2011 Şubat Anneleri

arkadaşlar herkese merhaba
geçmişi pek okuyamadım ama doğum yapanlar olmuş sanırım Allah analı babalı büyütsün yavrularını..
ben de bugün heyecanla doktora gittim çok motivasyonlu mutlu çıktım anlatmak istedim size de :)
çatı muayenesini 38. haftada yaparız demişti. iyice konsatre ettim kendimi nasıl olsa 37+2deyim herhalde bugün yapar demiştimm ben de.
ama yapmadı haftaya gelince yaparız daha iyi dedii...
ultrasona gidince odaya bi bayan geldi usg yeni alınmış izin verirseniz bizimle girebilir mi makinenin bazı özelliklerini göstermek istiyor dedi
peki peki girsin dedim
ilk 10 dk doktorum kızımın her şeyini bize gösterdi 3040gr olmuş. çok tatlı gülümsedi bi de bir ara bize 
sonra görevli kişi makineyi tanıtmak adına ooohhh bi anlatmaya başladı tekrardan karnımın her yerinde gezindiler. şurda şuna basın burda buna basın böyle yüzünü yakından görün böyle çıktı alın filan filan
hatta bi ara sıkıldınız mı diye sordular yok yok gaaayet iyi siz devam edin akşama kadar dedik :))))
hiç bu kadar güzel bu kadar net görmemiştim kızımı...

sonra doktora nst diye bişi var herkeşler giriyor bizde neden adı bile geçmiyor dedim. haftaya sokucam sizii de dedi. kimler söylüyor dedi. ben de kadınlar kulübünde şubat anneleri filan diye ohoooğo bi sürü forum var dedim. o da çok şaşırdı bak seeeeeen dedi bakarım akşama dedi :))) bense haberinin olmamasına şaşırdım yaaani..

doğum şekli artık belli olsaydı ben çok korkuyorum normal doğumdan sırf bu yüzden belki de en güzel günlerimi stresli geçiriyorum dedim. o da neyinden korkuyorsun bize bırak her şeyi dedi. Bizim işimiz ne olursa olsun sizi prenses gibi hissettirmek dedi. haftaya bakıcam dedi ve aldı eline rahim civarının maketini anlatmaya başladı normal nasıl olur sezeryan nasıl olur. kesi olursa nerden olur. kaç cm olur filan filan. sonra çizerek de anlattı kesiyi nasıl yaptığını. ama ben hiç kesi istemiyorum dersen de kesmeyiz dedi. ben daha doğrusu haftaya vücut yapına göre tüm olası ihtimalleri söylerim dedi. eğer muayenede hiç rahat olmazsan da normali zorlamayız ama ben size güveniyorum dedi..
sezeryan bizim için en kolay şey siz nasıl isterseniz öyle olacak zaten dayanamıyorum derseniz istemiyorum derseniz geçeriz sezeryana dedi. ama bakın geçende geldi birisi gaz sancım çok kötü var dedi baktık ki 4-5 cm açıklığı olmuş doğurdu gitti dedi:)) oohh dedim hadi inşallah bizim de öyle olur. biz acıbademde 3cm açıklık oldu mu epidurali vuruyoruz dedi. sancı hissetmeden bitiyor olay dedi.

ay çok motive etti beni. çok mutlu etti. ama ama sezeryan olursa 18 şubat filan demişken sütün filan da gelmesi için en iyisi 20-22si gibi yaparız dedi ama normali beklersek 41i de doldurturuz dedi kendisi gelmezseee:) nee dedim marta mı kalıcam o zaman dedim. e olsun en iyi yerde duruyor zaten dedi.

ama ama ama annemler 2 martta umreye gitcekler ben başından beri 20sine kadar olcak galiba filan diyordum dedim. hatta onlar da göbeği düşsün de götürelim kutsal topraklara diyorlardı dedim :))) sonra da neyse kargolatırız deyip güldük. ama işin bi kötü yanı da sigorta poliçemin 2 martta bitmesi :) ertesi poliçeye kalmasındansa yine de hayırlısıyla çok beklemesin martı bulmasın istiyorum :)

epidural hakkındaki çekincelerimi de söyledim. başı ağrıyan filan çok oluyormuş dedim. biz burda hiç bi sorun yaşamıyoruz ben 4 yıldır burdayım bir kişiye denk geldiğini gördüm dedi. her ne desem kolaaayyy boşveeerr düşünmeeeee tavırlarındaydı maksat stresimi alaksa başardı yani:)))) bakalım neticeyi görücez neler yaşiicaz.

