2011 Şubat Anneleri

canım topikte bi çok kişi sıcak bir banyo yapmanın iyi etkisi olduğunu yazmıştı
rahatlayıp sütü arttırıyormuş
denedin mi hiç relax olup
inşallah bizim de böyle sorunlarımız olmazz..
sıcak su torbası da koyuyorum canım.İnşallah olmaz ama sen içini ferah tut benim kadar uzun sürede sütü gelemeyen yok. Sen rahat ol hemencik gelsin sütlerin :)

gözünaydın canımmm
Allah yavrunuzu size bağışlasınn
ah keşke hastanenin nasıl olduğunu da yazsaymışsınn:)
ben görene kadar kaçmışsınn
inşallah hayırlısıya ben de orada doğurucammm
çiçekçiçek de gelmedi ki sorayım ilgi alaka nasıldı :)

biraz mecbur kaldık aslında.ben şikayetçi değilim benim için farketmezdii ama doktor bekleriz ama kanala gireceğine garanti veremem dedi.girseydi şimdiye kadar girmesi gerekti dedi.haftamızı aşınca riskler oluşabilir dedi bence gerek yok risk almaya diyince bizde kuzu kuzu tamam dedik.

yaaa bide sinir olduğum bişi var.kime dediysem sezeryan diye,işte ablama anneme kayınvalideme yaaa niyeeee.napalım olsun sağlık olsun gibi teselli cümleleri kuruyolar ayy sankii sezeryan olmak tuhaf bişi.tamam normal olsun adı üstünde normal ama sezeryan diyede bişi var niye kendimide bebeğimide riske atayımki.

canım hemen hemen aynı durumdayıs. çok çok geçmiş olsun öncelikle. Ben de sütümün gelmesini istedim bekledim. Sonuçta bizim sarılıkta fırladı hemen aptamil e başladık. Her mama verdiğimde içim acıyor ama babacığım çok güzel bişey söyledi bugün önceliği onun yaşaması kilo alması dedi .Ben de artık öyle düşünmeye çalışacağım sütüm içinde elimden geleni yapıyorum. Aptamil sanırım bizde de kabızlık yapıyor pazartesi den beri kakasını yapamamıştı dün mamasına 1 çay kaşığı zeytinyağı koyduk akşam kakasını yapmıştı. Hemşire önerdi. 2 gün kakasını yapmazsa 3. güne geçerse kabız demek dedi. şimdi akşamdan sonraki kakasını bekliyoruz bakalım duruma göre doktorunu arayacağız

Selam kızlar bende aptamil 1 'cilerdenim.... Hastanede bebeğim memeyi emmeyince direkt mama getirip verdiler... Çoook uğraştık hem hastanedeki hemşireler hem aile hekiminin hemşiresi hemde evde biz her fırsatta denedik memeyi emdirmeyi ama kızım o kadar inatçı ki kesinlikle emmiyor memeyi. ağzına alıyor,ısırıyor sonra itip çenesini kitliyor ve asla almıyor ağzına... Bende sağıyorum sütümü.
İlk zamanlar sarı sütüm çok azdı.. ama 1 damla dahi olsa sağıp verdim kızıma o sütü... Şimdi rengi açıldı ve daha sıvı hale geldi... Günde toplam 35-40cc süt çıkıyor.Lansinoh elektrikli pompa ile sağıyorum.
Sütü artırmak için humana still tea içiyorum.ayrıca aktardan bir karışım aldık onu demliyorum.
Onun dışında 60cc'lik aptamil 1 mama veriyoruz... Zaman zaman 1 günü aşkın kaka yapmadığı oluyor ama bu çok normalmiş.Anne sütü alan bebeklerde de olabilir bu durum.Bağırsakları henüz dünyaya uyum sağlıyor... Mama aldığı için kabız oluyor diye kendinize üzüntü yapmayın sakın... Zamanla bağırsakları dünyaya alışacak... Onlara biraz zaman vermeliyiz...
Bu arada 5cc bile sütünüz çıksa ağzına akıtın hemen... O bile minicik bünyeleri için şifa kaynağı...
Ben şimdi ülkerin maltana içeceğini deneyeceğim sütü artırmak için eğer faydasını görürsem yazarım sizlere.

