2012 Ekim bebekleri büyüyor

selam annişler kaç ay oldu giremedim faktor b bebişinin resimlerini gördüm maaşallah ona tugceserdar son hatırladgm kadaryla hamileydin yanlıs hatırlamıosam diger kızlar nerede herkes gitmiş yaa masumiyet, edamm , felisimfelis, coyote, cimeka sekerlik16, mavibattanite,azzra ve digerleri nerde bütün kızlar...........

Kizlar ne yazik ki malum sitede :KK14: eskilerden sayili kisiyiz ancak yeni arkadaslar edindik bizi terketmeyen :KK53:

kız bebek annıslerı sıze bı sorum var...

yakın bı zamanda memleket gtcez bız anneannemızın dedmızın yanına..
annem dogdugundan berı heveslenıp duruyodu
kulaklarını delırcem kupe takcam dye sımdı telde yıne tekrarladı ve benımde aklıma gelınce fıkır almak ıstedım szden
aslında bende ıstıyorum delınmesını ama merak edıyorum sızler deldırdınız mı
yda ne zmana dusunuyosunuz gıdene kdar 4 aylıgı gecmıs olcak cımcımem erken olmaz dmı:26::26:

ben deldiremem minigimin kulaklariniiiii :KK43:( buyuyunce kendi isterse deldiririz. Zaten suslu minis kizlar, kupesi de olmasin yaa, hem cekerler elleriyle, ya da bir yere takilir, bence tehlikeli, cok erken hele hele 4 aylik deldirme derim ben cnm.

merhaba kizlar bugun moral olsun diye sacimi boyattim koyu olan rengi acik kumral yaptirdim ihtiyacim vardi degisiklige. kizimin emmesi duzeldi ama tek meme emmeye devam. 1 aydir dogru duzgin emmedigi icin sutumde azalmis. emiyor emiyor kisa surede bitiyor uzun sure cekmeden gelmiyor. uzun sureyide uyanikken sabretmiyor uyurken ancak. bunada sukur. sutumu tekrar nasil artirabilirim

yeni saclarin hayirli olsunn :) emmedigi diger gogsunu sagiyor musun cnm?

tugce ve factor maasallah bebislerinize...
bu arada dislik turu seylerin hijyenini nasıl saglıyorsunuz?gerci hersey sürekli agzında ama sankı dislik hijyeni sıkıntı gibi?ben ne zamandır vermez oldum eline. emin olamıyorum hijyeninden :KK43:(
bu arada kimse egzersiz uapmıyor mu ??nerdesiniz yahuuu :KK43:(

ben bugun 10 mekik cektim ahahah olsun o da bir baslangic degil mi?

ben deldiremem minigimin kulaklariniiiii :KK43:( buyuyunce kendi isterse deldiririz. Zaten suslu minis kizlar, kupesi de olmasin yaa, hem cekerler elleriyle, ya da bir yere takilir, bence tehlikeli, cok erken hele hele 4 aylik deldirme derim ben cnm.
bende en az bır 3-4 yasına kadar dusunmuyorum canım tehlıkelı

buda benim çirkin bebeğim.. 3 gun önce cekildik bu resmi saclarım boyasızken..

Eklentiler

• $231031_10151430326939324_1082499649_n.jpg
    $231031_10151430326939324_1082499649_n.jpg
    45 KB · Görüntüleme: 56
Herkese merhaba anneler.. benım tontik kız 2 kasım dogumlu ekim sonu doğum yapan anneler nasıl oynuyorsunuz bebişlerinizle neler yapıyorsunuz oturtmaya basladınız mı benım kız hep oturmak ıstıyo yatırınca aglıyor.. Oyun halısı v.s ne aldınız en cok ne gerekıyor mesela bana yazarsanız cok sevınırım.. bır de benım kızın boğumları kurumus gıbı bazı yerlerı bazı yerlerı de kızarık acaba neden olmustur neyı yanlıs yapıyorum evımız cok sıcak ondan olabılır mı.. sımdıden tesekkurler cevaplarınız ıcın.

