• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

benimkide öyle 1 buçuk saate düştü uykuları ve gece sabaha kadar ıkındı uyuyamadı ama sabah bi kaka yaptı heryerini batırdı tam bezi açtım bide benim üstüme kaka yuaptı sonra değiştiriirken bide çş yatı yatağa tamam rahatladı:)
bizde aynıydık bugün gece boyu ıkındı kakasını yapamadı zeytinyağlı çubukla uyarayım dedim ki bi fışkırttı kakayı üstüme ..çok komikti arkasından bir de kustu ..kusmuklu kakalı takılıyoruz bu aralar ))

evet doğru söylüyosun.uyuyakalıyoo ama uyurkende emiyoo sonra yoruluyoo uyuyoo karnı doymuyo işte aslında uyandırıp o an iyice doyurmak lazım yoksa böyle uykusununda hayrı olmuyooo
uyandırmaya da kıyamıyor insan ama uyandırmak lazım...
evet o kadar güzel uyuyorki insan kıyamıyor,birde bende uykusuzsam uyudu deyip bir hevesle hopp kendimi yatağa atıyorum ama sonrası malum bir vıyaklama sesi,hadiii dön başa.:37:
o hevesin nasıl bir şey olduğunu çok iyi biliiyorum canım..ama gazı çıkmadığı sürece huzur yok bize :(((

günaydın kıslar bişi sorcam size ve koşa koşa yatağa atlıycam kızım uyanmadan:32:
kaç saatte bi emziriyosunuz...ben eskiden 2 saatte bir kaldırıp emziriyodum...şimdi her kaldırdığımda zor uyuyo..eziyet oluyo bana..zatende alarmı kuruyom ve kapatıp yatıyom:37: kızım ağlamasa yazık açlıktan kırılcak...varmı belli bi saatiniz.... hadi ben yatem öptüm sizi:54:
uyuyabildin mi bari güzelim :))yaa ben artık uyandırmıyorum zaten uyku düzeni değişiyor sürekli birde uyandırıp uykusunu kaaçırmak istemiyorum..zaten acıkınca yaygara kopuyor :))

selam güzel anneler
bizde de uyku sorunu var.oğlum kucağımda memede bi güzel uyuyo yatağa koyunca uyanıyo yada 15 dakka sonra falan uyanıyoo.ağız tiryakisi oldu meme ağzında bide öyle kuvvetli çekiyoki alamıyorum ağzından.
bugün yıkadık ferahladı emdi uyudu ama bi türlü derinuykuya geçemiyo yaa 20 dk sonra uyandı aldım kucağıma emzikle uyuttum koydum yatağa şimdide biraz mızırdanıyo uykusunda.

sabah oğlumun gözü kapanmıştı ayy kıyamam yapışmışş çayla pamukla temizledimm açıldı :( banyo yapıncada temizlendi ama akıyo sanki yine.çok kurcalayıncada böyle oluyoo.

kaç saatte emziriyosunuz demişsiniz aslında 2 saatte bir emziriyodum ama bi kaç gündür uyumuyo yada 1 saatte falan uyanıyoo huysuzlanıyo 1 saate düştü.bide akşamları sanki sütüm azalıyo gibi.oda sürekli emdiğinden bi 1-2 saat müsade etse dolacakta tam dolmadan yine emmek istiyo.bakalım nasıl yapıcaz
.

mern canım benim kızmıda da oluyordu gözü hemen yapışıyordu gerçi ben suyla temizledim arda gene oluyo 2 kere dr götürdük damal kulanduk meğerse gözyaşı damarı tıkanıkmış masaj verdi onu yapıyoruz geçer ama geçmezse küçük bi cerrahi müdaheleyle açılır demişti istersenbi dr göster

bu arada biz primanın yeni doğan bezini kullanıyoduk ayy yavrumm büyümüş artık heralde sıkıyoo bezii.neyse bitti zaten diğer bezi huggysin 2 numarasıı

