2012 Ekim bebekleri büyüyor

asude malum sıtede kulagını cınlatıyoruz senin hesabın var mı malum sitede???:KK23::KK23::KK23:

2012 Ekim Anneleri grubundan bahsediyorsunuz değil mi? Ben istek gönderdim 3 gün önce hala onaylanmadı. Kura ile mi alıyorlar acaba:KK53:? Yoksa parola mı istiyorlar?:KK52:

Gunaydin herkese:KK3: Gun ayamiyor benim icin ama mecbur yapacak birsey yok:KK1: Benim artik ustume birseyler almam lazim. Eski bedenime donmem suan icin hayal e hamile kiyafetleri cok bol. Ne alicam diye dusunuyordum ama bugun karar verdim. Alirim bir kac tayt ustune bluz ohh misss:KK34: Guzel guzel giyinmeyi bekliycem biraz daha. Gitsin kilolar lennn:KK47:

ne zormuş değil mi hep güzel giyinmek için hamileleiğin bitmesini bekledik şimdi de kiloları bekliycez inşllah bu süreç daha kısa olur hepimiz için ..

Gunaydın kızlar guzel bır gece uykusunun ardından.sımdı kahvaltımı edıcem ınsallah kızım uyanmazsa.sızler nasılsınız?

günaydın güzeller :KK16:

3 gecedir huy edindik saat 3te uykuya doyuyoruz gece yarısı oynamak istiyoruz, tekrar uykuya dalması 1 saatten fazla sürüyor :KK14:

şimdi de açtım ninnileri sallıyorum oğlumu, sözde babamız gidince beraber uyucaktık oğlumla nerdeee :KK14:

uyusa da kahvaltı yapsam ,onu bile doruk'u sallamadan yapamıyorum. yemek yerken bir elimiz hep anakucağında doruk'u sallamada

Gunaydin herkese:KK3: Gun ayamiyor benim icin ama mecbur yapacak birsey yok:KK1: Benim artik ustume birseyler almam lazim. Eski bedenime donmem suan icin hayal e hamile kiyafetleri cok bol. Ne alicam diye dusunuyordum ama bugun karar verdim. Alirim bir kac tayt ustune bluz ohh misss:KK34: Guzel guzel giyinmeyi bekliycem biraz daha. Gitsin kilolar lennn:KK47:

ben hamileyken aldığım kilodan fazlasını verdim ama eski pantolonlarımı giyemiyorum:KK53: kalçam bacaklarım belim genişlemiş galiba :KK14:

zaten memişler de tonton tonton :KK53:

ben hamileyken aldığım kilodan fazlasını verdim ama eski pantolonlarımı giyemiyorum:KK53: kalçam bacaklarım belim genişlemiş galiba :KK14:

zaten memişler de tonton tonton :KK53:

günaydın benim buna ek olarak bide koca göbeğim var dün 40 ı da tamamladığıma göre bu kalnlar herhalde kilo benim doğumdan kalma şişliktir die ümidim vardı da o da bitti artık..

yaa ben daha hıc bırsey almadım kı ne uyku tulumu var nede dısarısı ıcın mont u ..fikir almak istedim :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

kuzenim polar tulum almıştı çok güzel. uyku tulumu olarak kullanıyorum ben

ben de aynı düşünüyorum kollu olsa daha iyi sanki. zaten benim oğlum doğduğundan beri kollarını battaniyenin içine sokamıyoruz hiç, hemen basıyor yaygarayı

o yüzden gece o tulumu giydiriyorum içine uzun kollu çıtçıtlı badiyle penye pijama üzerine de 1 battaniye tamam sıcacık uyuyor

Gunaydın kızlar guzel bır gece uykusunun ardından.sımdı kahvaltımı edıcem ınsallah kızım uyanmazsa.sızler nasılsınız?

günaydın canım seni tebrik ederim tekrar hamilemiymişsin inşallah ikinci bebeğinini de sağ salim kucağına alırsın ve bu da erkek olur ooh ne güzel bi daha ilerde hamilelikle uğraşmazsın genç yaşta ikisini de yola koyarsın.