Bu arada dün akşam kendi kendime şu sertleşmelerimi de söyleyim ne kadar sık oluyor dedim. Hatta en çok da akşam oluyor diyim ama yok yok demeyim öyle saçmalık mı olur çocuk nerden bilcek geceyi gündüzü dedim. Bugün de sertleşmelerden bahsedince kasılmalar olması evet çok normal dedi en çok da akşam olur dedi )) aa dedim size diicektim ama demeyim demiştimm
Neyse bebeğin başının çok aşağıda olmadığını en azından bu hafta doğumun olmayacağının %80 olduğunu da söyledi. İyi bari dedim ct akşamı yaklaşık 15 kişi arkadaşlar bize gelcekler sabaha kadar oturcaz sorunsuz olur inşallah...
Muayenenin ardından kadıköye ve caddeye gittik gezdik tee akşam geldim eve Allah’a çok şükür güzel bi gün geçirdim iyi oldu. İnşallah doktorun dedikleri gibi sonu da güzel olur innnşallah....

ohhh ne güzell bebişini ne güzel izlemişsin bende 4 boyutlu ulrtasona girince doya doya izledim ama sonra yaaa zaman geçse kızım gelse ben onu öpmek istiyorum yaa dedim bir yandan çok güzel bir yandanda burukluk kalıyor ama neyseki allahın izniyle günleri dolunca gelicekler doya doya izleyip öpüp koklıycaz inşşşşşşşşşşşşş.

cnm doktorun ne güzel nalatmış herşeyi yaa uff banada çatı darlığı demeseydi diğer doktor rahat olcaktım normali daha rahat beklicektim ama şimdi biraz korkuyorum bebeğimin zorlanmasından neyse araştırmadaki doktoruma gidicem o iice bi baksın ne durumda ne olur anlatsın bana ona göre bekliyim sıpamı yada çok zor olur derse artık sezeryan
ama sanırım en güzeli normal doğum ya hayırlısı olsun cnm bnmde normali beklerse 26 şubat ama bakalım hihihihi sağlıkla gelsin bebişlerimizz

bence doktor ne diyorsa en doğrusu odurr. yani çatı dar derse göze alamıyordur normal doğurtmayı o zaman da sezeryan en iyisidir.. bence tevekkül etmek lazım artık iki doğum şeklinde de komplikasyonlar olabiliyor çokkk az da olsa sonuçta.. benim de normalde 27 şubat miyat..

ben sevmem ne çiğ soğan ne çiğ sarımsak.. tansiyonum yerlerde geziyor yiyince.. bide kokusu mu ıııı mümkün değil...:25:

yaa bende yiyemiyorum kayınvalidemde ye ye bebege lazım onlar diyor bazen yiyemediğim için vicdanım sızlıyor ama yemekte yiyorum yetmezmi kii:44:

Son düzenleme:
ewet bizi bizden başka anlayan da dinleyende yok ben bazen eşime şubat anneleri bile senden çok dinliyorlar senden çok anlıyorlar beni diyorum gülüyor gerçekten hemen hemen herkesin derdi aynı olunca anlaşmakta pek bir kolay oluyor canım sizde olmasanız ben ne yaparım valla iyiki varsınız kızlarr sizi seviyoruz kızımla birlikte

:54: :69: :29: :21:

rica ederim canım.. sıkma canını.. geride kalan herkesin kafası darma duman olunca böyle atlamalar olabiliyor.. üzme kendinide bebeğinide :34:

hoşgeldin canım.. :54:

ben bişi merak ediyorum yaa.. bebek anne karnında haftasını doldurduğunda yani 40 haftayı doğumunda anne sütü hemen mi geliyor.. yani haftasında doğurmayla sütün gelmesinin bi paralelliği var mı??

hoşbulduk yasminim
cnm sanırım alakası yok çok yaa
ne biliim
arkadaş 40 bitirdi 41.haftada doğurdu açılma yoktu sezeryan oldu ama bi gün sonra geldi sanırım yani hemencik egelmeyebiliyo aslında nıormal doğum ve sezeryanlada alakalı değil bence
red cake yazmıştı hemen geldi die inş bizimde hemncik bol bol sütümü olur

ohhh ne güzell bebişini ne güzel izlemişsin bende 4 boyutlu ulrtasona girince doya doya izledim ama sonra yaaa zaman geçse kızım gelse ben onu öpmek istiyorum yaa dedim bir yandan çok güzel bir yandanda burukluk kalıyor ama neyseki allahın izniyle günleri dolunca gelicekler doya doya izleyip öpüp koklıycaz inşşşşşşşşşşşşş.

