2011 Şubat Anneleri

slm kızlar bizde geldik bugün 15 günlüğüz
allaha şükür sağ salim sağlıkla geldi kızım dünyaya
ama benm sütüm yeterli gelmiyor malesef mamaya başladık doğumundan sonra zayıflamış kuzum
dr. mama deneyelim 1 hafta sonra tekrar gelin dedi ama bnm anlmadığım bişey var kızım emiyor beni ağzından fazlasını kesik kesik çıkarıyor buna rağmen sürekli meme ağzında dursun istiyor acaba sütüm doyurucu mu değil ve sürekli ağlıyordu mamaya başladıktan sonra ağlaması kesildi inşllh kiloda almışızdır sizlerin nasıl süt durumu neler yapıyorsunuz

çekmedim ben ama bildiğim kadarıyla normal sancı girip girip çıkıyor arada dinlendiriyormuş suni sancı da sürekli sancıyı yaşıyorsun diye biliyorum valla ben genel anesteziyle sezeryan oldum çok da memnun kaldım hiç korkulduğu gibi değilmiş allah yardımcın olsun bir avazda kuratrsın inşlhh

bize de dr. oynamayın dedi annemde çıkarmaya kalktı gögsündeki sütleri ama yanlışmışşşşş

mazim83 doğum yapmışsın canım hayırlı olsun
nerde yaptın doğumunu farabide karar kılmıştın sanırım en son

kızlar biz dr dan geliyoruz bebeğim gaz sancısı çekmeten mor oldu dr sap simplex verdi aldık bi araştırdım ki kaçak filan satılıyomuş vermekten vazgeçtim bi arkadaş milupanın rezene ve papatya çayını önerdi ne yapıcam bilemedim emir im çok acı çekiyo

kızlarrrrrrrrrr
sonunda benim de kızım doğdu Allah'a şükürler olsunnnnnn
22.02.2011 salı günü 08.08de kadıköy acıbademde
3120gr 49cm olarak ZEYNEP TANEM doğdu dünyamıza
hayatımın eenn güzel 3. gününü yaşıyorum
kızım 39+2de epidural spinal sezeryanla doğdu sorunsuz bir doğum oldu
bugün evimize geldik
gelen giden ziyaret eden telefon açan acayip yoğunuz
ayrıca hemen göğüslerim çatladı
herkese ayva çekirdeğini kaynatıp sürmelerini tavsiye ederim bende biraz işe yaradı gibi :)
amanin bunları konuştuuma inanamıyorum
Allah'ıma sonnnsuzzz şükürler olsunnnn
Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla versin bu duyguyu
herkesten bir maşallahh bekliyorum lütfennn :)
kendinize iyi bakınnnn.....................

canım ben de premiumcare kullanıyorum ama bir sorun olmadı. bence pişik daha çok ıslak mendillerden kaynaklanıyor, ben ılık su ve pamukla temizliyorum altını, tavsiye ederim. pudra var evde ama kullanmayı düşünmüyorum sadece pişik önleyici krem yetiyor sebamed kullanıyorum.

selam kızlar
oğluşumu uyuttum geldim hemen
bugün doktora gittik.oğlum kilo almış bi kaç gr.doktor muayene etti dinledi falan gayet iyi dedi.sarılık yok dedi.d vitamini verdi.sonra topuk kanı almak için hemşire teyzemizin yanına gittik.emzirme sıkıntılarımı anlattım
sütüme baktı çok güzel dedi.mama verdiğimi duyunca çok kızdı.sırf kendin pes ettiğin veriyosun biliyosun dimi mamayı dedi.yoksa sütün var dedi.bende çok ağlıyodu dedim.kolaya kaçma ağlar bebeklerin duygusal zekası çok yüksek o seni kullanır dedi.hazıra alışmasın emsin dedi.

orda mememi verdi oğluşumda sorunsuz aldı tam yarım saat cok cok emdi.o sırada topuk kanınıda aldı.oğlum duymadı bilee ıhh bile demedi.sonra gazını çıkardı verdi bana oğlum uyuyodu

sıkılırsan bunalırsan böle moralin bozulursa gel hemen bana sohbet ederiz burda bakarız falan dedi.çok moralim yerine geldi valla.

eve gelirken oğlum çok huzurluydıu bide sağlık ocağına uğrayalım dedik.dvit vermişti doktor almamıştık daha sağlık ocağındanda MONOVİT D verdiler aynı dedi.ücretsizdi.aşı zamanını söyledi.gelirsin ozaman dedi.bi de orda baktı doktor sonra eve geldik

oğlumda bende bi uyumuşuz.epey uyuduu.sonra eşim geldi önce beni uyandırdı sonra çok uyudu meteyide uyandıralımda emzir dedi.zorla uyandırdık.emzirdik işte güç bela şimdi yine uyuyo

doğumdan önce pompa almamıştım ama alıcam
hemişre sütünü sağ dedi.her emzirmeden sonra.çocuk hepsini bitirenez bitiremeyincede yenileri gelmez dedi.ne kadar boşalırsa okadar çok ve taze süt dolar dedi
sağdığını koy buzdolabının en üst rafına 5 gün kalır dedi.haa bebek inat etti ne bilim süt gelmedi emmedimi dedi.mama değillll git dolaptaki sağılmış sütünü al ısıt kaşıkla bebeğe ver dedi.3 kaşık içse 1 biberon mamadan iyidir dedi.

