Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
offf ıstahsızlık kotu... Bızım bebısler akran sayılır :D benım kızım agzında bır tane dıs yok delı oluyorum halaa kocakarı gıbı yemek yıyo:D benımkı ınek sutune basladıgımdan berı epey topladı ıstahıda fena deıl ama bıraz daha tombullassa hıc fena olmass... Emeklıo ama ısım daha zorlastı kablolar vs herseyı cekıstırıyo zıllı... 3 gundurde masallah koltukta oturuyorken tutunup ayaga kalmaya basladı yuruteclede yuruyo baya.. Benımkı emzık almıo onun emzıgı parmagı:D herseyı yedırıyorum degısık tatlar falan dun aksam un helvası yaptım pekmezlı bayıla bayıla yedı tabııı bende cok sewındırık oldum:D ama kılo almıo bu yuzdende sınır oluyorum:(

sıcakta çıkarmasın diş zaten beklesin:) bizde 6tane oldu 2altta 4 üstte:) inek sütüne başladın mı canım ben kararsızım devam sütü mü alsam devam maması mı inek sütü mü diye canım boyları uzuyo ya kilolarını gözstermiyolar benimkilerde kiloda1aydır falan değişme yok ama boyları uzadığı için zayıf duruyolar hele yürümeye başlarlarsa hiç almazlar bence kilosu ne kadar bu kadar dert etme yada doktoruna söyle iştah açıcı balık yağı falanda verebilr bende artık tüm yediklerimizden tadımlıkta olsa veriyoum oğlan çok fena bizde pütürlü şeyleri hala zorlanarak yiyo ama allahtan kusmuyo buda bişey eline verirsen hiç bakmıyo pütür falan bu ara italyan eriğine ve kayısıya taktık çok güzel yiyolar salatalık ve krakeride çok seviyolar akşamlarıda ağır vermemeye alışıyorum çünkü sütsüz uyumuyolar zaten yemeğin üstüen ağır olmasın diye yoğurdu akşama aldım yada muhallebi

sıcakta çıkarmasın diş zaten beklesin:) bizde 6tane oldu 2altta 4 üstte:) inek sütüne başladın mı canım ben kararsızım devam sütü mü alsam devam maması mı inek sütü mü diye canım boyları uzuyo ya kilolarını gözstermiyolar benimkilerde kiloda1aydır falan değişme yok ama boyları uzadığı için zayıf duruyolar hele yürümeye başlarlarsa hiç almazlar bence kilosu ne kadar bu kadar dert etme yada doktoruna söyle iştah açıcı balık yağı falanda verebilr bende artık tüm yediklerimizden tadımlıkta olsa veriyoum oğlan çok fena bizde pütürlü şeyleri hala zorlanarak yiyo ama allahtan kusmuyo buda bişey eline verirsen hiç bakmıyo pütür falan bu ara italyan eriğine ve kayısıya taktık çok güzel yiyolar salatalık ve krakeride çok seviyolar akşamlarıda ağır vermemeye alışıyorum çünkü sütsüz uyumuyolar zaten yemeğin üstüen ağır olmasın diye yoğurdu akşama aldım yada muhallebi

vala cnm ınek sutu verıyorum dr devam sutu fasa fıso dedı kansızlıgı falanda ıyı cıkına ınek sutune basladım 2 aydır epey topladı aslında enson 8kıloydu boyuda 75cm dı agustos sonu gıdıcem dra 1.5 yas asısı var... Bende yasımda dıs cıkarmısım dr ustune 2 ay daha koy dedı zaten ama herseyı kafaya takıoruz malum neler yasadık:) puturlu yıyo benımkı cok nadır oguruyo ama 2 gundır sıcaklardan ıstahı yok sıvı gıdalar ıstıyo hep.. Ben 5 aylıkken basladım ek gıdaya hemen hemen herseyıde tattırdım sımdı lahmacun kır pıdesı bılle yedırıyorum:D yogudu aksama doru yedırıyorum bende aksam ya muhallebı yada corba yedırıyorum fakat hergun yemegının yada corbasının yanına orta boy bır tane ızgara kofte yedırıyorum ve gun asırı pekmez verıorum haftada 3 gunde bal verıoyrum ama bı cay kasıgı sutune koyuyoruz oglen uykularında bu ara sebzede yok cocuk fasulye ve semızotundan bıktı bugun kıymalı bezelye yedırdım ama tabı hersey zorla ısrar kıyamet bıde calısıyorum ısten gelınce sınır harbı yasıyorum:D senınkıler kac kılo suan durumları nasıl motor hareketlerı falan?

