sanmıyorum canım bişey olacağını ama sen yinede unutmamaya çalış,bizim çocuk doktorumuz bazen bu ilaçları vermeyi unutabilirsin,uykusuzluktan yorgunluktan ama o zxamanda kendini suçlu hissetme olabilir bazen demişti.adam hem çocuk doktoru hem piskologtu mübarek.
Canım ben bepanten krem kullanmıştım geçirmişti kullanabilirsin bence poposuna sürüyoruz nasıl olsa...kızlar benim oğlumun yanakları da kıpkırmızı pütür pütür oldu ve çok kurudu mustelanın yüz nemlendiricisini aldım 2 gündür onu kullanıyorum ama geçmiyor bepanten krem kullansam bir arkadaşımın oğluna doktor kullanabilirsin demiş sizce birşey olurmu ? ya da ne önerirsiniz çok üzülüyorum bebişimin pamuk gibi cildi gitti ya : ((((
maşallah kuzuya ..kocaman oldu
cnm nasıl oldu göğüslrin ben biraz daha iyiyim
canım bizim seninle durumlarımız aynı bende hem meme hemde mama veriyorum benim oğlumda 90 yiyor şimdilik ama günde 8 defa yani 3 saatte bir senin kız kaç defa yiyor gündeGünaydın kızlar dün dr.kontrolümüz vardı kızım 4 kg 53 cm olmuş.
Dr.baktı gayet güzel dedi,reflekslerini kontrol etti çok güçlenmiş kuvveti yerinde güzel toparlamış kendini dedi.Ben ona bazen gazımız oluyor dedim.Zeytinyağı verebilirsin bir tatlı kaşığı dedi.
Peki mama dedim anne sütü veriyorum ama yetmiyor dedim.Her istediğinde ver dedi.İyide bunun doyma derecesi yokki dedim.Korkma obez olmaz bebek yemek istediği sürece ver dedi.Dün akşamdan beri 120ml'e çıkardık mama ölçüsünü bakalım bir dahaki ay kontrolünde ne diycek doktorumuz.
Ama kullandığımız ilacı kesmedi.Üniversitedeki hocam karar vericek ona dedi.Yani o ilacı vermeye kızıma devam edicez.
ufacık canlarıyla bu yaşta nelere katlanıyorlar çok üzülüyorum.Gerçi tek bir ilaç kullanıyoruz biz ama onu bile vermek içimi acıtıyor benim.
Dün gece gene huzursuzdu kızım hem uykusu var hemde uyumak istemiyor.mecburen yatırdım beşiğine salladım.Ama onada kızıyor sallanmakta istemiyor yumurcak ne yapacağımı şaşırdım.4'ten 5'e kadar salladım durdum.Sonra bana kızdı kızdı uyudu ama hiç dalmadı uykuya..
Sabah 7 buçukta kalktı bu saat oldu uyumadı hala emdi mamasınıda yedi ama hala uyanık bakınıyor.
Sallayarak uyutmakta istemiyorum bakalım kendi kendine uyuması için her yolu deniycem sizinde bana vericek tavsiyeniz varsa uykuyla ilgili cevaplarınızı bekliyorum.
canım bizim seninle durumlarımız aynı bende hem meme hemde mama veriyorum benim oğlumda 90 yiyor şimdilik ama günde 8 defa yani 3 saatte bir senin kız kaç defa yiyor günde
bizde aynıyız canım 8 defa 90'lık veriyorum ama artık gece daha uzun uyumaya başladı onun için 120'ye çıkardım hem daha uzun uyuyor gündüzde gecede drda uzatabilirsiniz uyandırmayın çocuğu acıkınca o ağlar zaten dedi.
ama gel görki bu sabah hiç uyumuyor ne yaparsam yapıyım susmuyorda uyumuyorda
canım benim oğlanın yanakları pufidik oldu obez falan olmazsından korkuyorum hani mama obez yapar falan diyorlar ya ama çocuk aç bağırıp çağırıyor ne yapayım 8 defa veriyorum bende 120 ye çıkarsam mı acaba ? biz milupa aptamil kullanıyoruz ya siz? birde kakamızı yapamıyoruz yani 2 3 günden bir oda yardımla acaba onuda mama mı yapıyor ? sizdede varmı bu şikayetler ? niye uyumuyorki bebişin başka bir sıkıntısı mı var acaba ?
gerçi benimkide en fazla yarım saat dalıyor sonra sıçrayarak uyanıyor bir türlü uzun uyuyamıyor yavrum çok üzülüyorm
ilk zamanlara göre çok çok iyiym canım ama hala devam ediyor,kızarıklık geçmiş değil,antibiyotikler bitti yine banamısın demedi,birde arada çok zonkluyor sendede var mı zonklama.
iyi pazarlar herkese... bugün pazar dimi günleri saatleri karıştırıyorum artık... 1 haftaya kadar uzuuuun bi yola çıkıcaz oğlumla. otokoltuğu almam lazım ama hangisini almalıyım hangi markayı önerirsiniz? birde bu otokoltukları yatar konuma geliyo dimi sonuçta çocuk oturamıyo doğal olarak...
benim oğlumda ishal gibi çok sulu yapıyo ben günde 4 bardak falan kayısı hoşafı içiyorum demek onla alakalıymış korkuyodum bende hep ishal gibi diye... ama hoşaf içmezsem de benim için kötü oluyo neyapcam şaşırdım:26:
Günaydın kızlar dün dr.kontrolümüz vardı kızım 4 kg 53 cm olmuş.
