2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

cnm nasıl oldu göğüslrin ben biraz daha iyiyim

Canım ben bepanten krem kullanmıştım geçirmişti kullanabilirsin bence poposuna sürüyoruz nasıl olsa...
maşallah kuzuya ..kocaman oldu

melocum sanırım medeladan memnun kalmadığını söylemişsin.Kitapçığına bakarsan pompası bazı göğüsler için uygun olmayabiliyormuş değişik büyüklükte olanları varmış belki sanada değişik pompa başlığı gerekiyordur.Göğüs şekline yada göğüs ucuna bağlı olabilir.

Günaydın kızlar dün dr.kontrolümüz vardı kızım 4 kg 53 cm olmuş.
Dr.baktı gayet güzel dedi,reflekslerini kontrol etti çok güçlenmiş kuvveti yerinde güzel toparlamış kendini dedi.Ben ona bazen gazımız oluyor dedim.Zeytinyağı verebilirsin bir tatlı kaşığı dedi.
Peki mama dedim anne sütü veriyorum ama yetmiyor dedim.Her istediğinde ver dedi.İyide bunun doyma derecesi yokki dedim.Korkma obez olmaz bebek yemek istediği sürece ver dedi.Dün akşamdan beri 120ml'e çıkardık mama ölçüsünü bakalım bir dahaki ay kontrolünde ne diycek doktorumuz.
Ama kullandığımız ilacı kesmedi.Üniversitedeki hocam karar vericek ona dedi.Yani o ilacı vermeye kızıma devam edicez.
ufacık canlarıyla bu yaşta nelere katlanıyorlar çok üzülüyorum.Gerçi tek bir ilaç kullanıyoruz biz ama onu bile vermek içimi acıtıyor benim.

Dün gece gene huzursuzdu kızım hem uykusu var hemde uyumak istemiyor.mecburen yatırdım beşiğine salladım.Ama onada kızıyor sallanmakta istemiyor yumurcak ne yapacağımı şaşırdım.4'ten 5'e kadar salladım durdum.Sonra bana kızdı kızdı uyudu ama hiç dalmadı uykuya..
Sabah 7 buçukta kalktı bu saat oldu uyumadı hala emdi mamasınıda yedi ama hala uyanık bakınıyor.
Sallayarak uyutmakta istemiyorum bakalım kendi kendine uyuması için her yolu deniycem sizinde bana vericek tavsiyeniz varsa uykuyla ilgili cevaplarınızı bekliyorum.

cnm nasıl oldu göğüslrin ben biraz daha iyiyim

ilk zamanlara göre çok çok iyiym canım ama hala devam ediyor,kızarıklık geçmiş değil,antibiyotikler bitti yine banamısın demedi,birde arada çok zonkluyor sendede var mı zonklama.

canım bizim seninle durumlarımız aynı bende hem meme hemde mama veriyorum benim oğlumda 90 yiyor şimdilik ama günde 8 defa yani 3 saatte bir senin kız kaç defa yiyor günde

canım bizim seninle durumlarımız aynı bende hem meme hemde mama veriyorum benim oğlumda 90 yiyor şimdilik ama günde 8 defa yani 3 saatte bir senin kız kaç defa yiyor günde

bizde aynıyız canım 8 defa 90'lık veriyorum ama artık gece daha uzun uyumaya başladı onun için 120'ye çıkardım hem daha uzun uyuyor gündüzde gecede drda uzatabilirsiniz uyandırmayın çocuğu acıkınca o ağlar zaten dedi.

