2011 temmuz anne adayları, her türlü tecrübelerimizi paylaşalım

muhayyer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2009
14
0
86
İstanbul
merhaba, İstanbul'da yaşayan, ilk doğumunu yapacak(kısmetse) bir anne adayıyım.12. haftanın içindeyim.hamilelik tespiti için 7.haftada özel doktora gittim.şu an doğum için hastane araştırmasındayım ancak ismi olan hastaneler gereksiz yere çok pahalı.örneğin medical park SSK'lıya normal doğum için doktoru dışardan getirirsen sadece mekan sağlamaya vs 1000TL istiyor.doktor kendinden olursa 1680TL.piyasada ortalama rakamlar bunlar.ve eminim doğumdan sonra çıkarken bu rakamın çok daha fazlasını ödeyerek çıkıyorsun, bir dolu bahaneyle..özel muayenehanelerdeki fiyatlar da uçuk.ismi olan bayan doktorlar ortalama 150 TL alıyor her defada.
anne adayları, çok fazla suistimal var bu konuda maddi anlamda..tecrübelerimizi burada paylaşalım.nereye gidiyorsunuz, SSK'nın büyük oranda karşıladığı özel hastaneler hangileri, mesela b.evler Yaşam hast.de normal doğum ücretsiz.bu güzel bir haber..siz ne düşünüyorsunuz, sevgiler..

slm bende ılk bebegımı beklıyorum su 11 haftalıgım ...bende sımıdden dogum duusncesı ıcındeyım ..ben alanyadayım ssk anlasmalı ozel hastaneye gıdıyorum dogum hakkında ucret bılgısı bu gıttıgım zamn ogranıcem ıhslahhh ck degıldır..tabı dogum seklıde ck dusunduruyor benı..epıdural sezeryan ıstıyorum hayırlsı ..

slm cnm bende kısmetse 2011 temmuz annesi olacağım 2 bebeğimi doğuracağım.ilk çocuğumu medicalpark fatih hastanesinde olmuştu. inş allah kısmet ederse bununda öyle olmasını istiyorum çünkü doktorumdan çok memnunum haklısın pahalı bi hastane dün ordaydık oğlum hastaydı sadece 1 iğne yapmaya 10 tl aldılarçok sinirlendim ama ne oğlumun doktorundan nede kendi doktorumdan vazgeçemiyorum onun için gidiyorum doktorum orda olmasa alternatif düşünebilirim ama ayşegül hanım orda olduğu müddetçe bende oraya devam edicem

şuan 2. bebeğime 5 haftalık hamileyim ilk bebeğimi özel umut hastanesinde sürdürüyordum. fakat talıhsızlık 7 aylıkken kaybettım fakat bebeğimle beni ortada bıraktı doktorum (tavsiye etmiyorum) o yüzden dogumu Nene hatun şimdiki adı MEDİCİNE HOSPİTAL olarak biliniyor orada yapıldı çok iyi doktorlar çok güzel imkanlar sunuyorlar tavsiye edrim kendi adıma .....

Bende 12.Haftanın içindeyim ve de henüz yeni çanakkaleye atandığım için acil doktora ihtiyacım var.Özellikle bu ikili test için çok acil.Çanakkalede tavsiye edebileceğiniz iyi bir doktor iyi bir hastane var mı?

medical park fatihte doktor muayene ücreti ve doğum ücreti ne kadar? ve muayeneye gittiğinde çok sıra bekliyor musun?bir de merak ettiğim şey medicalpark ssk ile anlaşmalı mı gerçekten, öyleolsa doğum ücretleri bu kadar yüksek olmazdı diye düşünüyorum.

çok geçmişler olsun, Rabbim hayırlısıyla sonuçlandırsın bu hamileliğini inşallah..medicine güneşlide değil mi..ve doğum fiyatı nedir ssk ile anlaşması var mı acaba? bir de benim için esas önemli olan sezeryana hiç yanaşmayan bir doktor olması, yani norma doğumda çok tecrübeli..türkiyede ne yazık ki hemen bir risk gördüklerinde sezeryana almaları..avrupada ne olursa olsun normal yaptırabiliyorlar, bizde ya bilmiyor, ya da korkuyor doktorlar riskli bir durumla karşılaşınca..sevgiler..

