Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
üniversitede de aynı şeyler apılıyo cnm murat bey özel sadece istediğin zaman gitme imkanın var biz ümit bey e gidiyoruz baharda polinikliklere o bakıyo zaten...şöyle söyleyeyim bursada gitmediğğim hastane kalmadı çocuk doktorları dahil sonuç yine bahar hast.çünkü bebeği onlar tanıyo tabi benimkiler ameliyatlı ayrı mesele ama yinede oraya götürmekten başka bişey yok zaten nereye gidersek gidelim ümit beye bilgi veriyoruz beni pek tatmin etmiyor kendisi ama bebeklerimi onlar tanıyo en iyisi........

Ben de sırf tanıyor diye bi zaman oraya götürücem açıkçası pek hoşnut değilim. ne bir açıklama yapıyor ne de ilgili davranıyor.

Slm kızlar nasılsiniz,benim oglum 27 haftalık 700 gr doğdu suan 5 aylık düzeltilmiş 2 aylık kilosu 4 kg 630gr sizce nasıl kilosu mama ve benim sutumle besleniyor.

hayırlı geceler arkadaşlar tüm anneler Allah güç kuvvet versin ki güzel yavrularımıza gereken sevgiyi ilgiyi verebilelim.
benim oğlum 32 haftalık dünyaya geldi şuan 8 aylık ama düzeltilmiş 6 aylık durumu iyi bugünlerde dışı çıkacak sağ sola dönüyor ters dönmeye de başladı çeşitli seslerde çıkartıyor vede nesneleride takip ediyor uzaktan birşeyler uzatınca almaya çalışıyor gülüyor sanırım bir kaç haftaya kadarda emekleyecek doktorumuz öyle dedi bir dakika gibi desteksiz oturabiliyor yanlız benim kafama takılan bir durum var bebeğim 4 hafta anne karnında gerilik yaşadı 45 gün küvezde kaldı vede tabiki her bebeğin gelişimi farklı ama yüzüstü yattığı zamanlarda yada uyandığında çok ayaklarını yere vuruyor canın yanmasından da korkuyorum doktorumuza söyledim prematüre olmasaydı farklı düşünüp farklı testleri isterdim ama bebğin prematüre o yüzden gelişimi şuan için normal durup izleyeceğiz dedi lütfen bebeği zamanında bu hareketi yapan varsa lütfen benimle paylaşsın yaşadıklarını ayaklarını çok sert vuruyor yere ama her zaman yapmıyor ya çok yanlız kaldığında yada uyandığında şimdiden teşekürler hayırlı sahurlar

benimkilerde hep yapıyor cnm bu hareketi hatta ben doğlagaz sobasının karşısına geçip vurduruyorum bacakalrı çalışsın diye saçma bişey gibi ama ben yapsam kesin ağlarım çokk sert vuruyolar ne bileyim çok anormal bi davranış gibi görmedim ben hiç
hayırlı geceler arkadaşlar tüm anneler Allah güç kuvvet versin ki güzel yavrularımıza gereken sevgiyi ilgiyi verebilelim.
benim oğlum 32 haftalık dünyaya geldi şuan 8 aylık ama düzeltilmiş 6 aylık durumu iyi bugünlerde dışı çıkacak sağ sola dönüyor ters dönmeye de başladı çeşitli seslerde çıkartıyor vede nesneleride takip ediyor uzaktan birşeyler uzatınca almaya çalışıyor gülüyor sanırım bir kaç haftaya kadarda emekleyecek doktorumuz öyle dedi bir dakika gibi desteksiz oturabiliyor yanlız benim kafama takılan bir durum var bebeğim 4 hafta anne karnında gerilik yaşadı 45 gün küvezde kaldı vede tabiki her bebeğin gelişimi farklı ama yüzüstü yattığı zamanlarda yada uyandığında çok ayaklarını yere vuruyor canın yanmasından da korkuyorum doktorumuza söyledim prematüre olmasaydı farklı düşünüp farklı testleri isterdim ama bebğin prematüre o yüzden gelişimi şuan için normal durup izleyeceğiz dedi lütfen bebeği zamanında bu hareketi yapan varsa lütfen benimle paylaşsın yaşadıklarını ayaklarını çok sert vuruyor yere ama her zaman yapmıyor ya çok yanlız kaldığında yada uyandığında şimdiden teşekürler hayırlı sahurlar

