2011 Şubat Anneleri

ayy dur canım dur gitmeden bi yazıver daha önce de sordum kimse oralı olmadı nasıl bakıyor nasıl yapıor çatı muayenesi acıtıyo mu yarın benimde kontrolüm var ...

ben de bu markanın çok ii olduğunu duymuştum cnm,teşekkürler,sen de aynı şeyi söylüyosun..aslında normal yapıcam kısmetse,çok ihtiyacım olur mu bilemiyorum ama doğumdan sonraki duruma göre almaya karar verdim...

kızlar kimse kalmadı heralde doğuran doğurana maşalhhh
sırada kim var günü belli olan varmı aranızda benm 11 şubat yaniiii
son 5 günnn 8 senelik hasretim cuma günü sona erecek inşlhhhhhhhhhhhh
8 senelik hasret...cnm allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin..allah aratmasın kimseye...

kizlar cok perisanladim yaa oturup aglayasim var o kadar yanii

bacaklarim feci agriyo kassigimda oyle sanirim artik tasimakta zorlaniyorum kizimi

bugun 40+5 olduk dr hesabina göre:44:
ayy cnm yaa ben bu halimle dayanamaz oldum senin ağrılarını düşünemiyorum...allah bir an önce bebişlerimize kavuştursun inş. hepimizi...

ayy çok duygulandım cnm yazdıklarını okurken...darısı en kısa zamanda başımıza...bol sütlü günler...

gülcancımbiz şirinyerdeydikk forbes sevgiyolu yaptık eim yakın zaten şirinyerde oturuyorum iki saat yürümüşüm :))
maşallah cnm sana 2 saat bayaa ii,hoş ben de çarşıda falan da dolanırken vakit nasıl geçmiş anlamadım...
Valla aynen öyle daRısı başımıza bizler de bi kurtulsak Allahın izniyle bekleyişlerimiz sona erse ...

cnm sen somadayım yazmıştın sanki geçenlerde...ben de orda 4 yıl görev yaptım,ilk görev yerimdi...yeri ayrıdır bende...sen oraya gelin geldim falan yazmıştın galiba..nasıl beğendin mi alışabildin mi bari?

selam kızlar geçmişe hiiiçç bakmadım direk daldım aşağıya bi göz attım kalabalık kalabalığı kaçırmayayım dedim

sabah arkadaşa kahvaltıya gittik ordan bebik görmeye gittik 20 günlük maşallahh çok tatlıydı ama ben kucağıma alamadım yaaa eşim bile aldı salladı uyuttu falan ben dokunamadım bile.niye öyle oldu anlamadım.çok minikti bide başkasının ya ne bilim alamadım.sonra dönerken oğlum iki sağlam tepik attı feci canım yandı yaa bugün senle hiç ilgilenemedim dimi oğlum kıskanma ben başka bebekleri sevmiyorum derken buldum kendimi anam dedim kafayımı sıyırttırıyorum noluyooo.o an hiç öyle düşünmemiştim ama arabada birden böyle geçti içimden bilinç altım bana oyunmu oynuyor yoksa

ordan ankamall a gittik biraz bebik mağazası dollandık acayip kalabalıktıı.epey yürüdük herkes bana heran patlayacak ayaklı bir bombaymışım gibi baktı.tuvalete gittim tabi çok kalabalık tam içeri giriyodum temizlikçi teyze kolumdan tuttu çekti önce korktum sonra gel orası çok kalabalık dedi beni özürlü tuvaletine soktu sağolsun beklemedim.ülkem insanlarının hamilelere duyduğu bu şefkati seviyorum ben yaa

yemek falan yedik sonra.artık pestilim çıktı adım atacak halim kalmadı eve geldik direndim direndim ama dayanamadım bi uyumuşumm oohhhhh fecii yanii.yine gece nöbette kalırım heralde

sizler nasılsınız bilmiyorum bi koşu geçmişe göz gezdiriyim bakalımm doğuran eden varmı acabaa

ayy dur canım dur gitmeden bi yazıver daha önce de sordum kimse oralı olmadı nasıl bakıyor nasıl yapıor çatı muayenesi acıtıyo mu yarın benimde kontrolüm var ...

