• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

herkese merhaba

bugün 5. gün kızım halen kakasını yapmadı:( hiç böyle olmamıştı,popoyu zeytin yağıylada uyardık ama nafile işe yaramadı,gazıda çok kötü kokuyor,sanırım yarın doktora götürücem fitil falan bişey versin rahatlasın bebek,çok ıkınıyor üstelik karnı davul gibi :(

birde ben artık miniğe zincoyu vermeyi kestim,artık eminim kızım gazını kendisi daha rahat çıkarıyor,o ilaç kızımı huzursuz ve huysuz ediyor,hiç sevmiyor onu nezaman versem avaz avaz ağlıyor,ilacı kestim patır patır dırtlıyo,rahatca uyuyabiliyor ohh

kızlar yarın 40 mız çıkıyor,ama halen koyu renk kanamam var miktarı çok az ama var,ne bu ya halen kesilmedi,tam kanama kesildi akıntım düzeliyor derken tekrardan koyu renk kanamam başladı,benimle aynı durumda olan varmı?

kızlar bi soru sorayım,şimdi benim kız yarın 40 günlük oluyor,yine 3 saatde bir uyandırıp emzirmekmi lazım,yoksa uyusun uyuyabildiği kadar diyip dokunmayayımmı,dün babamlardaydık,ben her 3 saatde bir uyandırıp emziriyordum,babam kızdı uyandırma uyusun,acıkınca kendi uyanır diye,uyuyan bebek çabuk büyürmüş uykusunu bölme dedi,siz ne diyosunuz? sarılık olma ihtimali tamamen kalktımı acaba?

slm bilmiyorum doğru yapıp uygularmısın ama benim kızımda kakasını yapamıyınca çok huzursuz oluyo sürekli inliyo gibi sesler çıkartıyo 2 gün yapamadığı zaman bende doktorumun tavsiyesiyle evdeki dereceyle demir kısmıyla bırazcık popişini yuvarlak hareketlerle uyarıyorum anında yapıyo benim kız zaten bu sorundan dolayı bir kere acile götürdük ordada aynısını yapmışlardı sende bi kere dene istersen

nisan ayında manisaya gidicem uzun süre kalıcam sanırım bebek arabası şart olacak...ama acele bişi almak istemiyorum....güzel bişi olsun istiyorum...
genelde heryere arabayla gidiyoruz ama kısa mesafelerde mesela avmde,parkta,piknikte kullanacağım bişi almak istiyorum...çok teferruatlı bişi olmasada olur ama dandik bişide istemiyorum...önerilerinizi bekliyorum

Kızlar yapılan ultrason sonucu kızımda kasık fıtığı olduğu kesinleşti:( Yalovada çocuk cerrahı yokmuş çevre illerie gidicez o nedenle.Bursa yada İzmitte oturan arkadaşlardan iyi bi cerrah önerisi olan varsa bana yazabilirmi?

Kızlar yapılan ultrason sonucu kızımda kasık fıtığı olduğu kesinleşti:( Yalovada çocuk cerrahı yokmuş çevre illerie gidicez o nedenle.Bursa yada İzmitte oturan arkadaşlardan iyi bi cerrah önerisi olan varsa bana yazabilirmi?

çok geçmiş olsun canım...kıyamamm minik prensese....kontrol amaçlı mı ultrason yaptırdınız yoksa bi belirtisi oldu mu?

çok geçmiş olsun canım...kıyamamm minik prensese....kontrol amaçlı mı ultrason yaptırdınız yoksa bi belirtisi oldu mu?

