunda da kendini bu kadar kasma
benim de alerjim var ve hamileliğim boyunca allerset kullandım
şimdi de devam ediyorum yarım kullanmaya
çok tutana kadar almıyorum gerçi ama alınca hafifletiyor

bu arada beni ve oğlumu soranlara tşkler.. oğlum üşütmüş galiba.. dr önünü,ardını dinledi dinledi bize çok açıklama yapmadı.. sadece dolven i değiştirip calpol verdi.. bi de serum fizyolojik,şu damara bağlananlardan.. iğneye çekip oğlanın burnuna damlatıyoruz.. ilaç vermicem dedi.. anne sütüyle geçermiş dedi arkadaşlar da.. iki üç gündür inanılmaz huzursuz yavrum.. üşümesin diye camların önüne perde çektik,hafif gelsin rüzgar.. hapşırık,öksürük devam ediyo.. dayanamdım iki gündür ıhlamur,çok öksürünce de sıcak su yapıp veriyorum.. ama önceliğim emzirmek,hem vitamin hem de sıcacık olduğu için göğsü yumuşuyo.. sadece kaç günde geçeceğini bilemiyorum.. işte o beni üzüyo.. gecelerdir sabahlara kadar başında bekliyorum.. bizim adam da bu oda sıcak diye geçip serin odada yatıyo.. ah ah annelik işte.. gerçi izin alıp da gidiyor ama,ben sıcaktan piştiğim halde kıpırdamıyorum bile..
bana gelince yün yatakta yatmak alerjiyi azdırmış.güneş yasak,yün yatak,yatak odasında çiçek vs yasak.. sürekli ılık su içicem normal bile değil :(( antibiyotik,burun ve ağız spreyleri bi de alerji hapım var.. ilaç almayayım dedikçe daha beter hasta oluyorum sanki.. bu seferki enf baya ağır ki 1000lik doz vermiş.. sen nasıl dolaşıyosun,bu halsizlik yapar dedi..
sade biz olsak iyi.. bi de annem hastalandı.. zar zor 25 gün önceden randevu aldığımız beyin cerrahına gitti bugün.. acil ameliyat demiş dr :53::53: kadıncağız hacca gidecek.. olmam demiş dr da mecburen idare etsin diye kortizol vermiş,yine şişicek kadın yaaa :(( gelince Allahtan eşim il dışında olacak,ben bakıcam ama benim oğlana ve anneme ben işteyken kim bakacak.. :44::44:
yaa bizde haberler böyle.. boyuna düşünüp duruyoruz bakalım ne olacak??
Mevlam görelim neyler,neylerse güzel eyler..
neys ben kaçar güzel anneler..

geçmiş olsun canım oğluna da annene de
allah acil şifa versin
kuzey de öksürüp hapşuruyordu
sadece emzirerek kendiliğinden geçti
tabi biraz uzun sürüyor ilaçsız ama şükür sorunsuz atlattık
yolculuk maceranıza çok güldüm
hakikaten maşallahınız var iyi gitmişsiniz
biz tek çocuk ben sığamadık arabaya nerdeyse :1:

merhabalar arkadaşlar...
aşılarımızı olduk geldik..şimdilik ateş veya huzursuzluk yok, iki saat oldu aşılar vurulalı..ateşi çıkan bebişlerin aşıdan kaç saat sonra çıkmıştı ateşleri hatırlıyor musunuz annecikler? birkaç saat sonra oğlumu bırakıp okula kızımı almaya gideceğim de ben yokken çıkarsa kötü olur..
jangbogocum Allah bir kolaylığını verir inşaALLAH..anneciğine de çok geçmiş olsun, Allah sağlık versin de torununa bakabilsin..benim annemin de kolu ağrıyor bebeği kucağında biraz tutunca..kemik aşınması olmuş diz ve dirseklerde, o da ağrı yapıyor kol ve bacaklarda...o yüzden ona bırakamıyorum uzun süreliğine, ilk bebeğime bakmıştı ama bunda bakamayacak..

d-gabbana benim de çocuklarımın arası 3,5 yaş. bizim ablamız bebeği severken hırpalıyor,ısırma vurma vs yok Allah'tan..
bir de benim haricimde birisini bebeği severken görsün, hemen gidip müdahale ediyor kıskanıp..ama benim kucaklamama ilgilenmeme alıştı tepki vermiyor.. hatta ağladında, annesi bebeğin ağlıyor gel diyor bana:) bebeği de, anne geliyor tatlım ağlama falan diye avutuyor kendince..:)
minik kelebek en güzelini yapmışsın, kardeş için ne kadar erken o kadar iyiymiş,şimdi anlıyorum.. kıskançlık açısından yani..anneye her türlü zorluk tabii ki, büyüğü on yaşında da olsa sorumluluğu yine annede nihayetinde.
tabii yardım eden birileri varsa düşünün, yardımcı yoksa bazı zamanlarda ikisine birden yetebilmek çok zor oluyor..