sevi,ndim bi oğluşum büyümüşşş diyeee :16:
maşallah annesı bende stoklamıştım 3 paket 2 paketten sonra küçük gelıyo artık değiştircem bende....ama benımkı çok altına yapıyo...
evet o kadar güzel uyuyorki insan kıyamıyor,birde bende uykusuzsam uyudu deyip bir hevesle hopp kendimi yatağa atıyorum ama sonrası malum bir vıyaklama sesi,hadiii dön başa:
ahhh tam bende dalıyom benımkı uyanıyo o uyku ne tatlı ama y
saol canım inş bugün tahlillerimiz çıkıyor pazartesi yada salı göstericez sonuçları kakasını dün yaptı bugünde ıkındı ıkındı bol bol gaz çıkardı ama bişi çıkmadı umudumuz yarına bu arada yarın tüp bebek yaptığımız merkeze oğlumuzu alıp teşekkür ziyaretine gidicez güzel bi çiçek alıp çok heycanlıyım çokkkk:18:
ınşallah bışey çıkmıycak rahat ol cnm bazı bebekler bıkaç gun yapmazlarmış...maşallah allah bağışlasın sana beebeğini cnm yarın ıçınde bol şans...
canım ben gittigidiyordaan chicconun bebek telsizini almıştım...kargo dahil 79.90a bulmuştum...çok memnunum...arada uygun şeyler bulunuyo biraz taraa istersen
hatta bak e bebektede indirime girmiş

Chicco Klasik Bebek Telsizi - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!
güzel ürün evin heryerinde çekiyo ve tavsiye ederim...mutfaga koydum rahat rahat yemek yapıyom yiyoz mızıldayasıya kadar tabi..

canım gözlerine çay falan sürme bence...o burna damlattığımız serum fizyolojik varya...o göz içinde kullanılıyo..tabi başka flakon açarak...aldısan ondan prospektüste yazar...steril tuzlu su hem o zararı olmaz yani... bide o mızıltılar hep gazdan...damla filan kullanmıyoınmu zinco falan...2 gece önce bizde aynı durumdaydıkta...

cevaplar için teşekkürler kızlar anlaşılan herkes ağladıkca verme taktiğini uyguluyo...hastanede 2 saate uyandırın şekeri düşer demişlerdiya.. bide dr 3 saate kadar uyuyabilir dedi...ama ben alarmları kapatıp sızınca 4 saati buluyo:52: aman kocamancacık oldular dimi...acıkınca haber versinler:52:

neyse kızlar çok mutluyum..yarın almanyadan ablamla yeğenim gelcekler...prensesimi görmeye...kaynanama sıra gelmedi ayrıca buda ayrı bi mutluluk:52: sütüm felan kesilir korkusuyla çağırmadı kocam annesini...daha görmediler bile anlıycanız..adam tanımış beni ve eski ailesini:52:
neyse ablamlar 9 gün kalcak..sonrada onlar gelsin madem izin veriyorum... şaka bi yana ben 1. haftadan sonra çağır anneni dedim ama korkusuna çağırmadı....kendi bilir valla...bide bizimkiler deliriyo bizim kıza...ablam dünyaları almış ordan...şu lazımmı bu lazımmı diye hergün arıyo...eşimin kardeşi geldi başka ilden ,elinde çicek boş boş gelmiş...insan özenirde gider bi zıbın getirir dimi..ilk defa amca oluyon...anası gilde öle...kayınpederle doğum yaptığım gün konuştum bi..oda eşim aramış...beebeen hayırlı olsun...dedi ve yüzüme kapattı herif....neyse kendileri kaşındı anlıycanız...

neyse benim kız tıslamaya başladı bu altımı yaptım sinyali...
uyandıııı ben kaçaar öptüüm sizi

gözünaydın cnm teyzeler yiğenlere çok düşkündür ben bılırım bızımkının 4 teyzesi var çok şanslı kavga ederler aralarında bızım cadı kız için şimdi ıkıncısı oldu hala paylaşamıyolar...kaynana tarafınıda boçver takma sıkma canını hepımızınkı bırbırınden beter napalım kocişler için katlanıcaz....sen ıyı ağırlamaya bakkkk

uyuyabildin mi bari güzelim :))yaa ben artık uyandırmıyorum zaten uyku düzeni değişiyor sürekli birde uyandırıp uykusunu kaaçırmak istemiyorum..zaten acıkınca yaygara kopuyor :))

bende eskıden uyandırıyordum artık uyandırmıyorum hem düzenlerı bozuluyo dediğin gibi acıkınca kendılerı ıstıyo zaten maşallah....

bende eskıden uyandırıyordum artık uyandırmıyorum hem düzenlerı bozuluyo dediğin gibi acıkınca kendılerı ıstıyo zaten maşallah....

evet canım ağlamayı keşfetti bizimki eskiden bir anlıktı ağlaması acısı geçince susuyordu.şimdi sanki dur az daha ağlayım nasıl bir şeymiş bu ağlama diyor sanki...altını ıslatınca ağlıyor açıyorum temizliyorum altını bir süre daha bağırıyor hemen susmuyor sonra susuyor :(((
bir de özellikle sabah 5 ten sonra uyanık kalmak istiyor bakıyor öyle etrafı izliyor sanki benle dalga geçiyor yaa :(((

kızlar bışey sorcam yardım edın benım oğlan yediği gibi altına yapıyo ve hep ıshal ama sureklı öyle...kakası sulu normalmı aceba sütümmü yaramıyo....