ama gel görki bu sabah hiç uyumuyor ne yaparsam yapıyım susmuyorda uyumuyorda

canım benim oğlanın yanakları pufidik oldu obez falan olmazsından korkuyorum hani mama obez yapar falan diyorlar ya ama çocuk aç bağırıp çağırıyor ne yapayım 8 defa veriyorum bende 120 ye çıkarsam mı acaba ? biz milupa aptamil kullanıyoruz ya siz? birde kakamızı yapamıyoruz yani 2 3 günden bir oda yardımla acaba onuda mama mı yapıyor ? sizdede varmı bu şikayetler ? niye uyumuyorki bebişin başka bir sıkıntısı mı var acaba ?
gerçi benimkide en fazla yarım saat dalıyor sonra sıçrayarak uyanıyor bir türlü uzun uyuyamıyor yavrum çok üzülüyorm

kızlar bızde sızınle aynı seylerı yasıyoruz bızım oglanda kucuk dogdugu ıcın dr mama takvıyesı vermıstı ılk basta 30ccyle basladık sonra 60a cıktık sımdı 90ccye ulastık bende korkuyorum cocugu obez yapıcam dıye vermemeye calısıyorum ama olmuyor benden kac cc emerse emsın ılle ustune mama ıstıyor yoksa susmuyor bıkac gun ıncesıne kadar en gec 2-3 saatte bır kaldırıp beslerdım artık nezaman uyanırsa ozaman beslıyorum bende

ilk zamanlara göre çok çok iyiym canım ama hala devam ediyor,kızarıklık geçmiş değil,antibiyotikler bitti yine banamısın demedi,birde arada çok zonkluyor sendede var mı zonklama.

süt dolduğu zaman benimde zonkluyo da şimdide hem pompa hemde emme sonrası ucundaki yara açıldı kanamaya başladı ama dediğin gibi her an nüksedeckmiş gibi

iyi pazarlar herkese... bugün pazar dimi günleri saatleri karıştırıyorum artık... 1 haftaya kadar uzuuuun bi yola çıkıcaz oğlumla. otokoltuğu almam lazım ama hangisini almalıyım hangi markayı önerirsiniz? birde bu otokoltukları yatar konuma geliyo dimi sonuçta çocuk oturamıyo doğal olarak...

canım benimki maxi cosi çooooookk memnunum. bebekler eciş bücüş yatar gibi oturur gibi oluyor o koltukta. ama çooookk seviyorlar benimki geceleri evde onda uyuyor hep:) onda olunca uzun uyuyor da:)

herkese merhaba...
dün geceki uzun yolculuktan sonra nihayet memlekete geldim..çok şükür korktuğum gibi zor geçmedi..16 saatlik bir yolculuktu..kızım emdi ve uyudu..yaramazlık yapmadı..emzirmek biraz sıkıntı oldu..birileri görecek endişesi vardı..birde pozisyon almk zordu..dönüşte kırkı çıkmış olacak..inşallah huyu değişmez de yine yol boyu uyur..

evet cnm benımde ole hosaş ıctıgım ıcın hergun ishal gıbı yapıyo sarı renkde ...

canım bebeklerin uyku düzenini disiplinini 3 aylıkken kurmak lazımmış. ben çok takılmıyorum. kucağımda uyutuyorum çoğu zaman. bazen de çok baygın uyudu uyiicak gibiyse yatırıyorum yatağına orda kendi uyuyor. internette okumuştum ilk 3 ay güven duygusunun gelişmesi için uyuması amaçlı çocuğu tek başına bırakmamak lazımmışş..
ama 2 gecedir bişiy deniyorum
normalde odasında tv gündüz sürekli açık ve biz normal sesle konuşuyoruz o uyurken ya da uyanıkkenn
ama gece tv yi kapatıyorum. ve uykudan uyanırken daha mıkırdanırken ağlamasına fırsat vermeden alıp hemen emziriyorum o esnada hemen uykuya geri dönüyor hiç pışpışlamadan geri yatağına yatırıyorum. bu arada hiç konuşmuyorumm.. ama sabah olunca konuşuyorum. nese biraz karışık anlattım galiba. daha kesin olmamakla birlikte şu anda bunlar deneme aşamasında bende:))

haa bir de bişi duydum inanamadım ama denedim birazcık inandım :)
bebeği emzirirken konuşmayın gaz olur dediler. ne alaka ben konuşuyorum kızımın ağsına hava mı kaçacak dedim ama denedim. gerçekten de gazsız uyuyor konuşmayınca..
belki de sebep biz konuşunca çocuğun duraksayıp dinlemesi ve bu arada kendi ağzına hava kaçırmasıdırr..

