- 13 Ocak 2010
- 1.305
- 17
- 158
- 38
aman Allah'ım yaaaa
işte ben de bu tarz şeyleri çok duyuyorum
illa ki normal doğum fentezisi için normal doğum yapmiiim diyorum
çatır çatır doğurdum demek nasıl bir gurur meselesiyse
sezeryanı göze aldım doğurdum gitti demek de bi gurur :)
ben fifty fifty yim bakalım yaaaaaaa
iiiiiiiinnnnşallahh hayırlısı olurrrr çok yakında artık belli olacak inşallahh....
evet anne sütünün yararı yadsınamaz ama sahiden de olmayınca olmuyor çok takmamak lazım
benim bir arkadaşım üniversiteyi 1.likle bitirdi çokkk zeki çok sosyalbir insandır
bebekken hiççç annemden süt emmemişim dedi
ama annesi daha sonra balık yağları filan sürekli takviyelerde bulunmuşş..
gyshnky ya benımde ılk bebeğim hıç sutumu emmedı mamalarla buyuttum ama hıç peşinide bırakmadım benım cadı 6 aylık oldu yenı tuttu memeyı umarım oğlumda aynı sorunu yaşamam ve benım kızım başkasının memesını tuttu benımkını tutmadı çıldırıyordum resmen ama çok şükür şimdi iyi vallahı allah yardımcı oluyo en fazla 4.aya kadar çekersın ek gıdalara gecınce rahatlarsın....
Valla öyle de böyle de doğuyor işte bebekler... Olayı dramatize ediyorlar bence...
çatır çatır doğuran da 9 ay taşıyor bebeği sezeryanla doğuran da taşıyor.
9 ay çekilenler kenara itilip en son doğumun nasıl olduğunu önemsemek bana saçma geliyor.
En hayırlısı nasılsa inşallah öyle olur demek lazım...
Her insan farklı olduğu gibi her insanın doğum hikayesi de farklı oluyor... Kimisi normal doğurup 1 ay ayağa kalkamıyor kimisi sezeryan olup hemen ayağa kalkıyor.Yada tam tersi.
Normal doğumdan çok korkmama rağmen yine de suni sancıyı kabul ettim.Ne olacaksa olsun! dedim.Ama bunun yanında Allahım benim için en hayırlı olan şekli nasip et.Taşıyamayacağım yükü verme Yarabbim. dedim. Ve nasibim sezeryan olmakmış.Çok şükür çokta rahat oldu.
Valla öyle de böyle de doğuyor işte bebekler... Olayı dramatize ediyorlar bence...
çatır çatır doğuran da 9 ay taşıyor bebeği sezeryanla doğuran da taşıyor.
9 ay çekilenler kenara itilip en son doğumun nasıl olduğunu önemsemek bana saçma geliyor.
En hayırlısı nasılsa inşallah öyle olur demek lazım...
Her insan farklı olduğu gibi her insanın doğum hikayesi de farklı oluyor... Kimisi normal doğurup 1 ay ayağa kalkamıyor kimisi sezeryan olup hemen ayağa kalkıyor.Yada tam tersi.
Normal doğumdan çok korkmama rağmen yine de suni sancıyı kabul ettim.Ne olacaksa olsun! dedim.Ama bunun yanında Allahım benim için en hayırlı olan şekli nasip et.Taşıyamayacağım yükü verme Yarabbim. dedim. Ve nasibim sezeryan olmakmış.Çok şükür çokta rahat oldu.
selam millet ben geldim
bugün yine epey dolandım akşam arkadaşa gittik orda yemek yedik sonra hemen beğendik e gittik.avm yani.dolan dolan dön dolaş tabure buldun oturr dinlendik kalk dolaş belki 2 saat hatta daha fazla dolanmışımdır.oğluşuma ciciler aldık işte biraz gerçi ihtiyacımız yok görünce iişte dayanamadık aldık bişiler.ordan tekrar arkadaşa gittik çay içtik falan eve geldim tabi ben pertama tık yok.oğlan kıpır kıpır dedim ben bu dolanmaya doğururum ama cıksss hiç bişi yok valla
yarın sabah kontrolüm var dicem doktoıra yaaa doğurttur beni artıkın
ya aslında Allah a binlerce şükür hiç bi sıkıntım yok .çok iyiyim ne ağrım ne sızım çok güzel kaymak gibi hamilelik yaşadım.hatta arkadaşın eşi hiç hamile gibi değilsin sanki karnında yastık var çok rahatsın diyo.eşinin hamileliğinde hastanede falan ne hamileler gördüm iki kişi zor kaldırıyolar bizimkide senin zamanında sürekli yatıyodu biyere gidemiyodu sen çok rahat biz gibi geziyosun falan diyo.
