2012 Ekim Anneleri

kızlar bişey sormak istiyorum.ben cirinone jel kullanıyorum.bu jel birkaç gün birikip tortu şeklinde wc ye girdiğimde tuvalet kağıdına geliyordu.ama bu seferki beyazla kahverengi tortu karışık şeklinde geldi.acaba bişey mi oldu bebişime?bu jeli kullananlarda oluyomuş galiba ama içim hiç rahat değil.bilgisi olan varmı normal mi bu durum??

canım bende kullanıyorum o jelden yaklaşık 1 aydır evet dediğin gibi tortu geliyo ama kahverengi deyince aklım karıştı seninde içinde şüphe kalmasın dr git yada sor nedenmiş

mereba kızlar bizde dün keselerimizi gördük çok şükür:nazar::nazar::nazar::nazar:
bitanesi çok güzel dedi doktorumuz gelişimi bulunduğu yer güzel tam istediğimiz gibi dedi 1 taneside yolda geliyor gibi çokkk küçük ama gelişebilirde kaybolabilirde dedi:KK49::KK49::KK49:doktora kalsa o minik olan gelişmesin ve 1 tane sağlıklı gebelik olsun diyor
ama allhım bize neyi layık görürse biz ona razıyız allhım sağlıklı hayırlı evlatlar versin biz tekede razıyız 2 kiyede inşallahhhh
hakkımızda hayırlısı
ama şimdilik 2 tane kesemiz var :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

crinone jel bende kullanıyorum kızlar
bende hiç öyle farklı bir rank gelmedi sarımtırak oluyor en fazla ama kafverengi gelenler oluyormuş normal kabul ediliyor ancak genede doktora sormakta fayda var diye düşünüyorum

evvett güzel teyzoşlar biz geldikk:) şimdi geldim doktordan mercimeğimi gördüm kalbinin atışını dinledimmm allahım ne mucizevi birşeyy.. allah isteyen herkese tattırsın bu mucizeyi.. bu arada kilo vermişim sanırım düzenli az az sık yememden kaynaklanıyo:) bugun itibariyle 6+5 iz:) bir dahaki kontrol 1 ay sonraya . şimdilik bu kadar kızlar..:nazar:

evvett güzel teyzoşlar biz geldikk:) şimdi geldim doktordan mercimeğimi gördüm kalbinin atışını dinledimmm allahım ne mucizevi birşeyy.. allah isteyen herkese tattırsın bu mucizeyi.. bu arada kilo vermişim sanırım düzenli az az sık yememden kaynaklanıyo:) bugun itibariyle 6+5 iz:) bir dahaki kontrol 1 ay sonraya . şimdilik bu kadar kızlar..:nazar:

:nazar::nazar::nazar:maşallah canım darısı bizlere inşallahhh:KK16::KK16::KK16::KK16:

Kızlar size bir şey soracağım kese ne kadarlıkken görünebiliyor bilginiz var mı?Ben ay basında gıdecegım tekrar gorunmemıstı sanıyorum 2 haftalıktı o zaman?Sizin en erken kac haftalıkken gorunebıldı???

mereba kızlar bizde dün keselerimizi gördük çok şükür:nazar::nazar::nazar::nazar:
bitanesi çok güzel dedi doktorumuz gelişimi bulunduğu yer güzel tam istediğimiz gibi dedi 1 taneside yolda geliyor gibi çokkk küçük ama gelişebilirde kaybolabilirde dedi:KK49::KK49::KK49:doktora kalsa o minik olan gelişmesin ve 1 tane sağlıklı gebelik olsun diyor
ama allhım bize neyi layık görürse biz ona razıyız allhım sağlıklı hayırlı evlatlar versin biz tekede razıyız 2 kiyede inşallahhhh
hakkımızda hayırlısı
ama şimdilik 2 tane kesemiz var :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

AAAA COK SEVINDIM CNM hayırlısı olsun merak etmıstım senı.bende bu aksam dayanamıcam gıdıcem.bızdede ıkı taneydı % 90 demıstı bakalım hala ıkı tanemı duruyor gorcez bu aksam.