erkek bebekler sicagi sevmezmis benim kizcemde montu giyince mayisiyor kedi gibi cok seviyor :)

hiç sevmiyolar gerçekten. montu zor giydirip çıkarıyorum ben dışarı

oğlum çok şanslı oldu hediye açısından, bir teyzesi 0-3 aylık mont almış ,diğer teyzesi 3-6 aylık mont almış

geçen gün biri 9-12 aylık çok güzel bir mont getirdi ince tam önümüzdeki sonbaharda giyebileceği gibi

sonra başka biri 12-18 aylık kışlık bir mont almış

2 sene oğluma hiçbişey almasam yeridir her yanımız hediye doldu, eşimin dolabını boşalttım oraya yerleştirdim :KK1:

günaydın benim buna ek olarak bide koca göbeğim var dün 40 ı da tamamladığıma göre bu kalnlar herhalde kilo benim doğumdan kalma şişliktir die ümidim vardı da o da bitti artık..

hamile kotumu giyiyorum ben hala, zaten kendi bedenimdeydi 3. aydan 9. aya kadar giymiştim

şimdi de dışarı çıkçak olursam onu giyiyorum, hava güzelken de etek elbise giyiyordum

hamile kotumu giyiyorum ben hala, zaten kendi bedenimdeydi 3. aydan 9. aya kadar giymiştim

şimdi de dışarı çıkçak olursam onu giyiyorum, hava güzelken de etek elbise giyiyordum

eskileri değerlendirmekte fayda var zayıflarsak yeni alıcaklarımız sonra olmaz :) emzirirken kilo veriliyo derlerdi bi etkisini gören var mı acaba.

eskileri değerlendirmekte fayda var zayıflarsak yeni alıcaklarımız sonra olmaz :) emzirirken kilo veriliyo derlerdi bi etkisini gören var mı acaba.

ben 10,5 kilo aldım hamileyken 14,5 kilo verim ilk 15 gün içinde ama annemlere gidince 2 kilo aldım 1 ayda :KK14:

şimdi yanlızım o kadar yeme içmem olmuyor tabi doruk'la ilgilenmekten verdim mi bilmiyorum tartım bozuk bakalım sağlık ocağına aşıya gidince tartılcam

günaydın canım seni tebrik ederim tekrar hamilemiymişsin inşallah ikinci bebeğinini de sağ salim kucağına alırsın ve bu da erkek olur ooh ne güzel bi daha ilerde hamilelikle uğraşmazsın genç yaşta ikisini de yola koyarsın.

tesekurler,ınsallah bunu zamanında alırım kucagıma kızım erken dogdugu ıcın.ınsallah erkek olur gercı sag salım dogsunda onemı yok.aynen gencken yapıyım bı 10 sene sonra yapamam bu kadar...suan 22 yasındayım.30 uma geldıgımde ohhh rahatımm

Benim kizimda sallanmadan uyumuyo bide ayagimda salliyorum cok kotu alisti baska turlu uyumuyo gece bile salliyorum butun gun oturup sallamaktan her tarafim agriyo keske olsa bi yoluda kendiliginden uyusalar

Bebeklerde Gaz Sancısına Dikkat Edin!

Bebeklerde gaz sancısının (İnfaltil Kolik) süresinin değiştiğine dikkat çeken uzmanlar, rahatsızlığın bir çok sebebinin bulunduğuna dikkat çekiyor.

Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesi'nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıklar uzmanı Dr. Ömer Artar, açıklamasında, gaz sancısının, sağlıklı bir bebekte bağırsak kökenli olarak, en az günde 3 saat, en az haftada üç gün ve en az 3 hafta süren periyodik ağlamalar olduğunu ifade etti.

Genellikle akşam saatlerine doğru sağlıklı olan bebekte birden bire yüzde kızarma, ağız çevresinde solukluk olduğuna dikkat çeken Dr. Artar, bebeğin dizlerini karnına çekme ile birlikte tiz bir çığlık şeklinde ağlamaya başladığını kaydetti.

Bu ağlamaların, 2-3 saat sürebileceğini vurgulayan Dr. Artar, "Bebek bir türlü avutulamaz. Karnından artmış barsak sesleri duyulabilir. Gaz çıkartmakla ağrı hafifleyebilir.

Kolik genellikle yaşamın ilk veya ikinci haftasında başlar. Altıncı haftada şiddetlenir. Bebeklerin yüzde 25'i günde 3 saatten fazla ağlamaktadır. 2-3. ayda, bazen de 4. ayda kendiliğinden kesilir. Tüm bebeklerin yaklaşık yüzde 20-30'unda görülmektedir. Zeki, eğitimli annelerin bebeklerinde daha sık görülür.