eee öyle ama yeteeerrr doğurayım artık dimi.
bak burcuda kaşla göz arasında doğurmuşş
feeeble sen nerdesin kız doğurdum deme bak karışmam
kızlar nasılsınız biz kızımla iyiyiz bide memeyi emerken ağlamasak daha iyi olucak çok zor tutuyor yaa bal bile sürdüm gögsüme tutsun diye bide hemen yoruluyor kızım emerken uyuyor uyandırmıyorum böyle olna varmı yaa bide doğumdan sonra çok kilo verdi acaba sütüm yaramıyor mu ki
mrb bende aynı sizin gibiydim çevrede herkes hiç hamile gibi degilsin rahatsın diyodu dün akşam eşim hadi seni gezdireyim biraz dedi reale gittik her 3 dk bi biyer bulup oturdum eve geldik kız hiç durmuyor kıpır kıpır 2 ye kadar uyumadım her 5 dk bir tuvalete gittim yatarken baktım pembe bi kan ve kasıklarımda agrı var uyuyayım artarsa dr giderim dedim kasmadım pek her 2 saate bi gece boyu agrılı wc gittim ama yeterince kramplarımın olmadıgını düşünerek yattım sabah baktım pembe kan geçmemiş kahvaltımı yapıp 11 gibi hastaneye gittim ama hiç agrım yoktu ne olur ne olmaz diye herşeyimide yanıma aldım dr çatı muayenesi yaptı nst ve ultrasona baktı yeterince sancın yok endişe etme dedi galiba gelmesi yakın bi arkadaşıomda benim gibi kanaması varmış doguma almışlar 2 gün boyunca hast gelen dr çatı muayenesi yapmış çok sorunlu olmuş sonunda sezeryana almışlar beni Allahtan hemen almadılar doguma hayırlısı bakalım
günaydın kızlar bende doğurdum geldim hala ağrılarım sürmekte...
arkadaslar bebek eve geldikten sonra ne zaman yıkanır siz naptınız
selam kızlar bızde 4 gunluk olduk geldık sıze en son yazdıgım gecenın sabahında suyumuz bıttıgı ve rahımde hıc acılma olmadıgı ıcın bende sunı sancısını yasamak ıstemedıgım ıcın sezeryana gırdık epıdural sezeryanla 15 subat saat 16:34te omer doruk dogdu 2600gr dogduk dun hastahaneden cıakrken 2400lerı gormustuk sımdı yenı dunyamıza alısmaya calısıyoruz hepınızı opuyoruz..
selam kızlar ben geldimm
geçmişe hiç bakmadım hemen haberleri vereyim dedim
doktordan geliyoruz.muayenemizi olduk.önce ultrasonda baktı.daha önce beni görür görmez karnıma bakarak eee hiç inmemiş dedi.yürüyüş yaptınmı dedi yaptım dedim.çok yukarda duruyo dedi.sonra ultrasona geçtik baktı evet dedi inmemiş kafayıda pelvise sokması gerekirdi ama kıpır kıpır hiç öyle bi niyeti yok dedi.kafayı çevirmemiş bile dedi.kanala girmiyo bi sağa bi sola kıpırdanıyor dedi.suyu sağlığı herşeyi çok güzel normal dedi.kilosu 3 civarındaymış(yine kesin bişi sölemedi) ne çok iri nede çok ufak bi bebek gayet normal dedi
sonra nst yaptık.kıpır kıpırdı aletleri oynattı durdu karnımdasancı yoktu çıkmadı
sonra tansiyonumu ölçtüler vajinal muayene öncesi 15 e fırlamış
neyse giydim önlüğümü soyundum dökündüm oturdum o koltuğa.hemşirede 20 haftalık hamileydi konuşa konuşa hazırlandık.doktor geldi eldivenini giydi jelini sürdü.koltuğu ayarladı.çok hoştu ama yaa lunaparktaki aletler gibi vıııınnn diye yukarı kaldırdı ayarladı falan
sonra malum muayene hiç bişi hissetmedim çok rahattı.hatta o işlem sırasında hissettiğim oğlumun hareketleriydi.hatta doktorla güldük bile.kafasını sokması gerekirken ben ittikçe o geri kaçıyo hissediyomusun falan dedi.hakikatende doktor çekmeye çalıştıkça o yukarı yukarı kaçıyodu.
