- 1 Kasım 2011
- 1.838
- 243
- 163
moon canım ilk başta tamamen bezi çıkardık ve sık sık wc ye götürdüm kimi zaman ben girdiğimde yada babası girdiğindede götürdüm bak çişimizi buraya yapıyoruz gibi konuşmalar yaptık tuvalette.orda ne isterse yapmasına izin verdim peçetelerle suyla oynamasına falan bişey demedim alışana kadar.ilk gün hiç çiş demedi 2. gün yaptıktan sonra sölemeye başladı 3. gün arada çiş demeye başladı zaten ben onu sık sık wc ye soktuğumdan o çiş demesede çok kaza yaşamadık yaşadıkta abartı değil :)).ben 1 hafta boyu o demesede sokmaya devam ettim çünkü bazen diyordu çiş diye bazen demiyordu.pepenin şarkısı var çişimiz tuvalete kakamız tuvalete diye kimi zaman onu söyledim kimi zaman ciddi tavırla çişini artık wc ye yapması gerektiğini söyledim böyle böyle 10 günde çiş tamamdı.kakasını söylemesede çişini yaparken kakasınıda yapıyordu ama kabız oldu eğitime başlayalı 15 gün falan olmuştu çok sorun yaşadık.yapmak işstemedi ağladı zırladı wc ye girmek istemedi falan bende kabızken çok ses çıkarmadım zorlamadım kiloduna yapmasına izin verdim kakasını bi süre onun sıkıntısını yaşadım ama kabız düzelince wc ye yapmaya devam etti.
bu eğitim sırasında en öneml,i şey sabır hakkatten sabrın sonu iyi oluyor.bi ara bütün hayatım tuvalette geçicek sanıyordum çişi olsada olmasada çiş diyordu suyla oynamak için.bi ara yerden çiş temizliyordum şükür genelde parkeye denk getiriyordu.
çocuğun hazır olmasıda çok önemli tabi ben bigün havada alsın diye altını açık bırakmıştım 1 saat boyu hiç çiş yapmadı bende wc ye soktum çiş çiş diye diye yaptı çişini o zaman anladım hazır olduğunu.yani çiş yap deyince yada kendi isteyince yapabiliyor yani çişin ne olduğunu biliyo bu bile yeter bence eğitime başlamak için.gerisi bizim işimiz zaten onlara çiş geldii zaöman çiş dedirtebilmek.
bu eğitim sırasında en öneml,i şey sabır hakkatten sabrın sonu iyi oluyor.bi ara bütün hayatım tuvalette geçicek sanıyordum çişi olsada olmasada çiş diyordu suyla oynamak için.bi ara yerden çiş temizliyordum şükür genelde parkeye denk getiriyordu.
çocuğun hazır olmasıda çok önemli tabi ben bigün havada alsın diye altını açık bırakmıştım 1 saat boyu hiç çiş yapmadı bende wc ye soktum çiş çiş diye diye yaptı çişini o zaman anladım hazır olduğunu.yani çiş yap deyince yada kendi isteyince yapabiliyor yani çişin ne olduğunu biliyo bu bile yeter bence eğitime başlamak için.gerisi bizim işimiz zaten onlara çiş geldii zaöman çiş dedirtebilmek.