Premature Bebekler 2011de doğan prematüre anneleri paylaşımlarınızı bekilyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Slm kızlar bi sorum olacak ya,bende 27 haftalık 700 gr 33 cm boyunda bebegim doğdu, 5 aylık düzeltilmiş 2 ay 17 günlük ,suan kilosu 4 kg 700 gr boyu 56 cm mama ve çok az benim sutumle besleniyor sizce kilosu nasıl cokmu geride,birde sutum yok denecek kadar azaldı pompayla çekip veriyordum,geri getirmek için.sutumu ne yapmalıyım bilginiz varmı cvp yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler..
benim kızımın da kiolsu düşük ama persantillere bakarsan yüzde 0.3 le doğdu bunlar şimdi yüzde 25 lik dilimde olması gayet iyi zaten baştan 2300 eksiği var koy üstüne demekki 6 kilo seninki:))) sağlıklı olsun da kilo mühim değil benim dr um demiri günde 16 damla vermişti bir de polivit kilo alsın diye bende emziremedim 7. aydan itibaren..ama ben mecburen kestim yeni bir bebek geleceği için..sütü makineyle sağdığın için belki azalıyordur emmeyle sağma farklı..beyinin algısı açısından belki sağarken bebeği düşünmek etkili olur bu saatten sonra bebeğine tutturman zor memeyi....ben küvözde kalırken süt gelmesinde çok zorlandım o hissi yakalamak için internette annesini emen bebek videolarını yüzlerce seyretmişimdir bir elimde pompa..:))...birde çocuk doymuyor sade sütle mamayı fazla versen sütü aramıyor..yine de hedefimiz önce anne sütü..bol sıvı şekerli alıp kendini dinlendir ve dediğimi dene süt salgısı sadece beyinle ilgili..sanki bebeğin yeni doğmuş ta sadece senin sütünü alabilirmiş gibi düşün...yoga yapar gibi:)) inşallah artar sütün..ollmazsa da dünyanın sonu değil hiç ememeyen bebekler de gayet iyi hatta emen bebeklerden daha hızlı gelişiyor..sağ salim elimizde ler ya dünyayı zindan etmenin hiç gereği yok..bana çocuğun kilosuyla ilgili laf edenlere satmıycam ya kilosunu hesaplayayım sağlıklı mutlu olsun yeter şükretmeyi bilmezsem başıma taş yağar bu garibim doğduğunda 1 kiloydu diyorum susup kalıyorlar..

Slm kızlar bi sorum olacak ya,bende 27 haftalık 700 gr 33 cm boyunda bebegim doğdu, 5 aylık düzeltilmiş 2 ay 17 günlük ,suan kilosu 4 kg 700 gr boyu 56 cm mama ve çok az benim sutumle besleniyor sizce kilosu nasıl cokmu geride,birde sutum yok denecek kadar azaldı pompayla çekip veriyordum,geri getirmek için.sutumu ne yapmalıyım bilginiz varmı cvp yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler..
tabi melisa çayları ve still teaları hiç söylemiyorum denemişsindir kesin...ben ilk kızımda hergün 2 paket süt içerdim süt süt yapmaz derlerdi ama bana yaramıştı..

Son düzenleme:
Cevabın için sağol cnm ışte bende kafayı takmayim kilosunu diyorum ama yapamıyorum,çok.şükür kucagimizdalar ,galiba ben atamadim üzerimden ,doğum yaptığım günü hastanede beklediğimiz günleri,stresliyim hâlâ belkide bu yüzden sutum kesiliyor denemedigim şey kalmadi,umudumu kestim bende ne yapiyim olmuyorsa olmuyor, sende bebeğini sağlıcakla kucağına alırsın inşallah..

Slm cnm benim oglumda 34 haftalikken dogdu ve bende de gelisme veriligi vardi 1.5 kilo dogdu.bizimkide deli gibi vuruyo ayaklarini yeere ama bende hic onemsemedim.bacaklarini cok iyi kullaniyo bisi alcagi zaman once bacaklariyla aliyo sonra eline getiyo.yani her bebegin gelisimi farkli tabi ama ayaklarini yere vurmasi bi anormallik isareti diil bence.aklina kotu syler getirme

