• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Anneleri Doğurdu

sizlere de günaydın arkadaşlar,
zypzyp hayırlı olsun ilk incisi meleğinin, tamamı ağrısız sızısız çıkar inşaallah..:nazar::nazar::nazar:
bizde de son bir haftadır sürekli memede durmak isteme, hele geceleri memeyi hiç bırakmak istememe var,
ben de aç mı diye bir önceki gece; anne sütü kattğım pirinç unlu mama yedireyim dedim, onu da yemedi, derdi açlık değilmiş, ama ne bilemiyorum ..bir bilsem..

meleyim ; evet ince büyükce bir yastığımız var onunla yatırıyorum ben..

Pamuk helva, bir kaç gün önce ben de aynısını yazmıştım hatırlarsan, oğlum sürekli memede durmak istiyor diye. Sütüm az diye düşünmüştüm ama şimdi büyüme atağı yaşadık gibime geliyor. Oğlum normale döndü ve sanki sürekli emmek istediği 3 günden sonra boyu uzadı.

selam canım biz 4 aylık ek gıdaya geçtik yardımcı olmaya çalışayım sana.

1. hafta

ilk meyvelerle başladık elma suyunu 2 tatlı kaşığı olarak başladım ve 1 haftanın sonunda 1 elma suyunu içebilir konuma geldi gün gün arttırıyorsun ve kesinlikle biberon değil kaşıkla besliyorsun dediğin gibi 3 gün kuralı var 3 gün boyunca farklı birşey vermiyorsun,elmadan sonra armutu deneyebilirsin her yeni verdiğin besini 3 gün boyunca veriyorsun ve farklı bir besin vermiyorsun.sonra havuçu deneyebilirsin tek olarak tadını 1. gün öğrendikten sonra havucu elma suyuna karıştırıp verebilirsin.

2. hafta

meyvelere alıştıktan sonra sabah farklı meyve vermeyip aynı meyvelerle devam edip öğlen öğünü çorbalara başlıyorsun. 1 hafta boyunca yarım patates,yarım havuç,yarım kabak içme suyuyla haşla suyunu bebişine 2 tatlı kaşığından başlayarak 1 hafta arttır. 1 hafta sonra patates kabak havuca ek, yarım domates, maydanoz,nane,1 tatlı kaşığı zeytinyağı, pirinç,irmik yada telşehriye ekleyip pişirip püre şeklinde veriyorsun.3.hafta yukardakilere ek olarak mevsim sebzelerinden birini (ıspanak,brokoli vb.)ekleyebilirsin.

3.hafta

sabah meyve ver öğlen çorba ve akşam muhallebilere başla akşam öğünü olarak 18:30 ile 19:30 arasında ver kendinde muhallebi yapabilirsin pirinç unu, su ve formül mamadan. ama ben milupanın gece sütlü tahıllısını veriyorum basit oluyor hemde daha besleyici. 2 tatlı kaşığı başlayıp 1 haftanın sonunda küçük bir kaseye kadar çıkartıyorsun.

4.hafta

yoğurt mayalıyorsun ikindi öğünü olarak,daha önceki sayfada tarifini yazmıştım sütler kokuyor diyorsun ama ordakiler günlük şişe sütten daha faydalı yeni sağılmış taze taze bol kaynat iyice bir de kepçeyle karıştır miroorganizmaları ölsün 150ml süte 1 çaykaşığı yoğurt koy kapa ağzını 5 saat beklesin oda sıcaklığında sonra kaldır dolaba yoğurtun tadını bir kere öğrendikten sonra meyvelerle falan karıştırıp verirsin belki koktuğu için yemek istemez.

yani 4 hafta sonunda sıralaman şöyle olmalı

sabah 10:00da meyve suyu veya püresi
öğlen 12:00-12:30 sebze çorbası
ikindi 16:00 yoğurt
akşam 18:30-19:30 muhallebi

harikasın harikasın mikemmelsin mikemmelsin :21:aradığım cevap..