Merhaba prematüre anneleri. Ben de 12 Haziran'da 30 haftalık oğlumu doğurdum. 1370 gr doğdu, hala küvezde şuan 1680 gr. hemşireler durumunun iyi olduğunu söylüyor küvez içi oksijen alıyor bunun dışında herşey iyi. hatta biberon için ağlıyor :) Hergün gidiyorum yanına, sohbet ediyorum oğlumla, güçlü oğlum kuvvetli oğlum diye seviyorum onu. Çok gayretli benim oğlum, çok kuvvetli. bazen prematüre annesi olduğum için kendimi şanslı görüyorum çünkü diğer çocuklardan daha güçlü bi oğlum var benim.
Ama çok endişeliyim, oğlum için endişeleniyorum. Testlerinin yapılacağı günü korkuyla bekliyorum, eve geldiğinde nasıl bakarım, ya hastalanırsa ya kötü bişey olursa diye çok korkuyorum. Küvez günleri çok zor ama belki de prematürlüğün en kolay safhasıdır küvez, belki de evde daha büyük zorluklar bekliyor bizi bilemiyorum. Bu korkuları bu endişeyi nasıl atıcam üstümden bilmiyorum. Allahım herkesin yardımcısı olsun, erken doğum tehtidi ile hastanede yatanların, küvezde bebeğini bırakıp eve giden annelerin ve bebeğini küvezden çıkarıp eve götürenlerin.

Allah sabır versin cnm bende 30hf doğum yaptım hep o testlerin sonuçlarının ya kötü çıkarsa diye bekledim korktuğumda başıma geldi oğlum beyin kan. geçirdi 2kere beyin ameliyatı kızımda 2 kere lazer oldu gözlerinden ameliyatlar hastaneler gerçektende küvezde kaldıkları hiç bişey değil asıl olay taburcu olunca başlıyo işin acı gerçeği bu benim hep erken doğum korkum vardı ikiz diye doğdular olduklarında erken doğum riskleri onlarda oldu şuan çok şükür iyiz o günleri nasıl geçirdiği bile bilmiyorum çok zordu gerçekten ama benim yaşadıklarımı yaşayacak diye bişey yok inşallah sorunsuz geçirirsin....
Merhaba prematüre anneleri. Ben de 12 Haziran'da 30 haftalık oğlumu doğurdum. 1370 gr doğdu, hala küvezde şuan 1680 gr. hemşireler durumunun iyi olduğunu söylüyor küvez içi oksijen alıyor bunun dışında herşey iyi. hatta biberon için ağlıyor :) Hergün gidiyorum yanına, sohbet ediyorum oğlumla, güçlü oğlum kuvvetli oğlum diye seviyorum onu. Çok gayretli benim oğlum, çok kuvvetli. bazen prematüre annesi olduğum için kendimi şanslı görüyorum çünkü diğer çocuklardan daha güçlü bi oğlum var benim.
Ama çok endişeliyim, oğlum için endişeleniyorum. Testlerinin yapılacağı günü korkuyla bekliyorum, eve geldiğinde nasıl bakarım, ya hastalanırsa ya kötü bişey olursa diye çok korkuyorum. Küvez günleri çok zor ama belki de prematürlüğün en kolay safhasıdır küvez, belki de evde daha büyük zorluklar bekliyor bizi bilemiyorum. Bu korkuları bu endişeyi nasıl atıcam üstümden bilmiyorum. Allahım herkesin yardımcısı olsun, erken doğum tehtidi ile hastanede yatanların, küvezde bebeğini bırakıp eve giden annelerin ve bebeğini küvezden çıkarıp eve götürenlerin.

