herkese iyi geceler kızlar ben biraz uyumaya çalışım bari yarın malüm kontrol var yine açılma varmı diye bakıcak ama ben istemiyorum bakmasını yaa benim canım çok acıyorr bari açılma olsada baktıgına deyse
Aminnnnn canımm aminnn... ayy nie böle ağırdan alıo bu bebişler biz sabırsızlanıyoruzz ...
ben de bu markanın çok ii olduğunu duymuştum cnm,teşekkürler,sen de aynı şeyi söylüyosun..aslında normal yapıcam kısmetse,çok ihtiyacım olur mu bilemiyorum ama doğumdan sonraki duruma göre almaya karar verdim...
Günaydın kızlarv
Gülcancım ben aldım Medela swing elektrikli süt pompası. Bebeğin emmesine en yakın bu pompayı tavsiye ettiler. Benim ilk çocuğum olduğu için ve de sezeryan olacağım için aldım. Sezeryanda süt daha geç geliyormuş o zamanda sağar kaşıkla veririm diye düşündüm. Yarın ikinci bebek de lazım olur diye aldım. Hatta resmini bebişlerimize neler aldık forumuna koydum. İnternetten sipariş verdim cnm 220 ye aldım.
8 senelik hasret...cnm allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin..allah aratmasın kimseye...kızlar kimse kalmadı heralde doğuran doğurana maşalhhh
sırada kim var günü belli olan varmı aranızda benm 11 şubat yaniiii
son 5 günnn 8 senelik hasretim cuma günü sona erecek inşlhhhhhhhhhhhh
ayy cnm yaa ben bu halimle dayanamaz oldum senin ağrılarını düşünemiyorum...allah bir an önce bebişlerimize kavuştursun inş. hepimizi...kizlar cok perisanladim yaa oturup aglayasim var o kadar yanii
bacaklarim feci agriyo kassigimda oyle sanirim artik tasimakta zorlaniyorum kizimi
bugun 40+5 olduk dr hesabina göre:44:
ayy çok duygulandım cnm yazdıklarını okurken...darısı en kısa zamanda başımıza...bol sütlü günler...mrb kızlar nasılsınız....
kızım uyurken hemen size kaçtım bi 5 dakka kapıdan uğrayıp gidicem
geçmişe pek bakamadım ama doğum yapan arkadaşlar olmuş galiba...Rabbim meleklerimizi analı babalı büyütmeyi nasip etsin...gerçekten mükemmel bi nimetmiş evlad sahibi olmak...
benim meleğim bugün 2 günlük oldu...geceleri biraz zor geçiyor...sütüm geliyor ama minik kızım doymuyorgece o yüzden biraz zor geçti ama doktorumuz sütün tam manasıyla 2. yada 3.günde geleceğini söylemişti...
kızlar o kadar masum oluyorlar ki ne çektiğiniz acıyı ne uykusuzluğunuzu hiç bişeyi önemsemiyorsunuz...
nerdeyse tüm gece uyumadık...sürekli ağladı emmek istedi...her isteyişinde verdim ama süt yetmedikçe sinirlendi daha çok ağladığögüslerimm acıdı...ama sabah kalktığımızda aldım kucağıma özlemiş sanki beni meleğim emmeye başladı.... boncuk gözleriyle gözüm içine baktıkça...elini göğsüme değdirdikçe sanki o uykusuz acı çeken kişi gitti yerine bambaşka biri, bi anne geldi...o kadar duygulandım ki....canım kızım benim...kızlar o kadar mükemmel bi duygu ki doğumu vs düşünüp stres yapmayınn inanın ne yaşarsanız yaşayın hepsi unutuluyo....onun kokusunu duymak herşeye değiyor.....inş uygun bi zamanda doğum hikayemi de yazıcam...gazını çıkarınca ma aile mutluluktan uçuyoruz,uykudan uyanırken heppimizi beşiğinin başına geçip nasıl uyandığına bakıyoruz
maşallah cnm sana 2 saat bayaa ii,hoş ben de çarşıda falan da dolanırken vakit nasıl geçmiş anlamadım...gülcancımbiz şirinyerdeydikk forbes sevgiyolu yaptık eim yakın zaten şirinyerde oturuyorum iki saat yürümüşüm :))
Valla aynen öyle daRısı başımıza bizler de bi kurtulsak Allahın izniyle bekleyişlerimiz sona erse ...
