Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
geçmiş olsn cnm 2 haftayı bi atlatın Allahın izniyle ondan sonra başlıyo benimkiler öle olmuştu
oğlum pazartesi 9 temmuz saat 09:30 doğdu, 31+5 haftasında, 1390 gramla ve şu an 1270 grama geldi, solunum sıkıntısı var ilaç verildi ve makineye bağlı.
prematüre bebekler ne zaman kilo almaya başlarlar? bilginiz var mı kızlar?

sevindim canım yapıldıysa bir problem olsa söylerlerdi heralde doruktan murat bey geliyo ama uludağ üniversiteside bakıyo ambulansla götürüyolar murat bey benim zamanımda 250 tl almıştı 3 kontrol yapıyo geldikten sonra hoş gerçi şuan bile murat beye götürüyorum ben istersen sen bilirsin uludağ üniv. meral yıldız bakıyo ALLAH korusun bi problem çıkarsa zaten bursada sadece meral yıldız yapıyo ameliyatları bilgin olsun başka aklına takılan bişey olursa sorabilirsin herzaman banada senin durumundayken biri yardımcı olsa sorularıma cevap verse heralde dünyalar benim olurdu çok zor bir süreç çünkü ben ayrıca erken doğumun en kötü risklerini yaşadım....nagihan hn nöbetçiymiş ben doğuma gittiğinde benim ameliyatım iyi geçmiş çok şükür çünkü çoğul gebelikte bebeklerin oksijensiz kalma durumu rahim alma olayları hep oluyo ayrıca ben şevket yılmazın doğumhanesinde 4 saat bekledim suyum bitmişti küvez bulamıyolardı çok zor çok zor geçirdim çok şükür geçti hepsi ....

Sağol canım teşekkür ederim gerçekten bu zamanda insan kendisini anlayan tecrübeli insanların desteğine, yardımına ihtiyaç duyuyor.
yarın bu muayaene işini de detaylı soralım. Olduğu yerde muayane olması daha iyidir değil mi gerek var mı acaba üniversiteye götürmeye

sen bilirsin cnm dediğim gibi problem çıkarsa zaten üniversiteye gönderiyolar bende oğlanı küvezde baktırmıştım sadece ücretli işte hatta geçen hafta çarşamba murat bey yaptı yaş kontrollerini iyi geçti çok şükür:nazar:
Sağol canım teşekkür ederim gerçekten bu zamanda insan kendisini anlayan tecrübeli insanların desteğine, yardımına ihtiyaç duyuyor.
yarın bu muayaene işini de detaylı soralım. Olduğu yerde muayane olması daha iyidir değil mi gerek var mı acaba üniversiteye götürmeye

3 gün önce bi telefon geldi hastaneden taburcu olacak bugün diye. Heyecnla telaşla aldık yavrumuzu şimdi oğlumla evimizdeyiz çok şükür bi sıkıntı yok. ropta sorun çıkmadı, işitme testini geçemedi ama sık görülen bişeymiş korkmanıza gerek yok dedi doktor. ikinci işitme testi için çocuk hastanesine gidicez. iyi olacak inşallah. Allah herkesi yavrusuna kavuştursun

benim oğlumda kalmıştı ama duyuyo çok şükür gözün aydın cnm
3 gün önce bi telefon geldi hastaneden taburcu olacak bugün diye. Heyecnla telaşla aldık yavrumuzu şimdi oğlumla evimizdeyiz çok şükür bi sıkıntı yok. ropta sorun çıkmadı, işitme testini geçemedi ama sık görülen bişeymiş korkmanıza gerek yok dedi doktor. ikinci işitme testi için çocuk hastanesine gidicez. iyi olacak inşallah. Allah herkesi yavrusuna kavuştursun

Henüz özel mesaj yazamıyorum :(
sormak istediğim çok şey var. Hemşireleri, 2 satte bir emzir yorulunca biberonla 30-40 cc sütünü ya da mamasını ver demişlerdi. Bizim ufaklık asla uykudayken emmiyor saatlerce uyuyor, canı isteyince uyanıp emiyor. sık emmiyor ama özellikle geceleri doymak bilmiyor. bu gece 5 saat uyudu sonra uyanıp emdi, arkasından 40 cc süt verdim, bidaha emdi doymayınca 30 cc mama verdim. acaba dedikleri gibi 2 saatte bir beslemeli miyim yoksa uykusunu hiç bölmeden acıkmasını mı beklemeliyim. Büyüklerin dediğine göre uyku bebekleri daha çabuk büyütürmüş ne dersiniz.

