• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

moon canım ilk başta tamamen bezi çıkardık ve sık sık wc ye götürdüm kimi zaman ben girdiğimde yada babası girdiğindede götürdüm bak çişimizi buraya yapıyoruz gibi konuşmalar yaptık tuvalette.orda ne isterse yapmasına izin verdim peçetelerle suyla oynamasına falan bişey demedim alışana kadar.ilk gün hiç çiş demedi 2. gün yaptıktan sonra sölemeye başladı 3. gün arada çiş demeye başladı zaten ben onu sık sık wc ye soktuğumdan o çiş demesede çok kaza yaşamadık yaşadıkta abartı değil :)).ben 1 hafta boyu o demesede sokmaya devam ettim çünkü bazen diyordu çiş diye bazen demiyordu.pepenin şarkısı var çişimiz tuvalete kakamız tuvalete diye kimi zaman onu söyledim kimi zaman ciddi tavırla çişini artık wc ye yapması gerektiğini söyledim böyle böyle 10 günde çiş tamamdı.kakasını söylemesede çişini yaparken kakasınıda yapıyordu ama kabız oldu eğitime başlayalı 15 gün falan olmuştu çok sorun yaşadık.yapmak işstemedi ağladı zırladı wc ye girmek istemedi falan bende kabızken çok ses çıkarmadım zorlamadım kiloduna yapmasına izin verdim kakasını bi süre onun sıkıntısını yaşadım ama kabız düzelince wc ye yapmaya devam etti.

bu eğitim sırasında en öneml,i şey sabır hakkatten sabrın sonu iyi oluyor.bi ara bütün hayatım tuvalette geçicek sanıyordum çişi olsada olmasada çiş diyordu suyla oynamak için.bi ara yerden çiş temizliyordum şükür genelde parkeye denk getiriyordu.

çocuğun hazır olmasıda çok önemli tabi ben bigün havada alsın diye altını açık bırakmıştım 1 saat boyu hiç çiş yapmadı bende wc ye soktum çiş çiş diye diye yaptı çişini o zaman anladım hazır olduğunu.yani çiş yap deyince yada kendi isteyince yapabiliyor yani çişin ne olduğunu biliyo bu bile yeter bence eğitime başlamak için.gerisi bizim işimiz zaten onlara çiş geldii zaöman çiş dedirtebilmek.

benim oğlanda çok seviyor niloyayı niye anlamadım.pocoyo,pepe,calıou,bunlarıda seviyor calıou dan sıkıldı biraz bu ara.arada can var onada bakıyor ella bella var onuda seviyor.ama tabi bunların hiçbirini totosunun ustune oturup izlemiyor kanepelerden atlaya zıplaya falan azıcık oturup dinlensin izlesin diye çizgi film açıyorum oyun aralarında gelip bakıyor gidiyor sonra yine gelip bakıyor.resim yapmayı oyun hamuruyla oynamayıda çok seviyor ama kurtlu gibi kıpırdamadan iki saniye durmuyor bunlarla oynarken bile.

süksük elifin çok tatlı maşallah kız hiç korkmuyomusun halıya döker diye.böle seyler yaptığımızda halıya kat kat seriyorum bişeyler bizimki ya çok sakar yada dökmeyi seviyor

benim oğlanda çok seviyor niloyayı niye anlamadım.pocoyo,pepe,calıou,bunlarıda seviyor calıou dan sıkıldı biraz bu ara.arada can var onada bakıyor ella bella var onuda seviyor.ama tabi bunların hiçbirini totosunun ustune oturup izlemiyor kanepelerden atlaya zıplaya falan azıcık oturup dinlensin izlesin diye çizgi film açıyorum oyun aralarında gelip bakıyor gidiyor sonra yine gelip bakıyor.resim yapmayı oyun hamuruyla oynamayıda çok seviyor ama kurtlu gibi kıpırdamadan iki saniye durmuyor bunlarla oynarken bile.

