2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

Buarada kızlar bizim tuvalet işide 2 günde halloldu gibi altına kaçirdiği oldu ama zamanla olucak sanırım genelde lazimlipa kosarken kaçiriyormüzik çalıncada inanılmaz seviniyor

Slm kızlar benim oğlumda şuan sadece kırmızı ve siyah renkleri biliyor, bunların dışında herşeye bu ne bu ne diye soruyor, şuan sorgulama evresindeyiz sanırım.

Renklerden bahsetmişsiniz kızlar. Ahmet in dört beş farklı renkte arabasını diziyorum sonra teker teker renkleriyle istiyorum hepsini veriyor mavi, sarı, kırmızı, yeşil, gri araba diye ama sonraki gün yapıyorum karıştırıyo. Griyi ve maviyi tam olarak biliyo. 10 a kadar sayı sayıyo. Konuşuyor ama sohbet eder gibi değil. Örneğin kuş uçuyor, oyun oynayalım, kar yağıyo gibi yani bugün parka gitmek istiyorum gibi cümleler kuramıyor daha. Tuvalet eğitimi için 30 ay idealmiş biz 27 aylık olduk olduk, 3 ay sonra başlıcam.he birde çizgi film sevmiyor izlemiyor. Harflerin çoğunu tanıyor ve rakamları 8 é kadar tanıyor. Bizim gelişimimiz böyle işte

Aferin ona.ece o kadar değil canım ya satıyor ama iki üc beş on diye.harfleri bilmiyor sadece kendi adını tanıyor.oyun hamuruyla oynuyot ve tesim yapıyor.tenkler kırmızı pembe beyaz mavi ve siyah.tuvalet eğitiminde 4-5 günü geride bıraktık gayet iyi gidiyor.dişardan bile eve geldik bir kere çiş diye

maşallah ahmet'e. doruk da aynı ece gibi 3-5-10 diye sayıyor renklerden kırmızı-mavi-yeşil-sarı-turuncuyu biliyor.

tuvalet eğitimimiz çok şükür 25 aylıkken 1 günde halloldu. çocuklar ne zaman hazır olduklarını kendileri belli ediyor bence

Buarada kızlar bizim tuvalet işide 2 günde halloldu gibi altına kaçirdiği oldu ama zamanla olucak sanırım genelde lazimlipa kosarken kaçiriyormüzik çalıncada inanılmaz seviniyor

aferin ece prensese. arada kaçamaklar bizde de oluyor oyuna dalınca

Kız allah seni ismini değiştirmişsin neden söylemiyorsun

“Analık nedir Annem?” derdim de anacığıma; “Ben ol da bil” derdi Mevlânaca..
Ben ol da bil!
“Sen” oldum annem bak!..
“Sen” oldum ve bildim neymiş bu işin yürekcesi..
Hani “köpekler bile “ana” olmasın” derdin ya hep, o ızdıraplı yüreğinle, o
engin şefkatinle..
Anlamazdık o zaman biz zamâneler..
“Zor kızım, çok zor analık” derdin ardından derin bir iç çekişle..
Zormuş anam..
Ana olmak “Hiç” ken “Hep” olmakmış meğer..Çoğalmakmış durmadan..
Dünyaya meydan okumak, mazi ve istikbâli sırtlamak, pervâsız bir gözü karalıkmış..
Zormuş Annem..Olduk, gördük, bildik bak..
Ana olmak meğer; kor ateşlerde üşümesi, kara kışlarda buz kesmesiymiş yüreğin..
Hep; “Ben!” derken, artık; “O”, “illâ O!” demesiymiş..
Hiç varmayacağı kapıları çalması, hiç ederek ömrünü, adanmasıymış..
Hiç kızmaması yüreğin, almayı hiç düşünmeden hep vermesiymiş..
Hep sarıp-sarmalaması, hiç hesap sormadan, hep dost hep yâr olmasıymış..
Zormuş Anam..
Meğer ölümüne bir kara sevdaymış analık..
Olduk, gördük, bildik

selam kızlar nasılsınız?biz 39 günlük olduk senanur beni çk zorluyor başlarda kıskanmıyordu ama şimdi acayip kıskanıyor ısırıyor kardşini her fırsatta yoluyor arada öpüyor gitsin evden diyor çok hırçınlaştı zaten hırçındı engel oldukça iyice fena oluyor şimdi annem yanımda işim kolay beni zor günler bekliyor geçer inşallah ya çok üzülüyorum

gözün aydın canım güle güle büyüt bebeğini

senanur da alışçak annesi merak etme annesinin küçücük bebeği abla olmak zorunda kaldı birden kolay mı? doruk da aynıydı ilk zamanlar çok zorluyordu kabullenemiyorlar kardeşlerini, sonra yavaş yavaş alıştı kardeşinin varlığına

çok kolay olmucak ama idare etmek zorundayız bir şekilde

Ben cok zorlandim. Buraya da biraz yazdim. Bebek 8 aylik oldu . Gecen gun biri kucagina aldi bebegi. Ben de kardesini verdim artik bize gelmeyecek diye saka yapayim dedim denenek icin. Kriz cikardi geri alayim diye. Sanirim benimsemeye basladi ancak hala ilgisini kendisine istedigi icin hircinlik yapiyor. Bebege zarar vermesi konusunda cok kesin ve kati kural koydum. Yaptigi zaman ceza veriyorum ve ozur dilemeye zorluyorum. Ne kadar dogru yapiyorum bilmiyorum. Ancak sadece bu davranisini kabul edemeyecegimi gormesini istiyorum. Bunun disinda onu sevmeye zorlamiyorum.

kızlar kuzuların arkadaşlarıyla, yaşıtlarıyla iletişimi nasıl? bir ortama girdiğinde kaynaşabiliyor mu hemen?

bugün parka gittik , kovalarımızı almayı unutmuşuz. çocuklar kovalarla oynuyordu doruk etraflarında dolaştı çekindi önce yanlarına gitmeye, sonra eline biraz kum alıp gidip kovaya attı, sonra yavaş yavaş bikaç kere daha yaptı. ama kaynaşıp oynayamadı bir türlü çocuklarla

genelde parkta çocuklar olursa oynayamıyor hemen yanımıza geliyor istiyor ki kimse olmasın tek biz oynayalım

anlaşıp oynayabildiği bikaç kişi var, yabancılarda çekiniyor

Canim ya cok tatlii kiyamam :) benim kuzum kendinden buyuklerle daha iyi kaynasiyor yegenim var ilkokula giden cok guzel oynuyorlar yegenimin arkadaslariylada ayni sekilde kiz erkek farketmez bi kac yas buyuk olmasi yeterli ama akranlariyla cekisme halinde oyuncaklarini paylasmaz disari parka goturme konusunda pek aktif degilim goturdugum zamanlarda veya piknige gidildiginde oyun oynayan cocuklarin arasina karisiyor ama ben bazi zamanlar bazi nedenlerden dolayi kisitliyorum aralarina karismasina

Benim ecede tam tersi parkta kimse yoksa hemem eve sönmek istiyor.birileri olsunda oynasın yeterki.iyi anlaşiyor genelde kendi yaşiti bir elif var görsüğü arqda oyuncak krizi çıksada genel olarak iyi anlaşiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…