sağol canım siz bilgilerinizi paylaştıkça benim içim biraz rahatlıyor.çok taktığımı biliyorum ama hamileliğimde o kadar çok dikkat etmeme rağmen doktor konturullerini ihmal etmeme rağmen şansızlık öyle bir doktor ve hastaneye düştüm ki bana 36 haftaya kadar herşey süper çok iyi gidiyor bebek çok iyi denildi 36 haftada aaa bebeğin 4 hafta geri kalmış vede hemen almamız lazım dedi ameliyat masasında doktorum diyen bayan bana madem besleyemeyecektin neden hamile kaldın neden anne olmaya karar verdin zaten çocuğun yaşamıyor ama yaşasa bile sen ona bakamazsın karnında bile bakamadın dediğinden beri kendimi suçlamaktan bir türlü vazgeçemedim çocuğumun asla ihmala gelmesini istemiyorum o yüzden her yaptığı dikkatımı çekiyor ve danışmak gereği duyuyorum sağolsun bu platforumda çok yardımcı oldu arkadaşlarımız ne yalan söyleyim artık doktorlar pek inancım kalmadı mavlam tüm bebeklere şifalar versin uzun sağlıklı yaşamlar nasip etsin

sağol canım siz bilgilerinizi paylaştıkça benim içim biraz rahatlıyor.çok taktığımı biliyorum ama hamileliğimde o kadar çok dikkat etmeme rağmen doktor konturullerini ihmal etmeme rağmen şansızlık öyle bir doktor ve hastaneye düştüm ki bana 36 haftaya kadar herşey süper çok iyi gidiyor bebek çok iyi denildi 36 haftada aaa bebeğin 4 hafta geri kalmış vede hemen almamız lazım dedi ameliyat masasında doktorum diyen bayan bana madem besleyemeyecektin neden hamile kaldın neden anne olmaya karar verdin zaten çocuğun yaşamıyor ama yaşasa bile sen ona bakamazsın karnında bile bakamadın dediğinden beri kendimi suçlamaktan bir türlü vazgeçemedim çocuğumun asla ihmala gelmesini istemiyorum o yüzden her yaptığı dikkatımı çekiyor ve danışmak gereği duyuyorum sağolsun bu platforumda çok yardımcı oldu arkadaşlarımız ne yalan söyleyim artık doktorlar pek inancım kalmadı mavlam tüm bebeklere şifalar versin uzun sağlıklı yaşamlar nasip etsin
o nasıl bir dr öyle..sende onu kaale mi alıyorsun ben olsam mahkemeye verirdim valla..büyük ihtimal o dr değildir..karnındaki bebeği biberonla mı besliycektin::.....bence günün stresini senden çıkartıp rahatlamıştır..sende onun laflarını bi ömür hatırlarsan kusura bakma da boşuna kendini üzmüş olursun..kimse doğum saatine ve ölüm saatine karışamaz bence..neyse ki bu dünyanın bir de altı var kimsenin kötülüğü yanına kalmaz...

o nasıl bir dr öyle..sende onu kaale mi alıyorsun ben olsam mahkemeye verirdim valla..büyük ihtimal o dr değildir..karnındaki bebeği biberonla mı besliycektin::.....bence günün stresini senden çıkartıp rahatlamıştır..sende onun laflarını bi ömür hatırlarsan kusura bakma da boşuna kendini üzmüş olursun..kimse doğum saatine ve ölüm saatine karışamaz bence..neyse ki bu dünyanın bir de altı var kimsenin kötülüğü yanına kalmaz...

ben aslen istanbulluyum izmire gelin geldim vede hemen hamile kaldım izmirde çok tanıdığım olmadığından kimseden tavsiye alamadım evime yakınlığı hemde hastanenin sırf kadın doğum vede çocuk hastanesi olduğu için vede yoğun bakım ünitesi olduğundan orayı tercih ettim keşki etmeseydim gerçi yenidoğan yoğun bakımı vede doktorları çok iyi ama malesef tanıdığım kadın doğum uzmanları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.bende aslında bu işin peşini bırakmayacaktım ama bebeğim doğduktan sonra 45 gün kaldı küvezde o kadar çok oğluma yoğunlaştımki doktor hakkında gereken adımları atamadım.