ayy dur canım dur gitmeden bi yazıver daha önce de sordum kimse oralı olmadı nasıl bakıyor nasıl yapıor çatı muayenesi acıtıyo mu yarın benimde kontrolüm var ...
ben de bu markanın çok ii olduğunu duymuştum cnm,teşekkürler,sen de aynı şeyi söylüyosun..aslında normal yapıcam kısmetse,çok ihtiyacım olur mu bilemiyorum ama doğumdan sonraki duruma göre almaya karar verdim...
8 senelik hasret...cnm allah sağsalim kucağına almayı nasip etsin..allah aratmasın kimseye...
ayy cnm yaa ben bu halimle dayanamaz oldum senin ağrılarını düşünemiyorum...allah bir an önce bebişlerimize kavuştursun inş. hepimizi...
ayy çok duygulandım cnm yazdıklarını okurken...darısı en kısa zamanda başımıza...bol sütlü günler...
maşallah cnm sana 2 saat bayaa ii,hoş ben de çarşıda falan da dolanırken vakit nasıl geçmiş anlamadım...
cnm sen somadayım yazmıştın sanki geçenlerde...ben de orda 4 yıl görev yaptım,ilk görev yerimdi...yeri ayrıdır bende...sen oraya gelin geldim falan yazmıştın galiba..nasıl beğendin mi alışabildin mi bari?
ooo 10 aylık gelin 9 aylık hamiş:)) iimiş:))evet cnm sosyal aktivite yoktur,biz bekar olduğumuz için hafta sonları izmire kaçardık arkadaşlarla...tabi senin durumun çok farklı..zamanla alışırsın artık inşallah..zaten bundan sonra bebişlerimizle uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıycaz...çalışıomuydun peki daha önce?öyle mi ... evet soma dayım 10 aylık gelinim 9 aylık hamileyimama ben henüz alışamadım çünkü kimsem yok eşim ve onun sülalesinden başka. Zor oluyor benim için zamana ihtiyacım var sanırım umarım alışırım. canım çok sıkılıyor burda bambaşka bir çevre birde sosyal alan sıfır maalesef. amayapack birşey yok allaha şükür mutluyum mükemmel bi eşim var birde bebişim olacak bu en büyük tesellim ...
oralı olmamak değil de bu çatı muayenesi ile ilgili yorumlar farklı ama benim anladığım korkup kasarsan acıyor korkmazsan acımıyor daha ben yaptırmadım ama yaptıranlardan bunu çıkardım.ben suyum az dendiğinde vajinal muayene yoluyla test yaptırmak zorunda kalmıştım kapadım gözlerimi ne yaptılar anlamadım aynı işlemi hastanede başka bir kadına yapmaya kalktılar yıktı ortalığı yaptırmadı en sonunda.doğumda da rahat olabilmek için dua ediyorum.onunla ilgili yorumumda aynı kasılmamak .yani rahat ollursan kaslarında rahat ooluyor ama bunu başarmak ne kadar kolay bilmiyorum :)))
mrb kızlar nasılsınız....
kızım uyurken hemen size kaçtım bi 5 dakka kapıdan uğrayıp gidicem
geçmişe pek bakamadım ama doğum yapan arkadaşlar olmuş galiba...Rabbim meleklerimizi analı babalı büyütmeyi nasip etsin...gerçekten mükemmel bi nimetmiş evlad sahibi olmak...
benim meleğim bugün 2 günlük oldu...geceleri biraz zor geçiyor...sütüm geliyor ama minik kızım doymuyorgece o yüzden biraz zor geçti ama doktorumuz sütün tam manasıyla 2. yada 3.günde geleceğini söylemişti...
kızlar o kadar masum oluyorlar ki ne çektiğiniz acıyı ne uykusuzluğunuzu hiç bişeyi önemsemiyorsunuz...