wallahi kesinlikle katılıyorum
sezeryan diye bişi var ve genelde de insanlar memnunlar
sabah normal doğum yapan bi arakdaşımla görüştüm çok mutlu yaptığından
6cm açıklık varmış gittiğinde doktora ama bi türlü inmemiş çocuk
suni sancı vermişler 12 saat çekmiş sonunda anca inmiş ki doktoru sezeryana alalım demiş devlet hastaneleri sezeryana yönlendirmiyorlar ona rağmen yöneltmişler filan ama neyse istememiş sonunda çooook zor da olsa doğurmuş
dikişlerin nasıldı dedim
o da yaa 1 ayda acıları anca geçti dedi e baya zor dedim olsun değer miniğimin yüzünü görüyorum ya onun için her şeye değer diyor
ama sezeryandan sonra da görüyorsun onun yüzünü ve sezeryan olanlara soruyorum ne biliim 1 ay süren dikiş acısı pek duymuyorum
böyle bir durumda sezeryanı seçmek de miniğinin yüzünü görmek için değer o zamannn

bana da doktor derse pt günükanala inmiş peki normale gidiyoruz diicem
ama derse ki inmemiş gelmemiş suni sancı vercez filan filan o zaman peki sezeryana geçelim diicemm

selam kızlarrrr...

biz geldik kızımla.. bizimde hasretimiz 17 şubat saat : 10:35 de şükürler olsun sona erdi.. Ecrin'im 3120 g 49 cm olarak dünyaya gözlerini açtı.. Darısı tüm bekleyenlerin başına.. Doğuran varmı benle beraber ben bi geçmişe bakayım da geleyim..

Kaç gün oldu canım senin doğum yapalı ? 60 cc mama kaç defa veriyorsun bir de ? ben 2-3 saatte bir 30 luk veriyordum çok az kilo almış 60 a çıkın dedi hemşiremiz

arkadaşlar ne güzel mamalardan sütlerden bahsediyorsunuz..
aslında şanslıyız ki henüz doğurmadık ve sizlerden bunlar hakkında bir şeyler öğreniyoruz
ama ama ama yine de aslında çok yakın olsa da öylesine uzak geliyor ki bu konular
aklımda büyük bir doğum badiresi var
ve bi türlü tam olarak bebeğimin doğum sonrası olası sorunlarına konsantre olamıyorum:)))
gerçekten aklımı toparlayamıyorum ne yazık kiiii
kitap okuyamıyor tvde uzun soluklu bişi bile izleyemiyorum:))

gözünüz aydın canım
Allah sizlere bağışlasın yavrunuzu...
sezeryan olmuştu galiba değil mi?
nasılsınız nasıl geçti gelenler keşke kısaca hikayelerini de yazsalaarrr:)
doğurmayan 3-4 kişi kaldık biz sanırım :)

Valla beni de normal doğuma zorladılar suni sancı verdiler 12 saat ama hiç açılma olmadı... Sonuçta sezeryana adılar... Yanımda benimle birlikte suni sancı alan bir bayan vardı o normal doğum yaptı.Sonra kaldığımız katta karşılaştık ben anestezi açılır açılmaz ayağa kalktım yürüdüm,kızımla ilgilendim,tuvalete girdim...v.s. ama normal doğum yapan arkadaş çoook acı çekiyordu.oturamıyor ve wc'ye zor giriyordu.Onu öyle görünce şükrettim resmen.Hatta kız benim sezeryan olduğuma inanmadı.Nasıl böyle hiç bişi olmamış gibisin dedi.

Kaç gün oldu canım senin doğum yapalı ? 60 cc mama kaç defa veriyorsun bir de ? ben 2-3 saatte bir 30 luk veriyordum çok az kilo almış 60 a çıkın dedi hemşiremiz

Canım hastanede 60lık biberonla 2 saate 1 veriyorduk ama hemşire geldi kızdı bize.Bu anne sütü değil mama.Eğer 2 saatte 1 verirseniz git gide daha sık acıkmaya başlar ve obur olur dedi.60 lık mama 2 haftalık olana kadar 4 saatte kadar tok tutar ve uyutur onu dedi.Biz şimdi 4 saatte 1 60lık veriyoruz.
Bugün 14 günlük yani 2 haftalık olduk ve yarından itibaren 90'lık mamaya geçeceğiz...
Anne sütünü mamadan önce veriyorum.Mesela 10cc anne sütü çıktıysa mamayı ona göre biraz az içiriyorum.
İnşallah sütüm artar ve mamadan kurtuluruz ama şu an için mama bizim kurtarıcımız.

Haklısın çok haklısın canım dualarım onun için. Ben de gece kalkıp su ısıtmadan bebeğimi direkt emzirebileceğim anları düşlüyorum.anne sütü hem hijyenik hem sıcaklığı uygun. Ama şuanda bebeklerimizin toparlanabilmesi için ona çok ihtiyacımız var. Hemen hemen hemen aynıyız bizde bugün 13 günlük olduk. Allah yardımcımız olsun inşallah.

öff çok sinirlerim bozulduu ağlıyorum şu andaa

eşimde aramış arkadaşının karısı bi çocuğunu 41. haftasında birinide 42. haftasında doğurmuş onu söylüyo.eee napiimm dedim.bendemi bekleyeyim.girmemiş işte kanala napimm sezeryanmı olmayayım onumu diyosun diye bi bağırdımm.korktuuu ben bişi demedim sadece öyle paylaşayım dedim diyoo.

ama sinirlerim bozuldu yanii.daha geçen gün gidelim doktora söyleyelim sezeryanla aldıralım diyen adam böle bi tuhaf tuhaf konuşuyoo.bişi bildiğinden söylese içim gam yemicek sırf etrafta insanlar sezeryan diyince böle abuk subuk şeyler söylediği için öyle diyo kesinn.