Düşük doğum ağırlıklı bebeklerde çok sık görülür ve geç başlar. Bebeği beslerken aşırı hava yutulması, biberon başlıklarının uygunsuz boyda olması, bebeğin gaz çıkarmasındaki yetersizlik, fazla miktarda sulandırılmış mamayla beslemeye özen gösterilmeli. Yapılan araştırmalarda ısrarcı karın ağrılarının üçte birinde sebebin gıda alerjisi olduğunu göstermiştir. Yapılan bir başka çalışma ise annenin yediği besinlerle bebeğinde görülen kolik arasında anlamlı bir ilişki olduğunu göstermiştir.

Özellikle annenin yediği lahana, karnıbahar, brokoli gibi sebzeler, inek sütü, çikolata, fasülye mercimek, nohut, kolalı içecekler ve soğanın bebekte kolik oluşturma olasılığı yüksektir. Hamilelik esnasında sigara ve kafein tüketimi de anne sütünün kalitesini bozmaktadır. İnek sütü alerjisi, yaşamın ilk yılında normal bebeklerde yüzde 2 iken, infantil kolikli bebeklerde bu oran yüzde 25'e çıkmaktadır." diye konuştu.

Koliğin hiçbir bilinen tedavisi olmadığını dile getiren Dr. Ömer Artar, ancak bazı önlemlerin yararlı olabileceğini kaydetti.

Öncelikle bebeğin bir hekime götürülmesini ve orta kulak iltihabı, idrar yolları iltihabı, boğulmuş fıtık, göze kirpik kaçması, köprücük kemiği kırığı gibi hastalıklarına karşı kontrol edilmesini isteyen Dr. Artar, bebeğin rahat ve tok olmasının sağlanması gerektiğini vurguladı. Dr. Artar, şu tedbirleri tavsiye etti;

Bebeğinizi dik olarak kucağınıza alın ve sırtına minik darbeler vurarak sakinleştirmeye çalışın.

Biberonla beslenme 20 dakikadan az sürüyorsa daha az delikli bir biberon başıyla beslemeyi deneyin. Böylece emme arzusunu giderin.

Sessiz ve daha az aydınlık bir oda dış uyaranları azaltarak yardımcı olabilir.

Bebeği korkutabilecek ani hareketlerden sakının.

On dakikadan fazla süredir bebeğiniz ağlıyorsa yüzüstü yatırmayı deneyin.

Çok aktif bebeklerde bebeğin bir battaniye ile sarmalanması işe yarayabilir.

Bebeğin karnına ılıtılmış su şişesi veya petler konulabilir.

Bazı bebekler araba yolculuğu ile bazıları da saç kurutma makinesi veya elektrik süpürgesi sesi ile sakinleşebilmektedirler. Sallamak, müzik dinletmek, ritmik emmeyi sağlamak için emzik kullanmak gibi rahatlatıcı önlemlerle ağlamanın azaldığı görülmüştür.

Ana baba olarak çocuğunuzun sağlıklı bir bebek olduğunu, infantil kolik'in çocuğunuzun büyüme ve gelişmesi üzerinde hiçbir olumsuz etkisi olmayacağını ve bir müddet sonra kendiliğinden geçeceğini unutmayın ve moralinizi bozmayın.

Bebeğinizi formül mamaları ile besliyorsanız mamayı değiştirin. İnek sütü proteini olan mamalar yerine soya formüllü mamalar bazen yararlı olabilmektedir.

Bebeğinizi emziriyorsanız yediğiniz gıdalara dikkat edin (Lahana, karnıbahar, brokoli, inek sütü, çikolata ve soğandan uzak durmayı deneyin)

Koliklerde kullanılan hiçbir ilacın faydası kanıtlanamamıştır. Bazı yan etkilere neden olabilirler.

Uzun süreli ağlamalarda diyette bazı değişiklikler yapılabilir. Annenin diyetinden süt ve süt ürünleri çıkartılır.

ben mama olarak bebelac ac yi kullanıyorum ama sma 1 e gecesım var aranızda kullanan var mı ?

Evet canim ben Ece'ye destek olarak SMA 1 mama kullaniyorum cok memnunum,piyasanin en eski en guvenilir mamasi diyebilirim.
1974 yilinda abim bile yurtdisindan gelen SMA iciyormus dusun artik :)

kızlar sağdığınız sütleri biberonla mı veriyosunuz kaşıkla mı?

işe başlıcak arkadaşlar şimdiden stok yapıyor musunuz?

28 aralıkta işe başlıcam ben lansinoh'un pompasını aldım şimdiden sağıp buzluğa atayım diyorum süt poşetlerinde. işe başlayınca bakan kişi biberonla verirse oğlum beni emmeyi bırakmaz mı? kaşıkla vermesi daha doğru di mi?

X