Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
dün kontrolüm vardı doktora azıcık damla damla suyum akıyo dedim demez olsaydım beni çatala aldılar çok aşırı acıdı eve zor geldimsaatlerce kasık ve bel bölgemde şiddetli sancım oldu bi daha suyum geldi dermiyim hiç...
bir de şu özel muayene olayı çok kötü oldu ya baştan beri gidyoruz o kadar para verdik şimdi özel muayene kalktı doktorun tavrı değişti bi anda. hiç ilgilenmedi ters ters konuşuyodu bebeğimi bana göstermedi usg resmi vermedi göremedim bebeğimi kilosunu sordum 12 gün öncekiyle aynı kiloda olduğunu söyledi nasıl aynı oluyo dedim cevap yok bunların üstüne o acıyı hissetmek beni psikolojik olarak etkiledi moralim sıfıra indi.ama sabredicem az kaldı doğuma ...
dün kontrolüm vardı doktora azıcık damla damla suyum akıyo dedim demez olsaydım beni çatala aldılar çok aşırı acıdı eve zor geldimsaatlerce kasık ve bel bölgemde şiddetli sancım oldu bi daha suyum geldi dermiyim hiç...
bir de şu özel muayene olayı çok kötü oldu ya baştan beri gidyoruz o kadar para verdik şimdi özel muayene kalktı doktorun tavrı değişti bi anda. hiç ilgilenmedi ters ters konuşuyodu bebeğimi bana göstermedi usg resmi vermedi göremedim bebeğimi kilosunu sordum 12 gün öncekiyle aynı kiloda olduğunu söyledi nasıl aynı oluyo dedim cevap yok bunların üstüne o acıyı hissetmek beni psikolojik olarak etkiledi moralim sıfıra indi.ama sabredicem az kaldı doğuma ...
ayy cnm yaa nie öyle davrandı ki dr un? para yüzünden mi acaba?sıkma canını cnm yaa,bak zaten ne kaldı ki...dün kontrolüm vardı doktora azıcık damla damla suyum akıyo dedim demez olsaydım beni çatala aldılar çok aşırı acıdı eve zor geldimsaatlerce kasık ve bel bölgemde şiddetli sancım oldu bi daha suyum geldi dermiyim hiç...
yok cnm benim normal olacak ksımetse..bekliıoruz bakalım azra hanım ne zaman teşrif ederlerse... cuma günü benim kontrolüm, sadece nstye gir dedi geçen cuma drum,eğer bi anormallik olursa ebeler söyler bana gelirsin dedi...Cnm tşk ederim. Senin kontrol ne zaman? Sezeryn mı olacaksın sen de![]()
canım geçmiş olsun kontrol mü vardı 8 de mi geldi sıra
kortos kullan ya benimde dün azdı bugün hemen geçti
gözün aydın canım benim de 14 şubat
eeğer farklar kalktığı için böyle davranıyorsa çookk ayıp ediyo.resmen soygunculuk.sanki maaş almıyolar.belki doktorun kötü zamanına denk gelmişsindir.bazen hey heyleri tepelerinde oluyo.biraz haşin davranmış anlaşılan.sen bozma moralini bişi kalmadı zaten şurda kurtulucaz inşallahh
canıım hoşgeldin yaa,ne güzel tekrar seni görebilmek buralarda...arıycam kaç gündür ama diyorum bi de zeynebi uyandırırım diye arayamıyorum da...geçmiş olsun cnm ne dikişi oldu ki...kestiler mi yani aşağıyı(( canım yaa kaç saat sürdü sancıların,çok mu acı bişey sancı,dedikleri gibi belden mi giriyo,yoksa kasıklarda mı oluyo acı?kaç cm açılınca alındı bebk?şöyleee ayrıntılıca bi anlatsan ,yapabilrim dimi ben de normal yaa?biraz morale ihtiyacımızvar...
Maşallah Allah Sağlığınızı Huzurunuzu Bozmasın, Huzur Şu Sıralar Kızınında Seninde En Çok İhtiyacı Olan Şeyler..
Yaa Normal Doğumdan Çok Korkuyorum, Hiçbi Bilgim Yok Video İzlemeye Korkuyorum.. Bi de Ben Uzun Süre Sırt Üstü Yastıksız Falan Yatınca Nefes Alamıyorum Burnumla İlgili Bi Problemim Var Aklıma Geldikçe Sıkıntı Basıyor Daralıyorum Nasıl Doğurcam Bilemiyorum..