oralı olmamak değil de bu çatı muayenesi ile ilgili yorumlar farklı ama benim anladığım korkup kasarsan acıyor korkmazsan acımıyor daha ben yaptırmadım ama yaptıranlardan bunu çıkardım.ben suyum az dendiğinde vajinal muayene yoluyla test yaptırmak zorunda kalmıştım kapadım gözlerimi ne yaptılar anlamadım aynı işlemi hastanede başka bir kadına yapmaya kalktılar yıktı ortalığı yaptırmadı en sonunda.doğumda da rahat olabilmek için dua ediyorum.onunla ilgili yorumumda aynı kasılmamak .yani rahat ollursan kaslarında rahat ooluyor ama bunu başarmak ne kadar kolay bilmiyorum :)))

öyle mi ... evet soma dayım 10 aylık gelinim 9 aylık hamileyim ama ben henüz alışamadım çünkü kimsem yok eşim ve onun sülalesinden başka. Zor oluyor benim için zamana ihtiyacım var sanırım umarım alışırım. canım çok sıkılıyor burda bambaşka bir çevre birde sosyal alan sıfır maalesef. amayapack birşey yok allaha şükür mutluyum mükemmel bi eşim var birde bebişim olacak bu en büyük tesellim ...

ooo 10 aylık gelin 9 aylık hamiş:)) iimiş:))evet cnm sosyal aktivite yoktur,biz bekar olduğumuz için hafta sonları izmire kaçardık arkadaşlarla...tabi senin durumun çok farklı..zamanla alışırsın artık inşallah..zaten bundan sonra bebişlerimizle uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıycaz...çalışıomuydun peki daha önce?

ben de çatı muayenesi oldum,önce çok korktum ama dr rahat olmamı ve kendimi kasmamamı söyledi,kasmamaya çalıştım ve çok şükür acı falan hissetmedim zaten hemencecik bitiyo,1 dak bile sürmüyo...

nasıl duygulandım varyaaa.içim sızladı resmennn...çok sevindim ikinizinde iyi olmasına.darısı bizlerin başına inşallahh

benm de parmaklarım ve dizlerim çok kötüü
oturup kalkarken yaşlı teyzeler gibiyim aynen

benimde parmaklarım hiç tutmuyo hele sol eliimin orta parmaı resmen kırık gibi bükülmüyo bileeee.niye öyle oldu anlamadım.doktorada göstermedim film çekmeden ne anlayacak bükemiyorum fena yanii

iyi yaa yalnız değilmişim bende tek ben böyleyim sanıyorumhamilelik 9.ayı geçirebilmekmiş demekki ondan öncesi ne kadar rahatmışım Allah hepimize yardım etsin inşallah

valla asıl son aylar zormuşş 8. aya kadar rahatmışız meğersee

canım kararın hayırlı olsun.normal doğumu seçmene çok sevindim.ne güzel bi maninde yoksa en güzelii

bende normal yapıcam inşallah.daha çatı muayenesi olmadım.eğer bi sorun çıkmazsa müsaitsem bebekte bi sıkıntı falan olmazsa kesinlikle normal istiyorum.Rabbim hayırlısını versin hepimize.son ana kadar yinede belli olmuyo ya

gözünüz aydıınnn.çok sevindim maşallahh kaan a hoşgeldii

isminiz hayırlı olsun çok güzel.ismiyle yaşasın inşallah.hayırlısıyla güzel haberlerini paylaşırız burdan

şu sabiha pakdemirin kitabından bende isteyeyim.keşke başta hamile kitabı olsaydıda onuda isteseydik

kaçırmayalım ama annelik kitabını alalım güzel oluyor bu kadının yazıları anlattıkları

hoşgeldin sedaa,nerelerdesin yaw,gözümüz yollarda kaldı:) sen akşamları uyu uyu,gece nöbetçi kalırsın tabi:) bana da tuhaf tuhaf bakıolar,ne var sanki bu halde gezmek yasak alla alla diyorum bende:))

ooo 10 aylık gelin 9 aylık hamiş:)) iimiş:))evet cnm sosyal aktivite yoktur,biz bekar olduğumuz için hafta sonları izmire kaçardık arkadaşlarla...tabi senin durumun çok farklı..zamanla alışırsın artık inşallah..zaten bundan sonra bebişlerimizle uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıycaz...çalışıomuydun peki daha önce?