Merhaba arkadaşlar...Bizimde 5 ayımız bitti..Ufak, ufak ek gıdalara geçiyoruz..Meyve suyu ve çorba verdim..Salya problemi biz de de var, önü sürekli ıslanıyor...Dişten sanırım...Gece sürekli ağlayarak kalkıyor...Açlıktan diye düşündüm ama dişten sanırım...Bazen doğru düzgün uyumuyor bile..Sürekli memede kalmak istiyor...Sizinkilerin uyku düzeni nasıl?

gece uykusuna 9da geçiyor ve ilk uykusunu 4-5 saat uyurdu, şu sıralar uyu nedir unuttuk,sürekli memede .. bu sabah tam bir saat memeyi bırakmayıp orada uyuklayınca yavaşça çekip emziği koydum ağzına, 5 aylık çocuk emzik emerek uyudu hayatında ilk kez :9:

selam kızlar.. bizde 4. ayımızı doldurduk cok sükür :nazar:
sadece anne sütü alıyo miniğim. ek gıdaya 5. ay bitince baslicaz dedi doktorumuz. zaten kilomuz da baya iyi :nazar:
sünnetden de vazgectim bu ara cok huysuzlugu vardı bide onunla ugrasmıyım diye. 1 yasına erteledik..
sizler nasılsınız bayadır giremedimm.. umarım tüm bebikler güzel güzel büyümüştür :10:

Selam güzel anneler biz 3haftadır anneannemizin yanında tatildeydik.babamızn kongresi vardı bizde yalnız kalmak istemedik gerçi kongre 5günluktu ama bizim tatil uzadı da uzadı.babamızı özlemesek rahatımız pek iyiydi yani.

Güzel havalarda mutlaka gezdirdim kızımı misafirliğe gittik biz misafir olduk derkeeen kızım kalabalığa alıştı artık.

5aylık kontrolümüzde 7700g 69cm 700 gr almış ek gıdaya altncı ayımızı doldürunca başlayacağım

:46: Zeynep yaren dün itibariyle ayak parmaklarını ağzına almaya basladı:46:

Gündüz uykumuz çok düzenli değil ama aksam 7yatış sabah 7 kalkış :nazar::nazar::nazar:

Bizden haber havadıs böyle hepinize bebişlerinizle birlikte mutlu günler
hoşgeldiniz becom ve zeynepyarenim..maşaAllah bebişlerinize :nazar::nazar::nazar:
bizim de ayın otuzunda kontrolümüz, rota aşısının 2. dozu da yapılacak...
zeynepyaren'in uyku düzenine maşaAllah :nazar::nazar::nazar:

Pamuk helva, bir kaç gün önce ben de aynısını yazmıştım hatırlarsan, oğlum sürekli memede durmak istiyor diye. Sütüm az diye düşünmüştüm ama şimdi büyüme atağı yaşadık gibime geliyor. Oğlum normale döndü ve sanki sürekli emmek istediği 3 günden sonra boyu uzadı.

evet cnm ilk önce ben de senin gibi düşünüp mama teklif ettim almadı..atak dönemindeler belki de gerçekten, senin bebeğin tan olarak ne kadarlık?

Kızlar en saçımı boyatmak istiyorum, ama emziriyorum..Anne sütüne geçtiğini duymuştum..Aranızda saçını boyatan var mı, bir sorun yaşadınız mı?

yine de organik olanlarını tercih et derim cnm, boyattım birşey olmuyor demek de doğru değil , çünkü uzun vadede bizim bilmediğimiz ne gibi yan etkilere sebep oluyordur kim bilir; süte geçen o kimyasallar..

Aras da gece surekli uyanip emmek istiyordu.Ben dis den dolayi oldugunu dusunuyorum
Birde surekli aglar olmustu.
2 gundur iyi masallah
Bide 3 aylik oldukdan sonra annemi ne zmn gorse aglardi.Birakinca gozum arkada kaliyordu isimi kostura kostura hallediyordum.
Ama ne zmn donsem hep agliyordu
Bugun yine isim cikti,biraktim
Kostura kostura geldim.Hic aglamamis.Uyandigindada annem aldi.Tum aksam annemdeydi
Hic aglamada.Cok sasirdim.Cokda sevindim:1:
Nisan da okuluma devam edicem ve annem bakacak Aras a. Cok korkuyordum hic alisamiyacak diye