Azcık Anlatır mısın Neler Oluyor Normal Doğumda.. Bi de Dikiş Çok Acıyor mu Kaç Dikiş Var. Off Aklıma Geldikçe İçim Daralıyor, Çok Tırsıyorum :S![]()
Ayy cnm benim az kaldı şurda sabret. Maddiyatmış bütün derdi desene. Bizim dr da yoğundu bugün çok ilgilenemedi. Telefonları susmadı. İlgilenemedi fazla her zaman böyle olmuyor ama insan etkileniyor.
Benim bebişimde daha önceki kilosunda çıktı. Şaşırdım neyse sağlıklı bir şekilde doğsunlarda![]()
gözün aydın canım benim de 14 şubat
günaydın kızlar..nasılsınız..geçmişi okumaya çalıştım ama baya geride kalmışım..kahvaltımı yapıp okurum artık..umarım herkes iidir..bugün dr a gidicz ve sezeryan için net bir tarih verecek..kızımız inşallah yeterli kiloya ulaşmıştır..o zaman cuma doğum olck çünkü:))))))))))))) heyecan yaptım..akşama durumları yazarım...
hepinizi öptüm..
kıslar benim yine soruum geldiiiii........cibinlik diken varmı....ben beşiğe dikmek istiyomda...yapılışıda bulamadım netten...tülümde var hazır almak istemiyom....yardımcı olcak varmı banaa...![]()
canım ben ararım bi ara seni telim yanımda olmuyo zaten uyanmasın die
kesi yapıldı bana makata doğru korkulcak bişi yok iğne batması gibi eşimi temizliyince de diktiler biraz acıdı ama çoğu gitti azı kaldı die önemsemiyosun dikerlerken iğne de yaptılar ama çok az hissetim 22.00 ile 2.45 arası şiddetli sancı çektim ama bu açılmaya göre değişiyo benim yavaş yavaş açıldı yattığımda 1cm di açılmam 8 cm olunca ıkınma çalışmalrı başlıyo o süreç daha rahat sancı hissetmiyon pek benim belden girdi kişye göre değişiyo ki benim hiç sancım yoktu bilyosun öncesinde tabbii herkes yapar doğum hele doğum cidden kolay o an herşey bitcek 2-3 dak bişi sürüyo
canım bence hiç bişi izleme bilme ben ööle yapmıştım ama orda sancı odasında başkalrına yaptıkları şeyleri görünce bile panik oluyosun bilmemek en iisi
sancı süresince ben yan yattım doğumda da 2-3 dak yatarsın sorun olmaz masatı kaldırıyolar zaten biraz nefes sorunun olmaz
kaç dikşim var bilmiyorum ama çok acımıyo ya tuvaletimi rahat yapabiliyorum bi oturamıyodum o da yavaş yavaş oluyo yani benim serum yerim bile mosmor olup şişti bi iğne yeri orasının hafif sızlaması çok normal dikş alınmıyo zaten kendi yok oluyomuş
hiç korkmayın kızlarr gerçekten ben hiç korkmadım hiç endişelenmedim herkes doğuruyo siz mi doğuramıcaksınz
Suyum Geldi Okudum Hakkaten Artık Kafalar Uçtu Yaaa :} Bişiler Buldum Belki Fikir Olur Yardımcı Olur Sana..
![]()
Yatağı görkemli hale getiren en önemli ayrıntılardan biri ise
etrafından sarkan üfül üfül tüllerdir şüphesiz.
Aslında daha çok yaz aylarında sineklerden korunmak için kullanılan cibinlik,
aynı zamanda yatak odalarına ihtişamlı bir hava da getiriyor.
Siz de sıcak yaz gecelerinde sinekler tarafından rahatsız edilmeden
huzur içinde uyumak istiyorsanız hemen bir cibinlik edinebilirsiniz.
Özellikle de açık havada uyumaktan hoşlanıyorsanız mutlaka bir cibinliğiniz olmalı.
![]()
Günümüzde sineklerden korunmak için spreyleri ve tabletleri de tercih edebilirsiniz tabii.
Bebekleri uçan haşerelerden korumanın da en doğal yollarından biri yine cibinlik.
Artık cibinlik kullanılırken daha çok dekoratif kaygılar ön plana çıkıyor.
Yatak odanız uygunsa,
zevkinize göre bir cibinlikle masallardaki gibi bir yatak odasına sahip olabilirsiniz![]()
Dekoratif yaz esintileri Evinizde, özellikle de yatak odanızda
yaz aylarında farklı bir atmosfer yaratmak istiyorsanız işe yatağınızdan başlayabilirsiniz.
