ay çıldırcam artık,kızımı uyandıramıyoruz,bugün hep uyudu,5 dakika zar zor emebiliyor oda 2,3 saatde bir,şimdide tam 6 saattir uyandıramıyoruz,yapmadığımız şey kalmadı,göğüslerim okadar şiştiki kendiliğinden akıyor sanki içerde iğne batması gibi bişeyler oluyor,okadar daraldımkiiiiii
uykusuz her geceeeee diye şarkı söylemek geliyor içimden oğlumda emziğiyle eşlik edicek ımmm ımmmm ımmmm diyeee yaw ne biçim kakaysa mahvetti kuzumu bugün aylık kontolümüz vardı oğluşum 4550 kg 55,5cm olmuş fasulye sırığı olma yolunda başarılı adımlar atıyor doktor bile 36 haftada 53cm doğmasına şaşırdı 40 hafta dursaydı yada kazaara normal doğumm olsa ve 41li haftalara sarksaymış 56,57 cm doğarmış dedi sütüm oğluma yarııyormuş çok şükür 5 günde 300 gr almış hepatit -b aşımızı olduk ilk dozu yoğun bakımda olduğu için hst yapılmıştı ilk defa ben şahit oldum kendini parçaladı kuzum ağlamaktan hep huzursuzdu gün boyu gecede uyurken inledi iyice içim sızladı
bbu arada kızlar aranızda rota virüsünün aşını yaptırcak olan varmı ben yaptırıcam geçen yaz görümcemin kızı yakalandı da kız ölümlerden döndü aşı olduktan sonrad hastalık olabiliyor ama çok hafif geçiyor 2. ay yapıcak doktorumuz
slm kizlar, bu hepatit asilari nezaman vuruluyo ki bizim pazartesi günü ilk dr randevumuz var am aasi yapilmicak bebek 8 haftalik olunca ilk asisi vurulacakmis.
ay çıldırcam artık,kızımı uyandıramıyoruz,bugün hep uyudu,5 dakika zar zor emebiliyor oda 2,3 saatde bir,şimdide tam 6 saattir uyandıramıyoruz,yapmadığımız şey kalmadı,göğüslerim okadar şiştiki kendiliğinden akıyor sanki içerde iğne batması gibi bişeyler oluyor,okadar daraldımkiiiiii
mamayı içti sızdı bizimki
aç bu çocuk aç
sabahtan beride emiyordu halbuki
neden sütüm olmuyor benim yaaaa
Günaydın herkese.
Canım dün biz de heptatit b aşısının 2. dozunu olduk. Gece süreli huysuzlandı. Aşı dün 15.30'da vuruldu, gece 2.00'ye kadar uyumadı kuzumSonrasında da 15'er dakika arayla uyandı durdu.
Rota virüsü aşısını mutlaka yaptırın. Rota virüsü ilk defa 2006'da çıktı. Oglum o zman 9 aylıktı ve aşısı henüz yoktu. Çok pis bir hastalık. Çocuk gözünün önünde eriyip gidiyorİshal kusma, ateş. bir çocuk günde 21 defa kaka yapar mı? İşte öyle bir şey. 10 gün hastanede kalmıştık biz. Kızıma kesinlikle yaptıracagım.
Ogluşuna maşallahBenim kızımda 4680 gr. 54 cm olmuş
sütü bi kaşığa sağ ağzına damlat o şapırdatıp yalandığı an göğsüne tut o karambolde uyusada memeyi tutup emiyo.emzirme koçu göstermişti hastanede nescafe etkisi yapıyo demişti uyanır demişti.uyanmasada memeyi emiyo.
kızlar bende pompa soracaktım size.bugün akşam alıcak eşimde hangisini tavsiye edersiniz.bide sütü buzdolabında süt poşetiyle saklıyosunuz dimi
biz emzirmeye alışmaya başladık biraz.hemşire 25. dakka falan bi göğsünü emzir sonra gazını al sonra diğerine geç demişti.emzirdikten sonra göğsünde kalan sütü sağ demişti.dibini kaşığa sık onuda ver mutlaka baştaki süt su ağırlıklı sonraki yağ ağırlıklıdır ve bebeğe kilo aldıran sondaki süttür demişti
bilginizeee
kızlar bebeğimizi kaç dakika emzirmeliyiz bir memeyi 15 dakkamı? siz napıyorsunuz dr bu konuda ne dedi?