Kızlar size bir şey soracağım kese ne kadarlıkken görünebiliyor bilginiz var mı?Ben ay basında gıdecegım tekrar gorunmemıstı sanıyorum 2 haftalıktı o zaman?Sizin en erken kac haftalıkken gorunebıldı???
canım benim dün akşam gördük benimki tüp bebek olduğu için adet tarihim baz alınmadı transferimden önceki 2 hafta da dahl edildi ve şu an 4+4 haftalığım iki kesem var birisi çok güzel :nazar::nazar:diğeri çok küçük belli belirsiz di hakkımızda hayırlısı inşallahhh
AAAA COK SEVINDIM CNM hayırlısı olsun merak etmıstım senı.bende bu aksam dayanamıcam gıdıcem.bızdede ıkı taneydı % 90 demıstı bakalım hala ıkı tanemı duruyor gorcez bu aksam.

canım maşallahhh:nazar::nazar:allahım hakkımızda hayırlısını versin
senin keselerinin 2 side net gözüküyormuydu???
bizim biri çok güzel :nazar:kocamandı biri varla yok gibi minicikti
doktor gelişebirde kaybolabilirde dedi
allahım yardım etsin ben hayırlısı nerse ona razıyım bu günümüze şükür 12 yıldan sonra bu mutluluğu yaşattıya allahım
isteyen herkese yaşatsın inşallahhhh

Son düzenleme:
canım benim dün akşam gördük benimki tüp bebek olduğu için adet tarihim baz alınmadı transferimden önceki 2 hafta da dahl edildi ve şu an 4+4 haftalığım iki kesem var birisi çok güzel :nazar::nazar:diğeri çok küçük belli belirsiz di hakkımızda hayırlısı inşallahhh

canım maşallahhh:nazar::nazar:allahım hakkımızda hayırlısını versin
senin keselerinin 2 side net gözüküyormuydu???
bizim biri çok güzel :nazar:kocamandı biri varla yok gibi minicikti
doktor gelişebirde kaybolabilirde dedi
allahım yardım etsin ben hayırlısı nerse ona razıyım bu günümüze şükür 12 yıldan sonra bu mutluluğu yaşattıya allahım
isteyen herkese yaşatsın inşallahhhh

Hmmm anladım canım sanırım normal gebelıklerde yıne 5 hafta olması gerekıyor anladıgım kadarıyla en azından?...Hayırlısı olsun tatlım hepımız ıcın inşallahhhh sağlık sıhhatle....

Çalışan anne adayları;

4 Temel Besin Grubu Var

1- Et,yumurta, kurubaklagilProtein, Demir, Çinko ve Cvitamininden zengindir.

Hamilelikte her gün 3 porsiyon kullanılmalıdır.

2- Süt,yoğurt, peynir diyet
Kalsiyumdan zengindir.
Her gün 3 porsiyon kullanılmalıdır.

3- Ekmek, pirinç, bulgur, makarna yani tahıl grubu
Temel enerji kaynağıdır.
Her gün 4-6 dilim ekmek ve 1 porsiyon pilav veya bulgur veya makarna kullanılır.

4- Taze sebze ve meyveler
Vitamin ve minerallerden zengindir.
Her gün 5 porsiyon kullanılır.

kahvaltıda
1. gruptan yumurta
2. gruptan peynir
3. gruptan ekmek
4. gruptan meyve veya yeşillik veya meyve suyu veya domates seçebilir.

İşyerinde kahvaltı yapıyorsa poğaça, açma yerine evde hazırlayacakları peynirli sandviç veya peynirli tost olabilir. Yanında 1 meyve veya sandviç içinde yeşillikler olmalıdır.

Öğle yemeklerinde
1. gruptan et veya tavuk veya balık veya kurubaklagil yemeği
2. gruptan yoğurt veya ayran veya cacık veya sütlü tatlı 3. gruptan pilav veya makarna veya bulgur veya patates veya ekmek
4. gruptan sebze veya salata seçilebilir.Öğle yemeklerinde eksik olan grup akşam tamamlanır. Örneğin 2. grup yoksa gece süt içilir.

Akşam yemeklerinde
1. grup ve 4.gruptan etli veya tavuklu sebze
2. gruptan yoğurt diyet
3. gruptan ekmek seçilir.

Çalışan anneler aralarda bisküvi, şekerleme, çikolata, kek yerine; süt, ayran, kuru meyve, taze meyve, peynirli sandviç, tost, taze sıkma meyve suyu gibi seçimler yapmalılar.