merhaba bende bu forma 2.kez yazıyorum sizinle bebeklerimiz aynı hafa doğmuş ve grlarıda hemen hemen aynı benimkiler ikiz yanlız size sormak istediğim kaç günde çıktınız hastaneden solunum cihazına bağlımıydı bebeğiniz benim kızım 4gündür cihaza bağlı bugün 20. hastanede kiloları kızım 920gr oğlumda 952gr çok korkuyorum bişey olucak diye siz yaşadıklarınızı biraz anlatırmısınız nelerle karşılaştınız

selam,
Hayırlı olsun,Allah analı babalı büyütsün ve tez zamanda sağlıkla kavuştursun sizi.65 gün sonra çıktık.Ancak yine aynı haftaDA doğan bir bebek 1 ayda çıktı.Her bebek aynı değil.Solunumda 21 gün kaldık.Zira akciğer enfeksiyonu geçirdi,tekrar yoğun bakıma alındı.Başınıza gelicekleri anlatayım size,yoğun bakım doktorları gibi konuşacağım ama..
Beyin kanaması geçirmemişler maşallah artık geçirmezler
Kan verilecek hazırlı olun.Zira prematürelerde antikor üretimi yok gibi birsey,kan vererek bağışlıklık yükselticekler
Bağısak sıkıntısı olabilir--NEK ozaman besin kesilir,yine seruma devam
enfeksiyon geçirebilir
solunumu kendi başına gerçekleştiremeye bilirler bir süre daha kalabilir;kronik akciğer hastası derler.
Gözleri ROP taraması olucak,aman aman unutma,unutturma.
sonra emme reflesine bakıcaklar,1,700 civarına gelincye kadar emziremeyeceksiN.Emebilecek kadar kuvvetlenmesi gerek.
Sonra kendi kendilerine nefes alıcaklar,emmicekler,vücut ısılarını kontrol edicekler ve eve getireceksin:)

Çok korktum bende,çok ağladım,çok üzüldüm...Büyük rabbim.Anne olduğunu bile hissetmiyor bazen insan.O kadar erken geldiler ki.

Hastanden çıktıktan sonra seni zor bir 3 ay bekliyor.İşitme testi,tekrar göz test,nörolog,gastrolog,hemotolog,ortopedist,cerrah,
daha ne vardı?hıı bin tane ultrason.

İşte bu 3 ayın sonunda biraz rahatlaycaksın.Sonra tay tay yapıcak,sıralaycak,anne baba diyecek---yaa benn bu acıalrı çektim mi?Ya bu çocuk diyeceksin inanmayacaksın.Ama hep dediğim birsey var:Aldığın nefesi ne zaman verip,rahatlaycaksın bilemiyorsun.Hep kafanda ya bir şey cıkarsa kalıyor.

Sevgiler

Son düzenleme:
selam,Hayırlı olsun,Allah analı babalı büyütsün ve tez zamanda sağlıkla kavuştursun sizi.65 gün sonra çıktık.Ancak yine aynı haftaDA doğan bir bebek 1 ayda çıktı.Her bebek aynı değil.Solunumda 21 gün kaldık.Zira akciğer enfeksiyonu geçirdi,tekrar yoğun bakıma alındı.Başınıza gelicekleri anlatayım size,yoğun bakım doktorları gibi konuşacağım ama..Beyin kanaması geçirmemişler maşallah artık geçirmezlerKan verilecek hazırlı olun.Zira prematürelerde antikor üretimi yok gibi birsey,kan vererek bağışlıklık yükselticeklerBağısak sıkıntısı olabilir--NEK ozaman besin kesilir,yine seruma devamenfeksiyon geçirebilirsolunumu kendi başına gerçekleştiremeye bilirler bir süre daha kalabilir;kronik akciğer hastası derler.Gözleri ROP taraması olucak,aman aman unutma,unutturma.sonra emme reflesine bakıcaklar,1,700 civarına gelincye kadar emziremeyeceksiN.Emebilecek kadar kuvvetlenmesi gerek.Sonra kendi kendilerine nefes alıcaklar,emmicekler,vücut ısılarını kontrol edicekler ve eve getireceksin:)Çok korktum bende,çok ağladım,çok üzüldüm...Büyük rabbim.Anne olduğunu bile hissetmiyor bazen insan.O kadar erken geldiler ki.Hastanden çıktıktan sonra seni zor bir 3 ay bekliyor.İşitme testi,tekrar göz test,nörolog,gastrolog,hemotolog,ortopedist,cerrah,daha ne vardı?hıı bin tane ultrason.İşte bu 3 ayın sonunda biraz rahatlaycaksın.Sonra tay tay yapıcak,sıralaycak,anne baba diyecek---yaa benn bu acıalrı çektim mi?Ya bu çocuk diyeceksin inanmayacaksın.Ama hep dediğim birsey var:Aldığın nefesi ne zaman verip,rahatlaycaksın bilemiyorsun.Hep kafanda ya bir şey cıkarsa kalıyor.Sevgiler
canım cevabın ıcın cok tsk ederım... Bu zamana kadar solunum proglemı dısında ogluma bırkez kan verdıler kızım baslarda makıneye ıhtıyac duymadı ama sonbır haftadır bı baglıyorlar bı cıkarıyolar bu benı cok korkutuyor beslenmelerı cok sukur ıyı gıdıyor sımdılık...desenıze küvezden cıkınca bıtmıyor ış ozaman daha çok stresli günler bizi bkliyor.... rabbim bize bağışlasında.. onlarında üstesinden geliriz inşallah