arkadaşlar bebiklerimiz gelsin gelsin diyerek de kaçırmayalım bugünlerin güzelliğini bencee.. belki bir daha hamile olamiicaz:) ben Allah'a şükür her şeye rağmen çok memnunum hamile olmaktan da:)

uff kızlar biliyorum daha erken ama ben çok sıkıldım doğurmak istiyorum artık özellikle bugün çok istedim bunu. 2 saat sancım oldu akşam girip çıkmadı hep ağrıdı zor nefes aldım sırtımdan girip karnıma yayıldı kıvrandım resmen :43: gazmıdır nedir yada oğum oyun yapıyo anneye.. karnım ve kaburgalarım o kadar ağrıyorki karnıma dokununca sanki morarmış gibi acıyo sol kaburgamı hiç saymıyorum zaten ağrıdan uyuşuyor hissetmiyorum kaşınıyo içten içe. geceleri hiç uyuyamıyorum sağa dönsem ağrı sola dönsem ağrı. otursam ağrı eğilsem ağrı karnım acıyo resmen varmı sizdede böyle birşey ağlıyacağım artık çaresizlikten çok yoruldum bu durumdan ben hafiflemek istiyorum artık hayırlısıyla...:43:

rica ederim canım.. sıkma canını.. geride kalan herkesin kafası darma duman olunca böyle atlamalar olabiliyor.. üzme kendinide bebeğinide :34:

hoşgeldin canım.. :54:

ben bişi merak ediyorum yaa.. bebek anne karnında haftasını doldurduğunda yani 40 haftayı doğumunda anne sütü hemen mi geliyor.. yani haftasında doğurmayla sütün gelmesinin bi paralelliği var mı??

yasemincim ne kadar uzun zaman anne karnında kalırsa o kadar hızlı geliyor diye biliyorum.. ama kardeşim 38+2de sezeryan olmuştu ve yarım saat içinde emzirdi ve sorunsuz geldi sütü...

manikk doğum yapmış çok şükür oda kurtuldu Allahım hayırlı uzun ömür versin evladına..
Alocum sende bebişini görmüşsün çokta güzel haberlerini almışsın gözün aydın canım..

alocum bende senin gibi düşğnüyorum son günler artık kendimizi bunaltmadan atlatmak gerek

yasmin sanırım kişiye bağlı dün şenayla konuştum emzirdim dedi 37+2 onunda dün

arkadaşlar bebiklerimiz gelsin gelsin diyerek de kaçırmayalım bugünlerin güzelliğini bencee.. belki bir daha hamile olamiicaz:) ben Allah'a şükür her şeye rağmen çok memnunum hamile olmaktan da:)

tabiki bu günlerin kıymeti bambaşka bazen düşünüyorumda bebeğimize çalışmalar yaparken her ay özlemle acaba oldumu bebeğim tuttumu diye ya olmazsa diye tereddütlerimi şimdi binlerce kez şükrediyorum allahıma bana böyle bir güzelliği nasip ettiği için rabbim her isteyene hayırlı ewlatlar versin benim bir komşum vardı çok istiyorlardı olmuyordu halenda olmamış bekliyorlarmış bu gece onada dua edermisiniz kızlar inş. onunda hayırlısyla melekleri olur üzülmüyorum diyordu ama çok üzülüyordu o yüzden şimdi binlerce kez şükürler olsun ki bebeğimin geleceği günleri bekliyorum

uff kızlar biliyorum daha erken ama ben çok sıkıldım doğurmak istiyorum artık özellikle bugün çok istedim bunu. 2 saat sancım oldu akşam girip çıkmadı hep ağrıdı zor nefes aldım sırtımdan girip karnıma yayıldı kıvrandım resmen :43: gazmıdır nedir yada oğum oyun yapıyo anneye.. karnım ve kaburgalarım o kadar ağrıyorki karnıma dokununca sanki morarmış gibi acıyo sol kaburgamı hiç saymıyorum zaten ağrıdan uyuşuyor hissetmiyorum kaşınıyo içten içe. geceleri hiç uyuyamıyorum sağa dönsem ağrı sola dönsem ağrı. otursam ağrı eğilsem ağrı karnım acıyo resmen varmı sizdede böyle birşey ağlıyacağım artık çaresizlikten çok yoruldum bu durumdan ben hafiflemek istiyorum artık hayırlısıyla...:43:

canım gece uykusuzlukları zor dönüşler yatışlar bende de var ama bahsettiğin sancılar yok çok şükürr.. bu kadar kötüysen haklısın bir an önce doğmasını istemekte.. doktora söyledin mi yok mu bi çaresi bunlarınn.. ya da doğumun yaklaştığına mı delalet kii