benim kızçede aynı canım yanakları görsen tombul tombul ama dr.iyi dedi ayda bazında bakarsak 700 gr almış.
Benimkide memeden emiyor emiyor karnı doymayınca yıkıyor ortalığı.
Eğer seninkide yeteri kadar doymuyorsa ver canım.çünkü artık büyümeğe başladılar dr.da korkma ver dedi.Eğer fazla bir kg alımı olursa zaten bir dahaki ay kontrolünde muhakkak bana söyler.mamayı fazla verme diye
Ben mama olarak bebelac1 kullanıyorum.Ama kaka sıkıntımız yok çok şükür her gün düzenli yapıyor bazen 12-13 saat yapmadığı oluyor ama o zamanda gazı hem alttan hem üstten çıkarıyor sadece kakasını yapmıyor oda ona sıkıntı yapmıyor.
Dün dr.zeytinyağı verebilirsiniz demişti eşimde dün gece vermiş bir tatlı kaşığı şimdi çocuğum ishal gibi 1 saat'te bir sarı cıvık renkli yapıyor sanrım midesinede dokundu.
Yani bana yarar değil zarar oldu.

Uyku konusu bizdede aynı dalıyor sonra yatağına bırakıyorsun gözler fal taşı gibi açık bakınıp duruyor ama bugünkü sıkıntısı sanırım sık sık o sulu kakasını yapmaktan oluyor.

Doymuyorsa sende ver canım aç bırakma o zaman daha çok bağırıp ağlıyor benimki ben o zaman hiç kıyamıyorum.
Ama ne zaman fazla mama versem çok güzel dalıp uyuyor sanırım yeteri kadar karnı doyduğu için uzun zaman uyuya biliyor tabii bugün hariç.
Annemde bende pes etmiş durumdayız çünkü ikimizde yorulduk ama onun maşallahı var hala cin gibi bakınıp duruyor.

Gece senin yaptığın yöntemi bende yapıyorum canım.onun zaten aç çok uyanma saatlerini gece belirledim.Uyanacağını anladığım an hemen alıp emziriyorum o sırada eşim mama yapıyor sütüm bitince hemen mamayı veriyorum.Gazı çıktığı gibi kızımı yatırıyorum hemen uyuyor dediğin gibi.
Emzirirken konuşmama olayını bende deniyim çünkü ben onunla sohbet ediyordum hem konuşmak onunda hoşuna gidiyor diye düşünüyordum ama ne yapalım bunuda deneyelim bir kerecikten birşey olmaz dimi.

slm kızlar naber herkese ii pazarlarr
eşim ve kayınvalidemler gezmeye çıktı ben de kızımla baş başa kaldım ayyy özledim yaaa kuzucuğumu bir an bırakmıyolar ellerinden bi emzirirken veriyolar bişi de demiyorum bizden sakınıyo demesinler die nasılsa akşama gitcekler aaaaayyy kızım doldurdu altına taşmadan temizleyim
kendinize ve bebişlerinize ii bakın :79:

slm kızlar nasılsınız....bikaç gündür uğrayamadık annemler geldi...bugün sabah döndülerr malum yarın okul var....çok özlemişler torunlarını birisi bıraktı birisi kaptıdedesi bem dayanamıcam öyle seneye ankaraya tayin isteyelim bari diyo
annemler burdayken alışverişe çıktım...annem pardesü falan aldı 40 hediyesiymiş....ayaklarım büyümüşş galiba....ayakkabı aldım
sonra hurçları açıp kıyafetlerime baktım üst almamm lazım...önden açılabilennnn bi de göğüslerden olmadı tuniklerim
acilen kilo vermemm lazım diyetisyene gitmeyi düşünüyorumm aranızda giden yada düşünenn var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…