Canım 1. doz dogdugu gün, 2. doz 1 ay sonra vuruluyor.
2. ayda karma, verem, rotavirüs ve pnömokok aşıları olacak...
sütü bi kaşığa sağ ağzına damlat o şapırdatıp yalandığı an göğsüne tut o karambolde uyusada memeyi tutup emiyo.emzirme koçu göstermişti hastanede nescafe etkisi yapıyo demişti uyanır demişti.uyanmasada memeyi emiyo.
kızlar bende pompa soracaktım size.bugün akşam alıcak eşimde hangisini tavsiye edersiniz.bide sütü buzdolabında süt poşetiyle saklıyosunuz dimi
biz emzirmeye alışmaya başladık biraz.hemşire 25. dakka falan bi göğsünü emzir sonra gazını al sonra diğerine geç demişti.emzirdikten sonra göğsünde kalan sütü sağ demişti.dibini kaşığa sık onuda ver mutlaka baştaki süt su ağırlıklı sonraki yağ ağırlıklıdır ve bebeğe kilo aldıran sondaki süttür demişti
bilginizeee
günaydın canım ya bişey sorucam sana seni aşı için bidaha nezaman çağırdılar dün bize hastanede aşı yaptı doktor sağlık ocağında yaptırmadık sonra bilgi vermek için sağlık ocağına gittik çarşamba tekrar aşı için çağırdı kafam karıştı 1 hafta sonra ne aşısı dye kızçene maşallah kocaman olmuş
kızlar bebeğimizi kaç dakika emzirmeliyiz bir memeyi 15 dakkamı? siz napıyorsunuz dr bu konuda ne dedi?
22 Martta çagırdı canım. Karma, verem, rotavirüs ve pnömokok aşıları olacak... Rotavirüs aşısını devlet karşılamıyor. Eczaneden alıp yaptıracagız. Zaten rotavirüs aşısı oral damla.
Muhtemelen hepatit aşısı için çagırmıştır ama siz yaptırdıgınızı söyleyin...
ben sağlık ocağına yaptıracagım aşılarını hem devlet ödüyor hemde hemşiremiz demiştiki özel hastaneler stokluyor aylarca kullanıyor aşılar bayat olabiliyor bize sayılı gelir taze taze bittikçe yenisi gelir demişti
sen nereye yaptıracaksın
bide rotavirüsü sanırım devlet ödemiyor değilmi?
kızınada geçmiş olsun kıyamam ben ona aşı olunca çok acırım ben bebişlere
ben sordum sen hemen cevapbı yazmışsın
pnömokoku karşılıyormu
birde verem aşısı sağlık ocagında değil verem savasta yapılıyor burda sizdede öylemi canım???
:)
Evet pnömokoku karşılıyor.
Verem aşısı da artık saglık ocaklarında yapılıyor.Ama oglumda ayrıca verem savaşa gitmiştik.
Özellikle sordum verem aşısı için verem savaşa mı gidecegiz diye hemşiremiz verem aşısı da burda vurulacak dedi.
çok sağol canım
bizdede kızımda 2. ay verem aşısını söylememişler bize verem savaşa gidilecek diye
biz nerden bilelim demi ama ilk bebek
6. ay farketti bir dr
ay yavruma kaç kez test yapıldı kolundan verem savasa git gel tutmadı vs vs
bu sefer aşı konusunda çok hassasın
seni baya rahatsız ederim ben yani
hatta aşıyla ilgili yeni bir başlık açsak hiç fena olmaz ama korkuyorum 2010 anneleri kızar diye:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?