Selam anneler

bu arada beni ve oğlumu soranlara tşkler.. oğlum üşütmüş galiba.. dr önünü,ardını dinledi dinledi bize çok açıklama yapmadı.. sadece dolven i değiştirip calpol verdi.. bi de serum fizyolojik,şu damara bağlananlardan.. iğneye çekip oğlanın burnuna damlatıyoruz.. ilaç vermicem dedi.. anne sütüyle geçermiş dedi arkadaşlar da.. iki üç gündür inanılmaz huzursuz yavrum.. üşümesin diye camların önüne perde çektik,hafif gelsin rüzgar.. hapşırık,öksürük devam ediyo.. dayanamdım iki gündür ıhlamur,çok öksürünce de sıcak su yapıp veriyorum.. ama önceliğim emzirmek,hem vitamin hem de sıcacık olduğu için göğsü yumuşuyo.. sadece kaç günde geçeceğini bilemiyorum.. işte o beni üzüyo.. gecelerdir sabahlara kadar başında bekliyorum.. bizim adam da bu oda sıcak diye geçip serin odada yatıyo.. ah ah annelik işte.. gerçi izin alıp da gidiyor ama,ben sıcaktan piştiğim halde kıpırdamıyorum bile..
bana gelince yün yatakta yatmak alerjiyi azdırmış.güneş yasak,yün yatak,yatak odasında çiçek vs yasak.. sürekli ılık su içicem normal bile değil :(( antibiyotik,burun ve ağız spreyleri bi de alerji hapım var.. ilaç almayayım dedikçe daha beter hasta oluyorum sanki.. bu seferki enf baya ağır ki 1000lik doz vermiş.. sen nasıl dolaşıyosun,bu halsizlik yapar dedi..
sade biz olsak iyi.. bi de annem hastalandı.. zar zor 25 gün önceden randevu aldığımız beyin cerrahına gitti bugün.. acil ameliyat demiş dr :53::53: kadıncağız hacca gidecek.. olmam demiş dr da mecburen idare etsin diye kortizol vermiş,yine şişicek kadın yaaa :(( gelince Allahtan eşim il dışında olacak,ben bakıcam ama benim oğlana ve anneme ben işteyken kim bakacak.. :44::44:
yaa bizde haberler böyle.. boyuna düşünüp duruyoruz bakalım ne olacak??
Mevlam görelim neyler,neylerse güzel eyler..
neys ben kaçar güzel anneler..
Çok geçmiş olsun.Benim kızımda 2 gündür hasta.Öksürüyor ve hırıltısı var.Burun damlası kullanıyorum birde çay kaşığının yarısı kadar öksürük şurubu veriyorum.Çok şükür ateşlenmedi.Allah bebişine sağlık versin.Annenede geçmiş olsun.Dilerim eski sağlığına kavuşur.

Benim 2 kızım var.Büyük kızım 8,5 yaşında abla oldu.Benden sürekli kardeş isteyip durdu.Başımın etini yedi resmen.Ama kardeşi doğduktan sonra kıskançlık krizlerine girdi.Şimdi diyorki alıştım artık kardeşime,önceden sevmiyordum ama şimdi seviyorum artık diyor.Kıskançlık duygusunu yaş kaç olursa olsun yaşıyor çocuklar.Ben bile, annem kardeşime biraz farklı davransa bu yaşta kıskanıyorum onu.:34:

Son düzenleme:
slm kızlarrrrrrrrr :3: nasılsınız bakalım???
Ada kız tatilde :1:
tabi bu sefer oğluşuyla birlikte...3 kişi ilk tatilimiz oluyor bu...sıkıntıları yok değil var...örneğin geçen yıl ki gibi kocemle kulaç atamayacağım denizde,birimiz yavruya bakarken birimiz yüzeceğiz,bikini giyemeyip mayokiniyle idare edeceğim çatlaklar yüzünden :1: ,ancak yavrumun gül kokusu,bir bakışıma gamzeli gülücüğü her sıkıntıyı tatilde de unutturuyor...
gerçi haksızlık etmeyeyim uykusu düzene girdi maşallah,agular-gugular had safhada :nazar:
her şeye rağmen güzel şey annelik...

merhabalar arkadaşlar...
aşılarımızı olduk geldik..şimdilik ateş veya huzursuzluk yok, iki saat oldu aşılar vurulalı..ateşi çıkan bebişlerin aşıdan kaç saat sonra çıkmıştı ateşleri hatırlıyor musunuz annecikler? birkaç saat sonra oğlumu bırakıp okula kızımı almaya gideceğim de ben yokken çıkarsa kötü olur..
jangbogocum Allah bir kolaylığını verir inşaALLAH..anneciğine de çok geçmiş olsun, Allah sağlık versin de torununa bakabilsin..benim annemin de kolu ağrıyor bebeği kucağında biraz tutunca..kemik aşınması olmuş diz ve dirseklerde, o da ağrı yapıyor kol ve bacaklarda...o yüzden ona bırakamıyorum uzun süreliğine, ilk bebeğime bakmıştı ama bunda bakamayacak..

d-gabbana benim de çocuklarımın arası 3,5 yaş. bizim ablamız bebeği severken hırpalıyor,ısırma vurma vs yok Allah'tan..
bir de benim haricimde birisini bebeği severken görsün, hemen gidip müdahale ediyor kıskanıp..ama benim kucaklamama ilgilenmeme alıştı tepki vermiyor.. hatta ağladında, annesi bebeğin ağlıyor gel diyor bana:) bebeği de, anne geliyor tatlım ağlama falan diye avutuyor kendince..:)
minik kelebek en güzelini yapmışsın, kardeş için ne kadar erken o kadar iyiymiş,şimdi anlıyorum.. kıskançlık açısından yani..anneye her türlü zorluk tabii ki, büyüğü on yaşında da olsa sorumluluğu yine annede nihayetinde.
tabii yardım eden birileri varsa düşünün, yardımcı yoksa bazı zamanlarda ikisine birden yetebilmek çok zor oluyor..

slm cnm yaa aslında bende bunu merak edıordum yanı bende ıkıncı bebek ıcın fazla gec kalmak ıstemıorum ama nasıl bakıcam dıyede dusunmuyor degılım sızleer ne gıbı zorluk yasıosunuz aralarının fazla olmaması yonunden memnunmusunuz yoksa keske bıraz daha bekleseydım dıyormusunuz?

Back
X