Kasığında şişme olmuştu bi keresinde sonra indi kayboldu ama ara ara hafif şişti doktora söyledim kontrolde oda ultrason istedi fıtık olduğu kesinleşti

oğlumun burnu tıkalı ses geliyo nefes alırken. daha önce 2-3kez burun aspiratörüyle temizledim tabi içine biraz sokarak temizledim yoksa olmuyodu. ama temizlerken sonuçta burna hava veriyo biraz. sonradan kullanma kılavuzunu okudum burna kesinlikle sokulmamalıdır diyo o kadar suçluluk hissettimki anlatamam. şimdi de temizleyemiyorum kaldı öyle... eczanede deniz tuzu satılıyormuş ama oğlum 23 günlük şimdi olur mu bilmiyorum. kullanan var mı deniz tuzu?

ben kullanıyorum canım tonimer adı. küçük bebeklerde de kullanılabilir

fatma çok kolay tarifini yazayım

bimden
pastaban
cici bebe
kremşanti 2 paket

komposto kasesine(köstebek şekilli kap büyükçe) sera serip kekin birini şekerli sütle ıslatıp koyuyorum
içine
2kremşantiyi 2b<rdak sütle çırpıp
cicibebeleri kırıp
fındık vs.ve damla çikolata karıştırıp
koyuyorum
en üste de kalan keki ıslatıp kapatıyorum buzdolabında bekletip
üzerine çikolatalı sos döküyorum

yapması yazmasından daha kolay oluyor.10 kişilik falanda çıkıyor canım

ben de deneyeceğim canım ama sonra diyet listesi de istiyorum. pastayla alalım, diyetle verelim;))))

canlarımmm birazzdan 40 banyomuzu yapıcaz çok şükür akıntımda tamamen bitti bnm bakalım reglim gelicekmi hemen:):) çok dikaktli olmak gerekiyomuş ya hemen hamile kalanlar olaibliyomuş neyse artık bakıcaz çaresine:)
buarada arkadaşlar az önce eşime OM-X bitkisel şurubu aldırdım izmirligülşah kullanıyodu saolsun o tavsiye etmişti inşallah işe yarar gazı için yavrum çıkartıyo yine kasılıyo bugünde alttan çok zorladı ama bitürlü yapamadı şimdi uyudu miniğim bakalım şurubumuz yarar faydası olur umarım hepinizi ve bebişleri öpüyorum kocaman

om-x oğlumda fayda etti canım, 1 haftadır daha rahatız. tamamen geçmedi tabi gaz sorunu ama hafifledi. emerken gaz gelince çok fena oluyor dimi:(( morarıp ağlıyor bizimki de.

kızlar lohusa döneminden sonra adet olmadann hamile kalınır mı

şekerim niyeti bozdun galiba;)))) soruların hep aynı konuda.
şaka bir yana doğru yazmışsın, hepimiz aynı durumdayız.
uzuuuuuuun bir aradan sonra dönüşümüz nasıl olacak bakalım:77:

kızlar dışarı çıkarken aldığınız bebek bakım çantasına neler koydunuzzz...

canım ben bir çıtlıtlı badi, çorap, eldiven, bir takım giysi, ıslak mendil, 4-5tane bez, bir tane alt açma, emzik, ağız mendili bebeğin kimlik ve aşı gelişim takip defterini koyuyorum. genelde hastaneye çıkınca bunlar yetiyor.

Selam kızlar

ay az geçmişi okudum ama hiç alıntı yapmadım. Ben çok zor günler geçirdim yaa kızım hastalandı mikrop kapmış dediler hastanelerde tahliller sonuçlar ugraştık.bir de poposunda çatlak oluşmuş oda ayrı neyse ki şuan iyileşti.o sıralarda ben de rahatsızlandım 2 defa acillik oldum serumlar ilaçlar okadar çok ağrılar çektim anlatamam megersem safra kesemde bi kitle varmış bu hafta belli olcak bakalım ameliyat oluyormuş ama ben korkuyorum sonuçta yeni dogum yaptım ve bebegim var küçücük onu bırakıp bırakıp defalarca hastanelere gittim ve gidicem de 1 aydır ugraşıyorum bu arada birde eşimin kolu alçıya alındı onada ayrı üzüldüm ne yapacagımızı şaşırdık 2 gündür ağrılarım hafifledi şükür bekliyorum bakalım daha psikolojik durumumu anlatmayayım birde bide o var neyse anlatmak istedim ya içimi dökeyim dedim :(

çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim canım

maşallah emre ye:nazar:

maşallah kuzuya :)))

çok teşekkürler kızlar

canım çok geçmiş olsun, inşallah kısa zamanda iyi olur Selincik

Selam kızlar

ay az geçmişi okudum ama hiç alıntı yapmadım. Ben çok zor günler geçirdim yaa kızım hastalandı mikrop kapmış dediler hastanelerde tahliller sonuçlar ugraştık.bir de poposunda çatlak oluşmuş oda ayrı neyse ki şuan iyileşti.o sıralarda ben de rahatsızlandım 2 defa acillik oldum serumlar ilaçlar okadar çok ağrılar çektim anlatamam megersem safra kesemde bi kitle varmış bu hafta belli olcak bakalım ameliyat oluyormuş ama ben korkuyorum sonuçta yeni dogum yaptım ve bebegim var küçücük onu bırakıp bırakıp defalarca hastanelere gittim ve gidicem de 1 aydır ugraşıyorum bu arada birde eşimin kolu alçıya alındı onada ayrı üzüldüm ne yapacagımızı şaşırdık 2 gündür ağrılarım hafifledi şükür bekliyorum bakalım daha psikolojik durumumu anlatmayayım birde bide o var neyse anlatmak istedim ya içimi dökeyim dedim :(

çok geçmiş olsun canım doğumdan sonra baya ağır şeyler yaşamışın.

saol canım ekmek makinası ve mikrodalga kullanmıyorum...ama mozaik pastanın tarafini alabilirim...şimdilik gelen misafirlerime çayın yanında bi tatlı yada pasta ikram ediyorum pratik tarifelere ihtiyaç duyuyorum çok teferruatlı şeylere vaktim pek olmuo...ben düdüklüyü çok kullanırım zaten normaldede her konuda tasarruf oluyo

canım bizim kırkımız çıktı ama pek bi huy değişikliği yok daha fazla oyun istiyo...bi de daha tatlı oluyolar artıkk büyüdükleri için:16:

ay tüm düzenler değişti valaa...dalga geçmeee hepimiz aynı durumdayız:9:

canım ben bi çıtçıtlı badi,bi tane içine giydirdiğim patikli alt,bi takım,bez,ıslak mendil,emzik,bi de tek kullanımlık alt açma koyuyorum

canım öncelikle artık uyandırma kızını....o acıkınca uyanır zaten...doktorum 60 güne kadar kanamanın olmasınn normal olduğunu söylemişti...kızının karnını zeytinyağıyla ovmayı denesen çok rahatlatır biraz...

onuda denedim nurcum ama yok olmuyor.

slm bilmiyorum doğru yapıp uygularmısın ama benim kızımda kakasını yapamıyınca çok huzursuz oluyo sürekli inliyo gibi sesler çıkartıyo 2 gün yapamadığı zaman bende doktorumun tavsiyesiyle evdeki dereceyle demir kısmıyla bırazcık popişini yuvarlak hareketlerle uyarıyorum anında yapıyo benim kız zaten bu sorundan dolayı bir kere acile götürdük ordada aynısını yapmışlardı sende bi kere dene istersen

canım onuda yaptım dereceyle,ucuna yağda sürdük ama yapamıyor kakasını:(

çok geçmiş olsun hale,Allah sağlık versin minik kızına kıyamam ya

bebeği dışarıda emzirmek yerine evde sütümü sağıp yanıma almak istiyorum ama termosum yok. nasıl bir bebek termosu kullanıyorsunuz, ne marka önerirsiniz?