Selam kızlarrrr...
Benım oglum 8500 gr olmus cocuk drumuz urologa sevk ettı pıpı gıdecek kacıs yok :1:
benım oglumda hep uyanıyo herseyı kemırıyo bazen elımı yakalıyo cok canım yanıyo dısledıkce gordum kı herkeste durum aynıymıs su dısler tamamen cıksada onlarda bızde rahatlasak

pamuk helva beren sürekli parmak emiyor hatta ben uzun süredir bırakıyorum yatağına kendi kendine uykuya dalıyor öğlen uykuları dahil. bu yüzden gece parmak emip yine kendini uyutması normal geliyor bana ama sadece 1 kez emzirmeye başladım gece, yinede içim rahat etmedi:1:

pamuk helva beren sürekli parmak emiyor hatta ben uzun süredir bırakıyorum yatağına kendi kendine uykuya dalıyor öğlen uykuları dahil. bu yüzden gece parmak emip yine kendini uyutması normal geliyor bana ama sadece 1 kez emzirmeye başladım gece, yinede içim rahat etmedi:1:

Bizimkilerde gece bir kez kalkiyolar mama icin normal galiba

gece uykusuna 9da geçiyor ve ilk uykusunu 4-5 saat uyurdu, şu sıralar uyu nedir unuttuk,sürekli memede .. bu sabah tam bir saat memeyi bırakmayıp orada uyuklayınca yavaşça çekip emziği koydum ağzına, 5 aylık çocuk emzik emerek uyudu hayatında ilk kez :9:

hoşgeldiniz becom ve zeynepyarenim..maşaAllah bebişlerinize :nazar::nazar::nazar:
bizim de ayın otuzunda kontrolümüz, rota aşısının 2. dozu da yapılacak...
zeynepyaren'in uyku düzenine maşaAllah :nazar::nazar::nazar:

evet cnm ilk önce ben de senin gibi düşünüp mama teklif ettim almadı..atak dönemindeler belki de gerçekten, senin bebeğin tan olarak ne kadarlık?

Canım, benim oğlum 4.5 aylık. Gerçi benim oğlum şimdiye kadar hiç gece 4-5 saat emmeden kesintisiz uyumadı. 3 saatte bir muhakkak acıkır.Ama geçen günlerde gece memeyi hiç bırakmıyordu. Şimdi eski düzene devam 3 saatte bir kalkıyor emip tekrar uyuyor.

Buarada saç dökülmelerinden konuşulmuş, benim saçlarım da inanılmaz dökülüyor. Eleviti tekrar kullanmaya başladım ama dökülme durmadı. Bir de çalı gibi oldu saçlar. Aile hekimi çinko kullanabilirsin dedi, ama ben almadım. Demir eksikliğinden denilmiş,siz bir şey yapıyor musunuz?

bizde ilk dönme işlemini yapmış bulunmaktayız bir el paçadan tura öbür el ağızda hoooooppp dönmüşüzzz....bu arada çok salyalıyız...önümüz hep ıslak...geceleride neredeyse her 2 saatte bir ağlayarak uyanıyoruz...emip tekrar uyuyoruz...gece uykusumu o ne unuttum ben :)

Canım, benim oğlum 4.5 aylık. Gerçi benim oğlum şimdiye kadar hiç gece 4-5 saat emmeden kesintisiz uyumadı. 3 saatte bir muhakkak acıkır.Ama geçen günlerde gece memeyi hiç bırakmıyordu. Şimdi eski düzene devam 3 saatte bir kalkıyor emip tekrar uyuyor.

Buarada saç dökülmelerinden konuşulmuş, benim saçlarım da inanılmaz dökülüyor. Eleviti tekrar kullanmaya başladım ama dökülme durmadı. Bir de çalı gibi oldu saçlar. Aile hekimi çinko kullanabilirsin dedi, ama ben almadım. Demir eksikliğinden denilmiş,siz bir şey yapıyor musunuz?

benim de saçım çok dökülüyor, henüz birşey kullanmadım bunun için ama, acaba diyorum zeytinyağlı... vs maskeleri denesem mi, işe yarar mı ki ..

benim de saçım çok dökülüyor, henüz birşey kullanmadım bunun için ama, acaba diyorum zeytinyağlı... vs maskeleri denesem mi, işe yarar mı ki ..