çok sağol amin hepimizin inş... Hastane kaynarcada ayrıca tavsiye edrm oradaki doktorlar kesinlikle sezeryanı en son cok zor durumda kaldıkalrı zaman düşünüyorlar ben 4 gün hasanede yattım doguramadım suni sancı ılaçlarr yalvarmalarıma ragmen son güne kadar normal düşünmem için ikna çabası gösterdilerr bana ve en sonunda bile sezeryan hazırlanmış olsada bir umud yeniden beklediler ve normal doğum yaptım çok şükür problemli bir doğum olsada herhangi birr sağlık sorunu yaşamadımm... Ssk ile anlaşmalı normal doğum 500 tl yardımcı olabilmişimdir inşş hayırlı doğumlar nasip etsin Allahım inş

canım oncellıkle hayırlı olsun bebısın sağlıkla kucagına almayı nasıp etsın Allah...sana su kadar soylıyım sakın medical parkta doğum yapma...hangısınden bahsedıyorsun bılmıyorum ama goztepe medıcal parkta 1,5 ay kaldım refakatcı olarak ve bunun son 10 gunu yogun bakım onundeydı..dogumhane de de hemen yanındaydı oyle ıgrenclıkler gordum ve hasta yakınlarıyla konustumkı o hastanede ınanılacak gıbı değil..bızzat kendı yasadıklarımızda dahıl..yenı doğan bebekler 100 kısıden fazla ınsanın ıcınden ustu acık gecırılıyordu sok olmustuk ne kavgalar yasandı ne pıslıkler herzaman dedım ALLAH dusmanımı buraya dusurmesın dıye.. hastaneye gırıpte enfeksıyon kapmayanını daha duymadım yemın ederek soyluyorum..bız mecburıyetten gıttık amerıkan hastanesınden kalkıp bıde son care olarak...senın elınde olan bısey benden uyarması bu konuda bu kadar hassas olmasam bu kadar uzun anlatmam..tercıh senın canım...

Merhaba bende 12. haftanın içindeyim ve 2. doğumum olcak.Fatihde oturuyorum.İlkinde de bundada Güngören İlgi hastanesine Esin Hocaoğluna gidiyorum ve çokda memnunum çünkü tanıdığımız oluyo :)
SSK ya bakılıyo ve 20 tl muayenesi.İlk doğumumu 100 tl ye yapmışdım tahminim şimdi 120 150 arasıdır.
Doktorunuzun iyi yada kötü olması bence şans işi.Eltim özel muayeneye gidiyodu ve doktorundan oldukca memnundu tavsiye üzerine bende gittim kadının dövmediği kaldı sinir oldum.Doktorunuzla sizin aranızdaki elektirik çok önemli bence...

benım pazratesı randevum var..ılk gıttıgım doktordan memnun kalmaıdm sımdı baska doktordan randevu aldım..ıhslahh bu daha ıyı dır...ucretler ahkkındada bılgı alıcam ..sımıdden ogrenmekte fayda var acaba bebegın cınısyetı bellı olrumu 12 haftamı doldurdum ııhsalhhh gorunur

selam kızlar bende ankara temmuz annesi olucam inşallah.doktorum 25 temmuza doğum verdi bi aksilik olmazsa bende dün ikili test için doktora gittim yaptırdım bakalım sonuçları bekliyorum..inşallah hepinizin sonuçları iyi çıkar.

bende temmuz annesiyimm 15 haftalık hamileyimm , inşallah hepimiz sağlıkla yavrularımızı elimize alırızzz

merhaba bende 15 haftalık hamileyim ssk ile anlaşması olan hastaneleri tercih edebilirsin canım çok daha uyguna geliyor... benim eşimden dolayı özel sağlık sigortam var o yüzden bu kısmını düşünmüyorum ... hisar hospitale gidiyorum...

