merhaba bende bu forma 2.kez yazıyorum sizinle bebeklerimiz aynı hafa doğmuş ve grlarıda hemen hemen aynı benimkiler ikiz yanlız size sormak istediğim kaç günde çıktınız hastaneden solunum cihazına bağlımıydı bebeğiniz benim kızım 4gündür cihaza bağlı bugün 20. hastanede kiloları kızım 920gr oğlumda 952gr çok korkuyorum bişey olucak diye siz yaşadıklarınızı biraz anlatırmısınız nelerle karşılaştınız
selam,
Hayırlı olsun,Allah analı babalı büyütsün ve tez zamanda sağlıkla kavuştursun sizi.65 gün sonra çıktık.Ancak yine aynı haftaDA doğan bir bebek 1 ayda çıktı.Her bebek aynı değil.Solunumda 21 gün kaldık.Zira akciğer enfeksiyonu geçirdi,tekrar yoğun bakıma alındı.Başınıza gelicekleri anlatayım size,yoğun bakım doktorları gibi konuşacağım ama..
Beyin kanaması geçirmemişler maşallah artık geçirmezler
Kan verilecek hazırlı olun.Zira prematürelerde antikor üretimi yok gibi birsey,kan vererek bağışlıklık yükselticekler
Bağısak sıkıntısı olabilir--NEK ozaman besin kesilir,yine seruma devam
enfeksiyon geçirebilir
solunumu kendi başına gerçekleştiremeye bilirler bir süre daha kalabilir;kronik akciğer hastası derler.
Gözleri ROP taraması olucak,aman aman unutma,unutturma.
sonra emme reflesine bakıcaklar,1,700 civarına gelincye kadar emziremeyeceksiN.Emebilecek kadar kuvvetlenmesi gerek.
Sonra kendi kendilerine nefes alıcaklar,emmicekler,vücut ısılarını kontrol edicekler ve eve getireceksin:)
Çok korktum bende,çok ağladım,çok üzüldüm...Büyük rabbim.Anne olduğunu bile hissetmiyor bazen insan.O kadar erken geldiler ki.
Hastanden çıktıktan sonra seni zor bir 3 ay bekliyor.İşitme testi,tekrar göz test,nörolog,gastrolog,hemotolog,ortopedist,cerrah,
daha ne vardı?hıı bin tane ultrason.
İşte bu 3 ayın sonunda biraz rahatlaycaksın.Sonra tay tay yapıcak,sıralaycak,anne baba diyecek---yaa benn bu acıalrı çektim mi?Ya bu çocuk diyeceksin inanmayacaksın.Ama hep dediğim birsey var:Aldığın nefesi ne zaman verip,rahatlaycaksın bilemiyorsun.Hep kafanda ya bir şey cıkarsa kalıyor.
Sevgiler