elini güzelce yıka serçe parmağınla masajı yapabilirsin. göz yaşı kanalının burna aıldığı yerde bir kapakçık oluyor, bazı bebeklerde o kapakçık geç açıldığı için göz yaşı boşalamıyor, kesede şişlik, bekledikçe de iltihaplanma oluyor. masajla tüm birikeni çıkar, iltihaplı değilse jel gibidir o. sonra da aşağı doğru pompa gibi masajını yap, tıkanıklığı açmak ister gibi. bebeği okşar gibi de değil, çok bastırarak da değil. akıntı ve çapak çoksa kaynamış ılımış suyla nemlendirdiğin gazlı bezle temizle, günde 2 kere ideali. miktarına göre azaltıp artttırabilirsin. masaj sayın da günde kırk civarı olsun. sık sık az sayıda masaj yap. bebek ağlarsa masaja ara ver. sarı renkli irinli bir hal alırsa damlanı kullan, damla her hafta yenilenmeli. masajdan bıkma, geçmezse 12 ay civarında narkoz gerektiren basit bir işemle açılabilir ama bebeğin narkoz almasın boşuna. masajı düzenli bıkmadan az az sık sık yap. göz yaşı kesesinin olduğu yerde kızarıklık ve şişlik olursa beklemeden doktoruna git, ağızdan antibiyotik gerekir o zaman. ama genelde bu kadar ilerlemez. geçecek bi şey canını sıkma. erken doğan bebeklerde daha sık görülüyo, bebeğin kaç haftalık doğmuştu merak ettim. çok da geçmiş olsun.

Degerli bilgiler icin teşekkürler arkadasım..benim kuzum beklenen dogum tarihinden 2 gun önce geldi çok erken sayılmaz yani..ben mı yanlis yapıyorum niye bu kadar uzadı anlamadım yazdıklarını uygulicam.umarim ufakta olsa bı operasyon geçirmez kuzum...calisma durumuna üzüldüm ama zaten 27 gun sonra baslicakmissin kaçınılmaz son yani..en kısa zamanda alisir kv kızına ins.cok kafana takma bence cocuklar bisekilde buyuyor iste 4 ayı devirdik nasil gecti anlamadm.bende Haziran da tercih yapicam kamu icin eğer olursa bnm yavrumada kv bakacak aramızda iyidir severim ama cok otoriterdir..1 ay kaldi bende cocuk her. Ağladığında ac bu cocuk o yüzden ağlıyor..emzir kızım babası da öyleydi 3.5 aylikkken 11 kiloydu falan.kilolu cocuk iyidir falan diye diye yavrum 3 ayda 7 kilo oldu..1 aydır tek basimayim bizim biraz fazla emdigi icin elim ayağım bağlanıyordu o da hızlı kilo aliyodu bende açıkcası obez olcak diye korkuyordum.emmemesi de dert fazla emmesi de 1 ay mücadele ettim oyaladım cocuğumu artık enaz 2 saat arayla emmeyi öğrendi cok şükür..bide öyle emmeye devam etseydi 6.aya sutum yetmedi heralde.dun kontrole gittik artık kilo alımı da normale donmus..eskilerde öyle bı tutum var bende bıraktığımda cocuğu cok yedirir diye korkuyorum..bakalım o günlere var daha ..

Merhaba kızlar çok kötü 2gün geçirdim oğlum ateşlendi ağzından köpük köpük tükürükler çıktı acile götürdük gece. Gaz sıkışması var Ateşi'de çok yüksek dediler fitil koydular birde gazını çıkarttılar o kadar ağladı ki içim parçalandı birde öksürüğü var bende hastalandım öksürük falan.bugün daha iyi çok şükür Allah herkesin evladına sağlık versin. Bebişlerinizin resimleri çok tatlı hepsine maaşallah subhanallah.

Oyy buvvunu sevsinler onun:) Annesi üşütmez fıstığın merak etme, çok dikkat ediyorsundur zaten. Bu dönemde malesef yakalarının sık değiştirilmemesi bronşite sebep olabiliyormuş, neyse ki hepimiz bu konuda çok dikkatliyiz, Allah kuzularımızı her türlü sıkıntıdan korusun.

kızlar ben yaka takmıyorum, sevmiyorum hiç, bebeğin boynunu sıkıyormuş gibi geliyo. üzerindekileri kirletmezse 2-3 güne 1 değiştiriyorum. hepiniz devamlı yaka takıyor musunuz? bizim çok tükürüğümüz olmuyor, olursa da hemen mendiliyle siliyorum.

X