ahh cnm ya ne uğraştım sen bilsen emmez emzirmeye çalış bende her gittiğimde bu 2 saate bir emziyo siz nasıl veriyodunuz diye çok sinir oluyodum beceremiyom diye ama zaman gerçekten herşeyin ilacı zaman uykuda emzir olmuyo onların dediği gibi yani çok uğraştım ama şimdi gazlarınız başlar antibiyotiklerin etkisi geçince oda çok zor birde premitüre daha kendini anne karnında sandığı için bilmiyo yani devamlı uyuması bu yüzden hiç kilo almayacak sandım ilk zamanlar ama yavaş yavaş oluyo hepsi
sormak istediğim çok şey var. Hemşireleri, 2 satte bir emzir yorulunca biberonla 30-40 cc sütünü ya da mamasını ver demişlerdi. Bizim ufaklık asla uykudayken emmiyor saatlerce uyuyor, canı isteyince uyanıp emiyor. sık emmiyor ama özellikle geceleri doymak bilmiyor. bu gece 5 saat uyudu sonra uyanıp emdi, arkasından 40 cc süt verdim, bidaha emdi doymayınca 30 cc mama verdim. acaba dedikleri gibi 2 saatte bir beslemeli miyim yoksa uykusunu hiç bölmeden acıkmasını mı beklemeliyim. Büyüklerin dediğine göre uyku bebekleri daha çabuk büyütürmüş ne dersiniz.

Onlar orda sondayla basıyolar tabii sütü mideye iniveriyor ben 1 saat uğraşıyorum çocuk yorgun düşüyor. iki gündür gazı başladı çok acı çekiyor :( bugün kontrole gittik durumu iyi çok şükür 300 gr almış evde ama bisürü vitamin verdi doktorumuz nasıl yapıcaz bakalım. Folbiol hakkında bir bilginiz var mı tablet, 1/4ünü vericem suda eriterek ne kadar suda eriticem acaba?

ehlikeyif Folbiol ben mamaya katıyodum ama kusuyodular sende mamaya dene istersen birde su ver bence çok sıcak havalar böbreklerine iyi gelir benim bebeklerin böbreklerinde taş vardı çok şükür oğlanın azaldı kızında takipte sırf küvezde yoğun şekilde antibiyotik aldıklarından nekadar kısa sürede başlarsan o kadar iyi ayrıca ben 2 ayda 1 bütün organlarının usg lerini çektiriyorum hep takip hep takip

bebeğim 16 günden beri kuvözde, gecen günler 65 gr aldı ve 1500 gr geldi çok sevindik
ama dün 5 gr ve bugün 45 gr verince moralımız bozuldu, doktora sorduk normal dedi, sizce bu normal mı? sizin bebekleriniz kilo almaya başlayınca verdiler mı?

bebeğim 16 günden beri kuvözde, gecen günler 65 gr aldı ve 1500 gr geldi çok sevindik
ama dün 5 gr ve bugün 45 gr verince moralımız bozuldu, doktora sorduk normal dedi, sizce bu normal mı? sizin bebekleriniz kilo almaya başlayınca verdiler mı?

Evet çok normal bizimki de öyleydi iki ileri bi geri mehter takımı gibi nasıl olcak bu böyle diyordum ama oluyor :) Hiç merak etme

ehlikeyif Folbiol ben mamaya katıyodum ama kusuyodular sende mamaya dene istersen birde su ver bence çok sıcak havalar böbreklerine iyi gelir benim bebeklerin böbreklerinde taş vardı çok şükür oğlanın azaldı kızında takipte sırf küvezde yoğun şekilde antibiyotik aldıklarından nekadar kısa sürede başlarsan o kadar iyi ayrıca ben 2 ayda 1 bütün organlarının usg lerini çektiriyorum hep takip hep takip

Bir de vitagil var onu şırıngayla ağzına verdiğimde çıkarıyor acaba multitabs gibi onu da mamasına katsam olur mu ? hemşireler suya gerek yok dedi ama ben de vermek istiyorum günde ne kadar su vereyim

herhalde bu msj bana göndermişsin öncelikle burda saçma bir sayfa var msj ahkkını doldurmak için oraya gir aa ık falan yaz msj kakkını doldur canım özelden msj at daha kolay haberleşiriz valla bence besle ben arad uyandırırdım uyandırmadan emmiyor mu?besle yine uyut tekrar banada hep öyle dediler ilk ay çok az kilo aldı aman o büyükler çok biliyor bunlar özel bebekler canım sana özelden face adresimi göndereceğim ekle beni prematüre grubumuz var seninle birlikte doğum yapan ve deneyimlerinden faydalanabileceğin çok kişi birde mama olarak ne veriyorsun prematil var bizim geç haberimiz oldu acayip kilo aldırıyor pre aptamil değil prematil ayrı aklında bulunsun birde eoprotin var anne sütünün besleyiciliğini arttırıyor oda çok etkili bol bol besle çocuğunu