benimkilerde hep yapıyor cnm bu hareketi hatta ben doğlagaz sobasının karşısına geçip vurduruyorum bacakalrı çalışsın diye saçma bişey gibi ama ben yapsam kesin ağlarım çokk sert vuruyolar ne bileyim çok anormal bi davranış gibi görmedim ben hiç

canım sağol biraz içimrahatladı doktorumuz bir prematüre bebeği büyütmek 3 bebek büyütmekle eşit diyor haklı galiba:)her hareketinden şüphe eder oldum tabi şansızlığım hamilelikten başladı güvendiğim doktorum az daha hem benim hemde oğlumun hayatının kaybetmesine neden oluyordu o yüzden çok doktorların söylediğine inanasım gelmiyor Allahtan bu platform var da bilgilenebiliyorum

benim kızım da 11 aylık oldu düzeltilmişi de 9 filan dediğin gibi öyle sert vururdu ki elime gelse can yakacak derece bizde kendi canına üzülürdük ama o tınlamazdı enerjisini atıyor du belki de yürütece koyunca artık o kadar tekmelemiyor..bana hiç sorun gibi gelmiyor aksine maşallah bayağı güçlü diyorum..

benim kızım da 11 aylık oldu düzeltilmişi de 9 filan dediğin gibi öyle sert vururdu ki elime gelse can yakacak derece bizde kendi canına üzülürdük ama o tınlamazdı enerjisini atıyor du belki de yürütece koyunca artık o kadar tekmelemiyor..bana hiç sorun gibi gelmiyor aksine maşallah bayağı güçlü diyorum..

teşekürler verdiğiniz bilgiler için ilk bebeğim birde yavrum çok şey yaşadı herşeyine dikkat ediyorum oğlumu büyütürken ihmal yada hata yapmak istemiyorum oyüzden en ufak bir detay bile kafama takılıyor bizim doktorumuz yüreteçten yana değil o yüzden ben almadım acaba yüreteç kullanmak daha mı iyi? Allahım hepimizin yavrularına uzun sağlıklı hayatlar nasip etsin

Son düzenleme:

teşekürler verdiğiniz bilgiler için ilk bebeğim birde yavrum çok şey yaşadı herşeyine dikkat ediyorum oğlumu büyütürken ihmal yada hata yapmak istemiyorum oyüzden en ufak bir detay bile kafama takılıyor bizim doktorumuz yüreteçten yana değil o yüzden ben almadım acaba dahamı iyi yüreteç kullanmak? Allahım hepimizin yavrularına uzun sağlıklı hayatlar nasip etsin

kızlar merhaba bende 26+3de erken doğum yaptım bugün 19.gün bebeklerim yoğum bakımda kızım 860 oğlum 840 gr doğdu şuan kızım 982 oğlum 942gr kilo alıp veriyolar ama geçmişi okudum sanırım bu normal tek sorunumuz kızım makineye bağlı oksijen alıyor sürekli değil ama son 3gündür makinede daha uzun bi yolumuz var biliyorum günler geçmek bilmiyor beklemek çok zor her tlf çalışında yüreğim hopluyor buraya yazmak istedim çünkü sizinle aynı şeyLERİ YAŞIYORUM:(((

kızlar merhaba bende 26+3de erken doğum yaptım bugün 19.gün bebeklerim yoğum bakımda kızım 860 oğlum 840 gr doğdu şuan kızım 982 oğlum 942gr kilo alıp veriyolar ama geçmişi okudum sanırım bu normal tek sorunumuz kızım makineye bağlı oksijen alıyor sürekli değil ama son 3gündür makinede daha uzun bi yolumuz var biliyorum günler geçmek bilmiyor beklemek çok zor her tlf çalışında yüreğim hopluyor buraya yazmak istedim çünkü sizinle aynı şeyLERİ YAŞIYORUM:(((

sinem gülen yüzleri:)))) düzelt herşey çok güzel olacak inşallah hiç kolay değil biliyorum ama seninkiler maşallah çok güzel gidiyorlar zaten ikizlerde genelde erken doğum oluyor..33 te de doğum yapsan buna benzer tedirginlikleri yaşayabilirdin ki maşallah 27 haftaya rağmen zor zamanları atlattılar inşallah..göreceksin ceviz gibi olucaklar bir bir buçuk ay sabır..