sevgili arkadaşlar mübarek ramazan aynın son gününde bayram arefesinde Rabbim hastanede olan tüm bebişleri ailelerine kavuştursun inşallah.bebekleri yanında olup ta rahatsızlıkları olan bebeişlerimizede acil şifalar versin.mevlam hiç bir anneyi evladıyla sınamasın sağlık dolu uzun mutlu huzurlu yaşamlar nasipleri olsun evlatlarımızın. bayramınız mübarek olsun

Slm kızlar oglum son iki gündür istahsiz 4 saatte 120 cc içiyordu,şimdi bitiremiyor,akşam 21h de uyuyor sabah 8 e kadar bebegim uyurken gece besliyorum,gün içinde pek uyumuyor yarım saat kadaruyuyup uyanıyor,gece uyuduğu için herhalde,gözüme yüzü zayıfladı gibi geliyor :( çok üzülüyorum,ne yapacağım normalmi acaba ,bir hafta sonra düzeltilmiş 3 aylık olacak ,ne zaman başladınız ek gıdalara kızlar yardım..

kızlar merhaba bende 26+3de erken doğum yaptım bugün 19.gün bebeklerim yoğum bakımda kızım 860 oğlum 840 gr doğdu şuan kızım 982 oğlum 942gr kilo alıp veriyolar ama geçmişi okudum sanırım bu normal tek sorunumuz kızım makineye bağlı oksijen alıyor sürekli değil ama son 3gündür makinede daha uzun bi yolumuz var biliyorum günler geçmek bilmiyor beklemek çok zor her tlf çalışında yüreğim hopluyor buraya yazmak istedim çünkü sizinle aynı şeyLERİ YAŞIYORUM:(((

Gözün aydin canım,suan neler düşünüyorsun neler yaşıyorsun seni çok iyi anlıyorum,,benim oglumda 27 haftalık 700 gr doğdu 650 gr kadar.düştü 70 gün kuvozde kaldı ve hep oksijen veriyolardi ve kan verdiler iki kez ,17 günde kuvoz dışında kaldı,bu arada hep.sondayla beslendi ,hastaneden çıktığımızda 2 kg 600 gr di suan düzeltilmiş 3 aylık olacak 5 kiloya yaklaştık,ciddi bir sağlık sorunu yoksa korkma canım,sadece zaman ve sabır,başka elden bişey gelmiyor malesef:( Allah yardimcin olsun

Slm kizlar cok bosladim farkindayim en yakin zamanda affettiricem kendimj insalllah. benimkilerden haber vereyim hemen dedim yurudu yuruyecekler ama pek beceremiyo sipalar 1aydan fazla oldu.emekleyeli evden girilmedik delik birakmadilar tabi evde hayirda birakmadilar her yer bidik bidik el ayak izi silmekten fenalik geldi kilolarini tam bilmiyorum doktora gitmemiz gerek qma hastalar o yuzden asilari gecikti sonrada grip asisi var onuda atlattiktan sonra rop muayenemiz var daha bitmedi buyudukleri icin doktor bakamadigindan anesteziuygulamayi duaunuyo off bitsin artik su rop neyse simdilik aklima gelenler bunlar bu arad 1 yas 2aylik oldular