canım köstebek pastayı yazdım
mozaik pasta yapıyorum
ekmek makinesinde poğaça hamuru yapıp hemencecik yuvarlıyorum bir de mikrodalgada 7dk browni tarifi var onu yapıyorum
bunlardan ilgini çeken olursa yazarım

birde nur ben çocuk olduktan sonra tüm yemeklerimi düdüklüde yapmaya başladım
o zaman daha çabuk pişiyor daha iyi oluyor şimdi patates yemeği pişiyor mesela

ay melocum ekmek yapma makinesini yazman iyi olmuş
memnunmusun canım
hangi marka kullanıyorsun
ben zaman ve program ayarlı düşünüyorum
ayrıca hamurun mayalı hamur olarak kullanıldıgınıda bilmiyordum :)

ben mikrodalga tarifini alabilirim canım

bende çok kolay tarif vereyim sizlere
milföy hamurunu dolaptan çıkarıp tam çözülmesini beklemeden parmak kalınlıgında (1cm) şeritler halinde kesip üzerine yumurtasarısı sürüp ister çörekotu ister susam ekin ve fırında pişirin çok güzel çubuklar oluyor afiyetle yer herkes kurtarıcı hemde:)
$q.jpg işte bu şekil oluyor

bu arada ben hep düdüklü kullanıyorum evlendiğimden beri çoğu şeyi yaparım
çok çabuk oluyor:)

kızlar dışarı çıkarken aldığınız bebek bakım çantasına neler koydunuzzz...

battaniye,yedek kıyafetler,3-4 tane bez,ıslak mendil,emzik kutusu ve emziği,alt açma seti,yedek biberon ve yedek mama,sıcak su için termos,ağız bezi,omuz bezi,emzirme önlüğü,yedek ateş ölçer,pişik kremi,çorap,pat,k,aşı kartı ve kağıt-kalem var benimkinde:)

Selam kızlar

çok çok geçmiş olsun canım hepinize
safra kesesinde taş yada kitle doğum sonrası tetiklenebiliyor
bendede ilk kızımdan beri taş var tek çözüm ameliyat bebişim biraz büyüsün ameliyat olacağım
korkma canım bizim bütün sülale ameliyat oldu hepsinin safra kesesi alındı çok kolay bir ameliyat hatta kız kardeşim bebeği 2 aylıkken oldu 3. gün yeniden emzirebildi
Allah kolaylık versin:nazar:

:nazar:
selam kızlar, kırkımız çıktı, dün mevlüdümüzü yaptık.
kalabalık telaşlı ama güzel bir gün oldu.
bugün de oğlum delikanlı oldu;))
sünnet ettirdik, ama keşke doğumda yaptırsaymışım.
çok ağladı yavrum, dr. acı hissetmiyor dedi ama
ameliyatta kollarını ve bacaklarını bağladıkları için
korkmuş ve sinirlenmiş. sabah 8de olmuştu 1buçuğa kadar ağladı.
şimdi sızdı uyuyor
24 saatte iyileşecekmiş, pansuman falan da yok.
tek bir merhem sürüyorum.
15.dk.cık sürdü ama bebişimin ameliyattan çıkmasını
beklemek çok zor geldi. allah başka bekleyişler vermesin

canııımmmm Allah kabul etsin mevlüdünüzde
küçük adamada geçmiş olsun
Allahım düğününüde görmeyi nasip etsin :nazar::nazar::nazar:

çok çok geçmiş olsun canım.
Bir an önce iyileşsir miniş inşallah:)

çok geçmiş olsun hale,Allah sağlık versin minik kızına kıyamam ya

çok çok geçmiş olsun canım.
Bir an önce iyileşsir miniş inşallah:)

mavi3 ve manikk çoook geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsunn ...

çok teşekkürler kızlar

canım çok geçmiş olsun, inşallah kısa zamanda iyi olur Selincik
Sağolun kzılar dualarınızı bekliyoruz minik kızımla...