Dr.baktı gayet güzel dedi,reflekslerini kontrol etti çok güçlenmiş kuvveti yerinde güzel toparlamış kendini dedi.Ben ona bazen gazımız oluyor dedim.Zeytinyağı verebilirsin bir tatlı kaşığı dedi.
Peki mama dedim anne sütü veriyorum ama yetmiyor dedim.Her istediğinde ver dedi.İyide bunun doyma derecesi yokki dedim.Korkma obez olmaz bebek yemek istediği sürece ver dedi.Dün akşamdan beri 120ml'e çıkardık mama ölçüsünü bakalım bir dahaki ay kontrolünde ne diycek doktorumuz.
Ama kullandığımız ilacı kesmedi.Üniversitedeki hocam karar vericek ona dedi.Yani o ilacı vermeye kızıma devam edicez.
ufacık canlarıyla bu yaşta nelere katlanıyorlar çok üzülüyorum.Gerçi tek bir ilaç kullanıyoruz biz ama onu bile vermek içimi acıtıyor benim.
Dün gece gene huzursuzdu kızım hem uykusu var hemde uyumak istemiyor.mecburen yatırdım beşiğine salladım.Ama onada kızıyor sallanmakta istemiyor yumurcak ne yapacağımı şaşırdım.4'ten 5'e kadar salladım durdum.Sonra bana kızdı kızdı uyudu ama hiç dalmadı uykuya..
Sabah 7 buçukta kalktı bu saat oldu uyumadı hala emdi mamasınıda yedi ama hala uyanık bakınıyor.
Sallayarak uyutmakta istemiyorum bakalım kendi kendine uyuması için her yolu deniycem sizinde bana vericek tavsiyeniz varsa uykuyla ilgili cevaplarınızı bekliyorum.
canım benim oğlanın yanakları pufidik oldu obez falan olmazsından korkuyorum hani mama obez yapar falan diyorlar ya ama çocuk aç bağırıp çağırıyor ne yapayım 8 defa veriyorum bende 120 ye çıkarsam mı acaba ? biz milupa aptamil kullanıyoruz ya siz? birde kakamızı yapamıyoruz yani 2 3 günden bir oda yardımla acaba onuda mama mı yapıyor ? sizdede varmı bu şikayetler ? niye uyumuyorki bebişin başka bir sıkıntısı mı var acaba ?
gerçi benimkide en fazla yarım saat dalıyor sonra sıçrayarak uyanıyor bir türlü uzun uyuyamıyor yavrum çok üzülüyorm
kızlar bızde sızınle aynı seylerı yasıyoruz bızım oglanda kucuk dogdugu ıcın dr mama takvıyesı vermıstı ılk basta 30ccyle basladık sonra 60a cıktık sımdı 90ccye ulastık bende korkuyorum cocugu obez yapıcam dıye vermemeye calısıyorum ama olmuyor benden kac cc emerse emsın ılle ustune mama ıstıyor yoksa susmuyor bıkac gun ıncesıne kadar en gec 2-3 saatte bır kaldırıp beslerdım artık nezaman uyanırsa ozaman beslıyorum bende
canım bebeklerin uyku düzenini disiplinini 3 aylıkken kurmak lazımmış. ben çok takılmıyorum. kucağımda uyutuyorum çoğu zaman. bazen de çok baygın uyudu uyiicak gibiyse yatırıyorum yatağına orda kendi uyuyor. internette okumuştum ilk 3 ay güven duygusunun gelişmesi için uyuması amaçlı çocuğu tek başına bırakmamak lazımmışş..
ama 2 gecedir bişiy deniyorum
normalde odasında tv gündüz sürekli açık ve biz normal sesle konuşuyoruz o uyurken ya da uyanıkkenn
ama gece tv yi kapatıyorum. ve uykudan uyanırken daha mıkırdanırken ağlamasına fırsat vermeden alıp hemen emziriyorum o esnada hemen uykuya geri dönüyor hiç pışpışlamadan geri yatağına yatırıyorum. bu arada hiç konuşmuyorumm.. ama sabah olunca konuşuyorum. nese biraz karışık anlattım galiba. daha kesin olmamakla birlikte şu anda bunlar deneme aşamasında bende:))
haa bir de bişi duydum inanamadım ama denedim birazcık inandım :)
bebeği emzirirken konuşmayın gaz olur dediler. ne alaka ben konuşuyorum kızımın ağsına hava mı kaçacak dedim ama denedim. gerçekten de gazsız uyuyor konuşmayınca..
belki de sebep biz konuşunca çocuğun duraksayıp dinlemesi ve bu arada kendi ağzına hava kaçırmasıdırr..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?