tabi bunu bana dedi ben ordayken bi bebek daha geldi 2700 kiloydu 9 günlük annenin sütü yüktü kilo kaybediyomuş ona haftada bir mama ver dedi.yani herkesi durumu kendine özell

banada emzirirken sik tut dedi.ciğerlerine kaçar demedi ama dik durumda dursun demişti

kızlarrrrrr
ben doğum yaptımm..22.02.2011 sabah 11.18 de..gece annemi almaya gittik sabiha gökçene . eve geldik muhabbet filan annemi yatırdım gece 2 de..3 te suyum geldi.hastaneye gittik..açılma yoktu hala..sabah5 gibi güçlü sancılar başladdı..11 e kadar ssancı çektim..çok fenaydı..11 de bişeylerin ters giitiği anlaşıldı ve acil ameliyata alındım..ve POYRAZ'IM dünyaya geldi..

bugun çıktım hastaneden..şimdilik iyiyizz ama benim hiçççççç sütüm yokk..bir damlacık bile gelmedi hala..emziriyorum çeksin gelir die ama yokk..

tecrübeli anneler yardımmmmmm

kızlarrrrrr
ben doğum yaptımm..22.02.2011 sabah 11.18 de..gece annemi almaya gittik sabiha gökçene . eve geldik muhabbet filan annemi yatırdım gece 2 de..3 te suyum geldi.hastaneye gittik..açılma yoktu hala..sabah5 gibi güçlü sancılar başladdı..11 e kadar ssancı çektim..çok fenaydı..11 de bişeylerin ters giitiği anlaşıldı ve acil ameliyata alındım..ve POYRAZ'IM dünyaya geldi..

bugun çıktım hastaneden..şimdilik iyiyizz ama benim hiçççççç sütüm yokk..bir damlacık bile gelmedi hala..emziriyorum çeksin gelir die ama yokk..

tecrübeli anneler yardımmmmmm

valla ben pudra kullandım,kurtarıcım oldu diyebilirim,çok darda kalırsam yine kullanıcam,eşime pişik kremi almasını söylemiştim,gerzek eczacı tutup büyüklerin kullandığı deri kremini vermiş,benimde kafa bi dünya farkedemedim,3 gün kullandım bu kremi,sonra bebeğin poposuna bi baktım pişmişş,kızım çığlık çığlığa ağlıyor çiş falan yapınca,sonra kreme dikkatli baktım,aaman Allahım mantar kremiymiş,eşim hemen eczaneye gitti,dalinin pudrasını aldı,birde eczacı bayanın önerdiği pişik kremini,oda bebeğine kullanmış memnun kalmışlar,getirdik pudrayı döktük popoya,bebek rahatladı resmen,neyse pişiği kuruttu pudra,sabaha iyi olmuştu,şimdi sadece dalin ıslak mendil ve pişik kremi kullanıyorum.problem yok

neeee,canım sen ne yaptın yaa,bu saydıkların bebeğe olmazz,dahada kötü eder,sakın trosyd kullanma,o mantar kremiiiii,bak banada salak eczacı pişik için bu kremi vermişti,ne alakaysa anlamış değilim.. bebeğim mahvoldu,sakın o deri kremlerini kullanma,bebekler için üretilen pişik kremleri var mesela,gold pişik kremi kullanıyorum çok memnunum,birde babulayn pişik kremi var oda iyi.

canım arada benimkide sızlıyo çok normal,hem içten hem yapıştırma olan kısım..daha tam iyileşmediki

bizdede oldu bir kaç defa öksürük,tırstım şimdi

gözün aydın maşallah alocum,tebrikler tekrardan

gözün aydın canım,son dakika golü olmuş seninki,okadar sancı çekip son anda sezaryen olmuşsun,demekki hakkında hayırlı olan oymuş ne güzel miniğin kollarında Allah hayırlı ömürler versin

inatla ısrarla emzir gelicek,açılacak süt kanalların,sakın sütüm gelmiyor diye pes etme,gir banyoya sıcak bi duş al,sıcak bi çorba iç,ve göğüslerini sıcak tut,bide sık göğüslerini,mıncıkla,sabaha sütün gelir inşallah.

cnmm gözün aydın bebişini almışsın kucağına
tatlım humana still tea ısrarla tavsiye ediyorum gnüde 3 4 bardak iç bide bol bol su tüket ama bolllll:)hadi gelsin sütün inşş

Selam herkescikslereeee

Bugun sabah kizimi hastaneden cikardim kizlarrr kizim artik emebiliyor ama ben yinede ne kadar ictiginden emin olmak icin arada gogsumu sagiyorum biberonla veriyorum.

