arkadaşlar herkese merhaba
geçmişi pek okuyamadım ama doğum yapanlar olmuş sanırım Allah analı babalı büyütsün yavrularını..
ben de bugün heyecanla doktora gittim çok motivasyonlu mutlu çıktım anlatmak istedim size de :)
çatı muayenesini 38. haftada yaparız demişti. iyice konsatre ettim kendimi nasıl olsa 37+2deyim herhalde bugün yapar demiştimm ben de.
ama yapmadı haftaya gelince yaparız daha iyi dedii...
ultrasona gidince odaya bi bayan geldi usg yeni alınmış izin verirseniz bizimle girebilir mi makinenin bazı özelliklerini göstermek istiyor dedi
peki peki girsin dedim
ilk 10 dk doktorum kızımın her şeyini bize gösterdi 3040gr olmuş. çok tatlı gülümsedi bi de bir ara bize 
sonra görevli kişi makineyi tanıtmak adına ooohhh bi anlatmaya başladı tekrardan karnımın her yerinde gezindiler. şurda şuna basın burda buna basın böyle yüzünü yakından görün böyle çıktı alın filan filan
hatta bi ara sıkıldınız mı diye sordular yok yok gaaayet iyi siz devam edin akşama kadar dedik :))))
hiç bu kadar güzel bu kadar net görmemiştim kızımı...
sonra doktora nst diye bişi var herkeşler giriyor bizde neden adı bile geçmiyor dedim. haftaya sokucam sizii de dedi. kimler söylüyor dedi. ben de kadınlar kulübünde şubat anneleri filan diye ohoooğo bi sürü forum var dedim. o da çok şaşırdı bak seeeeeen dedi bakarım akşama dedi :))) bense haberinin olmamasına şaşırdım yaaani..
doğum şekli artık belli olsaydı ben çok korkuyorum normal doğumdan sırf bu yüzden belki de en güzel günlerimi stresli geçiriyorum dedim. o da neyinden korkuyorsun bize bırak her şeyi dedi. Bizim işimiz ne olursa olsun sizi prenses gibi hissettirmek dedi. haftaya bakıcam dedi ve aldı eline rahim civarının maketini anlatmaya başladı normal nasıl olur sezeryan nasıl olur. kesi olursa nerden olur. kaç cm olur filan filan. sonra çizerek de anlattı kesiyi nasıl yaptığını. ama ben hiç kesi istemiyorum dersen de kesmeyiz dedi. ben daha doğrusu haftaya vücut yapına göre tüm olası ihtimalleri söylerim dedi. eğer muayenede hiç rahat olmazsan da normali zorlamayız ama ben size güveniyorum dedi..
sezeryan bizim için en kolay şey siz nasıl isterseniz öyle olacak zaten dayanamıyorum derseniz istemiyorum derseniz geçeriz sezeryana dedi. ama bakın geçende geldi birisi gaz sancım çok kötü var dedi baktık ki 4-5 cm açıklığı olmuş doğurdu gitti dedi:)) oohh dedim hadi inşallah bizim de öyle olur. biz acıbademde 3cm açıklık oldu mu epidurali vuruyoruz dedi. sancı hissetmeden bitiyor olay dedi.
ay çok motive etti beni. çok mutlu etti. ama ama sezeryan olursa 18 şubat filan demişken sütün filan da gelmesi için en iyisi 20-22si gibi yaparız dedi ama normali beklersek 41i de doldurturuz dedi kendisi gelmezseee:) nee dedim marta mı kalıcam o zaman dedim. e olsun en iyi yerde duruyor zaten dedi.
ama ama ama annemler 2 martta umreye gitcekler ben başından beri 20sine kadar olcak galiba filan diyordum dedim. hatta onlar da göbeği düşsün de götürelim kutsal topraklara diyorlardı dedim :))) sonra da neyse kargolatırız deyip güldük. ama işin bi kötü yanı da sigorta poliçemin 2 martta bitmesi :) ertesi poliçeye kalmasındansa yine de hayırlısıyla çok beklemesin martı bulmasın istiyorum :)
epidural hakkındaki çekincelerimi de söyledim. başı ağrıyan filan çok oluyormuş dedim. biz burda hiç bi sorun yaşamıyoruz ben 4 yıldır burdayım bir kişiye denk geldiğini gördüm dedi. her ne desem kolaaayyy boşveeerr düşünmeeeee tavırlarındaydı maksat stresimi alaksa başardı yani:)))) bakalım neticeyi görücez neler yaşiicaz.
Bu arada dün akşam kendi kendime şu sertleşmelerimi de söyleyim ne kadar sık oluyor dedim. Hatta en çok da akşam oluyor diyim ama yok yok demeyim öyle saçmalık mı olur çocuk nerden bilcek geceyi gündüzü dedim. Bugün de sertleşmelerden bahsedince kasılmalar olması evet çok normal dedi en çok da akşam olur dedi ) aa dedim size diicektim ama demeyim demiştimm
Neyse bebeğin başının çok aşağıda olmadığını en azından bu hafta doğumun olmayacağının %80 olduğunu da söyledi. İyi bari dedim ct akşamı yaklaşık 15 kişi arkadaşlar bize gelcekler sabaha kadar oturcaz sorunsuz olur inşallah...
Muayenenin ardından kadıköye ve caddeye gittik gezdik tee akşam geldim eve Allah’a çok şükür güzel bi gün geçirdim iyi oldu. İnşallah doktorun dedikleri gibi sonu da güzel olur innnşallah....
ohhh ne güzell bebişini ne güzel izlemişsin bende 4 boyutlu ulrtasona girince doya doya izledim ama sonra yaaa zaman geçse kızım gelse ben onu öpmek istiyorum yaa dedim bir yandan çok güzel bir yandanda burukluk kalıyor ama neyseki allahın izniyle günleri dolunca gelicekler doya doya izleyip öpüp koklıycaz inşşşşşşşşşşşşş.