Mekânda doğal bir ferahlık yaratmak için yatağınızın üzerine şık bir cibinlik geçirebilirsiniz.
Bu cibinlik beyaz yada krem tonlarında olabileceği gibi canlı renkleri de
rahatlıkla kullanabilirsiniz.
![]()
ancak çarşıdaki cibinlikler yada mefruşat mağazalarında diktirmek istedikleriniz
ceplerimizi yakıyor
sizde aynı görüşteyseniz canınızı sıkmayın sayfamın sonlarına ulaştığınızda
kendi cibinliğinizi hemde istediğiniz modelde kolayca dikebileceğinizi göreceksiniz
önce cibinlik modellerine zevkli bir bakış atarak işe başlayalım ne dersiniz?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
şimdi gelelim yukarıda verdiğim cibinlik modellerinin şema olarak açıklamasına
![]()
bu şemada hazırlanacak olan cibinliğin yapımı son derece kolay cibinlik için aldığımız
tülün ki organza olmasını mutlaka tercih edin mükemmel duruyor
enini boy olarak kullanıp yatağın iki yan kenarından aşırtarak
cibinliğimizin yükseklik ölçüsünü hesaba katarak ana ölçümüzü alıyoruz.
cibinliğimizin ön parçasını üçgen şekilde
keserek yan parçalara dikiyoruz işte bu kadar bu model cibinliğimiz bitti bile
şimdi bazı püf noktalarından bahsetmek istiyorum biliyorsunuz ki tül ince bir kumaş
bunu dikmek yada diktikten sonra yıpratmadan kullanmak çok zor
bu nedenle dikişimizi ekstrafor denen malzemeyi ( bu tuhafiyelerde satılır) araya alarak
dikerseniz cibinliğiniz neredeyse evladiyelik olacaktır.
![]()
tavana halka aparey yardımıyla asılı kullanılan bu cibinlik modelini
dikmekte çok kolay ancak bu cibinlik için tel aparata gereksiniminiz olacak
eğerki evde tel varsa ortalama 70cm( +)(-) olabilir bükün ve çember haline getirin
şayet tel yoksa ben inanıyorum ki bu aparatı temin edebileceğiniz
yakınınızda bir nalbur vardır
şimde ne yapıyoruz bu defa tülümüzün boyunu boy olarak kullanıyoruz
ancak burada dikkat edilecek nokta cibinliğin ölçüsü
yatağın etek ucundan çember şeklindeki tele kadar olan mesafe den
1 mt daha uzun olmasıdır
tülümüzü 4 boy olarak kesiyoruz kesimi tamamen dikdörtgen yapabildiğimiz gibi
çembere gelen yeri 20 cm etek ucu tülün eninde olacak şekilde
yukarıdan aşağıya genişleyen kesimde yapabilirsiniz
parçaları dikdörtgen keserseniz çembere gelen yeri bolca büzersiniz
diğerinde büzgü derdiniz olmaz
başta belirttiğim gibi çemberden sonra arta kalan 1 mt ne olacak diye sorabilirsiniz
hemen yanıtlayayım ben kolay olduğu için o parçayı elimde kıvırıp kocaman bir
düğüm atıyorum tepesini bu şekilde kapatmış oluyorum
peki teli nasıl geçiriyoruz ?
onuda açıklayalım telin iki ucu açık bir çember olduğunu düşünün
ve tülümüzde çemberin denk geldiği yere (tülü büzmeden önce)
dümdüz şerit halinde enli kurdele yada ekstraforu iki yanından dikerek
bir oluk oluşturuyoruz işte telimiz bu oluktan geçiyor
ve kendiliğinden tül büzülmüş oluyor
![]()
bu cibinlik modeli ise dikimi en kolay olan modeldir diyebilirim
yapılacak şey çok basit organza tülümüzün enini boy kullanarak
yatağımızın eni ve boyundan 1-1,5 mt fazla olacak şekilde 5 parça kesmek
ve bu parçaları gene ekstrafor kullanarak küp şeklinde dikerek birleştirmek
birleştirme işlemini yaparken üst köşelere geldiğimizde dört köşeye
uzun kurdeleparçalarınıda aynı anda dikersek
tavana tutturma apereyinide aradan çıkarmış oluruz
şimdi biraz işe heyecan katalım sayfamın en başındaki fotoğraftaki cibinlik rüya gibi değilmi?