bebeği dışarıda emzirmek yerine evde sütümü sağıp yanıma almak istiyorum ama termosum yok. nasıl bir bebek termosu kullanıyorsunuz, ne marka önerirsiniz?
bende aynı düşüncedeyim ve aynı soruyu bende soruyorum gerçi markası neydi hatırlamıyorum ama termos biberon görmüştüm ama termosu ne kadar etkiliydi bilemiyorum.Dur netten arayayım termos biberon diye

benimki anormal emdiği zaman gazı oluyor ne kadar çok gazı varsa o kadar huysuzlanıp emmek istiyor
önce gaz sorununu düzene koymak lazım yani

ben şöyle bi yöntem uyguluyorum işe yaradı.
akşama kadar tek göğsümü emiyor diğerine bakım yapıyorum(lansinoh ve gülsuyu)
sonra gece de diğerini dinlendirip diğerinden emziriyorum
ben rahatım çok şükür.
yalancı meme benim kızım da hiç almıyor hatta biberonu bile zorrla alıyor.

bu yöntemi daha önce denemiştim mantıklı aslında....doktor antibiyotikli pomat verdi,anestol verdi anestezik etkili çünkü inanılmaz zonkluyordu,birde mustelanın meme ucu kremini önerdi hepsini sürdüm ve sütümü sağdım çok şükür,sol mememide 15 dk.verdim benim yaramaza....şimdi anneannesi uyutmaya çalışıyor

kızlar ben hıc kılo veremedım henuz sutum az oldugu ıcın annlerın zorlamasıyla habıre yıyorum ıstahımında masallahı var zaten dogumdan berı sadece 6 kılo gıttı hamılelık oncesı kıloma donmem ıcın tam 9 kılo daha var artık dısarı cıkmalarada baslıycaz neyapıcagımı bılmıyorum:69:

kızlar ben hıc kılo veremedım henuz sutum az oldugu ıcın annlerın zorlamasıyla habıre yıyorum ıstahımında masallahı var zaten dogumdan berı sadece 6 kılo gıttı hamılelık oncesı kıloma donmem ıcın tam 9 kılo daha var artık dısarı cıkmalarada baslıycaz neyapıcagımı bılmıyorum:69:

aynen bendede aynı durum var canım hatta ben üstüne kiloda aldım süt olsun diye yemekten şimdi evde kimse kalmadı kendi kendime kaldım azcık dikkat edeyim diyordum bugün ama maalesef iştah cok açık çooookkk
3-4 aylık olsakta yürüyüşe falan başlasak hemen en azından üstüne eklemeyiz:)

aynen bendede aynı durum var canım hatta ben üstüne kiloda aldım süt olsun diye yemekten şimdi evde kimse kalmadı kendi kendime kaldım azcık dikkat edeyim diyordum bugün ama maalesef iştah cok açık çooookkk
3-4 aylık olsakta yürüyüşe falan başlasak hemen en azından üstüne eklemeyiz:)

aynen canım katılıyorum sana 3-4 aylık olunca ben bırde ıse baslıycam ıse baslayınca hıc kılo veremem gıbıme gelıyor butun gun bılgısayar basında hareketsız olucam :37:
kızlar bısey sorucam sut sagdıkcamı emzırdıkcemı cogalıyor bır fıkrınız varmı?
benım oglum emmıyor uyuyor dıye ılk gunden berı hep sagıyorum ben makınayla ama hep az:36:

canım çok geçmiş olsun,allah biran önce şifasını versin minik kuzunun

Kasığında şişme olmuştu bi keresinde sonra indi kayboldu ama ara ara hafif şişti doktora söyledim kontrolde oda ultrason istedi fıtık olduğu kesinleşti

canım çok geçmiş olsunn.Allah şifalar versin.inşallah tez vakitte iyileşir miniğin.dualarımız sizinle.

günaydınnn..

kimse gelmemiş sabah ama tükanı ben açayım bariii...