nerdeyse tüm gece uyumadık...sürekli ağladı emmek istedi...her isteyişinde verdim ama süt yetmedikçe sinirlendi daha çok ağladığögüslerimm acıdı...ama sabah kalktığımızda aldım kucağıma özlemiş sanki beni meleğim emmeye başladı.... boncuk gözleriyle gözüm içine baktıkça...elini göğsüme değdirdikçe sanki o uykusuz acı çeken kişi gitti yerine bambaşka biri, bi anne geldi...o kadar duygulandım ki....canım kızım benim...kızlar o kadar mükemmel bi duygu ki doğumu vs düşünüp stres yapmayınn inanın ne yaşarsanız yaşayın hepsi unutuluyo....onun kokusunu duymak herşeye değiyor.....inş uygun bi zamanda doğum hikayemi de yazıcam...gazını çıkarınca ma aile mutluluktan uçuyoruz,uykudan uyanırken heppimizi beşiğinin başına geçip nasıl uyandığına bakıyoruz
benm de parmaklarım ve dizlerim çok kötüü
oturup kalkarken yaşlı teyzeler gibiyim aynen
iyi yaa yalnız değilmişim bende tek ben böyleyim sanıyorumhamilelik 9.ayı geçirebilmekmiş demekki ondan öncesi ne kadar rahatmışım Allah hepimize yardım etsin inşallah
hepinize selma kızlar
dün kontrolümüz vardı.son kararı vermem gerekiyodu artık doğum konusunda.ve evvelsi gün sezeryan olan 2 arkadaşımla tesadüfen görüştük ve ikisi de aklın varsa normal yap dediler.ama ben de zaten normale dönmüştüm.vee doktora eğer bi engel yoksa normal doğum istiyorum dedim.o da en güzeli zaten normal doğum dedi.hiç bi engel yok dedi.pozisyonu falan uygunmuş.çatı muayenesi yapmıyo bnm doktorum.(buarada zaten bnm erken doğum riskim vardı ve aylar öncesinden açılma vardı bende) neyse kilosu kaçtı geçen kontrolde dedi.3.250 ydi dedim.gayet güzelmiş daha da almasına gerek yok dedi ölçümü yaparken ve 3.500 olmuş bile deditombalak kızım bnm ben yarım kilo almışım maşallah 250 grı kızıma gitmiş herşey normal suyu vs dedi.hemoroid problemimden bahsettim.ilaç verdi.normal doğuma engel diil dedi.sonuç olarak ben rahatlamış bi şekilde çıktım muayeneden.ohh dedim üzerimden büyük bi yük gitti.normal doğumun en zor yanı ona karar vermektir diye bi yazı okumuştum.inş öyledir.2 gündür kuş gibiyim.evliya çelebi gibi geziyoz kocişle valla artık beklemedeyiz anlıycaanız.haftaya pazar yine randevu var ama o zamana kadar gelebilir de dedi doktor.bakalım kısmet.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
herkese iyi akşamlar öptümmm
oğlumuz kaan 02.02.2011 saat00 de 2720 gr 49 cm normal doğumla aramıza katıldı şuan ikimizde evimizdeyiz çok iyiyiz allaha şükürler olsun ilk günleri atlatıp aranıza hemen dönücez oğlumla sizleri öpüyoruz kocaman
kızlar yaa sonunda bitti temizlik bebek eşyaları felan filan bende bittim sonunda...salı buyuk gün çok heyecanlıyım gittikçede artıyo9 ay nasıl geçti anlamadım ama şu 4o saat nasıl geçecek bilmiyorum.Allahım hepimize o güzel saatleri en güzel şekilde yaşatır inşallah bebeklerimizle ,,bu arada rüyamda adını EMİR koymuşuz görmüştüm bİ kaç büyüğe danıştım rüyada gördüğünü koymak sünnetmiş galiba adıyla gelir dediler .Önceden karasızdık ama muhtemelen Mehmet Emir olacak galiba bebeğimin adı.sizin yazdıklarınızdan da okuduğum ve anladığım kadarıyla bugün itibariyle bende hemroid olmuşum ne yapıcam bilmiyorum inşallah geçicidir
selam kızlar geçmişe hiiiçç bakmadım direk daldım aşağıya bi göz attım kalabalık kalabalığı kaçırmayayım dedim