:64:sonunda yemek yapabildim yemek ten kastım makarna ile mercimek çorbası birde köfteyi yaparsam benden iyisi yok .eskiden sıkıldığım şeyden bu kadar mutlu olabileceğim aklma gelmezdi şimdiki hedefim temizlik gerçi ona evde tekken cesaret edemem çünkü bi başlayınca beni kimse durduramaz kaç aydır evdeki kontrol benden çıkmıştı artık elime almak istiyorum.inşallah en yakın zamanda ev bulup burdan taşınırız bebeğimin odasına o kadar heves edip te nerelerden bulup aldım duvar kağıdı döşedik ama duvarlardan su çekince mahvoldu odaya girerken bile yüzüm düşüyo daha yatağına yatırmak nasip olmadı.bana dua edin kızlar Allah yardım eder inşallah şu evdeb bi an önce taşınırız.bu arada tahin gerçekten süt yapıyo maşallah bugün fıskıye gibi daha oğlum emmeye başlamadan yüzüne gelmeye başladı .oğlumda ağzını süt yönüne çevirip ağzını açıyo eziliyo büzülüyo ya tek başına gülmekten ölüyorum:1:

evet canım ağlamayı keşfetti bizimki eskiden bir anlıktı ağlaması acısı geçince susuyordu.şimdi sanki dur az daha ağlayım nasıl bir şeymiş bu ağlama diyor sanki...altını ıslatınca ağlıyor açıyorum temizliyorum altını bir süre daha bağırıyor hemen susmuyor sonra susuyor :(((
bir de özellikle sabah 5 ten sonra uyanık kalmak istiyor bakıyor öyle etrafı izliyor sanki benle dalga geçiyor yaa :(((

valla benımkı altı bı ıslansın bas bas bağrıyo gel hemen altımı değiştir diye...bızımkı gecenın 1 de uyanık kalıyo gecede her saatte bır kalkar sabahta 6 dan sonra uyanır bır sure daha boyle olcaz gıbı :) allah yardımcımız olsun...

kızlar bışey sorcam yardım edın benım oğlan yediği gibi altına yapıyo ve hep ıshal ama sureklı öyle...kakası sulu normalmı aceba sütümmü yaramıyo....
kaç günlüksünüz ..muhtemelen ishal değildir o bebeklerşn kakaları öyle yoğun olmuyor sıvı oluyor tabi sizinkinin durumunu bilemem ilk zamanlar bizimki de öyleydi bez dayanmıyordu birini allıyorduk birine yapıyordu.hatta kaynanam siz bilemediniz çocuğun belini kırdınız kıkırdağını kırdınız gibi saçmalıyordu.doktor a sorduk daha ne istiyorsunuz dedi..sen yine de kontrolünüzde sorarsın doktorunuza

cnm m oğlumda öyle hatta emziriken karnından sesleri duyuyorum bağırsaklar çalışıyo illa byapıyo her bezde azda olsa kaka oluyo ve sıvı içinde pütürler varsa ishal değilmiş cnm bizimkinde var çok şükür sendede bağırsaklardan sen geliyomu böyle guruldama gibi ben saat tutmuyorum nezaman istese emziriyorum bazen gaz sancısı hafiflesin unutsun die alıyorum kucağıma veriyorum valla memeyi en azından orda biraz rahat oluyo
tatlım ben bişi sorcam ya oğlum çok kasılıyo işte bu uyuz sancılardan dolayı ve karnı sert oluyo sizinde öylemi annem kızlara sor bi dedi dikkatini çekmiş göbek deliğini olduğu yer sert yumuşak değil bende korktum