sonra oturduk konuştuk.bu noktaya kadar normal diye geldik ama haftamız doluyor ama bebekte hiçbir gelme belirtisi yok.çatı bakımından normal yapılabilir ama giriş kısmında bir darlık varki bebek kafayı sokamıyor.şu anda kafasını leğen kemiklerinin arasına sokmuş olup hareket edemiyor olması lazımdı ama bizim bebeğimiz oralı bile değil kafayı sağa sola oynatıyo hiç kanala bile yaklaştırmıyo dedi.
bu durumda sezeryan seçeneğine geçmek durumundayız daha fazla bekleyip riske atmamak için dedi.beklesek bile kanala girer diyemem çünkü inmemiş bile dedi.
bizde sezeryanı kabul ettik.konuşması kolaymış hakkaten o noktaya gelince doktor şimdi kesip alacam dese al diyecek oluyorsun yani o kıvama geliyorsun.bi an düşündüm normal diye ısrar etsem ne olur diye.düşündüm kafayı sokabilse şimdiye kadar sokardı sancı namına hiç bişi yok zaten.hayırlısı neyse o olsun dedim.tamam dedik
veee sezeryan randevumuzu aldık 21/02/2011 pazartesi saat 08:00.epidural anestezi ile
saat 7:30 da hastanede olucaz.daha sonra anestezi doktoruyla tanıştık
çok hoş kafa dengi şakacı bi adam.bize doğum esnasında çektiği fotoları gösterdi.bende istiyorum dedimtamam çekeriz dedi
fotoğrafları göstermemdeki amaç annelerin o esnadaki yüz ifadelerini rahatlıklarını gör diye dedi.neyle karşılaşacağını gör istedim dedi.
nasıl olacağını anlattı.1990 yılından beri 1500 ün üzerinde epidural ameliyat yaptığını söyledi.benden sadece sakin olmamı istediğini onlara güvenmem gerektiğini başka hiçbirşey yapmamın gerek olmadığını söyledi
güldük eğlendik bissürü komik şey anlattı.
sonra çıktık geldik
yani durum bundan ibaret kızlarr.pazartesiye doğuruyorum yani inşallahhh
selam kızlarrrr...
biz geldik kızımla.. bizimde hasretimiz 17 şubat saat : 10:35 de şükürler olsun sona erdi.. Ecrin'im 3120 g 49 cm olarak dünyaya gözlerini açtı.. Darısı tüm bekleyenlerin başına.. Doğuran varmı benle beraber ben bi geçmişe bakayım da geleyim..
veeeeee yeniden beeennnn
kızlar sonunda interntim geldi ve size kavuştum hepinizi çok merak ediyorum valla
canım bebişin hayırlı olsun:)
canım hayırlı olsun.darısıbenim başıma:)
aaaaaaaaaaaaaa...canım senide kaybediyoruzzz.....ay ne güzel yaaaa..kıskandım valla..bana da şu anda sezeryanla lalım deseler atlıycam balıklama:))sabırsızlıkla bekliyorum hala..ama pzt si anneannemiz gelecek..ondan sonra gelsinn:))
canım hayırlı olsunnn..darısı bizeee...
amaninnnn kimler de gelmişşşş...hoşgeldin:)))))bebiş nasıllll?
tam açılma yada sancı olmayınca yolluyolar eve doğru.şanslısın çok kurcalamadan eve yollamışlar.sen yine tetikte ol.kendini dinle.sancın çoğalınca gideersin.Rabbim kolay doğumlar nasip etsin inşallahh
canım merhaba
gözünüz aydın Allah bağışlasın
çok heyecanlıydın olmuyor olmuyor diyordun bak oldu bile kızınn:))
bu arada bişi söyliicem çocukların sindirim sistemleri tam olarak 2 yaşında gelişiyor
o zamana dek hiç bal verilmemeli diye biliyorumm yine de istersen bi araştır ama bence yani memeye sürmek için bence başka bişi dene :) mesela pekmez ya da sürülmeli mi böyle şeyler bilmem ama. bal ııhh..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?