İnşallah sütümüz artar ve bol bol anne sütü alabilir minişlerimiz ama alamazlarsa da dünyanın sonu değil.Kendimizi üzmememiz lazım... Arkadaşımın 2 tane oğlu var ikisi de hiç anne sütü alamadılar hep mama ile büyüdüler.Çok şükür turp gibiler ve çooook zeki çocuklar.
Önemli olan mama yı verirken de aşırıya kaçmamak.Mama anne sütüne göre daha doyurucu bir yapıda.içindeki lifler bebeğin midesinde şişiyor ve anne sütüne göre daha uzun süre tok kalmalarını sağlıyor.Eğer çok verirsek Allah korusun obez olurlar.Tavsiye edilen miktarlarda ve sürelerde vermek lazım.

evet anne sütünün yararı yadsınamaz ama sahiden de olmayınca olmuyor çok takmamak lazım
benim bir arkadaşım üniversiteyi 1.likle bitirdi çokkk zeki çok sosyalbir insandır
bebekken hiççç annemden süt emmemişim dedi
ama annesi daha sonra balık yağları filan sürekli takviyelerde bulunmuşş..

yaaaa canım takma kafana boşveeeeeeerrr
herkes bilip bilmeden konuşuyor
herkes sezeryanın vahim bişi olduunu zannediyor
innşallah hayırlısıyla hemen de ayaklanırsın da görürler
ayrıcaaaaaaaaaa
çocuk için zaten çok konforlu bir olay bu
doktorlar bunu kabul ediyorlar ki erken haftlarda olsan neyse
gelişimi full tamamlamış bi bebek artık o
kararı verdik bitirdik de gitsinn aaaaa karışmasınlar

sende benım gıbı bekleye bekleye sınırlerın bozulmuş cnm sıkma canını hem adama ne kızıyosun o nerden bılsın yahu....uzulmede az kaldı ınşallah kısa zamanda bugunlerı arıycaz gör bak....

Amaaan canım boşver!!! kendini üzecek şey mi bulamadın?
Benim eşimde öyleydi.Etrafındaki herkes normal doğumu anlatıyordu.Herkes "aman eşin normal doğursun!" falan diyordu.O da bana normal doğur diye baskı yapıyordu.Sırf bu nedenle 12 saat suni sancı çekmeyi bile kabul ettim.Sonra başıma kakmasın diye...
Eğer denemeseydim belki ileride "denemedin ki normal doğurmayı!" demesin diye kabul ettim suni sancı olayını.Ama yine benim dediğime geldi olay ve sezeryan oldum.Hemde benim isteğimle değil.Bebeğimin isteğiyle.Çünkü 12 saat sancıya rağmen kızım hiç istifini bozmadı ve girmedi kanala.Resmen Normal doğmak istemedi. :) ve doktorlar sezeryan dediler. İyi ki de öyle olmuş.Çok rahatım.Bugün 14. günüm ve ben ilk günden beri hep ayaktayım.Dikiş acısı falan hiç çekmedim.Sanki hiç sezeryan olmamış gibiyim....
Eşlerimize de biraz hak verelim... Bu konuda biz 1 cahilsek onlar 10 cahil.Ve etraflarında herkes ayrı bişey söylüyor şu anda onlara ve haliyle hepsine inanıyorlar...
Unutma ki herkes farklıdır her bebek farklıdır.sağlıklı bir doğum için hem senin hem de bebeğin rahat olması gerekli.Eğer sen sezeryan ile rahat hissedeceksen ve bu fikre alıştırdıysan kendini vazgeçme.
Çünkü sen rahat olduğun sürece bebeğin de rahat olacak.
Allah hakkında hayırlısı ne ise onu yaşatsın inşallah...

saat 11 de muayene oldum bişi yoktu ama son iki saattir hafif bir kanaama olayı var.vajinal muayeneden sonra normaldir biliyoruz burda çok okuduk gördük.az öncede hafif bir pembe kanama olunca ne olur ne olmaz aradım doktoru.
aynı şeyleri söyledi.sancı varmı dedi yok dedim yok yani galiba.sancıda ne bilmiyorumki işin kötüsü

yat dinlen kendini sıcak tut bol su iç dedi.pazartesiye kadar kendini germe dedi(o bile anlamış.germiyorumda geriyolar zorla adamııı ) ben biraz uzanayım barii kızlar buralardayım görüşürüz yine çekeyim pcyide yanıma sırtım ağrıdı zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…