canım zayıf felan degıl gayet ıyı bence tabbı doktoru daha ıyı bılır ama ıyı.sarılık ıcınde ınsallah gecer bıran once.benım kızım fazla cıkmadı sarılıgı 10 u bıle gecmedı 2 gunun sonunda bıttı gıttı.
tahlıle gerek yok canım doktor dınledıgı zaman anlıyor.
canım benım daha var.boyle devam eder bır sure benım kızım 15 gun sonra 4 ayını bıtırıyor daha yenı duzene gırdı.
Aşağıdaki makale umarım işinize yarar
Çocuğunuza her şeyi ilk altı ay içerisinde öğretmek zorundasınız, aksi takdirde ilerki dönemde işiniz hayli zorlaşır.
Bebeğinizin uyuma ve uyanma saatleri tamamiyle sizin kontrolünüzde olmalıdır.
Bebeklerin hemen hemen tamamı gündüz ve geceleri birbirine karıştırırlar. Gece uyumaları gerekirken gündüz uyurlar ve geceyi uykusuz geçirip ağlayarak anne-babaya dünyayı zindan ederler.
Son araştırmalar bebeğe, gece ile gündüz arasındaki farkı öğretmenin mümkün olduğunu gösteriyor.
Örneğin, bebeğinizi her sabah belli bir saatte uyandırın. Kesinlikle uykuyu uzatmasına imkan vermeyin. Kalkar kalkmaz bir cam kenarına gün ışığı alan bir yere oturtun ve güneşi görmesini sağlayın.
Güneş doğduğu zaman
uyanılacağını bu şekilde öğretin.
Gece de uykuya pijamalarını giydirip ninniler söyleyerek hazırlayın. Etrafta ışık varsa kapatın, onun için loş bir ortam hazırlayın Gece olduğunu hissettirin. Böylece karanlık bastığında uyuyacağını da öğrenmiş olacaktır.
Emzik ve mama vermeyin
Anne babaların bir diğer yanılgısı ise, çocuğun yatağa yatar yatmaz hemen uyumalarını beklemek.
Böyle bir şey asla mümkün değildir. Çünkü sizler diğer odada otururken ondan birden bire uyumasını beklemek haksızlık olur. Yatağına yattığında hemen uyumaması daha iyidir sizin için.
Bebeğinizi yatağa yatırdığınızda uyanık olduğundan emin olun. Çünkü sizin telkinlerinizle değil, kendi başına uyumasını ona böylece öğretin.
Eğer kucağınızda uyuyup kaldıysa beşiğine koyarken mutlaka uyandırın. Uyumak için, kucakta veya herhangi bir yerde değil yatakta yatılacağını bu şekilde bilinç altına yerleştirin. Aslında kucakta uyumamasını sağlamak en doğru
yoldur. Kucağınızı bebeğinizi sevmek için kullanın ama kucakta uyumaya onu alıştırmayın. Aksi halde bu gecenin ilerleyen saatlerinde başınıza iş açabilir ve kucakta uyumak için yaygara koparabilir.
Bu arada kesinlikle uyuması için emzik mama ya da oyuncak vermeyin. Eğer böyle alıştırırsanız her uyandığında sizden mama isteyecektir. Böyle bir şey de gecenin ilerleyen saatlerinde sinirlerinizi bozmaktan başka bir işe yaramayacaktır.
Siz onu yönetin
Bebeklerin bir diğer silahı uyumamak için ağlama numaralarına yatmalarıdır. Bunu çok bilinçli bir şekilde yaparlar. Uyumanın ne kadar sağlıklı bir şey olduğunu bilmedikleri için onlar ayakta kalmayı ve sizinle birlikte olmayı isterler. Uyuma saati geldiğinde hemen ağlayarak yaygarayı koparırlar. Onlara asla taviz vermeyin ve yatağa yatırdıktan sonra bir daha kesinlikle kucağınıza almayın. Ağlama karşısında asla sinirinizi bozmayın. O anlamasa da yatağın ucuna gidip onunla konuşun ama asla mama, emzik gibi şeylerle onu susturmaya çalışmayın. Konuşmak onun ilgisini çekecektir ve bu arada ağlamayı unutacaktır. Ağlamasına rağmen sizin onu kucağınıza almamanız ve ilgilenmiyormuş gibi bir tavır içerisine girmeniz, bebeğinize “ağlamakla her şeyin elde edilemeyeceğini” öğretecektir.