sabah arkadaşa kahvaltıya gittik ordan bebik görmeye gittik 20 günlük maşallahh çok tatlıydı ama ben kucağıma alamadım yaaa eşim bile aldı salladı uyuttu falan ben dokunamadım bile.niye öyle oldu anlamadım.çok minikti bide başkasının ya ne bilim alamadım.sonra dönerken oğlum iki sağlam tepik attı feci canım yandı yaa bugün senle hiç ilgilenemedim dimi oğlum kıskanma ben başka bebekleri sevmiyorum derken buldum kendimianam dedim kafayımı sıyırttırıyorum noluyooo.o an hiç öyle düşünmemiştim ama arabada birden böyle geçti içimden bilinç altım bana oyunmu oynuyor yoksa
ordan ankamall a gittik biraz bebik mağazası dollandık acayip kalabalıktıı.epey yürüdük herkes bana heran patlayacak ayaklı bir bombaymışım gibi baktı.tuvalete gittim tabi çok kalabalık tam içeri giriyodum temizlikçi teyze kolumdan tuttu çekti önce korktum sonra gel orası çok kalabalık dedi beni özürlü tuvaletine soktu sağolsun beklemedim.ülkem insanlarının hamilelere duyduğu bu şefkati seviyorum ben yaa
yemek falan yedik sonra.artık pestilim çıktı adım atacak halim kalmadı eve geldik direndim direndim ama dayanamadım bi uyumuşumm oohhhhh fecii yanii.yine gece nöbette kalırım heralde
sizler nasılsınız bilmiyorum bi koşu geçmişe göz gezdiriyim bakalımm doğuran eden varmı acabaa
hoşgeldin sedaa,nerelerdesin yaw,gözümüz yollarda kaldı:) sen akşamları uyu uyu,gece nöbetçi kalırsın tabi:) bana da tuhaf tuhaf bakıolar,ne var sanki bu halde gezmek yasak alla alla diyorum bende:))
ooo 10 aylık gelin 9 aylık hamiş:)) iimiş:))evet cnm sosyal aktivite yoktur,biz bekar olduğumuz için hafta sonları izmire kaçardık arkadaşlarla...tabi senin durumun çok farklı..zamanla alışırsın artık inşallah..zaten bundan sonra bebişlerimizle uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıycaz...çalışıomuydun peki daha önce?
evet canım çalışıyordum. Radyo-tv sunucusuyum. Zonguldak ta bir medya grupta ana haber spikeri ve radyo genel yayın yönetmeniydim. Evlendim bıraktım buraya geldim. Şimdi burda da soma nın yerel radyosuna girdim gelir gelmez en azından ucundan kıyısndan işimi yapmak istedim.Şimdi doğum iznine ayrıldım bebişi biraz büyütünce devam edicem kısmetse ...
hoşgördüm canım.valla direndim uyumayayımda gece uyuyayım diye ama cıx ne mümkün gözüm açık horluyormuşumvalla gözlerim açık uyudum resmen.bende gittim yattım valla ohhh mis gibi uyumuşum geceye Allah kerimm
bende bartından gelin geldim ankaraya.hemşeri sayılırız ucundan bucağından
ooo 10 aylık gelin 9 aylık hamiş:)) iimiş:))evet cnm sosyal aktivite yoktur,biz bekar olduğumuz için hafta sonları izmire kaçardık arkadaşlarla...tabi senin durumun çok farklı..zamanla alışırsın artık inşallah..zaten bundan sonra bebişlerimizle uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini bile anlamıycaz...çalışıomuydun peki daha önce?
evet canım çalışıyordum. Radyo-tv sunucusuyum. Zonguldak ta bir medya grupta ana haber spikeri ve radyo genel yayın yönetmeniydim. Evlendim bıraktım buraya geldim. Şimdi burda da soma nın yerel radyosuna girdim gelir gelmez en azından ucundan kıyısndan işimi yapmak istedim.Şimdi doğum iznine ayrıldım bebişi biraz büyütünce devam edicem kısmetse ...
manikk imza için tşkler canım...
hoşuma gittiii kızlarrr
dah uzun bir yazıydı ama bu kısmı paylaşmak istedim:)
1. SAKİNLEŞ. Yavaştan al. Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.
2. Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT. Lütfen bir süre sadece anne ol. Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.