sıkıntılardan bahsetmişsiniz.ben hiç yaşamadım bu tür duygular.
anne olduğumda da bir farklılık olmadı neden bilmiyorum.sadece sorumluluğumun arttığını hissediyorum
ben de mi bir tuhaflık var çözemiyorum.
hepiniz annelik çok harika bir duygu derken bende değişen bişeyy yok.kızımı tabiki çok seviyorum benim hissettiğim yalnızca sorumluluk:26:
aynen canım yaa...yıllardır anneymişim ben gibi davranıyorum ve hissediyorum..görevimi yerine getirmek için çabalıyorum sanki..her şeyin doğrusunu ve en iyisini yapmak istiyorum..ama öyle aşırı duygusal değilim sanırım.bilmiyorum güçlü olma çabası mı bu gizliden gizliye korkuyorum sanırım kızıma bakamamaktan ve bunu bastırmak için böyle davranıyorum
vayy be ne analiz yaptım :))
canlarımmm birazzdan 40 banyomuzu yapıcaz çok şükür akıntımda tamamen bitti bnm bakalım reglim gelicekmi hemen:):) çok dikaktli olmak gerekiyomuş ya hemen hamile kalanlar olaibliyomuş neyse artık bakıcaz çaresine:)
buarada arkadaşlar az önce eşime OM-X bitkisel şurubu aldırdım izmirligülşah kullanıyodu saolsun o tavsiye etmişti inşallah işe yarar gazı için yavrum çıkartıyo yine kasılıyo bugünde alttan çok zorladı ama bitürlü yapamadı şimdi uyudu miniğim bakalım şurubumuz yarar faydası olur umarım hepinizi ve bebişleri öpüyorum kocaman
bizde yaptık 40 banyomuzu bugün sizinki de hayırlı olsun ....
bızde aynıyız cnm dun gece ılk kez kakasını yapmadı su saatte dahıl cok uzulum sureklı meme ıstıo bende gazdanmı yoksa sutummu yetmıo dıe cok uzuluom..

Buarada kızlar 40mız cıkınca evımıze donucez kızımla babamız cok yanlız kaldı.Ama benım ıcımde acayp bı korku var sankı evde tekken kızıma bakamcm esımle ılgılemıcm ev ıslerı klıck gıbı hıssedıom aklımı oyntcm hergun dusunuom..tek kalan arkadaslar sız nasıl ıdare edıosunuz...bunalıma gırmk uzereyım yardım lutfen..:43::43:
gazdan canım maalesef emzik ve diğer yöntemlerle gazını çıkarmalısın....değilse sabaha kadar ya da geceye kadar emse aynı durum olur..

Herkese Merhaba,
Herkesi çok özlemişim hepimiz ancak kendimize geldik sanırım. Geçmiş
sayfaları okumak için heyecanlanıyorum resmen. Oğluşum iyi çok şükür. Ama hep aç sanki emzirmenin sonu gelmiyor resmen sizde de öyle oluyormu? Dr kontrolünde günde 2 defa mama veriyoruz 90'lık gerisi hep anne sütü ama emzirme bazen 30 dk sürüyor bu hep böylemi gidecek acaba?
Anlatacak çok şey var :))
Herkesi çok özledim
canım benim doktorum 5 dakikada alacağını alır zaten demişti.10dakikadan fazla emzirmene gerek yok demişti ben yinede kıyamıyorum ama 15 dakikayı da geçirmiyorum yada bakıyorum ağzında tutuyor memeyi hemen çekiyorum vijdan yapıyorum bazen ama gazı daha az oluyor ...

Çok alemsin valla. Bende babamız bi konuda (oğlumla ve bakımıyla ilgili özellikle) herhangi bir konuda haklı çıktığı zaman sinir basıyor resmen :)) Annesiyim herşeyi ben biliyorum çocuğumla ilgili öyle bir psikoloji işte.
benimki de bir emzirsem hiç vermeyecem sana kızımı diye espiri yapıyor ..ben de memnunum bu durumdan dün sütt sağıp bıraktım annem gitmeyelim dedi ben alışsın bir şey olmaz dedim ...
kızlar ben kulak pamuğunu zeytin yağına batırıp uyarıyorum çok işe yarıyor...

geçmiş olsun güzelim ..allah kolaylık versin

kızlar kırkımız çıktı bugün ...gazımızın azalmasını umut ederek yıkadık dualarını yaptık kızımın :))
:94:

Back