herhalde bu msj bana göndermişsin öncelikle burda saçma bir sayfa var msj ahkkını doldurmak için oraya gir aa ık falan yaz msj kakkını doldur canım özelden msj at daha kolay haberleşiriz valla bence besle ben arad uyandırırdım uyandırmadan emmiyor mu?besle yine uyut tekrar banada hep öyle dediler ilk ay çok az kilo aldı aman o büyükler çok biliyor bunlar özel bebekler canım sana özelden face adresimi göndereceğim ekle beni prematüre grubumuz var seninle birlikte doğum yapan ve deneyimlerinden faydalanabileceğin çok kişi birde mama olarak ne veriyorsun prematil var bizim geç haberimiz oldu acayip kilo aldırıyor pre aptamil değil prematil ayrı aklında bulunsun birde eoprotin var anne sütünün besleyiciliğini arttırıyor oda çok etkili bol bol besle çocuğunu

Çok teşekkür ederim mail adresini arattım facede çıkmadı. hemşiremiz preaptamil alın dedi ben de eşime aynı öyle söyledim o prematil almıştı yanlış mamayı mı veriyorum acaba diye düşünüyordum sağol içimi rahatlattın. şu face işini halledelim gruplara üye olmayı çok istiyorum. mail yazıcam sana face adresimi eklersin beni ordan olur mu

hayırlı ramazanlar arkadaşlarım bu mübarek bereket ayında evladının sağlık haberini bekleyen tüm anneleri Rabbim güldürsün hepimizin evlatlarına da uzun sağlıklı hayatlar nasip etsin.benim bebeğim 36 haftalık dünyaya geldi fakat anne karnında 4 hafta geri kaldığı için 32 haftlalık olarak kabul ediliyor doktorumuz tarafından.8 aralıkta dünyaya geldi şuan 7 aylık fakat düzeltilmiş 5 aylık dönme hareklerinin tamamını yapıyor daha emeklemedi ve dışı çıkmadı ama doktor kısa sürede emekleyebileceğini söyledi.çocuk nörülüğü şimdiki gelişimin iyi olduğunu söyledi aynı şeyi gelişimsel pediyatri bölümüde söyledi.yanlız son günlerde sırt üstü yatarken ayaklarını çok kötü vuruyor endişelenmeye başladım neden acaba vuruyor bu taraz bir durum yaşayan annemiz varsa bana bilgi verebilirmı? hayırlı ramazanlar

Son düzenleme:
vitagili de zorla veriyodum hiç severek içmediler mamaya katsan nasıl olur bilmiyorum ben sadece folbiol veriyodum hastanede tabi serumla karşılanıyodu ne kadar içerse o kadar ver cnm havalar çok sıcak su kötü bişey değil sonuçta
Bir de vitagil var onu şırıngayla ağzına verdiğimde çıkarıyor acaba multitabs gibi onu da mamasına katsam olur mu ? hemşireler suya gerek yok dedi ama ben de vermek istiyorum günde ne kadar su vereyim

moontorrent,2. rop muayenesini yaptırdık. murat bey kötü bi durum yok takip edicez dedi acaba fakülteye gitsek mi nasıl bir yol izlemeliyiz. bir de hangi çocuk doktoruna gidiyorsunuz siz ? ben değişmek istiyorum doktoru acaba kuvözde kaldığı hstanenin doktoruna gitmesi mi daha iyi diye düşünüyorum

üniversitede de aynı şeyler apılıyo cnm murat bey özel sadece istediğin zaman gitme imkanın var biz ümit bey e gidiyoruz baharda polinikliklere o bakıyo zaten...şöyle söyleyeyim bursada gitmediğğim hastane kalmadı çocuk doktorları dahil sonuç yine bahar hast.çünkü bebeği onlar tanıyo tabi benimkiler ameliyatlı ayrı mesele ama yinede oraya götürmekten başka bişey yok zaten nereye gidersek gidelim ümit beye bilgi veriyoruz beni pek tatmin etmiyor kendisi ama bebeklerimi onlar tanıyo en iyisi........
moontorrent,2. rop muayenesini yaptırdık. murat bey kötü bi durum yok takip edicez dedi acaba fakülteye gitsek mi nasıl bir yol izlemeliyiz. bir de hangi çocuk doktoruna gidiyorsunuz siz ? ben değişmek istiyorum doktoru acaba kuvözde kaldığı hstanenin doktoruna gitmesi mi daha iyi diye düşünüyorum

Back