3. UYU. UYU. UYU. Bulabildiğin ilk fırsatta, kısacık da olsa UYU. Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini. 'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU. Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun?!? Gerginliğin de nispeten azalıyor.
4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör. Anne olmanın insanın beynindeki gizli saklı odacıkların bir kısmını açtığına inanıyorum ben artık.
5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.
6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.
7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler bla bla bla... iştahsızlıklardan, ağlama krizlerlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.
8. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.
9. DUA ET. Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için.
hoşuma gittiii kızlarrr
dah uzun bir yazıydı ama bu kısmı paylaşmak istedim:)
1. SAKİNLEŞ. Yavaştan al. Bebeğin yeni dünyaya panik ve arızalı bir annenin kollarında alışmak durumunda kalmasın.
2. Evle ilgili SORUMLULUKLARINI AZALT. Lütfen bir süre sadece anne ol. Bırak çamaşırlar o gün ütülenmesin veya dolabın üstü tozlu kalsın.
3. UYU. UYU. UYU. Bulabildiğin ilk fırsatta, kısacık da olsa UYU. Bebeğin gözünü yumduğu anda sen de kapat gözlerini. 'Benim hiç hayatım kalmadı' diye ağlayacağına UYU. Bak nasıl enerji ve sütle doluyorsun?!? Gerginliğin de nispeten azalıyor.
4. Her türlü YARDIMI KABUL ET. Bebeğini ver yarım saat bir arkadaşına, annene, komşuna. Onlar sallasın biraz da. Git sıcacık bir banyo yap. Cildine krem sür, saçlarını tara. İnsan gibi görün. Sonra da aynaya bak. Yenilendiğini gör. Anne olmanın insanın beynindeki gizli saklı odacıkların bir kısmını açtığına inanıyorum ben artık.
5. Bebeğin ASLINDA AĞLAMIYOR. Yani ağlıyor da başka türlü derdini nasıl anlatacağını bilmediği için ağlıyor. O yüzden hele hele yeni doğan bebeğin her ağladığında lütfen kollarına al. 'Kucağına alma, alışır' diyenlere de benim telefon numaramı ver. Sırf senin kokuna ihtiyacı olduğu için de ağlıyor olabilir. Çünkü onun kendini güvende ve sevildiğini hissettiği tek yer senin kolların.
6. Hem kendinden hem de bebeğinden fazla bir şey bekleme. DURUMU KABULLEN: Sen yorgun, tecrübesiz yeni annesin, o da henüz nerede bile olduğunu anlayamayan bakıma muhtaç bir küçük bebek.
7. Etraftan gelen eleştirileri veya bebek karşılaştırılmalarını DİNLEME. Her bebek farklıdır. Onlarınki koydun mu deliksiz 8 saat uyuyor olabilir. Olsun senin bebeğin de eminim çok iştahlı olacak. Üstelik kimse bebeğinin olumsuzluklarını paylaşmaz. Hep iyileri söylerler. Deliksiz uyurlar hep, boyları kiloları ortalamanın hep üstündedir. Çok usludurlar, çok zekidirler bla bla bla... iştahsızlıklardan, ağlama krizlerlerinden falan kimse bahsetmez. O yüzden senin moralini bozacak sözlere kulağını tıka ve bu tip insanları da bir süre kendinden uzak tut.
8. ŞÜKRET. Bir çocuk sahibi olabildiğin için.
9. DUA ET. Sağlıklı, mutlu ve şanslı olması için.
ayy dur canım dur gitmeden bi yazıver daha önce de sordum kimse oralı olmadı nasıl bakıyor nasıl yapıor çatı muayenesi acıtıyo mu yarın benimde kontrolüm var ...
deniz süper bir yazıı kaydedeyim ben bunuda arada çıkarıp çıkarıp okuyayım yaaa çok doğru söylemişler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?