sinem gülen yüzleri:)))) düzelt herşey çok güzel olacak inşallah hiç kolay değil biliyorum ama seninkiler maşallah çok güzel gidiyorlar zaten ikizlerde genelde erken doğum oluyor..33 te de doğum yapsan buna benzer tedirginlikleri yaşayabilirdin ki maşallah 27 haftaya rağmen zor zamanları atlattılar inşallah..göreceksin ceviz gibi olucaklar bir bir buçuk ay sabır..

iinş. cnm zaman geçmek bilmiyOR HELE BUGÜN ÇOK SIKILDIM HABERDE ALAMADIK DOKTora ulaşamadık sabah artık akşama inş.alabilcekmiyim kucağıma koklayabilcekmiyim acaba rabbim cümlesininkini korusun benimkileride

çok geçmiş olsun inşallah evlatlarınız yakın zamanda yanınızda olurlar Rabbim hepimizin evlatlarını korusun

selam sevgili anneler,
Nasılsınız?Biz büyümeye devam ediyoruz.Kilo ve boy gerilimini attım.Boy ve kilo hiççç umrumda değil.Şimdide motor hareketlere taktım kafayı.Benimle aynı düzeltilmiş ayda olan anneler;bebekleriniz tay taylıyor mu,kac kelime söylüyor?,nasıl oynuyor..vb

selam sevgili anneler,
Nasılsınız?Biz büyümeye devam ediyoruz.Kilo ve boy gerilimini attım.Boy ve kilo hiççç umrumda değil.Şimdide motor hareketlere taktım kafayı.Benimle aynı düzeltilmiş ayda olan anneler;bebekleriniz tay taylıyor mu,kac kelime söylüyor?,nasıl oynuyor..vb

selam sevgili anneler,

merhaba bende bu forma 2.kez yazıyorum sizinle bebeklerimiz aynı hafa doğmuş ve grlarıda hemen hemen aynı benimkiler ikiz yanlız size sormak istediğim kaç günde çıktınız hastaneden solunum cihazına bağlımıydı bebeğiniz benim kızım 4gündür cihaza bağlı bugün 20. hastanede kiloları kızım 920gr oğlumda 952gr çok korkuyorum bişey olucak diye siz yaşadıklarınızı biraz anlatırmısınız nelerle karşılaştınız

Slm cnm benim oglumda 34 haftalikken dogdu ve bende de gelisme veriligi vardi 1.5 kilo dogdu.bizimkide deli gibi vuruyo ayaklarini yeere ama bende hic onemsemedim.bacaklarini cok iyi kullaniyo bisi alcagi zaman once bacaklariyla aliyo sonra eline getiyo.yani her bebegin gelisimi farkli tabi ama ayaklarini yere vurmasi bi anormallik isareti diil bence.aklina kotu syler getirme

selam sevgili anneler,

Cnm bebegin nekdarlik benim kizim 15 aylik duzeltilmis 10 gun sonra yasina giricek

Slm kızlar bi sorum olacak ya,bende 27 haftalık 700 gr 33 cm boyunda bebegim doğdu, 5 aylık düzeltilmiş 2 ay 17 günlük ,suan kilosu 4 kg 700 gr boyu 56 cm mama ve çok az benim sutumle besleniyor sizce kilosu nasıl cokmu geride,birde sutum yok denecek kadar azaldı pompayla çekip veriyordum,geri getirmek için.sutumu ne yapmalıyım bilginiz varmı cvp yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler..

Back