Allah sabır versin cnm bende 30hf doğum yaptım hep o testlerin sonuçlarının ya kötü çıkarsa diye bekledim korktuğumda başıma geldi oğlum beyin kan. geçirdi 2kere beyin ameliyatı kızımda 2 kere lazer oldu gözlerinden ameliyatlar hastaneler gerçektende küvezde kaldıkları hiç bişey değil asıl olay taburcu olunca başlıyo işin acı gerçeği bu benim hep erken doğum korkum vardı ikiz diye doğdular olduklarında erken doğum riskleri onlarda oldu şuan çok şükür iyiz o günleri nasıl geçirdiği bile bilmiyorum çok zordu gerçekten ama benim yaşadıklarımı yaşayacak diye bişey yok inşallah sorunsuz geçirirsin....

Ah bu korku beni mahvediyor ya oğluma bişey olursa ya kalıcı bi problem olursa... çok korkuyorum ve hep güçlü olmaya çalışmak, insanlara karşı dik durmak çok zor. Bu günler geçsin Allahım oğlumun artık sağlıklı olduğundan emin olduğum günler gelsin.

geçen gülerde hemşireye sordum daha erken dedi. yarın özellikle bunun için doktorla görüşelim en iyisi. gerçi onlar her takibini yapıyordur güveniyorum doktorlara da hemşirelere de ama merak, endişe, korku bunlar insanı yiyip bitiriyor.
bugün daha iyi gördüm yavrumu 10 gram bile alsa fark ediliyor, güzel oğlum benim atlatıcaz bugünleri inşallah

inşallah atlatırsınız allahın izniyle ama ısrarcı ol ben yaşadıklarımdan sonra hiçbir doktora güvenmiyorum prof lar dahil açıklamaları beni tatmin etmiyor artık özel hastaneler bile yani
geçen gülerde hemşireye sordum daha erken dedi. yarın özellikle bunun için doktorla görüşelim en iyisi. gerçi onlar her takibini yapıyordur güveniyorum doktorlara da hemşirelere de ama merak, endişe, korku bunlar insanı yiyip bitiriyor.
bugün daha iyi gördüm yavrumu 10 gram bile alsa fark ediliyor, güzel oğlum benim atlatıcaz bugünleri inşallah

moontorrent, başka bir konuda gördüm Bahar Hastanesi'nde kalmış galiba bebeklerin. Benim oğlum da Bahar yeni doğanda. dikkat etmem gereken, özellikle takip etmem, sormam, üstünde durmam gereken şeyler neler ? Bir de Bülent Bey nasıl bir doktor ? taburcu olduktan sonra ona götürmeyi düşünüyorum ama hiçbi bilgim yok

beyin usg iste yapıldımı diye sor çok önemli benim oğlumun 20 gün sonra beyin usg çekildiğinde beyin kan. olduğunu anlamışlar benim araştırıpta öğrendiğim erken doğan bebeklerde 3 gün ara ile usg çekiliyo doğum hikayeni yazsana cnm bülent bey süper ötesi bi doktor ama sadece kadın doğum katında polinik doktorları ümit bey o bakıyo yani çok anlatılcak şey var 2 satırla bitmez cnm
moontorrent, başka bir konuda gördüm Bahar Hastanesi'nde kalmış galiba bebeklerin. Benim oğlum da Bahar yeni doğanda. dikkat etmem gereken, özellikle takip etmem, sormam, üstünde durmam gereken şeyler neler ? Bir de Bülent Bey nasıl bir doktor ? taburcu olduktan sonra ona götürmeyi düşünüyorum ama hiçbi bilgim yok

Son düzenleme:
bugüne kadar yapılan tetkikleri ve bundan sonra yapılacakları sorayım
1 aydır iyi yavrum, bundan sonra da ciddi bi problem olmaz değil mi. rop korkutuyor beni. Allahın takdiri ne diyebiliriz ki
müsait bi zamanımda konu açıp baştan sona herşeyi anlatmak istiyorum ama duygularım (özellikle kızgınlığım) öyle yoğun ki yazmaya kalkınca o günleri yeniden yaşıyor, yazamıyorum.