o cibinliği bu dikdörgen model üzerinde oynayarak rahatlıkla yapabiliriz nasılmı?
cibinliğimizin yan ve ön kenarlarını tek parça halinde değilde 2 parça halinde keserek
tavan parçasına eklersek o modeli elde etmiş oluruz
isterseniz kenarlarına fırfır, boncuk geçirebilirsiniz herşey sizin zevkinize kalmıştır artık
![]()
bu modeli genellikle kampçılar kullanıyordikimi hepsinden kolay
artıık resime bakarak bile yapabileceğinizi düşünüyorum
ister konik ister dikdörgen cibinlik modelleri olsun
size ölçü konusunda fikir vermesi için aşağıda ki şemada
kumaşların en ve boy uzunlukları ortalama olarak veriyorum
bunlara sadık kalmanız gerekmez herşey sizin arzunuza kalmış
Yeni Doğum Yapan Birinden Bunu Duymak İçimi Biraz Rahatlattı Valla Ne Yalan Söyliyim.. Allahım Sağ Salim Kurtulmayı Nasip Etsin Cümlemize İnşallah..
acaba yanlış mı ölçtü bilmiyorum bir de benim karnım çok aşağı indi göğüs altından 5 parmaktan fazla indi her gören bugün yarın doğurursun sen diyo ama doktora göre 3 hafta var daha.
ne güzel ya..ben de aynı ruh haliyle olayı idare etmek istiyorum inşallahgünaydın kızlarsahalara yavaş yavaş döniim dedim
biraz uykusuzum ama hastaneye gitcez hem ben hem de kızım için kızımın kulağına amniyon sıvısı kaçmış kontrole çağrdılar bide topuk kanı vercez kıyamam ben meleğime yaabende gitmişken druma görüneyim antibiyotik verdiler dikişler için ama emzirirken kullanmayın yazıyo kafam karıştı onuda sorayım :44:
walla kızlar sakın üşütmeyin ve temizlik felan güç harcamayın kolay doğum için ii ıkınmak lazım uzun süre onun içinde güç lazıııım
şimdiden kayınvalide felan düşünmeyin ben kapattım kapımı uyudum emzirdim ne getirdilerse yedim ne dedilerse siz bilirsiniz dedim( bana karışmayın tek) valla hiç takmadım umrum olmadı ki normalde çok hassas ince biriyim kırılırlar mı alınırlar mı die ama onlarda bende memnunum şuan artık kalkıp işlerimi yapabiliyorum oturuyorum felan annem var yanımda tabii heryer karışmış dolaplar falan amaaan önemli deil önemli olan prensesim
var mı sorular çıkmadan cvplayım![]()
melocum bu arada kaaaç gün önce hemoroidi sormuşşun...musafir geldiydi yazamadım...çoksaol...kötü bu arada....sanki büyüdü ve acıyo...erkancım dün kremverdide alamadım daha....bakalım çekcez sanırsam biraz...sen nasılsın
evet 14 şubat...bu perşembe son kontrolüm var o zaman herşey daha net olacak.dedim ya ben kortos kremden fayda gördümya nstye çaırmıştı...5gibi gittik bizde..ameliyattaymış...gittik fethiye falan gezdik..7de gel dedi gülhan...8de hastaneden çıktık...erkan kafayı yemek üzereydi yazık...bizde yorulduk...
14şubattamı alcak seni
:96::96:kıslar benim yine soruum geldiiiii........cibinlik diken varmı....ben beşiğe dikmek istiyomda...yapılışıda bulamadım netten...tülümde var hazır almak istemiyom....yardımcı olcak varmı banaa...![]()
Canım dr seni sabahtan mı alacak. Benim dr sabah gel dedi ama kendisi öğleye doğru gelecekmiş. O zamana kadar bekleyebilir miyim ki? Bu arada ben sonda taktırmak istemiyorum sonuçta 6-7 saat sonra ayağa kaldırıyorlarmış ameliyata gitmeden ihtiyacımı görürüm. Hasta bezi var sonuçta. Arkadaşıma takmamışlar. İnş sorun çıkartmazlar.Daha önce sezeryan olup sonda taktırmayanız var mı aranızda![]()
ne güzel ya..ben de aynı ruh haliyle olayı idare etmek istiyorum inşallah
evet 14 şubat...bu perşembe son kontrolüm var o zaman herşey daha net olacak.dedim ya ben kortos kremden fayda gördüm
:96::96:
belli değil saati bu perşembe konuşacağız. sonda konusunda doktorum ne derse onu yapacağım