Lütfen Dikkat.....
* Kansızlığa neden olduğundan yemeklerle birlikte çay içilmemelidir. Çay yemek yendikten 1-2 saat sonra açık ve limon eklenerek kullanılmalıdır. İçecek olarak ıhlamur, nane, papatya, kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir. * Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi içerendiyet diğer hazır besinler mümkün olduğu kadar yenmemelidir.
* D vitamini güneş ışınlarının doğrudan cilde yansıması ile sağlanır. Çalışan anne adayları öğle tatillerinde dışarı çıkmaya, kısa yürüyüşler yapmaya çalışmalıdır.
* Hazır meyve suları, gazoz ve kolalı içecekler yerine taze sıkılmış meyve suları, ayran, limonata tercih edilmelidir.
* Pekmez kan yapıcıdır. Şeker yerine pekmez kullanılabilir. * Sigara ve alkol kullanılmamalıdır.
* Sebze ve meyveler iyice yıkanmalıdır.

Zerrin Aydın
Beslenme ve Diyet Uzmanı
(alıntıdır)

evvett güzel teyzoşlar biz geldikk:) şimdi geldim doktordan mercimeğimi gördüm kalbinin atışını dinledimmm allahım ne mucizevi birşeyy.. Allah isteyen herkese tattırsın bu mucizeyi.. Bu arada kilo vermişim sanırım düzenli az az sık yememden kaynaklanıyo:) bugun itibariyle 6+5 iz:) bir dahaki kontrol 1 ay sonraya . şimdilik bu kadar kızlar..:nazar:

ay canım benim maşallah allah nazarlardan esirgesin darısıda başımıza olsun

Maşallahh canım hadi hayırlısı ne hissettin o an???Muhteşem di dimi :))) tahmin edebiliyorum o anı az çok ama yaşamak gerek tabii hayırlısıyla inşallah bizde en kısa zamanda görelim duyalım bebişimizi sağlıkla...Bakalım bizde keseyi görebilecekmiyiz bu kez inşallah görünür...

Zeynepazra Ayetel Kursi bende okuyabilirim sana.. ne zaman olduğunu söyle ve o gün hatırlat lütfen canım..

kızlarrrr merhabaaa daha şimdi geldim bende dr dan 6+4 olmuşum ayy kalp atışlarını duydumm nasıl heycanlandım anlatamam güm güm güm ...pazarteside kan ve idrar tahlili için gidicem bu arada herşeyimiz normalmiş bebişimizin boyu:8. 4 mm

Allah hepimizin bebişlerini sağlıklı dünyaya getirmeyi nasip etsin inşallahhh

kızlarrrr merhabaaa daha şimdi geldim bende dr dan 6+4 olmuşum ayy kalp atışlarını duydumm nasıl heycanlandım anlatamam güm güm güm ...pazarteside kan ve idrar tahlili için gidicem bu arada herşeyimiz normalmiş bebişimizin boyu:8. 4 mm

allah hepimizin bebişlerini sağlıklı dünyaya getirmeyi nasip etsin inşallahhh

canım benim maşallah valla şimdi size nasıl özendim bende gidip bakcam dayanamıcam neyse yarın pazar temizlik market derken geçer pzt işin yogun olduğu gün derken bi bakmışız salı ben dr dayım sonrasını tahmin edemiyorum kalp atışlarının sağlıkla attığını bi görsem duysaydım bi ohh diyecekdim

Maşallahh canımm ne mutlu size...Okurken bile heyecanlandım şimdi....bi de benim minnoşumun kalp atıslarını duydugumda o an kı heyecanımı dusunemıyorum artık....Aminn canımm Allah ım hepımıze bebeklerımıze sağlık sıhhat versın ınsallah hepımız kolay bir dogum gecırırız hayırlısıyla...

canım benim maşallah valla şimdi size nasıl özendim bende gidip bakcam dayanamıcam neyse yarın pazar temizlik market derken geçer pzt işin yogun olduğu gün derken bi bakmışız salı ben dr dayım sonrasını tahmin edemiyorum kalp atışlarının sağlıkla attığını bi görsem duysaydım bi ohh diyecekdim

inşallah canım benim,merak etme duyucaksın bebişinin o güsel kalp atışlarınııııı
salı hemencecik gelicek bak:)))))

Maşallahh canımm ne mutlu size...Okurken bile heyecanlandım şimdi....bi de benim minnoşumun kalp atıslarını duydugumda o an kı heyecanımı dusunemıyorum artık....Aminn canımm Allah ım hepımıze bebeklerımıze sağlık sıhhat versın ınsallah hepımız kolay bir dogum gecırırız hayırlısıyla...

amin canım benimm
Kalp atışlarını duymadan önce ben çok bilincinde değildimm.Duyunca birden kalbim duracak zannettimmm.Şimdi daha bi annelik çöktü üzerime:)))))

canım alttan mı duyuldu kalp atışları? bende duydum bugun çok şükür kanı da verdim yalnız benden idrar istemediler o ne içindi acep?

X