evet canım çalışıyordum. Radyo-tv sunucusuyum. Zonguldak ta bir medya grupta ana haber spikeri ve radyo genel yayın yönetmeniydim. Evlendim bıraktım buraya geldim. Şimdi burda da soma nın yerel radyosuna girdim gelir gelmez en azından ucundan kıyısndan işimi yapmak istedim.Şimdi doğum iznine ayrıldım bebişi biraz büyütünce devam edicem kısmetse ...

hoşgeldin sedaa,nerelerdesin yaw,gözümüz yollarda kaldı:) sen akşamları uyu uyu,gece nöbetçi kalırsın tabi:) bana da tuhaf tuhaf bakıolar,ne var sanki bu halde gezmek yasak alla alla diyorum bende:))

hoşgördüm canım.valla direndim uyumayayımda gece uyuyayım diye ama cıx ne mümkün gözüm açık horluyormuşum valla gözlerim açık uyudum resmen.bende gittim yattım valla ohhh mis gibi uyumuşum geceye Allah kerimm

bende bartından gelin geldim ankaraya.hemşeri sayılırız ucundan bucağından

ucu bucağı yok canım hemşeriyiz baksana ... Ben Zonguldak merkezden sen bartın dan ...

oo ii bari devam edecekmişsin mesleğine...ne güzel ama mesleğin...hep merak edilmiştir ama djler...

hoşuma gittiii kızlarrr
dah uzun bir yazıydı ama bu kısmı paylaşmak istedim:)

1. SAKİNLEŞ. Yavaştan al. Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.

2. Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT. Lütfen bir süre sadece anne ol. Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.

3. UYU. UYU. UYU. Bulabildiğin ilk fırsatta, kısacık da olsa UYU. Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini. 'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU. Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun?!? Gerginliğin de nispeten azalıyor.

4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör. Anne olmanın insanın beynindeki gizli saklı odacıkların bir kısmını açtığına inanıyorum ben artık.

5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.

6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.

7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler bla bla bla... iştahsızlıklardan, ağlama krizlerlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.

8. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.

9. DUA ET. Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için.

deniz süper bir yazıı kaydedeyim ben bunuda arada çıkarıp çıkarıp okuyayım yaaa çok doğru söylemişler

gerçekten çok güzelmiş....

valla cnm bunları paylaşman çoook ii olmuş...geçenlerde yeni doğum yapmış bir arkadaşın eşi de buna benzer şeyler söyledi bana..hatta dedi ki bak loğusalıkta çok zorlanıcaksın başlarda uykusuz kalacaksın moralin bozuk olacak sürekli sütüne kafan takılacak ağzı olan konuşacak herkes bişiler diyecek ama sen bunların üstesinden geleceksin,bu günler geçecek,kendine minik notlar al ve bunları yalnız kalabileceğin yerlere as mutlaka ve oraya girdikçe oku bu yazıları..şu an moralin düzgünken yaz ki daha sonra o yazıları okurken bunların geçeceğini falan düşün diyee bana bayaaa bi nasihat etmişti...mantıklı gelmişti..burdaki notlar bile yazılabilir,insanın moralinin düzelmesine yardımcı olabilecek tavsiyeler..

canım ben olmuştum 37+4 falandı sanırım biraz canım yanmıştı.. ama sanırım seninle ilgili bişey ben biraz kasılmıştım ki ilişki sırasında falanda biraz kasılabiliyorum ben.. ama biçok arkadaşım hiç acımadı demişti. doktor taa o zaman 2 cm açılma var demişti hala doğurmadım erken doğuma falan sebep olmuyor bence. 2 parmağını sokup şöyle bi çeviriyo içerde..(biraz açık oldu ama) hatta şimdi bebeğin başına dokunuyorum falan demişti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…