:64:sonunda yemek yapabildim yemek ten kastım makarna ile mercimek çorbası birde köfteyi yaparsam benden iyisi yok .eskiden sıkıldığım şeyden bu kadar mutlu olabileceğim aklma gelmezdi şimdiki hedefim temizlik gerçi ona evde tekken cesaret edemem çünkü bi başlayınca beni kimse durduramaz kaç aydır evdeki kontrol benden çıkmıştı artık elime almak istiyorum.inşallah en yakın zamanda ev bulup burdan taşınırız bebeğimin odasına o kadar heves edip teten öyle olmuşturlı nerelerden bulup aldım duvar kağıdı döşedik ama duvarlardan su çekince mahvoldu odaya girerken bile yüzüm düşüyo daha yatağına yatırmak nasip olmadı.bana dua edin kızlar Allah yardım eder inşallah şu evdeb bi an önce taşınırız.bu arada tahin gerçekten süt yapıyo maşallah bugün fıskıye gibi daha oğlum emmeye başlamadan yüzüne gelmeye başladı .oğlumda ağzını süt yönüne çevirip ağzını açıyo eziliyo büzülüyo ya tek başına gülmekten ölüyorum:1:

valla aynuı durumdayız daha yenı ynı evımı tam temızleyebılıyorum hatta bahar temızlığıne başlıycam her taraf batmış...ınşallah en yakın zamnada kenıdınıze uygun bır ev bulursunuz üzüldüm bebişin odası ıçınde rutubeten duneş alıyo bende ona uzuluyorum olayı oyle olmuştur sağlık olsun benım evımde az guneş alıyo benımde ona csnım sıkılıyo ama napalım herşeyde bır zorluk var...

cnm m oğlumda öyle hatta emziriken karnından sesleri duyuyorum bağırsaklar çalışıyo illa byapıyo her bezde azda olsa kaka oluyo ve sıvı içinde pütürler varsa ishal değilmiş cnm bizimkinde var çok şükür sendede bağırsaklardan sen geliyomu böyle guruldama gibi ben saat tutmuyorum nezaman istese emziriyorum bazen gaz sancısı hafiflesin unutsun die alıyorum kucağıma veriyorum valla memeyi en azından orda biraz rahat oluyo
tatlım ben bişi sorcam ya oğlum çok kasılıyo işte bu uyuz sancılardan dolayı ve karnı sert oluyo sizinde öylemi annem kızlara sor bi dedi dikkatini çekmiş göbek deliğini olduğu yer sert yumuşak değil bende korktum

benımde aynen oyle benımkınınde karıntarafı sert ben gazı olduğu ıcın sert olduğunu düşünüyorum göbeğide oyle korkulacak bışey yoktur ınşllaah...bence faklı bır sorun olsa bebkler çok ağlardı bızım gazımız olduğunda çok ağlıyo okadar çok şükür gecen fasulye yedım sabaha kadar oğlan uyumadı valla ağladı mosmor oldu o pis sancılardan..

arkadaşlar ben bişi daha sorcam emerken hala arada genzinr kaçıyo öksürüyo yavrum hemen ödüm kopuyo ya nezamn geçicek bu durum sizlerdede olyomu

kaç günlüksünüz ..muhtemelen ishal değildir o bebeklerşn kakaları öyle yoğun olmuyor sıvı oluyor tabi sizinkinin durumunu bilemem ilk zamanlar bizimki de öyleydi bez dayanmıyordu birini allıyorduk birine yapıyordu.hatta kaynanam siz bilemediniz çocuğun belini kırdınız kıkırdağını kırdınız gibi saçmalıyordu.doktor a sorduk daha ne istiyorsunuz dedi..sen yine de kontrolünüzde sorarsın doktorunuza

22 gunluk benımkısı ...kucuk aceba ondanmıdır....

arkadaşlar ben bişi daha sorcam emerken hala arada genzinr kaçıyo öksürüyo yavrum hemen ödüm kopuyo ya nezamn geçicek bu durum sizlerdede olyomu

benımkıde oyle hatta istemıyo bazı zamanlar kesıyo emmeyı sütüm akmaya başladımı benımkı ıçemez ağlar sütüm yazık akıyo oyle almıyo benım sıpa

benımkıde oyle hatta istemıyo bazı zamanlar kesıyo emmeyı sütüm akmaya başladımı benımkı ıçemez ağlar sütüm yazık akıyo oyle almıyo benım sıpa

yok coşkuyla devam ediyo çok şükür ama tam sütü kaynamış oluyo çekiyorum akıyo tabi bissürü boşa o değilde genzine kaçmasın yaa çok sinir bi durum korkuyo insan