tabiki bu günlerin kıymeti bambaşka bazen düşünüyorumda bebeğimize çalışmalar yaparken her ay özlemle acaba oldumu bebeğim tuttumu diye ya olmazsa diye tereddütlerimi şimdi binlerce kez şükrediyorum allahıma bana böyle bir güzelliği nasip ettiği için rabbim her isteyene hayırlı ewlatlar versin benim bir komşum vardı çok istiyorlardı olmuyordu halenda olmamış bekliyorlarmış bu gece onada dua edermisiniz kızlar inş. onunda hayırlısyla melekleri olur üzülmüyorum diyordu ama çok üzülüyordu o yüzden şimdi binlerce kez şükürler olsun ki bebeğimin geleceği günleri bekliyorum

canım benim çok yakın arkadaşım aynı durumda.. ve ben ona sürekli heyecanlarımı yaşadıklarımı anlatıyorum. onun dinlerken neler hissettiğini düşünerekk. yani çok sevdiğim çok samimi arkadaşım. asla benim için kötü niyeti olmaz ama yine de temkinli konuşuyorumm.. ve ben sükrederken onun gibilere de zaten dualarımda hep yer veriyorum..

bize dua edin teyzeleri yaaa kızım hala gelmiyor iyice sıkıldım. annem geleli de 2 hafta olacak o da bekle bekle sıkıldı kadıncağız.. doktor 10 şubata kadar bekleyelim 11 inde yine gelin dedi bakalım neler olacak

bendeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
hayırlısyla tabiii sağlıklı olalaım da ilimizde ama gelsin artık
işin gıcık yanı bnm hiç sancım yok geçen ahfta vardı buhafta tık yok yaww:)

evt cnm ne akdar şükretsem azdır
her ay yaptığım testlerin haddi hesabı yok 1 yıl sonunda göndedi Rabbim meleğimi çok şükür
Allah isteyen herkese nasip etsin inş bu günlerimizede özlicezzz
bize dua edin teyzeleri yaaa kızım hala gelmiyor iyice sıkıldım. annem geleli de 2 hafta olacak o da bekle bekle sıkıldı kadıncağız.. doktor 10 şubata kadar bekleyelim 11 inde yine gelin dedi bakalım neler olacak

cnm Allah bi avazda kurtarsın en kısa zamanda sancın gelsin ve doğsun kızın inşşş sağlıkla

tşkr ederim kızlar yazımı sadece siz görmüşsünüz melocum tam bilgileeri almaya çalıştım ulaşamadım ulaşınca hemen yazıcam.varmı sütü olan tanıdığın biri.
ya gördük görmesine canım ama elimizden gelen bir şey yok maalesef :((

ewet bizi bizden başka anlayan da dinleyende yok ben bazen eşime şubat anneleri bile senden çok dinliyorlar senden çok anlıyorlar beni diyorum gülüyor gerçekten hemen hemen herkesin derdi aynı olunca anlaşmakta pek bir kolay oluyor canım sizde olmasanız ben ne yaparım valla iyiki varsınız kızlarr sizi seviyoruz kızımla birlikte
biz de sizi seviyoruz kızımla :))
bence doktor ne diyorsa en doğrusu odurr. yani çatı dar derse göze alamıyordur normal doğurtmayı o zaman da sezeryan en iyisidir.. bence tevekkül etmek lazım artık iki doğum şeklinde de komplikasyonlar olabiliyor çokkk az da olsa sonuçta.. benim de normalde 27 şubat miyat..
ayy canım doktoruna bayıldım.benim akupunktur doktorum da bana aynısını anltattı .ben kendi doktorumla daha konuşmadım ama akupunktur doktorum önemli olan hasta ile doktor arasındaki bağ diyor doktoruna güven gerisine karışma diyor.güvenmiyorsan son 10 günde olsa 10 kere değiştir diyor .güvendiğin birini buluncada işine karışma diyor.internetten iki yazı okumakla olmaz bu işler diyor ....

bende annemi çağırmaya kokruyorum gelmezse bebişim kadına doğum sonrası ihtiyacım olacak :))

canım gece uykusuzlukları zor dönüşler yatışlar bende de var ama bahsettiğin sancılar yok çok şükürr.. bu kadar kötüysen haklısın bir an önce doğmasını istemekte.. doktora söyledin mi yok mu bi çaresi bunlarınn.. ya da doğumun yaklaştığına mı delalet kii

bilmiyorum ki canım normalmi kim görse senin doğum çok yakın çok şişmiş burnun dudakların göbeğinde çok inmiş bugün yarın gelir diyorlar ama bilemiyom ki perşembe kontrolüm var söyliyeceğim doktora şikayetlerimi çatı muayeneside yapacak zaten bakalım hayırlısı artık...

belli olmaz belki yarın hayırlısıyla doğum yaparsınnnnn.. hakkında hayırlısı olsunn...

Back