ayrıca oksijen alma durumu nasıl kilosu anladım cnm benim yaşadıklarımı bir bilsen sen baharda mı gidiyodun kontrollerine ben tanıdıklar sayesinde orda doğum yaptım kontrollere bile oraya gitmiyodum iç organlarının byin usg sini sor muhakkak yapılmış olması gerekirdi benim bildiğim roptan korkma bak benim kızım 2 kerede göz ameliyatı düzeliyo korktuğum gibi olmadı yani çok şükür bugünlerimize...
bugüne kadar yapılan tetkikleri ve bundan sonra yapılacakları sorayım
1 aydır iyi yavrum, bundan sonra da ciddi bi problem olmaz değil mi. rop korkutuyor beni. Allahın takdiri ne diyebiliriz ki
müsait bi zamanımda konu açıp baştan sona herşeyi anlatmak istiyorum ama duygularım (özellikle kızgınlığım) öyle yoğun ki yazmaya kalkınca o günleri yeniden yaşıyor, yazamıyorum.

Son düzenleme:
Çok şükür oksijeni çıkardılar üç gündür. ilk zamanlar 2-3 gün bağırsak problemi olmuştu serumla beslendi o da düzeldi bunun dışında bi sorunla karşılaşmadık. hep genel durumu iyi dediler. biz de ne soracağımızı bilmediğimiz için bişey sormadık. bide aslında ben çok fazla kurcalamadım, araştırıp soruşturmadım olumsuz cevaplar almaktan korktuğum için. sadece Bülent Beye 15-20 günlükken görme ve işitme sorunu olur mu diye sormuştum o da bunun için çok erken biz zaten testlerini yapıcaz çıkarmadan önce demişti. Ben bide evdeki bakımı nasıl olur diye düşünüyorum şimdi yokmuş ama apneden de çok korkuyorum. heralde hiç gözümü kırpmadan bakarım çocuğa 24 saat :)
Ben baştan beri hep Bahara gittim Nagihan Hanım'ın hastasıydım. doğumuma Hilal Cankılıç girdi. Senin doğumunu kim yaptırdı ?
Şimdi oğluma gidiyorum döndüğümde anlatıcam, yavrucuğum bekler beni gözü yoldadır :)

nagihan hn yaptı üstelik evlendiğim yıl gidipte beğenmemiştim kendisini ama kısmet işte onun eline kaldım ramazan bayramına 2gün kala hiçbir hastane beni kabul etmedi ortada kalmıştım 3 canla apneden korkma düzelmeden çıkmaz ama benimkiler 10 gün falan almıştı oksijen ciğerlerle ilgili bi sıkıntımız yoktu çok şükür oğlumda hast. taburcu olurken işitme testinden kalmıştı çok üzülmüştüm ama benm oğlum 80 küsür gün kaldığı için kulakları pislikten tıkanmış o yüzden testten kalmış temizle temizle bi hal olmuştu şimdi duyuyo çok şükür:1::1::1:
Çok şükür oksijeni çıkardılar üç gündür. ilk zamanlar 2-3 gün bağırsak problemi olmuştu serumla beslendi o da düzeldi bunun dışında bi sorunla karşılaşmadık. hep genel durumu iyi dediler. biz de ne soracağımızı bilmediğimiz için bişey sormadık. bide aslında ben çok fazla kurcalamadım, araştırıp soruşturmadım olumsuz cevaplar almaktan korktuğum için. sadece Bülent Beye 15-20 günlükken görme ve işitme sorunu olur mu diye sormuştum o da bunun için çok erken biz zaten testlerini yapıcaz çıkarmadan önce demişti. Ben bide evdeki bakımı nasıl olur diye düşünüyorum şimdi yokmuş ama apneden de çok korkuyorum. heralde hiç gözümü kırpmadan bakarım çocuğa 24 saat :)
Ben baştan beri hep Bahara gittim Nagihan Hanım'ın hastasıydım. doğumuma Hilal Cankılıç girdi. Senin doğumunu kim yaptırdı ?
Şimdi oğluma gidiyorum döndüğümde anlatıcam, yavrucuğum bekler beni gözü yoldadır :)