Hanımlar ben 12 haftalık hamileyim ve bu gün sağ kasığıma doğru minik minik tekmelemeler hissettim ama normalde 16 haftalıkda başlarmış tekmelemeler.Sizde varmı böyle durumlar :))

Hanımlar ben 12 haftalık hamileyim ve bu gün sağ kasığıma doğru minik minik tekmelemeler hissettim ama normalde 16 haftalıkda başlarmış tekmelemeler.Sizde varmı böyle durumlar :))

ben de 12 haftalık hamileyim canım ben de sanki hissediyormuşum gibi oldum bir kaç kez ama doktoruma sordum bunun imkansız olduğunu söyledi.daha önce bir gebelik geçirenler 16. haftada hissedebiliyormuş bana ancak 5. ayda hissedebileceğimi söyledi.

benimde ilk çocuğum bende hissediyorumm sanki ama sancı gibi geliyor bana , 15 haftalığımm benimde bildiğm kadarı 16 . haftadan sonra , bu haft acinsiyetimiz belli olacak mı bakalım çok merak ediyorumm tabi öncelikle sağlıklı olsunlarda yavrucuklar

kızlar dun dotkordaydım cınsıyetını soyeldı kız dedı 14 subatta gene gıdıcez o zmnda bakcak:))))))))

Ben 2010 temmuz annesiyim, tekmeler 4. ay dolduktan sonra hissedilmeye başlanır. Ben iki yavrumda da 4 ay dolunca hissettim. Çok hafif başlar, ilk etapta anlaşılmayabilir. 5. ayda nettir. Bir de 4-5 aydan sonra bebek hıçkırmaya başlar, parmaklarını emerken amnion sıvısını yuttuğu için. Hıçkırmalar tekdüze 2-3 saniyede bir tekrarlayan, yarım dakka ya da 1-2 dakka sürebilir. O da ilginç bir deneyim olacaktır sizlere. Doğduktan sonra da sürekli ellerini ağzına götürüp yalayacak ya da emecektir, anne karnında emmeye parmaklarından başladığı yani böyle programlandığı için. Ellerini ağzından ayırıp memenizi ağzına sokmak için çabalayacaksınız. Müthiş bir duygu. Bir daha anne olasım geldi kızlar. O sancılar, o sıkıntılar, doğum... daha bir kolay geliyor insana bebeğiniz kucağınızdayken. Allah kolaylık versin. Hayırlısıyla kucağınıza alın inş.

herkese merhaba arkadaşlar, epeydir bakamadım açtığım konuya ama yorumlar gelmiş maşallah sevindim, aslında yanlış yerde açtım diye düşünüyordum hamilelik diye de bir bölüm var ya forumda, esas oradaymış herşey ama ne güzel, biz burdan devam edelim:) yorumlar çok faydalı oluyor.sevgili mugcan, medical park tavsiyelerin için sağol.ben şikayetvar.com'a girdiğimde medical park en üstteki hastanelerden biriydi belki de en üstteki..genel kanaat para tuzağı olduğu yönünde.ama isim yapmış artık, birçokyerde şubesi var havalı havalı ve insanlar bir dolu para veriyor fazladan..biz de birdefa acilservisine gitmiştik b.evlerde, ve dayım kavga ederek çıkmıştı bu ne rezalet diye, ordaki ortam SSK'da yoktur artık herhalde..ben artık bu doğum olayının cep boşaltma ve duygu istismarı haline döndüğünü düşünüyorum..yeni anne babaları soyma yöntemi..bu aslında çok normal bir süreç, evde bile kendi kendine gerçekleşebilen bir durumken birdenbire hastane ortamlarına taşınmasıyla soygun başlamış oldu..nedense riskler başlamış oldu.avrupada hala birçok doğum evde olabiliyor ve bunu ebeler gerçekleştiriyor ambulans kapıda bekliyormuş acil durum için..doktor da o noktada müdahale ediyormuş.bizde ise ebeler ön planda değil, doktor normal doğumda riskli durumda hemen korkuyor ve sezeryana kaçıyor değil mi..sizler normal mi düşünüyorsunuz, benim en büyük korkum sezeryan..normal doğum yapmayı çok arzu ediyorum.ama herşey Allah'tan.gerçekten mecbur kalınacak bir durum olursa yapacak birşey kalmaz..
hastane konusunda ise bir tanıdığım doktor özel güngören hastanesinde kadın doğumcu.hastane şartları iyiyse ona gitmeyi düşünüyorum.SSK'ya o kadar para yatırıyoruz madem, anlaşmalı hastaneleri tercih etmekte fayda var.özel muayenehaneye gidip sonra da özel hastaneye dışardan doktor getirmek cidden külfetli o masrafı çocuğumuza yaparız değilmi..
balvebadem çok güzel yazmışsın tecrübelerini..yine yaz o farklı duyguları yeri geldiğinde..
ve aramızda en ilerde olan kim..mutlucuk mu? 15.haftada imiş.ben 13. haftamdayım.herkese sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…