Nikah 2012 'de nikahlari kıyılacak arkadaşlar buraya =)

Kızlar merhaba;
2011 temmuzda nişanlandım. eylül 2012 de evlenmeyi planlıyoruz.
ben istanbuldayım, nişanlımda adapazarında.
kız tarafında kına , erkek tarafında bahçeli bir lokalde nikah ve kuran düşünüyorduk. salon düğünü yapmayacağız.
fakat gel gelelim ailem erkek tarafında nikah olmaz, kız tarafında nikah olmadan oraya gidilmez diye tutturdular.
ya zaten salon düğünü yapmayacağız , nikahıda kız tarafında yaparsak erkek tarafına ne kalacak anlamadım.
çok karışık durumlarda kaldım anlayacağız. siz nasıl yaptınız buna benzer durumlar yaşayan var mı?

ya kızlar bişi dicem

bizim de evlilik için hedefimiz 2012 ama ne daha aileleri tanıştırdık, ne de herhangi bir hazırlığımız var (çeyiz vs..)

sevgilim tutturmuş yetişir hallederiz diye.. o böyle söyledikçe çok hafife aldığını düşünüp sinirleniyorum.. bunun sözü, nişanı, çeyizi, evi, gelinliği, nikahı, düğünü var! hem nikah günler hem düğün mekanları aylar öncesinden ayarlanıyo. gelinlik kiralancakmı alıncak mı hiç bişi belli değil bana 2-3 ayda hallederiz diyo..

tüm hazırlıklarını 3 ayda halleden var mı allah aşkına ???

bi fikir verin bana (

sana benden tavsiye sakın oldu bittiye getirtme bu güzel gününü. bak ben öyle yaptım 2011 in aralığında nişanım oldu. bi an önce yapalım dedik diye nişanıda evde yapmak zorunda kaldık. şimdide eylülde düğünüm olcak hiç bişeyi doru düzgün hazırlayamadık. kaç ay var ama hayla hiç bişey hazır değil. bi beyaz eşyaları aldık kaldık öyle. daha bunun mobilyası var çeyizi var bohçası var ev bulması var. en önemliside gelinliği var. nikah işlemleri var varda var yani. oldu bittiye gelmiyo. kısa zamanda yaptığın zaman bi çok şeyden feragat etmen gerekiyo. bazı hayallerin istediğin gibi olmuo. hızlı hızlı bi çok eksiğin oluo bi çok borcun oluo. zaten bir sürü masraf olcak hiç bişeye para yetmio. hadi buda olmasın. aman buda olmasa ne olur diye bir sürü şeyi kısıyosun. heyecanını bile yaşayamıosun.bu seferde çok eksik oluo her şey bence derim aceleye getirme herşey yavaş yavaş tadına vara vara yaşa bence.

aynı durumda bende varımm.bu kadar olur yani. aynı şekilde bizde yani eşimde boluda düğün salonunda değilde lokal şeklinde nikah istio. benimde nişanlım boluda. ben istanbuldayım. onun akrabası dioki bizim bütün yakınlarımız burda. bide tek oğul nişanlım. kaynanamda bi oğlum var ben burda nikahını kıymak istiyorum diyo. benim taraf ta benimde son kızım. istanbulda gelinlik giyip evinden çıkmıycak mı , oraya nikahsız mı gitcek erkek tarafında nikah mı olurmuş diyo. aslında bi yandan da doğru ben gelinliğimle evimden çıkmak istiyorum. ama nişanlımada üzülüorum biz burda nikahı yaparsak boluda hiç bişey olamıcak. boludan da insanlar buraya gelemez. e bende burdakileri oraya götüremem. bişey duyduk formalite nikah memuru tutuyomuşsun nikah oluomuş gibi nikah kıyıyolar mış. ama resmi nikahtan sonra burda öyle bişey yapalım dedik. ama buseferde belediyeyi ayarlayamıyoruz. hiç bi belediye kabul etmio. çok zor çookkk nası olcak hiç bilmiorum sen bi çare bulursan banada haber et kaç gündür dert aldı beni nası yapcaz nası etcez diye.

zor işler bunlar valla... aman gelinlik giyip çıkacaksın neden öle düşündün ki.. akşama yaparsınız sizde nikahı 6 gibi mesela saat 12 de hazır olursun zaten bolu 5saat falan sürüo bildiğim kadarıyla. formalite nikah iyi olmaz ya bence.
aradan ben çekildim artık laf anlatamamaktan bunaldım.evdekilere dedim karışmıom artık diye.bunun üzerine babam kayınpederimi, kayınvalidemi ve nişanlımı davet etti bize.hafta sonu nişanlımın ailesi geldi neyse ki anlaşmaya varıldı. ben nişanı burda yaptığım için kınada burda olacağı için düğün ve nikah orada olacak. bizim taraftan oraya gelecekler için otobüs kiralanacak.
sende en iyisi öle yap canım aileler gelsin konuşsunlar.yoksa başa çıkılmıo evde kendi kendimi yiyodum kimse beni anlamıo diye.

Allahın iziniyle benimde eylülün ilk yada ikinci haftası olacak düğünüm :) çok heyecanlıyım cok mutluyum Allahım inşallaho günleride nasip eder.

Benimde kendi memleketimde nikahım nişanlımın memleketinde de düğün olacak oradaki salon tutuldu ama biz burada daha tarih almadık,defterler 1 marttan sonra açılıyormuş, 10 hazirana almak istiyoruz, inşallah bi aksilik çıkmaz, çünkü nişanlımın memleketinde 17 haziranda salon tutuldu, nikahımı fatih ali emir kültür merkezinde olmasını istiyorum hayırlısı bakalım

Son düzenleme:
merhaba kızlarr bnim nikahım 2012 eylül diye düşünüyoruz ramazandan sonra olsun dedik şimdiden herkese mutlulularr :))

Benim de mayısta olacak inş. düğün de temmuzda.. Ben nikah için beyaz sade bir elbise giymeyi düşünüyorum. .Havalar da ısınmaya başlar zaten.. Örnek elbise resimleri bulursanız paylaşır mısınız? Şimdiden teşekkürler.. Herkese mutluluklar...

31 agustos kına-1 ağustos nikahım-bir hafta sonra da düğünüm olacak inşallah..

pardon 1 eylül:)

bu akşam saat 19.00'da evleniyorum. inşallah resimlerimi de paylaşırım

merhaba kızlarr bnim nikahım 2012 eylül diye düşünüyoruz ramazandan sonra olsun dedik şimdiden herkese mutlulularr :))

Düğünümüz 2 Temmuz,Nikahımız 24 Mayıs

1 temmuzzz 2012 :))

25 ağustos inşallah hem yıldönümümüz, yada 1 eylül'ü istiyoruz, oda nişan tarihimiz

9 Eylül 2012 inş. ramazan sonrası olsun diye düşündük :)

hayırlı olsun kızlarrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…