slm kızlarr bugün misafirlerim vardıı onları agrladık ço güzel hediyler geldi kızıma saolsunlarr iki gündür kızım kakasını yapamıyordu cok üzüldüm dün zeytinyağıla uyardık cok az yaptı kızım nasıl agladı o agladı ben agladım dayanamadım bu sabahta kendiliğinden yaptı nasıl mutlu oldum anlatamam yaa kahkalar attımm güldümm hiç bukadr mutlu olacagımı tahmn etmezdimm ..
gecen doktrdydık artık 2 saate bir kaldırmana gerek yok dedi 3-4 saate kadr uyuyabilir dedi bnde kan sekeri düşmezmi dedim yeni doğanlarda olur o dedi uyandıgında istedikce emzir uykusunu bölme dedi sizlerede söyleyeyim dedim

bu arada nuberracım bnm kzımdanda aynı o sekildee sesler geliyor kıyamam cok ıkınıyor ama dediğim ilç çok iyi geldi kızımaa onu veiyorum rezene veriyorum kimyon demliyorumm rahatlıyorbiraz kızım

slm kızlarr bugün misafirlerim vardıı onları agrladık ço güzel hediyler geldi kızıma saolsunlarr iki gündür kızım kakasını yapamıyordu cok üzüldüm dün zeytinyağıla uyardık cok az yaptı kızım nasıl agladı o agladı ben agladım dayanamadım bu sabahta kendiliğinden yaptı nasıl mutlu oldum anlatamam yaa kahkalar attımm güldümm hiç bukadr mutlu olacagımı tahmn etmezdimm ..
gecen doktrdydık artık 2 saate bir kaldırmana gerek yok dedi 3-4 saate kadr uyuyabilir dedi bnde kan sekeri düşmezmi dedim yeni doğanlarda olur o dedi uyandıgında istedikce emzir uykusunu bölme dedi sizlerede söyleyeyim dedim

bu arada nuberracım bnm kzımdanda aynı o sekildee sesler geliyor kıyamam cok ıkınıyor ama dediğim ilç çok iyi geldi kızımaa onu veiyorum rezene veriyorum kimyon demliyorumm rahatlıyorbiraz kızım

cnm güle güle kullansın prensesin hediyelerini inşallah
bi kaka insanı nasıl bukadar mutlu eder değilmi annelik mükemmeli bişi Allah isteyen herkese tattırsın bugüzelliği cnm çok sevindim kendiliğinden yapmasına inş geçicek bu sıkıntısıda bizim kaka problemi yok çok şükür ama işte ıkınmalar çok zorlanıyo yavrum ya kıpkırmızı oluyo ağlıyo sonra gazı çıkıyo işin enteresan yanı ne kadar çıkarısa çıkarsın yine kıvranıyo gaz sancısı böle bişi galiba yani çıkaramayıncada ıkınıyo çıkardıktan kısa bi süre sonra yine başlıyo çokmu gazlı olmuş oluyo ya anlayamadım bende o şuruptan aliim ozaman zinco kalsın kenarda om-x di dimi gülşahcım reçetesizmi alınıyo doktora sormak gerekiyomu acaba nekadar veriyosun çok soru sordum ama :17:

cnm güle güle kullansın prensesin hediyelerini inşallah
bi kaka insanı nasıl bukadar mutlu eder değilmi annelik mükemmeli bişi Allah isteyen herkese tattırsın bugüzelliği cnm çok sevindim kendiliğinden yapmasına inş geçicek bu sıkıntısıda bizim kaka problemi yok çok şükür ama işte ıkınmalar çok zorlanıyo yavrum ya kıpkırmızı oluyo ağlıyo sonra gazı çıkıyo işin enteresan yanı ne kadar çıkarısa çıkarsın yine kıvranıyo gaz sancısı böle bişi galiba yani çıkaramayıncada ıkınıyo çıkardıktan kısa bi süre sonra yine başlıyo çokmu gazlı olmuş oluyo ya anlayamadım bende o şuruptan aliim ozaman zinco kalsın kenarda om-x di dimi gülşahcım reçetesizmi alınıyo doktora sormak gerekiyomu acaba nekadar veriyosun çok soru sordum ama :17:

cnmm yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana valla doktorum bana recete yzmdaı bilmiyorum karılıyormu ama karşılasa yazardı heral de dimi evet cnm OM-X bitkisel şurup günde dört kez bir tatlı kaşıgı ver dedi sabah öğle akşam birde gece yatrken ver dedi maşallh onu verince büyük insan gibigaz cıkarıyor nettende aratrdım kullananlar cok memnun kalmışş son olarak ben almadım ama dün almnyadan yengem aradı lafex diye bir alç varmış türkiyede yokmuş işe yaramassa almanyada göndercekti ama gerek kalmadı .:))

Back