süksük elifin çok tatlı maşallah kız hiç korkmuyomusun halıya döker diye.böle seyler yaptığımızda halıya kat kat seriyorum bişeyler bizimki ya çok sakar yada dökmeyi seviyor
selam canım nasılsın? telefondan giriyorum da bu konudan bildirim gelmiyor bana nedense.
hala tv izletmiyorum ben. raftaki bütün kitapları okuyoruz sabah akşam
hamileliğin bulantılı zamanları geçti daha çok ilgilenebiliyorum çok şükür.
niye kimse girmiyor topiğe ben ugrayayım bildirim olmayınca kimse gelmiyor sandım. az az da olsa yazarım en azından
ikinci azıların ikisi çıktı. üçüncü çıkıyor dişin hırsından bizi ısırıyor
her şeye niye diye soruyor. ne yapıyosun anne niye çorba yapıyosun anne neyin çorbası anne :))
bu arada ikinci kız olcak sağlıkla gelir inş.
özlemişim bir sürü anlattım. öptüm herkesi

selam mattikacım öle arada fırsat buldukça giriyoruz galiba çoğuda hiç gelmiyor.şükür zor zamanları atlatmışsın hamilelikte son aya kadar keyifle geçer artık inşallah bide son ay zor oluyo.ooo ikinciniz kız olucak demek oh ohh ne güzel.hayırla ve sağlıkla gelsin inşallah bebişin.azılar zorluyomu bizimkiler gelmedi daha 2. azılar bakalım ne zaman gelicek.senin oğlanın kız versiyonuda çok güzel olur canlandırdım hemen gözümde :))

selam mattikacım öle arada fırsat buldukça giriyoruz galiba çoğuda hiç gelmiyor.şükür zor zamanları atlatmışsın hamilelikte son aya kadar keyifle geçer artık inşallah bide son ay zor oluyo.ooo ikinciniz kız olucak demek oh ohh ne güzel.hayırla ve sağlıkla gelsin inşallah bebişin.azılar zorluyomu bizimkiler gelmedi daha 2. azılar bakalım ne zaman gelicek.senin oğlanın kız versiyonuda çok güzel olur canlandırdım hemen gözümde :))
Tsk ederim canim. Kiz da bana benzemezse depresyona girebilirim dermisim : ) sagligindn sonra en cok kime benzucek onu merak ediyorum ben de. Benim gibi kara bi kiz mi yoksa abisine mi benzicek.
Azilar onceki disler kadar zorlamiyor. Gece emme olmayinca uyanmiyor. Sadece isirma huyu geri geldi unutmustu bayadir dis zorladikca beni isiriyor.
Ben subat annelerine yaziyorum baya buraya da yazayim. Hic yazan yok sandim ben

Tsk ederim canim. Kiz da bana benzemezse depresyona girebilirim dermisim : ) sagligindn sonra en cok kime benzucek onu merak ediyorum ben de. Benim gibi kara bi kiz mi yoksa abisine mi benzicek.
Azilar onceki disler kadar zorlamiyor. Gece emme olmayinca uyanmiyor. Sadece isirma huyu geri geldi unutmustu bayadir dis zorladikca beni isiriyor.
Ben subat annelerine yaziyorum baya buraya da yazayim. Hic yazan yok sandim ben

ayyy bende ikinci düşünürsem kız olsun ve bana benzesin istiyorum.tabi bunlar sadece gönülden geçen şeyler sağlıklı olsunlarda yeterki yedi kat elebenzeseler de olur.:)

sen emzirmeyi kesmemişmiydin canım nasıl ısırıyor seni :))yoksa benimki gibi canavarmı dinazorculuk oynarkenmi ısırıyor seni :))

ayyy bende ikinci düşünürsem kız olsun ve bana benzesin istiyorum.tabi bunlar sadece gönülden geçen şeyler sağlıklı olsunlarda yeterki yedi kat elebenzeseler de olur.:)

sen emzirmeyi kesmemişmiydin canım nasıl ısırıyor seni :))yoksa benimki gibi canavarmı dinazorculuk oynarkenmi ısırıyor seni :))
22 ay emdi canim biraktik emmeyi de mutfakta yemek yparken gelip bacagimi isiriyor isirmak istesin yeter ki. Ya da onla ilgilenmeyip azicik uzansam isiriyor. Bu huyu yoktu azi disler cikarken oldu. Bn ona bagladim yani. Aciyoo diyor cunku damagini gosterip.
Ben ikincinin erkek olmasina alistirmistim kendimi ama kiz dendi bkalim degismezse. Dedigin gibi saglikli olsun allah kime benzesin istediyse artik..

Herkese merhaba

cocuklara bitki caylari veriyormusunuz? Benim kizim hala anne sutu aliyor ve diger tatlara pek sicak bakmiyor.inek sutu hala iciremiyoruz.Birde ezmeden yemeklerini yiyorlarmi ?ornegin sulu kofte koysaniz onune bir guzel yer mi ? benim kizim makarna pilav falan yer ama zaten istahi cok az herseyi yemiyor.