maşallah canım bende seni merak ediyodum seninkilerle aynı ya fiziksel gelişimleri daha bende emekeleme yok kız yapmak istiyo elleriyle yan dönüyo o kadar oturuyolar sadece dönüp gidiyolar.....ayy rop tan inşallah en yakın zamanda kurtulursun ihmal etme de............................
Slm kizlar cok bosladim farkindayim en yakin zamanda affettiricem kendimj insalllah. benimkilerden haber vereyim hemen dedim yurudu yuruyecekler ama pek beceremiyo sipalar 1aydan fazla oldu.emekleyeli evden girilmedik delik birakmadilar tabi evde hayirda birakmadilar her yer bidik bidik el ayak izi silmekten fenalik geldi kilolarini tam bilmiyorum doktora gitmemiz gerek qma hastalar o yuzden asilari gecikti sonrada grip asisi var onuda atlattiktan sonra rop muayenemiz var daha bitmedi buyudukleri icin doktor bakamadigindan anesteziuygulamayi duaunuyo off bitsin artik su rop neyse simdilik aklima gelenler bunlar bu arad 1 yas 2aylik oldular

slm kizlar cok bosladim farkindayim en yakin zamanda affettiricem kendimj insalllah. Benimkilerden haber vereyim hemen dedim yurudu yuruyecekler ama pek beceremiyo sipalar 1aydan fazla oldu.emekleyeli evden girilmedik delik birakmadilar tabi evde hayirda birakmadilar her yer bidik bidik el ayak izi silmekten fenalik geldi kilolarini tam bilmiyorum doktora gitmemiz gerek qma hastalar o yuzden asilari gecikti sonrada grip asisi var onuda atlattiktan sonra rop muayenemiz var daha bitmedi buyudukleri icin doktor bakamadigindan anesteziuygulamayi duaunuyo off bitsin artik su rop neyse simdilik aklima gelenler bunlar bu arad 1 yas 2aylik oldular

bizimkiler akrandı cnmmm benim kızda sıralıo hişbir yere tutunmadan desteksiz 3 5 dk duruyo sonra mutluluktan kendini alkışlıyo:)):))) ekimin 4ünde rop muayenemiz var en son 1 sene evvel muayene olmuştuk inş bi sıkıntı çıkmaz çok korkuyorum:( seninkilerin iştahları ne durumda benimki bi hafta süper yiyo bi hafta ağzına kaşık girmiyo 1 ay once 9 kg idi 23 kasımda gidicez dr a aşımız var tabiii ozamana kadar hasta olmazsak:( norolojik takibi yaptırıyormusun dr bizden istemiyo artık çook yoruldum artık herşey düzene girsin istiyorum:(

slm kizlar cok bosladim farkindayim en yakin zamanda affettiricem kendimj insalllah. Benimkilerden haber vereyim hemen dedim yurudu yuruyecekler ama pek beceremiyo sipalar 1aydan fazla oldu.emekleyeli evden girilmedik delik birakmadilar tabi evde hayirda birakmadilar her yer bidik bidik el ayak izi silmekten fenalik geldi kilolarini tam bilmiyorum doktora gitmemiz gerek qma hastalar o yuzden asilari gecikti sonrada grip asisi var onuda atlattiktan sonra rop muayenemiz var daha bitmedi buyudukleri icin doktor bakamadigindan anesteziuygulamayi duaunuyo off bitsin artik su rop neyse simdilik aklima gelenler bunlar bu arad 1 yas 2aylik oldular

grip aşısımı ben hiç yaptırmadımmmm yarıyomuymuş işe:)

selam kızlar,
Ben yaptırmayacağım grip aşısı falan.Yokkk.Sıkıldım artık.Onu bırakın ,grip aşısı hakkında çok araştırma yaptım ve ciddi sakıncalarım oldu.Doktorumuzunda sürekli yaptır yaptır demesi beni irite etti açıkçası.Bağışıklığı kendi kendin egelişsin diyorum ben..koruyorum.Sbahları ıhlamurlu kahvaltı hazırlıyorum`bal ve limon karıştırıp veriyorum.Artık daha doğal şeylerle bebeğimi büyütme niyetindeyim.Kremleri kaldırdım evden.Sarı kantaron yağı aldım,pişiklere.Biberiye aldım,morluklara:)devam sütünü kaldırdım:inek sütü,keçi sütü veriyorum.Keçi boynuzu tozundan tatlı yapıyorum..Organik delisi değilim ,tütünde organik ama değil mi:)ama işte dikkat ediyorum.
o yüzdende grip aşısına hayır diyorum:)

Back