Aman Allah korusun yavruları.
Gittim oğluma, hemşireye sordum ultrasonları hep yapıldı bi problem yok dedi. çıkarken Bülent Beyle karşılaştık, ropu sordum yarın ya da öbürgün Doruktan Murat Beyi çağırıp yaptırcaz dedi. Önce Allaha sonra onlara emanet yavrum.
Demek sen de nagihanzedesin :D ah o beni ne kadar üzdü, çocuğumun hatrına beddua etmiyorum ona Allaha havale ediyorum. Çok şükür ki tam istediğim gibi doğumuma o girmedi, Hilal Hanım o sıkıntılardan sonra doğum esnasında çok rahatlattı beni doğumum güzel geçti Allaha şükür. Bahar Hastanesinden çok memnun kaldım ben, temizliği, yemekleri, hemşireleri, bütün çalışanları, uygun ücreti, yeni doğan yoğun bakım imkanı herşeyi çok iyi ama bi Nagihan Hanımdı o da beni buldu

oğlum pazartesi 9 temmuz saat 09:30 doğdu, 31+5 haftasında, 1390 gramla ve şu an 1270 grama geldi, solunum sıkıntısı var ilaç verildi ve makineye bağlı.
prematüre bebekler ne zaman kilo almaya başlarlar? bilginiz var mı kızlar?

oğlum pazartesi 9 temmuz saat 09:30 doğdu, 31+5 haftasında, 1390 gramla ve şu an 1270 grama geldi, solunum sıkıntısı var ilaç verildi ve makineye bağlı.
prematüre bebekler ne zaman kilo almaya başlarlar? bilginiz var mı kızlar?

kittys merhaba geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün bebeğini. benim oğlum da 1370 gr doğmuştu 33 gün önce şuan 1675 gr ne zaman kilo almaya başladı bilmiyorum ilk günler şoktaydım :) ne kadar zamanda kaç kilo alacağı da bebekten bebeğe fark gösterir sanırım. ama sen şimdi kilosunu düşünme eninde sonunda kilo alırlar Allah sağlık sıhhat versin bebeklerimize.

sevindim canım yapıldıysa bir problem olsa söylerlerdi heralde doruktan murat bey geliyo ama uludağ üniversiteside bakıyo ambulansla götürüyolar murat bey benim zamanımda 250 tl almıştı 3 kontrol yapıyo geldikten sonra hoş gerçi şuan bile murat beye götürüyorum ben istersen sen bilirsin uludağ üniv. meral yıldız bakıyo ALLAH korusun bi problem çıkarsa zaten bursada sadece meral yıldız yapıyo ameliyatları bilgin olsun başka aklına takılan bişey olursa sorabilirsin herzaman banada senin durumundayken biri yardımcı olsa sorularıma cevap verse heralde dünyalar benim olurdu çok zor bir süreç çünkü ben ayrıca erken doğumun en kötü risklerini yaşadım....nagihan hn nöbetçiymiş ben doğuma gittiğinde benim ameliyatım iyi geçmiş çok şükür çünkü çoğul gebelikte bebeklerin oksijensiz kalma durumu rahim alma olayları hep oluyo ayrıca ben şevket yılmazın doğumhanesinde 4 saat bekledim suyum bitmişti küvez bulamıyolardı çok zor çok zor geçirdim çok şükür geçti hepsi ....
Aman Allah korusun yavruları.
Gittim oğluma, hemşireye sordum ultrasonları hep yapıldı bi problem yok dedi. çıkarken Bülent Beyle karşılaştık, ropu sordum yarın ya da öbürgün Doruktan Murat Beyi çağırıp yaptırcaz dedi. Önce Allaha sonra onlara emanet yavrum.
Demek sen de nagihanzedesin :D ah o beni ne kadar üzdü, çocuğumun hatrına beddua etmiyorum ona Allaha havale ediyorum. Çok şükür ki tam istediğim gibi doğumuma o girmedi, Hilal Hanım o sıkıntılardan sonra doğum esnasında çok rahatlattı beni doğumum güzel geçti Allaha şükür. Bahar Hastanesinden çok memnun kaldım ben, temizliği, yemekleri, hemşireleri, bütün çalışanları, uygun ücreti, yeni doğan yoğun bakım imkanı herşeyi çok iyi ama bi Nagihan Hanımdı o da beni buldu

Back