Merhaba kizlar umarım hepiniz iyisiniz dir.adetim gecti test yaptim gecen gun cift cizgi cikti kan testine gittim hamileyim.rabbim isteyen herkese nasip etsin tekrar. Daha küçük ama iki uc hafta sonra kalp atışlarina gidicez inşallah dua edin bize olurmu canlarim öpüyorum

Merhaba kizlar umarım hepiniz iyisiniz dir.adetim gecti test yaptim gecen gun cift cizgi cikti kan testine gittim hamileyim.rabbim isteyen herkese nasip etsin tekrar. Daha küçük ama iki uc hafta sonra kalp atışlarina gidicez inşallah dua edin bize olurmu canlarim öpüyorum
Hayirli olsun mooncum cok sevindim. Saglikla tamamina ersin ins

Herkese merhaba

cocuklara bitki caylari veriyormusunuz? Benim kizim hala anne sutu aliyor ve diger tatlara pek sicak bakmiyor.inek sutu hala iciremiyoruz.Birde ezmeden yemeklerini yiyorlarmi ?ornegin sulu kofte koysaniz onune bir guzel yer mi ? benim kizim makarna pilav falan yer ama zaten istahi cok az herseyi yemiyor.
Anne sutunu gunduz de aliyorsa istahinu kesiyordur.
Az once okudum cocuklarda istahsizlik cocugun yedigi ile ailenin cocuktan yemesini bekledigi miktar arasindaki dengesizliktir diyordu.

Anne sutunu gunduz de aliyorsa istahinu kesiyordur.
Az once okudum cocuklarda istahsizlik cocugun yedigi ile ailenin cocuktan yemesini bekledigi miktar arasindaki dengesizliktir diyordu.

Anne sutunu kesemedim bir turlu 25 aylik olacak bu ay sonunda nasil kesecegimi bilmiyorum sizzler nasil kesmistiniz memeden
okudugun yazi dogru olabilir belki beklentim yuksektir Ama inan kahvalti bile etmiyor kahvaltida ne yapacagimi sasirmis durumdayim

bu arada hamile olan arkadaslari kutlarim saglikla kucaklarina alirlar ins

cananveirbendebost: 37451780 .!.:
Anne sutunu kesemedim bir turlu 25 aylik olacak bu ay sonunda nasil kesecegimi bilmiyorum sizzler nasil kesmistiniz memeden
okudugun yazi dogru olabilir belki beklentim yuksektir Ama inan kahvalti bile etmiyor kahvaltida ne yapacagimi sasirmis duruemzurmesinibeda hamile olan arkadaslari kutlarim saglikla kucaklarina alirlar ins
Cnm tskr ederim..bendebir haftadır kestim sutten ama kademeli olarak
Oglum 25 aylik tam bagimliydi gece memesiz uyumazdi p yuzden 20 aylik ken azaltmaya basladim son bir aydir gunde bir kerw emiyodu hamile kalincada hepten kestik istedi bir kac kerw uf olmus dedim sagolsun annesine uzuldu istemedi bazen geliyo kokluyo ic cekiyo garibim ama birden kesme azalt ilk gunduz Emzirme sin i kes gunduz meme isterse oyunla kandir disari cikar sonra geceyi kes kolay gelsin

Bide 2 yaşındaki cocuklarin midesi 500 gr aliyomus benim oglumda seciyo yemek .cok isterdim önüne hwr koydugumu yesin ama malesef

Bitki cayida ihlamur papatya veriyorum bazen verebilirsin

Ben 1 yasindn sonra gunduz emmesini biraktim. 20 aylikken de gece emmesini biraktik. En sona uykuya dalarken emmek kalmisti. Onu da 3 gunde unuttu. Memeyi birakinca daha iyi yemeye basladi gunde sadece iki kere emiyordu ama istahini azaltiyordu. Hele gece uyanip emiyorsa istah beklemeyin. Biz gece uyanip yesek sabaha acikir miyiz. her cocuk farklidir doyuyorsa zorlamamak lazim. Yemkyen once iyice acikmasina izin verince cok guzel yiyor bir erik bile yemis olsa yemkte istahsiz oluyor oglum. Son iki saat birsey yememis olmasi gerekiyor. Ben bunu gozlemle farkettim deneyerek gordum. Cocugun huyunu izleyip ona gore cozum bulmak lazim. Yoksa herkes bir yorum yapiyor kafa karisiyor

Mattikacim yolun yarisini geçmişi niz başladınız mibebis icin hazirliklara

Back
X