bende de ilk adetimi olmamla beraber feci saç dökümesi var.
bi yandan dökülüyo bi yandan yenisi geliyo
kesin çözümü buldum gittim kestirdim yeni gelenlerin boyunda, eşimin saçından biraz uzun saçlarım şuan ve haftada 2 gün badem yağı+zeytinyağı+e vitamini ampülü+bepanten ampül karıştırıp maske yapıyorum, maskeden midir yoksa kısa olmasından mıdır bilmem daha az dökülüyor sanki
tabi ben tesettürlüyüm o yüzden böyle radikal bir çözüme gittim

kızlar bebişleinizkaç aylıkken dönmeye basladı. ?
biz 4. ayımızı doldurduk ama dönmüruz normalmi ? yoksa kiloyla mı alakalı acaba, biraz tosbiğiz ama boyumuzda uzun

biz 4. ayımızı doldurduk ama dönmüruz normalmi ? yoksa kiloyla mı alakalı acaba, biraz tosbiğiz ama boyumuzda uzun

biz 3.5 aylıkken dönmeye başladık.2 haftadır da bi uçtan bi uca gıdıyo koydugum yerde bulamıyorum.poposunu kaldırıyo ılerı gerı gıdıyo.yakında 1 aya kalmadan emekler gibimer gelıyo.

benim oğlum 4.5 aylık ama hala dönmedi sadece dönecekmiş gibi bacakları ve vucudunu yan dönderiyor ama tüm vucuduyla dönemedi daha. Ben de düşünüyorum geç mi kaldıki dönmede acaba diye?

bizimki 5 ay 2 haftalık ama henüz dönmedi, yanına dönüyor ama sırtüstünden yüzüstüne dönmedi henüz, yüzüstü yatmayı da sevmiyor. dr. dönmesi için henüz zaman var dedi.

bende de ilk adetimi olmamla beraber feci saç dökümesi var.
bi yandan dökülüyo bi yandan yenisi geliyo
kesin çözümü buldum gittim kestirdim yeni gelenlerin boyunda, eşimin saçından biraz uzun saçlarım şuan ve haftada 2 gün badem yağı+zeytinyağı+e vitamini ampülü+bepanten ampül karıştırıp maske yapıyorum, maskeden midir yoksa kısa olmasından mıdır bilmem daha az dökülüyor sanki
tabi ben tesettürlüyüm o yüzden böyle radikal bir çözüme gittim

ben de saçımı kestirmek istiyorum ama bir türlü fırsat bulamadım. bepanten ampülü duymuştum saç için ama denememiştim, senin formülü denesem iyi olur sanırım, yalnız haftada 1 deneyebilirsem yine iyi. teşekkürler.

Kizim 3.5 aylikken donmeye baslamisti ama oglum daha yeni bir kacgundur donuyo yani bebekten bebege degisiyomus canim

Benim kızım 4.5 aylık. 3 aylıkken dömüştü ve dönmeyi keşfettiğinde 2 gün boyunca sürekli döndü çok komikti:)
fakat o gün bugündür tık yok dönmüyor.

ben 4. ayını doldurana kadar sadece anne sütü verdim şimdi ek gıdaya başladım az kilo aldığımız için 3.800 doğdu şu an 6.500 kg. doktorumuza bu ay gitmediğimiz için herhangi bir liste alamadık zaten ben de kafama göre takılıyorum biraz. akşamları kendi sütümle karıştırdığım milupa kaşık maması; gündüzleri muz, elma püresi, yoğurt, havuç-patates-ıspanak-kereviz-tavuk suyu-irmik-pirinç ile çorba verdim şimdiye kadar. çok fazla karıştırmadan, azar azar başlayarak arttırdım ama bu konuda çok kuralcı değilim.

salyalar bizde de büyük problem. 1 aydır önlüksüz duramıyoruz. yıkamaktan bıktım ikea'dan aldığım 1 paket önlüğü bazen gün içinde kurutup kurutup tekrar takıyorum artık valla..

saç dökülmesi için demir eksikliği varsa demir takviyesi yapılabilir süt için beslenmemize zaten dikkat ediyoruz. demir eksikliği yoksa da bahsedildiği gibi maske uygulayabiliriz fakat bitkisel maskelerden de kadar sonuç alabiliriz bilmem. kullananlar inşallah fayda görür. sanırım yapacak pek bir şey yok. kısacık kestirdim azalan sadece dökülen saçın kütlesi oldu:) bu dönemimizin sonbahara denk gelmesi de tuz biber oldu sanırım dökülme için.

yine de organik olanlarını tercih et derim cnm, boyattım birşey olmuyor demek de doğru değil , çünkü uzun vadede bizim bilmediğimiz ne gibi yan etkilere sebep oluyordur kim bilir; süte geçen o kimyasallar..

ben boyattım saç boyasının anne sütüne geçmesi çok mantıklı gelmiyor millet doğumdan sonra kendini kuaföre atıyor..5 ayımız bitti ben boyadım..

Back
X