Henuz iyilesemedim ben kizlar ya kosusturuyorum surekli hele 2 gundur araba altimda git gel git gel pestilim cikti.. Neyse artik evdeyiz 1 ay sonra babamiza gidecegiz

Gunduzleri tlfda aksamlari internette gorusuyoruz cok ozledik babamiiziii

Kizim suan agzinda emzik uyumaya calisiyor o atiyor emzigi teyzesi veriyor

Kizlar sorum var sizlere. Ben hastanede hemsirelerden drlardan cok seyler ogrendim sizler nasil yapiyorsunuz merak ediyorum.

1- Bebeginizi kac saate bi emziriyorsunuz ? ve uyanmasini bekliyormusunuz yoksa kendinizmi uyandiriyorsunuz ve kac ml? Ben 3 saate bi emziriyorum bazende sagdigim sutumden veriyorum. 50 ml veya 55 ile doyuyor. Uydugu zaman uyandiriyorum uyanmadigi zaman altini aciyorum hemencik uyaniyor :)))

2- Bebeginiz uyurken ustune yorganmi ortuyorsunuz yoksa ince battaniye mi ? Ben ince battaniye ortuyorum. Yorgan tehlikeli oldugu icin ebe kullanma sakin dedi.

3- Bebeginizi her emzdirdiginizde yatma pozisyonunu degistiriyormusunuz ? Nasil yatiriyorsunuz sirtinin ustunemi bogrunun ustunemi ve arkasina destek icin battaniye sariyormusunuz ? Ben evet degistiriyorum. Her emzirdigimde bi sag bogrune bi sol bogrune yatiriyorum. Arkasinada battaniye sarip koyuyorum sirtinin ustune donmesin diye. Sirt ustu yatirmaya calisiyorum sadece uyanik oldugu zaman sirt ustu yatiriyorum. Buarada kizlar yuzustu sakin yatirmiyacakmisiz. Allah esirgesin bogulabilirmis.

4- Rahat uyumasi icin bacaklarinin arasina ince battaniyeyi sarip koyuyormusunuz ? Evettt cok rahat uyuyo ozaman.

5- Son olarak trde bebekleri cibinligin altina yatiriyorlar. Yani yatagin yukarisina. Ben asagida yatiriyorum. Bebekler yukarda yattigi zaman asagiya dogru kayip yorganin yada battaniyenin icine girebiliyormus. Dikkat edinnn..

Simdilik bu kadar.. Haydin kim nasil yapiyor bilelimm.

Pisikten bahsedilmis.Bana bebek doktoru bepanten onerdi. Kullanmadim henuz

cnm bizde bugün tam 15günlüğüz sanırım doğum gnüleri aynı bizim kuzucukalrın :) 10 Şubat:)
bnm sütüm geliyo çok şükür oğlumda sürekli meme ağzında kalsın istiyo
mama ile kilosu artar inş cnm ama sütünü yinde bol bol ver bence öenmli olan sağlıklı olsunlar kilo çok öenmli değil tabi almaları gerek ama hayırlısyla alır inş cnm

amin inş. cnm çok saol...

gözün aydın cnm sanırım sadece ben kaldım doğum yapmayan...allah analı bablı büyütsün...

canım benimki de bazen emdikten sonra kusuyor, aynen dediğin gibi kesik süt gibi yada sıvı. bugün sağlık ocağına gittik orda sordum normal dedi. mide kapasitesinden fazla emince çıkarır, çok aşırı değilse kilo alımı iyiyse kusma önemli değil dedi

Selam herkese. Hepatit aşımızın 2. dozunu olduk. kuzum çok agladı

Büyümüş maşallah. 4680 gr 54 cm olmuş

Deniz, alocum tebrik ederim ikinizi de.

Ben pişik kremi ve ıslak mendili dalin kullanıyorum. Bezi ise normal prima kullanıyorum. çünkü premiuim care pişik yaptı kızımda...

Allah yardımcın olsun
şimdiden geçmiş olsun
yarın senin bebeişte kucağında inşallah

1)cnm o istedikçe emziriyorum yani belli bi saatimiz yok uyandıkça alıyo gündüzleri çok sık emiyo ama uzun sürmüyo uyuyaakalıyo uaynınca tekrar alıyo yani düzen yok ve ne akdar emiyo bilmiyorum hiç sağıp bakmadım açıkçası ama doyuyodur inş kontrolde kilo alımı iidi çok şküür
2)cnm ben uyku setini kulalnıyorum incecik bişi zaten öncesindede battaniyeye sarıyorum kundak gibi ama tabi sıkı değil rahat bırakıyorum
3)her seferinde ayrı ayrı yapmıyorum okadar dikkat etmiyiorum açıçası ama düz yatırmıyorum saga yada sola doğsu eğer kusursa yana eğik olması için
4)hayır koymurum cnm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…